Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכל יש לי צבעי שעושה עבודה טובה ולא יקר, הקטע שתצטרך להגיע קרוב לי-ם ניגש אליו ביחד

להצעת מחיר קפה/בירה עלי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

  • תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין אפשרות לעשות עבודת פחחות טובה!!!

אז כדאי להגדיר/ לתאם ציפיות.

בעת יצור הרכב לאחר שמרתכים את המרכב הרכב מצופה כולו בתהליך אלקטרוליטי.

פחח טוב מנקה חלודה...חותך החוצה פח רקוב ומרתך פח חדש. אבל נותרות שתי בעיות

א. אזורי הריתוך ממש רגישים לחלודה וריקבון

ב. מרק הפחחים הוא חומר שסופח מיים ולכן רגיש לחלודה..

מסקנות :

א. עבודה טובה- מתיחסת ליסודיות הטיפול ולרמת האסטטיות של הגימור אבל לא ניתן לצפות לאורך חיים ארוך

לפני שתחזור החלודה!

ב. ברכב ישן עדיף כנראה טיפול וצבע כל 3-4 שנים על שיפוץ יסודי אחת ל10 שנים.

 

מה שאתה אומר פה בעצם זה, שעם כל הטכנולוגיה ולמרות שמדובר בצבע חדש יותר ב 20-30 שנה, עדיין אין את האפשרות להגיע לרמת צביעה של החברה ? אני לא מזלזל בידע שלך חלילה, אך זה נשמע לי הזוי, אשמח לקבל הסבר.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

היי, אשמח להסברים היכן יושב יקירנו בוחבוח (נצא מנקודת הנחה שהגעתי מכביש 57)

רן, אשמח לשמוע גם על הפחח שלך.

 

יש לציין כי אין מדובר ברכב אספנות, אלא בסתם רכב אשר משמש ליום יום אבל רוצה רענון בכ"ז.

תודה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

* הבוקר הייתי אצל בוחבוח (הוא זוכרהאת אילן ) המיקום פשוט כ70 מטרמזרחית לכניסה הדרומית לקאלנסווה.

מי שמגיע מכוון טייבה /שער אפריים זה במוסכים משמאל לפני הכניסה לקלנסוואה כביש 5614.

עבור צביעת כל הוולו שלי עם רקבונות תחת השמשה ומעט מאד פחחות הוא מבקש 2500 ש"ח- אבל הורדת השמשה

תחושב בנפרד מול הזגג.

.* הנל אינו בטירה! הוא סגור עד יום חמישי . הוא ממוקם מזרחית לתחנת הדלק בצומת שבה נפגש

כביש 5614 עם כביש 444 (קצת צפוניתלטייבה לפני הגשר מעל כביש 6 )

* צפון כביש קלנסואה בארותיים - במתחם של מוסך המהיר מצוי פחח. (חלק מחברי הפורום עובד איתו נראה לי שגם מצא )

הפחח מכיר אותי וביקש 7000 שח!

* ליד תחנת הדלק פז על כביש 444 100 מטר צפונית לרמזור של כוכב יאיר פחח בשם "

מרכז הרכב" . מבקש 4000 שח ועיניין הזגגות נכלל!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני רוצה להגיד לך דבר אחד , המחיר שאתה תשלם יהיה גם העבודה שאתה תקבל .

 

כשהתחלתי את הפחחות על הרכב שלי קיבלתי הרבה מאוד הצעות שנעו בין 2500 ל30,000 לשיקום מלאה . ברור ומובן שכמה שאתה משלם שווה למה שאתה מקבל . הרכב הספציפי שלי עבר פחחות וצבע שנה לפני שאני הכנסתי אותו לפחחות חוזרת ,ועכשיו אני יכול להגיד לך בדיוק מה ההבדל . במקום עבודת פחחות , ניתן לעשות עבודת "שפכטל" וצבע . ההבדל מאוד משמעותי .

 

כל איש ודרכו , אבל לדעתי עדיף להוציא פעם אחד ב20 שנה סכום גדול מאשר כל שנה-שנתיים סכום קטן יותר .

 

לשיקול דעתך .

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

" ומובן שכמה שאתה משלם שווה למה שאתה מקבל .." - זה משפט חסר כל ביסוס עובדתי.

כמה חברים בשרשור הזה (וגם אני ) ראינו חלודות ורקבונות חוזרים מקץ שנתיים שלוש גם על עבודות יקרות.

כדאי שתפנימו : ריתוכים שאינם עוברים תהליך ציפוי אלקטרוליטי מחלידים ומרקיבים

ומי שמאמין שלפחח אחד יש "תרופה' שלאחרים אין....שיאמין.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אף אחד לא אמר שלפחח אחד יש את התרופה וכל האחרים לא יודעים לעבוד !

