Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כחלק מהנהיגה בכבישי הארץ ישנה בעיה שמטרידה אותי מאוד.

שאני נוסע בכביש בין עירוני או כביש די מהיר באופן יחסי(נניח מ-70 קמ"ש ומעלה),יש נהגים שנצמדים אליי.

היום זה קרה לי,כביש חד סטרי בעל נתיב אחד שמותר לנסוע בו על 70 קמ"ש,האיצה מאחוריי מרצדס שחשוב לציין שלא הצלחתי לקלוט אותה מהר,בעיקר בגלל שפנס אחד לא עבד לה,האיצה ממש מאחוריי הייתי בטוח היא הולכת להכנס בי וגם אם הייתי רוצה לא היה לי לאן לברוח מפני שמלפני היתה משאית.

הפעלתי אורות מצוקה-לא עזר.

שיחקתי עם הברקס(לחיצה קטנה,עזיבה-בשביל להדליק ולכבות את האור ברקס)-לא עזר.

למישהו יש שיטה מקורית להתמודד עם זה? כי זה ממש מפריע שלא שומרים מאחוריך מרחק,נוצרת אצלי תחושה של חוסר ביטחון בנהיגה,כי אני יודע שאם קרה משהו מלפניי מתבטלת בפני האפשרות לתת בלימת חירום(אומנם אם נגיד לדוגמא יקפוץ לי גמל לכביש-וקרו מקרים,ברור שאני יתן בלימה,אני חושב שהבנתם את הכוונה שלי).

יוסי.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כל מה שאתה עושה לא עוזר, תתרחק כמו מאש ממי שמאחוריך. הוא לא שם לב אליך, ועלול, בבלימת פתע שלך להיכנס בך. תנסה להתחמק ע"י מעבר לנתיב אחר (אפילו תתן לו לעקוף אותך).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש לי הצעות אחרות :

דבר ראשון - אם מישהו נדבק אליך, תשמור יותר מרחק מהרכב שלפנייך,

כדי שלא תצטרך לבלום במפתיע ולהדפק מאחור.

דבר שני - לשמור על קור רוח, לא להלחץ.

דבר שלישי - לתת לו לעבור במידת האפשר (אבל אם מדובר בכביש חד סטרי, אין מה לעשות - להצמד להצעות מספר 1 +2 שרשמתי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כניראה אלו שנדבקים מאחורה נהנים לעצבן ולהלחיץ את הנהג.

אבל לדעתי הפתרון הוא להאט בהדרגה את הרכב למהירות איטית למספר שניות, ואז שוב לחזור למהירות הנורמלית, במידה ושוב הוא יצמד שוב להאט, פעם פעמיים כאלו והוא ירתח מעצבים וישמור על מרחק הוא יחשוב שאתה לא צפוי ועלול שוב להאט, מניסיון.

פורסם
כניראה אלו שנדבקים מאחורה נהנים לעצבן ולהלחיץ את הנהג.

.

מאיפה הבאת את זה? הם אולי טיפשים וחסרי מודעות, אבל נהנים? רוב הסיכויים שהם פשוט רוצים לנסוע יותר מהר, ומחפשים הזדמנות לעקוף.

אני גם ממש לא ממליץ להאט באופן מוגזם. אם מדובר בכביש חד-סיטרי הפתרון הכי טוב הוא לאותת ימינה, לגלוש לצידי הכביש ולתת לנהג הממהר לעקוף. אין בזה כל בושה - להפך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לא התכוונתי להאט את הרכב בצורה חדה אלא פשוט להפחית מהמהירות למספר שניות, זה גורם לנהג מאחורה גם להאט, ואז שוב להאיץ למהירות הרצויה.

אין שום קשר לנהג ממהר, זה שהוא נמצד לא יגרם לו להגיע מהר יותר!!

אם הוא ממהר שיעקוף אם ניתן.

שני הנהגים נוסעים באותה המהירות נניח 90 קמ"ש עם פער של 30ס"מ או פער של 5-10מטר, שניהם באותה המהירות ויגיעו באותו הזמן בדיוק +-2שניות.

במקרים בהם הנהג מאחורה לא מוותר והוא מסכן את הרכב מלפנים אז כדאי מאוד לעצור בצד אם אין לו אפשרות לעקוף ושימשיך לדרכו.

