Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק - סוזוקי אלטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

26 בבינעירוני ו-18 בעירוני זה בממוצע 22 נניח. נתון היצרן אופטימי ב-20-30 אחוז בדר"כ, ועל כן צריכה של 1:19 או אפילו 1:18 היא מצוינת. אתה יכול להיות רגוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנתונים היבשים אומרים 26.3 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית, ו 18.2 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

...במדידה, הרכב בקושי מגיע ל 19 ק"מ לליטר (575 ק"מ ואז מילוי דלק בכמות של 30 ליטר) - במיכל ראשון, בשני 18 בקושי.

צריכת הדלק הבין עירונית ניתנת להשגה בנהיגה מתונה שכולה בינערונית. בכמה מכוניות שבדקתי, השגתי בערך את הצריכה שהיצרן מצהיר עליה.

הצריכה בעיר היא סיפור אחר. בד"כ היא גרועה מהותית מהמספר של היצרן.

צרכת חצי מיכל דלק בנסיעה בין עירונית, בצריכה של נאמר 25 ק"מ\ליטר . חצי המיכל השני נצרך בנסיעה עירונית, כאשר צריכת הדלק היא נאמר 14.5 ק"מ \ליטר. הצריכה הכוללת היא כ 18 ק"מ לליטר.

יהודה

פורסם

מאוד יכול להיות שדווקא נסיעה בהילוך חמישי במהירות 90 קמ"ש בכביש בינעירוני תגביר את צריכת הדלק באלטו, בגלל יחס ההעברה הגבוה של ההילוך החמישי.

צריכת דלק שלך טובה מאוד, ובינתיים תדלקת רק שני תידלוקים. אני לא חושב שכ"כ מהר אפשר להגיע למסקנות ולהלחץ. בטח שלא להתחיל בדיקות. צריכת הדלק גם די תואמת את מה שמוציאים יתר בעלי האלטו בפורום... מה גם שאתה לא נוסע בתנאי מעבדה כמו בבדיקה של יצרני המכוניות.

נסיעה טובה :-)

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

צריכת הדלק תקינה נכון לעכשיו

אל תשכח שהרכב עדיין חדש והמנוע עדיין חדש, תן לרכב עוד 2500 ק"מ לפחות עד שתראה את הצריכה הנכונה.

מעבר לכך בוא נצא לשניה מהקופסא שמסביבנו, נתוני צריכת הדלק הם נתוני מעבדה המתאימה את עצמה לתנאים חיצוניים ב99%, תוסיף למשוואה את הכבישים הישראלים, את הרגל שלך על הגז ועוד פרמטרים ומשתנים נוספים, צריכת הדלק שלך צריכה להיות שונה מהמפרט בכמה אחוזים בודדים.

לפי מה שאתה אומר כעת על צריכת הדלק שלך 1:19 , היא מצויינת בכל מקרה.

תתחדש ותהנה מהאוטו, אל תחפש מה לא טוב בו...

Confidence In Motion

פורסם

אז כמו שכבר הרוב אמרו אומר פה אל תאמין למה שהיצרן ואל תשלה את עצמך שתגיע ל 1 ל 26 כי זה לא יקרה. מה גם שהם עושים את זה בתנאים תנאים כמו שנאמר פה כבר.

לגבי האלטו שלי - עד כה נסעתי 750 ק"מ בלבד. בתלדוק הראשון שנעשה אחרי 300 ק"מ הרכב עשה 1 ל 12.1 (נתון מאכזב אך בהתחשב בעובדה שאני נוסע רק בעיר ועם מזגן תמיד זה בסדר לתלדוק ראשון שהרכב עדיין בתול).

בתדלוק השני שנעשה אחרי 450 הרכב כבר שיפר ועלה ל 1 ל 14.5 (באותם תנאים - רק עיר +תמיד מזגן).

מקווה שאגיע ל 1 ל 18.

שבת שלום!

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אצלי עוד לא היה תדלוק ראשון אפילו אבל בינתיים עברו 350 ק"מ והמד מראה חצי מיכל.

אני כבר מרוצה.

פורסם

זה כל כך מרתק שאני כבר לא יכול לחכות שהבעלים הבא של סוזוקי אלטו יכנס ויכתוב כמה קילומטרים הוא כבר עשה ומה צריכת הדלק המדויקת שלו. אנא, אל תחסכו מאיתנו דבר!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הכל צריך להיות במידה. שגעון האלטו כאן עובר כל גבול. ואולי זה סתם הבחור שמתלונן על צריכה של 1:19 שהוציא אותי מהכלים :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

למי שמעניין אותו, רצ"ב התקן הרשמי של האיחוד האירופי של לגבי בדיקת צריכת דלק:

http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=en&ihmlang=en&lng1=en,en&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=80178:cs&page=

כמה נקודות מעניינות לגבי הבדיקה למי שאין לו כוח לקרוא באנגלית:

1. הרכב חייב לעבור 3000 ק"מ לפני שעבר את הבדיקה.

