Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העצה של לגלוש לשול ולתת לו לעקוף היא אחת הגרועות. למה שהוא יקבל קנס על ירידה לשול כי מישהו רוצה לעקוף?!

שאלת איך לסמן? פשוט תדליק אורות ערפל, זה מדליק את נורות הערפל מאחור ומושך את תשומת הלב של הנהג.

כשנכנסתי לדיון חשבתי שאתה הולך לדבר על משהו אחר שמטריד אותו בכביש. אי שמירת מרחק באזורים הררים. יש לחלקינו רכב ידני ונהגים שנדבקים אליך ברמזורים, עצורים ומקרים אחרים לא נותנים לך את המינימום גלישה כדי לבצע זינוק.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להדליק נורת ערפל אחורית זה לא למשוך את תשומת לב הנהג אלא לסנוור את הנהג.

העצה של לתת לעקוף תוך ירידה חלקית לשוליים עובדת בכל העולם, כולל בארץ - בעיקר עם משאיות וטרקטורים - דוגמא מצויינת ניתן לראות בכבישים שבאזור בית שמש.

הדוח הוא על עצירה בשוליים, בהעברת כלי צמ"ה ובכלי רכב תקולים (חלקית) אני מניח שנתקלת - 4 אורות מהבהבים - חצי על הכביש חצי על השול הימני כדי לאפשר עקיפה של משתמשי הדרך האחרים.

הבעיה היחידה שאני רואה בלא לפנות את הכביש היא בעיה קטנה מאוד אגו

פורסם
הבעיה היחידה שאני רואה בלא לפנות את הכביש היא בעיה קטנה מאוד אגו

ועוד כמה בעיות שוליות כמו ששול הוא לא נתיב נסיעה, שהשוליים עשויים להיות סלולים חלקית/משובצים בבורות או לא רחבים מספיק,

או סתם שלא ניקו אותם מאבנים, אשפה ומסמרים מאז תקופת המנדט. אבל חוץ מזה רעיון על הכיפאק :wink:

לא רואה שום סיבה למה אני צריך לפנות כביש חד נתיבי אם אני נוהג במהירות החוקית או קרוב לכך. אם אני איטי משמעותית מקצב

התנועה - ניחא. למשל רכב איטי (משאית, ענתיקה וכד') בעליה חדה. אבל אם אני נוסע 80 קמ"ש בדרך בינעירונית ללא הפרדה

אתה תתאזר בסבלנות - או תעקוף כשתוכל. מבטיח להאיט קלות כשאזהה את ניסיון העקיפה שלך כדי שתשלים אותה במהירות.

פורסם

הכוונה היא להפעיל שיקול דעת, אם השול לא מאפשר נסיעה בטוחה אל תרד, אם הוא לא סלול/מסמרים וכו..

ואתה חושש מאיבוד שליטה - אל תרד.

אם אתה נוסע 80 קמ"ש ואתה מתכוון לרדת - תאט טרם הירידה.

ברוב הכבישים בארץ התנועה מתנהלת במהירות העולה על המותר בחוק, אולי זה הופך את כולם לעבריינים - אבל זה גם אומר שאתה אכן מעכב את התנועה במידה ואתה נוסע 80 ואחרייך שיירה.

פורסם

האם זה אומר שמי שנוסע במהירות החוקית חייב לרדת לשוליים כל פעם שמכונית מהירה ממנו מגיעה? ואולי עדיף שבכלל יחנה וייסע באוטובוס?

בתור מישהו שנמצא בשני הצדדים - אני לא מצפה שיפנו לי את הנתיב כשאני מהיר מהתנועה ואמתין בסבלנות לאפשרות לעקוף. ומנגד נדיר המקרה

בו אפנה את הנתיב לרכב מהיר ממני אם אני נוהג במהירות המותרת.

למעשה, המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו (חוץ מרכב חירום שזה מובן מאליו), זה מקרה בו מאחורי נהג אלים במיוחד שמסכן אותי ועדיף לי

לראות אותו מתרחק כמעט בכל מחיר, מאשר שיישאר בקרבתי ויהרוג אותי באיזו פעולה מטופשת מצידו.

בכל מקרה, מתן ירידה לשוליים כפתרון האידאלי לסיטואציה שבראש השרשור, היא לדעתי עצה לא נכונה בפורום ציבורי.

על התקנת מטול RPG המופנה לאחור וכפתור אדום קטן על ההגה, לעומת זאת, אני ממליץ בחום :wink:

פורסם

למעשה, המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו (חוץ מרכב חירום שזה מובן מאליו), זה מקרה בו מאחורי נהג אלים במיוחד שמסכן אותי ועדיף לי

לראות אותו מתרחק כמעט בכל מחיר, מאשר שיישאר בקרבתי ויהרוג אותי באיזו פעולה מטופשת מצידו.

הרי בדיוק על מצב כזה מתנהל כל הדיון בשרשור.

פורסם

גם אם הוא אלים ואגרסיבי ביותר אני לא ארד לשוליים, מצידי כמו שכבר צציינתי, הוא מוזמן לעקוף מהשוליים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה,

מה מונע ממך לרדת לשוליים במצב כזה (שאתה מבין שהנהג מאחורייך אלים בצורת נהיגתו ומסכן אותך) ?

