Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מנוס מראש מנוע.

ברגע שתוריד את הראש תוכל לדעת מה מצב טבעות הבוכנה.

נסה להזיז את הבוכנה ואם ישנה תזוזה בתוך הצילינדר... אתה יודע את ההמשך.

מומלץ לשפוך חצי כוס +- של סולר או נפט ולבדוק איך המפלס יורד.

מנסיון אישי, אני ממליץ מאוד על תוסף OIL TREATMENT של ליקוי מולי (אני לא בטוח שככה קוראים לתוסף), אבל לא דרך השמן.

בלי הראש, שמים 20CC של תוסף בכל בוכנה ומסובבים ידנית את המנוע עד שכל הצילינדר נצבע בצבע האפור הזה. מאין "הונינג" שכזה, רק בלי לשייף שום דבר.

הטיפול הזה משקם יופי את הצילינדר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום רב !

הפרטים המתבקשים הם, האם מפלס השמן עלה בצורה משמעותית אם בכלל, ועבר בהרבה את קו המקסימום, והאם צבע השמן במדיד, הפך משחור ללבן/אפור. ביום שהרכב התחמם ונגמר השמן, מילאתי שמן עד מעל קו המקסימום ומאז הוא נשאר ככה, לא עולה ולא יורד. צבע השמן במדיד נשאר שחור כמו שהיה.

יש לאתר באמצעים פשוטים כמו שעון לחץ המורכב על גבי מיכל העבוי (לא ראיתי שעון לחץ כזה), האם קיימת נזילת מים מסיבית, ומהיכן( משאבת מים צנרת מים רקובה ממתכת, צנרת גומי ועוד.). הצינור שממנו הייתה נזילה הוחלף, המים לא נוזלים מתחת לאוטו אלא נעלמים באופן מסתורי ככל הנראה לשמן, על אף שמפלסו לא עלה.

שלישית סביר להניח שיש כן צרמוסטט ברכב.

עלייך להרחיק את צינור המים התחתון, ממדחס המזגן. יעשה בהקדם. ככל הנראה, המכה לא הייתה הבעיה, אלא המזגן הלא מקורי שהותקן והמדחס שיושב קרוב לצינור המים וגרם לו להיקרע\להתפוצץ.

כפי שידוע לך הכרתי את בעל הרכב הקודם, ואפילו טיפלתי בעבר בקרבורטור, והרכב היה מטופל ושמור, כך שבטענות אין לפנות לבעל הרכב הקודם, בגלל חוסר תשומת לב שלך. לא התכוונתי גם לפנות, למרות שבמועדון פורד אירופה יש לו כמה נושאים שהוא פתח בנושא התחממות הרכב ופקום ראש, והוא טוען שהם נפטרו ע"י החלפת רדיאטור.

אני חייב לציין שהיום לא היה איבוד מים בכלל גם אחרי נסיעה שגרתית כמו בכל יום, אתמול נסעתי וכן חשתי באיבוד מים והיום נסעתי אותו דרך ולא זזה מילימטר מפלס המים.

סיטרואן ויסה, את שיפוץ הראש לא אני עושה ככה שחבל לך על ההסברים שתיתן לי, אבל אני ישוחח על הנושא שהעלת עם המוסכניק.

פורסם
אין מנוס מראש מנוע.

ברגע שתוריד את הראש תוכל לדעת מה מצב טבעות הבוכנה.

נסה להזיז את הבוכנה ואם ישנה תזוזה בתוך הצילינדר... אתה יודע את ההמשך.

מומלץ לשפוך חצי כוס +- של סולר או נפט ולבדוק איך המפלס יורד.

מנסיון אישי, אני ממליץ מאוד על תוסף OIL TREATMENT של ליקוי מולי (אני לא בטוח שככה קוראים לתוסף), אבל לא דרך השמן.

בלי הראש, שמים 20CC של תוסף בכל בוכנה ומסובבים ידנית את המנוע עד שכל הצילינדר נצבע בצבע האפור הזה. מאין "הונינג" שכזה, רק בלי לשייף שום דבר.

הטיפול הזה משקם יופי את הצילינדר.

חבר, כל מה שכתבת לא תופס מציאות. בכל מנוע, חדש כישן, הבוכנה תזוז מעט כאשר היא בצילינדר (בדוק ההיפך, אם הבוכנה לא תזוז זה מעיד על טבעות בוכנה תפוסות למשל) ושום תוסף או חומר קסם/שקר כלשהו לא יבצעו שום הונינג או שיקום לצילינדר.

מצב טבעות בוכנה יודעים רק לאחר פירוק בוכנות. שיטת בדיקת חילחול עם נפט, נפוצה וטובה אבל עדיין לא מגלה כשלים מסויימים בטבעות בוכנה ולא מהווה דיאנוזה מלאה למצב הצלינדר או הטבעות.

פורסם

כתבת: תזוז מעט. תזוזה שבקושי ניתן להבחין בה.

כוונתי היתה לתנועה מופרזת, וכבר ראיתי מנועים כאלה.

לגבי התוסף, על זה אפשר להתווכח, מנסיון אישי שלי, זה עובד.

