Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מצא אונו 88 ידנית 5 הילוכים מיד שנייה מזקן ואז אצל שכנה שלי אישה מבוגרת, הרכב מנוע 1.4 ויש לו מים ירוקים.

נסע רק 96 אלף ק"מ, מצב קוסמטי הצבע בסדר חוץ ממכת בכנף לא משהו רציני וחלודה מסביב לחלונות (בדקנו את הרכב אחרי הימים הגשומים ואין זכר לנזילות), חוץ מזה אין טסט 3 חודש.

השאלה היא העם יש נזק לרכב שעמד 3 חודשים (על אף שפה ושם התניעו אותו), האם הק"מ הנמוך מעיד שהרכב עמד הרבה זמן וזה יכול לעשות בעיות?

האם ניתן להעביר בעלות בשל חוסר טסט? האם בכלל ניתן להעביר את הרכב טסט או שהרישיון שלו כבר פג תוקף ויהי קשה להחזיר לשימוש?

חוץ מזה חלונות חשמל יש ברכב

אשמח לחוות דת לגבי הרכבעם בכלל שווה להתקרב או להשקיע עוד קצת באונו חדישה יותר. (מבחינת אמינות של המנו)

פורסם

השאלה היא האם בכלל יהיה אפשרי לעשות טסט והעברת בעלות?

כי עם כן אז הרכב די מציאה עם נתונים מעולים ושווה לרכוש ולהשקיע בו עוד קצת, המחיר של הרכישה+מחיר התיקון ייצא בערך 2500-4000 שקל במקרה הגרו, והרכב יהיה במצב טוב יחסת, וזה הרבה יותר טוב מלרכוש רכב ב4 אלף ולצאת בסוף בנזק נוסף.

פורסם

העברת בעלות בדואר אפשר לעשות רק אם יש לרכב טסט (או אם הטסט שלו נגמר כמה שבועות קודם והמחשב טרם התעדכן). אחר כך אי אפשר להעביר בעלות בדואר. קראתי פעם בפורום שאפשר להעביר בעלות לרכב ללא טסט במשרד הרישוי. לא יודע כמה זה מסובך, לא ניסיתי בעצמי.

קח בחשבון שעלות החזרת הרכב לכביש כנראה תיהיה גבוהה. בנוסף לאגרת הרישוי כנראה שיש תקלות נוספות בגללן ננטש. אם היה תקין לחלוטין סביר להניח שהיה ממשיך לנסוע.

החלודה מסביב לחלונות היא מחלה ממארת שהדרך היחידה להיפטר ממנה תעלה יותר מהרכב. אם הם לא במצב קטטוני סביר להניח שתוכלו לדחות את הקץ ע"י קצת קומבינות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב נמכר ב1500 שקל ומצבו נדיר, לבחור ש 4 אלף ביד אחרי הורדת מחיר ההרכישה הטסט והמצבר הדרוש החלפה ישארו כ1500 שקל ליישור קו, מספק לא? הוא קבל רכב תקן לחלוטין ב4000.

האם אפשר להעבר טסט ע"י זכרון דברם?

פורסם

אם אני זוכר נכון,האונו של 88 (צורה ראשונה)היה בעל נפח 1300 סמ"ק ולא 1400 ככתוב(בגרסא ה"מפוארת")

בכל מקרה שיתחדש החבוב.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
הרכב נמכר ב1500 שקל ומצבו נדיר, לבחור ש 4 אלף ביד אחרי הורדת מחיר ההרכישה הטסט והמצבר הדרוש החלפה ישארו כ1500 שקל ליישור קו, מספק לא? הוא קבל רכב תקן לחלוטין ב4000.

אולי מספיק ואולי לא. אתה בדקת את הרכב, אתה זה שאמור לדעת.

אם צריך יש צורך להחליף ארבעה צמיגים + משולשים + תיקון נזילות שמן + טיפול גדול - סביר מאוד להניח ש1500 ש"ח לא יספיקו.

אפשר להעביר טסט גם בלי לבצע העברת בעלות. חתום עם המוכר על זכרון דברים שמציין את עיקרי המכירה וביום העברת הטסט קח ממנו את תעודת הזהות ויפויי כוח כדי שתוכל להעביר טסט לרכב.

פורסם

איפה אני משיג נוסח טוב לזיכרון דברים?

איך עושים ביטוח לרכב כזה? לא צריך גם פה את הת.ז של המוכר?