במצב כזה אני ועוד איך אסטה לשוליים תו"כ שחרור רגל מהגז כדי לתת לאדיוט להתרחק ממני.

כמובן שאני אסטה לשוליים רק בנקודה שיש לי שדה ראיה טוב קדימה ואני יודע שאני לא עלול להכנס באיזה רכב שנהגו עצר לתקן פנצ'ר או משהו כזה,אבל אני בטח ובטח לא אכנס עם אותו נהג למשחקי אגו שעלולים להסתיים רע.

לא מקבל את התירוצים האלה של "אני לא אעשה עבירה בכך שארד לשוליים כדי שהוא יוכל לעקוף", אני מעדיף לשלם קנס כספי מאשר לשלם בחיים.

פח אפשר ליישר,חור בכיס אפשר לתפור,גופה-אפשר רק לקבור.

מה יקרה אם תסע בכביש דו סיטרי עם נתיב בכל כיוון ופתאום רכב מהנתיב הנגדי יוצא לעקיפה שאתה יודע שהוא לא יכול לסיים,מה, תצא איתו לדו קרב צ'יקן (לראות מי לא מפחד ולא סוטה לשוליים) ?

הרי ברור שתרד לשוליים כדי להציל את עצמך,אז למה לא תעשה את זה כשמישהו מסכן אותך מאחור ?

כבר היו לי לא מעט מקרים בכביש הערבה (למשל) שנהגים מטומטמים יצאו לעקיפה שהם בוודאות לא יכולים לסיים ואלמלא ירידה שלי לשוליים הם היו נמרחים לי על המכסה מנוע ושולחים את נוסעי 2 הרכבים (במקרה הטוב) לעולם שכולו טוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למה זה מפריע?

כי למי יש כוח לרוץ מול ביטוחים וכל מיני טרטורים.

כי אם אתה נוהג ברכב ישן, עלול לקרות לך נזק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מי שלא שומר מרחק לומד בדרך הקשה.

בתי הקברות מלאים בבחורים כמוך שחשבו שהם יכולים "ללמד לקח" נהגים אחרים,רק בגלל ש"יש ביטוח ואני לא אשם,מה אכפת לי?".

דמיין שאתה נוסע 100 קמ"ש באיילון,מישהו נצמד אלייך מאחורה,אתה כמובן לא נותן לו לעבור כי הרי יש לך ביטוח וזו תיהיה אשמת הנהג שמאחורייך.

ואז הוא מחליט שנמאס לו ממך אז הוא נותן קיק דאון ויוצא לעקיפה,רק שהוא לא נהג ממש מוכשר אז על הדרך הוא נותן לך מכה בפינה שמאלית אחורית (כי הרי לא עוקפים מימין),המכה המסכנה הזו שנתן לך הספיקה לערער את יציבות הרכב (שכאמור נע במהירות 100 קמ"ש,כן?), הסחרור שאתה נכנס אליו יכול להסתיים בכמה אופציות:

1.לא יקרה כלום-האוטו יסתחרר,הנהגים שמאחורך במזל יקלטו את העניין ויבלמו (אולי הבלימות חירום שלהם יגרמו לכמה תאונות אבל מה אכפת לך,זה לא הפח שלך אז זה בסדר), אתה תנגב את הזיעה ותמשיך לדרכך.

2.הרכב יתהפך-הסחרור שלך קרה בנקודה לא ממש טובה מבחינתך או מבחינת הרכב,כי בדיוק בקטע שהתחיל הסחרור מע"צ עובדים על הכביש ויש מדרגה קטנה של סיום הקטע המקורצף,היא אמנם קטנה אבל היתה מספיק גדולה כדי לגרום לרכב שלך להתהפך,בגלל שהמהירות של הרכב די גבוהה (נניח 70 קמ"ש כעת) הרכב מתחיל להתגלגל.

את מרפק שמאל פירקת על הכביש תו"כ גלגול,את הצד השמאלי של הראש פירקת על קורה B,רגל ימין נשברה מהקנסולה.

יצאת בזול.

3.עירבת רכב נוסף בתאונה שלך- הרכב התחיל להסתחרר,סטה לנתיב הנגדי בדיוק לתוך הסמיטריילר שנסע במקביל אלייך.

אל דאגה, תוך שעתיים מז"פ יסיימו לצלם את הזירה וזק"א יסיימו לגרד אותך מהצמיג של הסמיטריילר,אבל תיהיה רגוע,לנהג הסמיטריילר לא קרה כלום.

הפנמת את זה שבכביש צריך להיות חכם ולא צודק ?

יופי, תהנה מהחיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא מלמד לקח אף אחד. אני נוסע רגיל כאילו כלום לא קרה. אתם מנסים ללמד אנשים לקח ובמקום להתרכז בנהיגה מתרכזים באידיוט שנדבק לכם לתחת וכמובן מאבדים ריכוז כי אתם עסוקים באיתות חירום/ברקסים/שפיכת מים/בריחה לשוליים/זריקת מסמרים או כל דבר אחר. מן הסתם אם אני אראה אידיוט שמנסה לעקוף אותי עם קיק דאון אלחץ על הברקס על מנת שיוכל להשתלב, אבל זה יהיה כל מה שאני אעשה.

• תוכן חדש...