 

העניין הוא שבעבודה טובה , כמות העבודה גדולה יותר וגוזלת הרבה יותר זמן , מאמן ויכולת של הפחח . ואי אפשר לצפות מאיש מקצוע שיעבוד חודש יום-יום על עבודה שהוא הציע לעשות ב3000 ש"ח כולל חומרים וצבע . ברור גם שהחומרים שהוא ישתמש יהיה מהזולים יותר ולא מהשורה הראשונה .

 

נכון יבוא ויגידו שלפעמים גם החומרים הזולים נותנים פתרון הולם .

 

עם זאת , חייבים להבין שסוג וטיב העבודה שונה לחלוטין בין הצעה של 12K לבין הצעה של 3K , ברור שההצעה הזולה תיקח פחות זמן ויהיה בה פחות צומת לב לפרטים קטנים .

 

אם נקביל את זה לרכבים , ברור לכולם שלא יוכלו לרכוש מרצדס חדשה ב100K , אבל ניתן לקנות קורולה בכיף במחיר הזה. יש אנשים שמוכנים להסתפק בקורולה מהסיבות שלהם, אבל בשום מקרה זה לא יהיה מרצדס . (וכן , גם מרצדס מתקלקלת לפעמים .)

 

נכון , שכדאי לקבל תוצאות מצויינות לאורך זמן חייבים לעשות ציפוי אלקטרוליטי אשר לא ניתן לעשות בארצנו הקטנה , אבל יש פתרונות גם לזה , אם משקיעים מאמץ וצובעים יסוד משני צידי הריתוך , לפני ואחרי הריתוך , ברור שתוצאה תיהיה טובה יותר מסתם למרוח חומר פחחים על החורים ולצבוע .

 

Avinusha -אכן בארצנו פשוט אין אפשרות להגיע לטיב של חברה מכיוון שכל החלקים במפעלים עוברים טיפול כימי מיוחד באמבטיות גדולות . מה שלא ניתן לעשות בארץ .

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

לפי דעתי הרכב שלך במצב מעולה יחסית לשנתון שלו ואני אישית הייתי עושה לו פחחות קלה ביותר וצבע הכל לבד,אבל זה אני , אני לא חושב שכדאי לך להוציא אלפי שקלים על חיצוניות, על מכאניקה זה משהו אחר.

החלודה בתא המטען לפי דעתיניתן לתיקון לבד, תוציא את הגומי שמקיף את הסף, תשייף הכל טוב טוב, שים חומר פחחים שיכבה דקה,שייף שוב, תקנה צבע המרייט כסוף ועם מברשת דקה בעדינות,סה"כ שהמכסה סגור אתה לא תראה תיקון,רק כשהוא פתוח,אני הייתי מנסה לבד,מקסימום הפסדת כמה שעות ואיזה 100 שקל על חומרים, שים שיכבת סופר 7 וגומי חדש ושלום על ישראל.

לגבי סביב החלונות,זה כבר תלוי כמה אתה רוצה להשקיע ואם אתה מפרק את החלונות או לא, אם אתה מפרק קח בחשבון גומיות מסביב חדשות (עלויות), אתה יכול לשייף מסביב ועם אותו המרייט פס דק על הסביב, שיכבה דקה סופר 7 לפעולת מניעה , שהתייבש תצבע עליו פס דק וסגרת עניין חלודות.

שנית אני חושב שההבדלים בכסף הם לא "אתה משלם על מה שאתה מקבל" אלה על " יש בעלי מקצוע רעבים ויש שבעים".

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
"וצובעים יסוד משני צידי הריתוך , לפני ואחרי הריתוך "- טוב עדיף שמשהוא אחר יתייחס....

 

יוסי, אנו מכירים אישית ולכן אעיר לך פה - אין צורך להתנשא ולהיתפס לקטנות בטקסט של דני...

אתה מפספס את העיקר כאן ולמען האמת, איני זוכר מתי אי פעם הודת בטעות או חילצת משפט כגון - "תודה, למדתי".

אתה יודע הכל יותר טוב, כמו אבא שלי...(שאותו אני אוהב בטירוף:-D).

איכות העבודה שתקבל בכל התחום שבין 3000 ל-7000 עשויה להיות זהה ותלויה בעיקר ברמת ההשקעה והכישרון של הפחח, והרווח שבו הוא מסכים לעבוד.

אורך חייה של התוצאה המוגמרת, טרם הופעת סימני הזדקנות תהיה תמיד תלויה בטיב עבודת ההכנה, ולא הצביעה שמכסה אותה.

היא גם תהיה פונקציה של שיטת האחסנה לאחר מכן ותדירות השימוש - משום כך אתה רואה מכוניות שעברו עבודה יסודית ואיכותית והתבלו מהר יחסית ומנגד מכוניות שעברו עבודה בסיסית אבל אוחסנו כראוי בחניה מקורה ולא בשימוש יומיומי, ושרדו יותר.