מאחר והמנוע הזה לא בן 30 ועבר כמות ק"מ סבירה למדי (לפי הפרטים שמסר dj dani)

סביר להניח שהמצב הכללי של המנוע יהיה בסדר ובדיקה שכזאת היא רק לשם "ביטוח".

אני מצטער אם לא הובנתי כראוי.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
אני חייב לציין שהיום לא היה איבוד מים בכלל גם אחרי נסיעה שגרתית כמו בכל יום, אתמול נסעתי וכן חשתי באיבוד מים והיום נסעתי אותו דרך ולא זזה מילימטר מפלס המים.

.

שלום רב !

לפי הממצאים שספקת כעת, ורק בהתייחס לממצאים אלה בלבד, אני ממליץ לך המלצה לא מחייבת, לא לפרק ראש מנוע עדיין, אך לעקוב עחרי מפלס המים והשמן, לנגב את מכסה מלוי נשמן מה"טחינה "שהצטברה בו,לעקוב אחרי חום המנוע, שמראה שתרמוסטט לא קיים או תפוס במצב פתוח, ולהחיליף אותו במקה הצורך, זאת הזדמנות, לבדוק את צנרת המים ולהחליף אותה לפי הצורך.

שעון הלחץ לבדיקה, שציינתי בתגובתי הקודמת, לא קיים ברכב, נשום שהוא כל ואמצעי בדיקה הנמצא במוסכים ומכוני רדיאטורים בלסד, ותםקידו לאתר נזילות מים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
כתבת: תזוז מעט. תזוזה שבקושי ניתן להבחין בה.

כוונתי היתה לתנועה מופרזת, וכבר ראיתי מנועים כאלה.

לגבי התוסף, על זה אפשר להתווכח, מנסיון אישי שלי, זה עובד.

מאחר והמנוע הזה לא בן 30 ועבר כמות ק"מ סבירה למדי (לפי הפרטים שמסר dj dani)

סביר להניח שהמצב הכללי של המנוע יהיה בסדר ובדיקה שכזאת היא רק לשם "ביטוח".

אני מצטער אם לא הובנתי כראוי.

תלוי מאוד במנוע ומה מרווח הצילינדר/בוכנה אבל תמיד רואים את התזוזה. צילינדר פגוע שום דבר לא ישקם אותו ללא פירוק הבוכנה ולפחות ביצוע הונינג.
פורסם
שעון הלחץ לבדיקה, שציינתי בתגובתי הקודמת, לא קיים ברכבך, משום שהוא כלי עזר, ואמצעי בדיקה, הנמצא במוסכים ומכוני רדיאטורים בלבד, ותפקידו לאתר נזילות מים.

בברכה

צביקה

*** עריכה מחדש, של הפיסקה ,והמשפטים שמודגשים באדום, בגלל שגיאות כתיב.

תרבחו ותסעדו !

בברכה צביקה

פורסם
שלום רב !

לפי הממצאים שספקת כעת, ורק בהתייחס לממצאים אלה בלבד, אני ממליץ לך המלצה לא מחייבת, לא לפרק ראש מנוע עדיין, אך לעקוב עחרי מפלס המים והשמן, לנגב את מכסה מלוי נשמן מה"טחינה "שהצטברה בו,לעקוב אחרי חום המנוע, שמראה שתרמוסטט לא קיים או תפוס במצב פתוח, ולהחיליף אותו במקה הצורך, זאת הזדמנות, לבדוק את צנרת המים ולהחליף אותה לפי הצורך.

שעון הלחץ לבדיקה, שציינתי בתגובתי הקודמת, לא קיים ברכב, נשום שהוא כל ואמצעי בדיקה הנמצא במוסכים ומכוני רדיאטורים בלסד, ותםקידו לאתר נזילות מים.

בברכה

צביקה

מחר על הבוקר אני ינקה את הפקק ויעקוב עם הוא שוב יהיה עם טחינה או שלא יהיה כלום, על אף שהיום נסעתי יותר מהקילומטרז' הרגיל (חג) המים לא ירדו ולא בטיפה והמנוע ממש במצב נורמלי של חום כמו לפני התתחממות ואפילו פחות מזה.

מה שכן עדיין יש את התסיסה הזו בתוך המיכל אבל היא לא גולשת החוצה.

עדיין יש ליכלוך של נוזל הקירור הג'אנטים בצד ימין (צד המיכל) וזה ממש לילכך את שתי הג'אנטים וגם כל הדלתות מכוסות בשפריצים של זה כמו אחרי שנוסעים בבוץ.

צנרת המים בסדר גמור, הצינור שנקרע וגרם לנזילה שהביאה להתחחמות הראשונית הוחלף בחדש, ואין שום זכר לטיפה אחת של מים מתחת לרכב.

פורסם
מחר על הבוקר אני ינקה את הפקק ויעקוב עם הוא שוב יהיה עם טחינה או שלא יהיה כלום, על אף שהיום נסעתי יותר מהקילומטרז' הרגיל (חג) המים לא ירדו ולא בטיפה והמנוע ממש במצב נורמלי של חום כמו לפני התתחממות ואפילו פחות מזה.