2. כל פתחי האוורור צריכים להיות סגורים (חוץ מאלה שחייבים להיות פתוחים לשם פעולה תקינה של הרכב).

3. המנוע חייב להיות מחומם בנסיעה של לפחות 10 ק"מ (לדעתי הם פשוט מחממים אותו לנקודה האופטימאלית).

4. הבדיקה נותנת ליצרן להוסיף 5% לתוצאות שיצאו בכל מיני מקרים (אני בטוח שתמיד עושים את זה).

5. הנסיעה היא או במסלול מעגלי, או אם זה מסלול ישר אז נוסעים הלוך ואח"כ חזור בכל מקרה השיפוע לא יעלה על 2%.

6. אורך המסלול לפחות 2 ק"מ.

7. עושים בדיקה ב 90 קמ"ש וב-120 קמ"ש.

8. הנה סעיף ממש מוזר: אם הבידקה בידני, אז היא תעשה ביחסי ההעברה הגבוהים ביותר שהומלצו ע"י היצרן.

שאלה למבינים לגבי סעיף 8 - האם זה אומר שיכול להיות שהם מוכרים את המכונית ביחסי העברה שונים מזה שבו הם ביצעו את הבדיקה?

פרשנות שלי - אין כמעט דרישה מהכביש עצמו וממידת ניפוח הגלגלים. (רק שהכביש לא יהיה רטוב מדי) - זה אומר שהם יכולים לבחור מסלול מישורי לגמרי, עם כביש בטון מוחלק בהליקופטר וציפוי כמו ששמים בשדות תעופה, בנוסף לנפח את הגלגלים עד המקסימום מה שמוריד את האחיזה - אבל מוריד את החיכוך בצורה מדהימה ובנוסף משתמשים בשמני מנוע הכי טובים בשוק. כמובן בלי מזגן.

מסקנה שלי

הבדיקה הזאת נותנת רק פרמטר השוואתי לא רע בין מכונית למכונית.

אם אתם רוצים לדעת כמה אתם תעשו לליטר - תמצאו נהג שגר באיזור מגורים שלכם, ובעל הרגלי נהיגה ומכונית דומים לשלכם ותשאלו אותו.

פורסם
הכל צריך להיות במידה. שגעון האלטו כאן עובר כל גבול. ואולי זה סתם הבחור שמתלונן על צריכה של 1:19 שהוציא אותי מהכלים :wink:

שיגעון האלטו?

בזכות הוידיאו שלך באוטו אני נוהג על אלטו ידנית היום. ציפיתי שתהיה קצת יותר גאה :-P

פורסם

הכל צריך להיות במידה. שגעון האלטו כאן עובר כל גבול. ואולי זה סתם הבחור שמתלונן על צריכה של 1:19 שהוציא אותי מהכלים
:wink:

אני מתחיל להתגעג לזמן שבו לחברי הפורום היו סטנדרטים יותר גבוהים (שגעון הפאביה) :shock: .

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
שיגעון האלטו?

בזכות הוידיאו שלך באוטו אני נוהג על אלטו ידנית היום. ציפיתי שתהיה קצת יותר גאה :-P

תכלס!

כפיר הג'ינג'י

פורסם
זה כל כך מרתק שאני כבר לא יכול לחכות שהבעלים הבא של סוזוקי אלטו יכנס ויכתוב כמה קילומטרים הוא כבר עשה ומה צריכת הדלק המדויקת שלו. אנא, אל תחסכו מאיתנו דבר!

רוני, זה המהות של עזרה בפורום.

נכנס בן אדם עם תהייה ואחרים עונים לו ונותנים דוגמאות, בין היתר כדי להמחיש לו שמצבו טוב מכפי שהוא חושב.

זה שאתה לא היית קונה בעבור עצמך את האלטו כבר למדנו, אבל אם השרשור כל כך לא מעניין אותך - אל תיכנס אליו.

השירשור הזה כבר יוצא מכל פרופורציות, ואת זה אומר אדם שהתעניין באלטו, ביצע רכישה ומאוד מרוצה.

תנו לשירשור לדעוך למימדים נורמליים, שלא יהיה כמו השירשור הענק האחר שיש על האלטו :-)

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

• תוכן חדש...