פורסם

אני בשיטה דומה, או נותן לעקוף ואומר לבריאות , או פשוט מאט עוד על מנת לשמור מרחק מקדימה בצורה משמעותית גבוהה יותר למקרה ש....

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מצטרף להמלצות של vladcar.

דבר ראשון - אל תתעסק יותר מדי בנעשה מאחוריך, כדי שחס וחלילה לא תגרום לתאונה אם מי שלפניך בולם.

תשמור כמה שיותר מרחק מהרכב שמלפנים ותשתדל לשמור על מהירות קבועה, בלי לבלום. נהג שנצמד מאחור הוא אחד משני

סוגים של נהגים: הראשון והנפוץ זה הנהג החולם, שנוסע יותר מהר ממך אבל ברגע שהוא מגיע אליך יבלום וישייט בצמוד אליך.

לנהג הזה אין מוטיבציה לעקוף והוא מהיר ממך רק כי הוא לא ממש שם לב למהירות שבה הוא נוסע. אם נתקלת בנהג כזה צפה

לזנב במשך הרבה מאוד זמן.

הסוג השני והאגרסיבי יותר הוא הממהר, זה שנוסע מהר וחייב לעקוף אותך מיד. תזהה אותו לפי הנהיגה התזזיתית וניסיונות

עקיפה שחלקם עלולים להיות מסוכנים.

בשני המקרים לא מומלץ לבלום - הראשון כי הוא עשוי להתנגש בך כי הוא חולם, והשני כי זה עשוי להיגמר במריבה בגלל שהוא

יחשוב שאתה מנסה להפריע לו, או ידרבן אותו לבצע עקיפה מסוכנת.

אז כשמצב כזה קורה, פשוט תמשיך לנהוג במשנה זהירות. כל עוד אין לך אפשרות לתת למי שמאחוריך לעקוף בלי לסכן אותו ואותך,

אל תעשה שום דבר מיוחד. תזכור - רק כי אתה נוסע לאט ממנו לא מקנה לו זכות "לאיים" עליך בהיצמדות, אז אל תיכנס ללחץ

ותמשיך להיות מרוכז בנעשה לפניך.

פורסם

אם תאיץ ואם תאט הם לא ישמרו מרחק.

אם כבר, נסה לאט למהירות מעצבנת [וחוקית] ואחר מכן להפעיל אורות מצוקה.

אולי זה יתן להם רמז.

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם
אם מדובר בכביש חד-סיטרי הפתרון הכי טוב הוא לאותת ימינה, לגלוש לצידי הכביש ולתת לנהג הממהר לעקוף. אין בזה כל בושה - להפך.

רוני, אני מה-זה לא מסכים איתך.

ועם עוד 50 מטר נגמרים השוליים? יש רכב תקוע בשוליים? יש ניידת בשוליים? וכו'

למה אני צריך להיות עבריין או לסכן את חיי/רכבי בכדי שהוא יעקוף?

כ"כ רוצה לעקוף? יתכבד כבודו ומצידי יעקוף אותי מהשוליים מימין או אפילו על פס לבן רצוף, ואם יצליח במהלך העניין אפילו לאבד שליטה על הרכב ולמות, הרווח כולו שלנו.

מעניין את סבתי זכרונה לברכה מאיפה הוא יעקוף אבל בגלל שהוא נהג אלים וטיפש, אני לא אסכן את משפחתי/בטחוני/ שלמות רכבי וארד לשוליים.

דרך אגב, לי יש פיתרון מעולה לבעיה הזאת, קוראים לה וו גרירה :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה נושא ממש מסוכן ומטריד.

קרה לי פעם שנסעתי בשמאלי בגלל שביצעתי עקיפה אך לא יכלתי לחזור לימני בגלל הרבה מכוניות אז המשכתי בשמאלי בתקווה למצוא מקום להכנס. מאחורי בא אותו במהירות מטורפת ופשוט נצמד אלי עד כדי כך שהייתי בטוח שהפרונט שלו מחובר לפגוש האחורי שלי.

ברור לי שהוא היה עצבני על זה שנסעתי בשמאלי במהירות נמוכה משלו (אחרי הכל מנוע 1.4 מיושן) וניסה לזרז אותי לחזור לימני למרות שלא יכולתי.