ואם תופס את החבר שוטר זה תופס הזיכרון דברים?

אפשר קצת יותר פרטים על כל הנושא של זיכרון דברים? למשל דוח"ת יגיעו לבעלים המקורי לא? איזה בעיות יכולות להופיע בשיטה הזו?

אני הולך היום ב9 בערב לעשות סיבוב על הרכב, אני בדקתי כבר מים ירוקים שיש, אני יבדוק תאריך על הצמיגים (דרך אגב התאריך הוא מחובר לא? למשל 2.11.11 יהיה רשום על הצמיג 021111? או שמשהו אחר?) פרסה לכל כיוון לבדיקת ציריות, ברקס הגון לבדיקת הברקסים, שלא יוצא עשן מוזר מהאגזוז והרכב לא משמיע רעש מוזר מתא המנוע ושכל החשמל פועל, מה עוד אתם מציעים לבדוק?

פורסם

יש כמה נוסחים לזכרון דברים כאן בפורום, אבל רובם לא מתאימים לקניה הספציפית שלך. אתם צריכים לרשום בזכרון הדברים שהרכב עובר לחזקתכם המלאה למרות שלא בוצעה העברת בעלות במשרד הרישוי ושהבעלים מתחייב לעזור לכם להעביר את הרכב טסט ולבצע העברת בעלות אחרי שהרכב עובר טסט.

את השוטר שאולי יעצור אותך זה לא מעניין מי הבעלים של הרכב.

בשביל ביטוח לא צריך את תעודת הזהות של בעל הרכב. כבר ביטחתי בעבר רכבים שלא היו שלי (כאלו שהייתי על סף רכישתם).

התאריך על הצמיגים מופיע בפורמט של ארבע ספרות כאשר השתיים האחרונות מציינות את השנה (למשל 03 לשנת 2003) והשתיים הראשונות את השבוע באותה השנה (למשל שבוע 14 - חודש מרץ).

פורסם

אני חושב שאתה קצת אופטימי בקשר לעלויות.

אגרת הטסט+תשלום על הטסט עצמו=כ-800 ש"ח.

קח בחשבון שהרכב צריך לעבור טסט פעמיים בשנה,כך שהטסט יהיה בתוקף ל 3-חודשים בלבד.

עלות תיקונים לצורך העברת הטסט יכולה להגיע לכמה מאות שקלים

העברת בעלות,כ-200 ש"ח.

עלות טיפול לרכב (החלפת שמנים וכו') עוד כמה מאות שקלים.

וזה עוד בלי לקחת בחשבון תיקונים שלא קשורים לטסט.

אני עדיין חושב שכדאי לרכוש אונו חדשה יותר.רצוי משנת 94 ומעלה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

אם הרכב נמכר ב1500 למה לא לקחת אותו לגריטה ולהרוויח 1500 ?

פורסם

למה הטסט יחזיק 3 חודשים? נסה יותר לכיון 6 חודשים.

איך הגעת ל800? לי שלחו אגרת רישוי לחצי שנה לסוזוקי בסך 466 קבוצה 2 ואני מאמין שהאונו לא כזה מחיר שונה+ תשלום למכון עצמו 60 שקל.

היום הנענו את הרכב בכבלים לצורך בדיקת הרכב, הרכב לא הניע חודשיים, והוא הניע במכה ראשונה עם קצת פימפומים של גז, האגזוז קצת נותן מין בומים כאלה מוזרים לא יודע מה זה, אבל האוטו נוסע נהדר, רק חלון חשמל של הנהג פועל, מזגן פועל קירור\חימום וכל המנורות עובדות ברכב, הרכב לא מרעיש ואין סימני נזילות בחנייה שבה הוא עמד חודשיים.

ב1500 זה רכב במצב נדיר עם מעט ידיים וקילומטרז' ואיבזור נדיב יחסית למודל, בכל זאת 2 ח"ח, מד טורים, דלתות מרופדות, שעון דיגטלי. זה דברים שאפילו בסויפט שלי שהיא שנתיים מעל אין.

פורסם

האם אתה חושב שאונו בת 22 שנה בלי טסט ועם רקבונות זו מציאה ב-1500 ש"ח אז מה תגיד על פיאסטה 95 עם טסט ל-4 חודשים עם מערכת איכותית בשווי 2000 ש"ח והרכב עלה לי רק 2500 ש"ח.

• תוכן חדש...