Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מציע לך לגשת בהקדם למוסך שאתה סומך עליו - יש לך נזילת מים, וכדאי לתקן אותה במהרה, ולמנוע נזק אפשרי למנוע.

העובדה שנראית נזילה - רק יכולה להקל על בעל המקצוע לפתור את הבעיה.

אחרי שהרכב מתקרר, הלחץ במערכת הקרור פוחת, ואתה רואה שמיכל המים התרוקן. במצב שהרכב חם - יש מים במיכל בגלל הלחץ במערכת, אבל יש גם נזילה שבעטייה את נאלץ להוסיף כל הזמן מים.

alfa 156 2.5.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא שיש נזילת מים שהרכב חם, שהוא קר אין.

אז בסדר שהוא קר הלחץ פוחת והמים נעלמים, אבל איך מסבירים את העובדה שמטפטף מים? אם היה נזילת מים מהצינור אז היה נוזל גם שקר וגם שחם, במקרה שלי נוזל רק שחם.

איך מסבירים את הבעיה הזו?

פורסם

שלום רב !

נזילת המים היא לא מהצינור, אלא ממשאבת המים.

במשאבת המים יש פחם, אשר במנוע קר הוא מכווץ ומתפשט במנוע חם, וגורם לנזילה שיוצאת מחריר עודפים מיחד הקיים כמעט בכל משאבת מים, חפש והתמקד כעת במשאבת המים בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז צריך לעשות ראש מנוע או לא? כי מים בשמן היו אבל התופעה הזו נעלמה.

צביקה, האם אני צריך להחליף משאבת מים או שיש אוצפיה לשפץ?

האם שיפוץ\החלפת משאבת מים תפתור את בעיית לחץ המים שגורם למים להיעלם כאשר המנוע קר? ובעיית תסיסת המים וכו'?

ושהרכב קר, המים נעלמים עקב לחץ מים שפוחת, כפי שאמר חולגי, אבל לאן הם נעלמים? עם לא לשמן ולא לרצפה אז לאן?

פורסם
אז צריך לעשות ראש מנוע או לא? כי מים בשמן היו אבל התופעה הזו נעלמה.

צביקה, האם אני צריך להחליף משאבת מים או שיש אוצפיה לשפץ?

האם שיפוץ\החלפת משאבת מים תפתור את בעיית לחץ המים שגורם למים להיעלם כאשר המנוע קר? ובעיית תסיסת המים וכו'?

ושהרכב קר, המים נעלמים עקב לחץ מים שפוחת, כפי שאמר חולגי, אבל לאן הם נעלמים? עם לא לשמן ולא לרצפה אז לאן?

שלום רב !

משאבת מים לא משפצים מחליפים !

מחליפים רק אם מגיעים למסקנה , וזאת רק לאחר בדיקה בעזרת מכשיר לחץ יעודי, כפי שכבר הסברתי לך מספר פעמים במוסך או במכון רדיאטורים, וכאשר מנוע חם, הנזילה מתרחשת קרוב לוודאי , רק כאשר המנוע חם !!

את נושא ראש המנוע עזוב כרגע, אם משאבת הנים אכן נוזלת, את החלפתה, אתה בלאו העי תתבקש לעשות, לכן הבתחל מהקל והבטוח, לקשה ומשוער.

המלצה עדינה, פחות קשקשת וברברת, ויותר מעשי.

בברכה

צביקה

פורסם

יש לי לחץ בגרויות ואני פשוט לא מוצא דקה פנויה להשאיר את הרכב במוסך.

השמן יורד בכמות נורמלית, אין טחינה בפקק.

אין מים בשמן, מפלס המים נשאר קבוע ואני נאלץ למלא אחת ליום-יומיים, בזמן האחרון הרכב מאבד מים רק בעלייה, אני נוסע איתו בין עירוני הרבה ולא נעלמת טיפת מים, יום אחרי זה אני עולה עלייה והם נעלמים.

קרה לי כבר פעמיים שהנעתי את הרכב והתחלתי ישר לנסוע בעלייה, אחרי 2 ק"מ בערך לא נשאר מים בכלל, לעומת זאת כאשר נסעתי 14 ק"מ בינעירוני ואז עליתי את אותה עלייה הרכב לא איבד טיפת מים.

המים כבר לא מבעבים או גולשים החוצה, הם או נעלמים אחרי עמידה ממשוכת או בעלייה ממושכת שלא באתי אלייה עם תנופה.

אשמח לדעת מה כיון הבעיה גם כדי שהמוסכניק לא ידפוק אותי וגם כדי לחסוך זמן.

פורסם

אז הרכב במוסך עד יום רביעי (חג וכו'), הייתה נזילה כתוצאה מפקק חסר\או שבור במשאבת מים הוא הוחלף, אין נזילת מים בכלל כרגע.

ראש מנוע ישופץ\יוחלף עד יום רביעי.

פורסם

שלום רב !

אם אותרה נזילה מפקק מים מסתורי ממשאבת המים, והוא הוחלף ואין נזילה, ואין טחינה בשמן והמנוע לא מתחמם, מדוע החלטת לפרק ראש מנוע?

יש לך דרישת שלום ממוכר הרכב, הוא ביקר אותי השבוע ביקור נימוסין, כשדווחתי לו על ההיסטורייה הקצרה שעברת עם הרכב מיד לאחר הקנייה, הוא נדהם, תפס את ראשו בידייו, ואישר בפניי שקיבלת רכב שמור ותקין, ואני אכן יכול להעיד על זאת, אני טיפלתי בקרבורטור לאחרונה, ומכיר היטב את בעליו.

בברכה

צביקה

פורסם
אין מנוס מראש מנוע.

ברגע שתוריד את הראש תוכל לדעת מה מצב טבעות הבוכנה.

נסה להזיז את הבוכנה ואם ישנה תזוזה בתוך הצילינדר... אתה יודע את ההמשך.

מומלץ לשפוך חצי כוס +- של סולר או נפט ולבדוק איך המפלס יורד.

מנסיון אישי, אני ממליץ מאוד על תוסף OIL TREATMENT של ליקוי מולי (אני לא בטוח שככה קוראים לתוסף), אבל לא דרך השמן.

בלי הראש, שמים 20CC של תוסף בכל בוכנה ומסובבים ידנית את המנוע עד שכל הצילינדר נצבע בצבע האפור הזה. מאין "הונינג" שכזה, רק בלי לשייף שום דבר.

הטיפול הזה משקם יופי את הצילינדר.

אתה יודע היכן לרכוש תוסף כזה?

פורסם

בקשר לתוסף הזה גלשתי לאתר של חברת ליקווי מולי ועדיין לא מצאתי את התוסף שציינת...יש מצב שתוכל לתת לי כיוון פחות או יותר ?

• תוכן חדש...