Renault clio RT 1994

פורסם

אין פתרונות קסם לבעיה,ובכל זאת,הנה כמה אפשרויות לפתור את הבעיה:

*שמור עודף מרחק מהרכב שלפנייך ו"תתעלם" מהרכב שמאחורייך (לא במובן של שכח שהוא שם אלא במובן של "הבנת שהוא שם? יופי,תתרכז במה שקורה מלפנים").

*אם יש כמה נתיבים אז פשוט תעבור לנתיב אחר במטרה שהרכב מאחורייך יעקוף.

*בדוק את עצמך-יכול להיות שלמרות שאתה חושב שאתה מהיר ביחס לתנועה בכביש אתה "חוסם" את הנתיב השמאלי ? אם התשובה לכך היא כן אז זה זמן טוב לאותת ימינה,לתת לו לעקוף ולהמשיך בנסיעתך (אם אם הוא מבצע עבירת תנועה,"זכותו", הדו"ח שיקבל (אם וכאשר) יהיה עליו,גם התאונת דרכים שהוא עלול להיות מעורב בה.

*שמור על קור רוח,זה שתלחץ מהעניין לא יועיל לך ולא ישנה את העובדה שהוא מאחורייך.

לכל אלה שחושבים שלפעמים נצמדים אליהם בשביל להלחיץ אותם או כי למישהו יש פטי'ש לראות נהגים נלחצים ועושים תאונה- צאו מהסרט.

אנשים נצמדים מהרבה סיבות:

*הם מאחרים לעבודה.

*הם מאחרים לאישה.

*הם מאחרים למאהבת.

*הם נוהגים בגולף GTI ומישהי לידם מדממת להם על המושבי עור.....:lol:

*מקרה חירום כזה או אחר.

*הם אוהבים מהירות יותר מכם.

*הם לא מפחדים מדו"חות.

כל זה עדיין לא אמור להצדיק את זה שמישהו יצמד אליכם בכביש,אבל לפעמים זה קורה,גם מחוסר תשומת לב (ככה נגרמות תאונות דרכים אגב,מישהו היה לא מספיק עירני וגרם לכך שהפגוש הקדמי שלו יוצא לדייט עם הפגוש האחורי של הרכב שלפניו,בין היתר).

לבחור מעלי,אתה צודק,זה בהחלט אחלה דרך,בעיקר שעל פי חוק מרפי במקרה הרכב שמאחורייך זה ניידת מתנ"א סמוייה שבאותה שנייה מדליקה צ'קלקה,כורזת לך לעצור בצד וכעבור 5 דקות אתם נפרדים,בהתחלה אתה והשוטרים שבניידת נפרדים,בהמשך אתה והרשיון נהיגה שלך נפרדים לאחר שהשופט הרשיע אותך בסעיף של נהיגה בקלות דעת וסיכון יתר משתמשי הדרך.

בקיצור,אל תציע שטויות,מישהו עוד עלול לקחת את זה ברצינות ולאכול אותה יופי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אם תאיץ ואם תאט הם לא ישמרו מרחק.

אם כבר, נסה לאט למהירות מעצבנת [וחוקית] ואחר מכן להפעיל אורות מצוקה.

אולי זה יתן להם רמז.

אם תאיץ בהנחה שגם הנוסע אחריך יאיץ - זה רק יביא את הסיטואציה למצב מסוכן יותר, שבו שניכם נוסעים מהר, ואז אם תאלץ לבלום בפתאומיות - החכמולוג מאחורה שנדבק לזנבך לא יספיק לבלום וייכנס באחוריך.

אם תיסע יותר לאט - סביר להניח כי הוא אולי יתעצבן יותר, אבל יצליח אולי לבלום אם יצטרך.

גם אני מעדיף לתת בהזדמנות הראשונה לנהג כזה שיעקוף אותי (עדיף שמסוכן כזה יהיה מלפניי ולא צמוד לאחוריי).

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה יכול להתקין ברכב מנגנון מאחור ששופך שמן או זורק דוקרנים כאלה קטנים לפוצץ את הצמיגים כמו בסרטים :lol:

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

• תוכן חדש...