מה שכן עדיין יש את התסיסה הזו בתוך המיכל אבל היא לא גולשת החוצה.

.

יתכן שכל הסיפור הוא שלא ניקזו את האויר כראוי?

כמה מים הוספת בסה"כ?

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

בסה"כ כל הפעמים? ליטר כל פעם בערך 4 פעמים.

מה הכוונה לא ניקזו אויר? מאיפה לא ניקזו? ואיך זה מסביר טחינה איבוד שמן איבוד מים התחחמות וכו'?

פורסם

ניקוז אויר, במערכת הקירור. אני מעלה השערה,

יכול להיות שכל הסיפור הוא שלא ניקזו אויר כראוי, והמנוע "בלע" את המים ברגע שהאויר במערכת התנקז דרך הפקק?

אם כי, ארבעה ליטרים נשמע יותר מדי בשביל הסבר שכזה. בכל אופן, זה לא מסביר את צריכת השמן ותופעת ה"טחינה".

אגב, מי מילא את המים (וכמה) לאחר אותו מקרה?

לגבי ה"טחינה", נגב את הפקק ותדווח אם זה חוזר.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

לניקוז אוויר יש קשר להתחממות בלבד, ולבעבוע במיכל העבוי, אין לו קשר לאיבוד שמן, לטחינה בשמן,ולחשד של חדירת קומפרסייה למים.

בדיקת לחץ הפוך, ובדיקת לחץ ברדיאטור, מומלצת בכל מקרה.

בברכה

צביקה

פורסם

אגב, מי מילא את המים (וכמה) לאחר אותו מקרה?

לגבי ה"טחינה", נגב את הפקק ותדווח אם זה חוזר.

בהתחממות הראשונה המיכל היה ריק, מילאתי עד הסוף (איןלי מושג כמה נכנס בפיאסטה), מאז מילאתי עוד 4-5 ליטר בערך, ובזמן האחרון הפסיקו לרדת המים והם שומרים על מפלס קבוע.

דרך אגב אני חייב לציין שהמי קירור ששם לי מוסכניק הם מים אדומים כאלה, הוא אמר שהם נקראים מי זכוכית. יש להם קשר להפסקת הנזילה?

אני יבדוק לגבי הטחינה ואעדכן בהמשך.

פורסם

מי זכוכית? סתם מושג שהוא או ספק הנוזל קירור שלו המציא. אם הנזילה פסקה סביר להניח שייתה נזילה חיצונית שלא עלית עליה עד כה והיא נסתמה זמנית עם אבנית ולכלוך והיא תחזור ובגדול.

מציע לא להזניח ולהכנס בהקדם למכון רדיאטורים, לבדיקת מערכת קירור כללית.

פורסם

אתמול:

נסיעה ארוכה מהממוצע היומי אין שום נזילה רק תסיסה בתוך המיכל מים שלא גולשת החוצה.

היום בבוקר:

המיכל ריק, אין שלולית מתחת לאוטו, מפלס השמן לא עלה.

ממלא עד ה"פול" ונוסע.

נוסע כ3 ק"מ האוטו מתחמם לשלושת רבעי (שנורמל זה שליש)

עוצר בצד מכבה מנוע, פותח מכסה, המפלס מים עדיין על המלא, אבל יש טיפה טיפטופים מתחת לרכב שאין לי מושג מה מקורם.

ממשיך לנסוע והחום נורמלי מחנה את האוטו בבית הספר, פותח מכסה מנוע מראה לי על "פול" סוגר הולך ללמוד, חוזר אחרי בית הספר אחרי שהאוטו עמד מ9 עד רבע ל2, המיכל ריק עד תחילת הצינור, אין שלולית מתחת לאוטו, מפלס השמן לא עלה.

ממלא עד ה"פול" ונוסע. ק"מ וחצי אחריי, גיע לשלושת רבעי, עוצר מכבה פותח מכסה, המים לא ירדו, אבל יש טיפטופים קצת. מניע נוסע שוב פעם חום נורמלי, מגיע הביתה יש מים מלא במיכל, אני יבדוק בערב שאני ייסע בו שוב מה מצבם.

*אז ככה, מטפטף מים ממקור לא ידוע כאשר הרכב חם אחרי כק"מ נסיעה, הרכב מראה סימני התחממות, אבל מפלס המים לא זז.

כעבור דקה מניע ונוסע והחום כבר חזר לשליש שזה נורמלי, קרה פעמיים.

*המים תוססים אבל בתוך המיכל ולא מתפרצים החוצה, כמו שהיה בעבר.

*המים שהגיעו לג'אנטים זה כי הטיפטוף נוזל מלמעלה על המשולש וזה מוביל את הטיפות אל הג'אנט, לא משהו משמעותי.

*אחרי עמידה ממושכת שהוא קר המים נעלמים בלי זכר. ויותר מזה מפלס השמן לא עולה. (למרות שלפני כמה ימים היה סימנים של טחינה על פקק השמן אבל ניגבתי והבעיה לא חזרה.) וזה קרה כבר פעם שנייה.

• תוכן חדש...