התוצאות שתקבל אצל פחחים ברמת מחירים זו יהיו טובות פחות והתוצאות שתקבל ברמת המחירים הבאה - נקודה!

אין זה אומר כמובן שאתה צריך להשקיע יותר בשיפוץ הוולוו שלך, שכן היא לא שווה יותר מזה וגם לא תהיה לאחר השיפוץ.

אבל...אתה יודע טוב מאד שגם בתחום זה, כמו אחרים המוכרים לך, אין קסמים.

רק החומרים שנעשה בהם שימוש בשיפוצים יקרים יותר עולים (לפחח!) יותר מ2500 ש"ח ופועל בודד ל-10 ימים...תעשה את החשבון לבד.

אבל שוב, במקומך הייתי בהחלט הולך על הצעה זולה - זהו רכב פשוט, נפוץ, זול ובעל מבנה עמיד, ובשימוש יומיומי.

פשוט אל תנסה להצדיק את החלטתך בזה שעבודה בכל מחיר תהיה זהה...אתה יודע שלא, ואתה גם ילד גדול - תחליט ותחיה עם התוצאות בהשלמה.

 

דני,

על הוולוו של יוסי יש ה-ר-ב-ה פחות עבודה ממה שנדרש על הבימר שלך, כך שפער המחירים נובע לא רק מהאיכות.

גם מהפחח שלך, מעולה בכל קנה מידה, הוא היה מקבל הצעה נמוכה משמעותית משלך (אבל גבוהה משמעותית ממה שקיבל עד כה...).

 

בכל מקרה בהצלחה,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

ביום שבת האחרון הכנסתי את הוולוו שלי (850 סטיישן) לפחחות מלאה בבאקה אל גרביה. צבע כתום/אדום מטאלי.

יום עבודה אחד (באתי ב8 הלכתי ב4), כולל פירוק כל החלקים (עזרתי בפירוק כדי לסיים את הכל ביום אחד). כולל פחחות וצבע, יצא לי 2000 שקל (זה בגלל שאני בא לשם הרבה עם רכבים אחרים)

אני יכול לבוא איתך לשם והוא יעשה לך את האוטו בכ2800 שקל, ויסיים לך אותו ביומים (או יום אחד אם אתה מפרק את החלקים, אבל להרכיב תצטרך רק ביום שאחרי זה, לפחות את החלקים הצבועים שפירקת).

עבודה טובה, אני אעלה תמונות מאוחר יותר.

פורסם

אני מאמין שהמקומות האלה עושים יותר פחחות שיטחית וצבע בלי יותר מידי השקעה... לא יכול להיות שפחחות טובה תסתיים ביום אחד אלא אם לא היה שם שום עבודת פחחות.

 

ברכבי אספנות לרוב צריך לחתוך ולשחזר הרבה ולצערי אני בספק שאחד מהפחחים האלה יהיה מוכן לעשות עבודה כזאת.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אני יכול לבוא איתך לשם והוא יעשה לך את האוטו בכ2800 שקל, ויסיים לך אותו ביומים (או יום אחד אם אתה מפרק את החלקים, אבל להרכיב תצטרך רק ביום שאחרי זה, לפחות את החלקים הצבועים שפירקת).

עבודה טובה, אני אעלה תמונות מאוחר יותר.

בחלומות בלילה, בצאת הכוכבים.

רק לפרק את פסי הניקל והקליפסים לוקח חצי יום, שלא לדבר על הסרת השמשה הקדמית המודבקת.

אני מכיר היטב את המכונית של אילן, והיא במצב טוב בהחלט למעט החלודות האופייניות.

הפחחות לוולבו שלי ארכה כ 3 שבועות בדיוק, מאחר והפחח לא התפשר על אף נקודת חלודה, ולו גם הקטנה ביותר.

הצבע לעומת זאת, השקיע הרבה פחות, והתוצאה ניכרת בהחלט.

אבל זה לא ממש עיניין אותי, מאחר ומה שהיה חשוב לי זה שמירת המרכב ל 8-9 שנים הבאות, בה אני ישפץ אותה כליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום,

רן וספרק - תודה על ההצעות.

 

נראה לי שאלך על עבודה אצל בוחבוח, כי הרבה יותר זול זה כבר לא יהיה, ואני רוצה לסיים את התהליך מהר כי הזמן הפנוי (המועט) שלי רק הולך ואוזל.

 

אני מתכוון להביא את הרכב לבוחבוח ביום שישי הקרוב בשעה 9:00. כמובן, שמי שרוצה להצטרף מוזמן (תיאום וטלפונים בה"פ).

יוסי, אתה תגיע גם, נכון?

 

לגבי השאלה שלי בעניין אופן הורדת השמשה הקדמית, פתחתי נושא חדש עם כותרת מתאימה בתקווה שאקבל שם תשובה.

זה השרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2551006#post2551006

 

תודה

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900


×
×
  • תוכן חדש...