Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אבא ל-3 ילדים. (הרקע ההיסטורי האחרון שלי עם הרכב: מיצ'ובישי צ'אמפ שנת 94. קנינו מיד ראשונה והיה שמור במיוחד. היה נאמן עד השנה... בשנים האחרונות הלך ודרש תיקונים תכופים מידי. לפני חצי שנה קנינו לו ראש מנוע חדש והקענו כ-7000 ש"ח בשיפוץ. אבל לשווא, הוא גרר את עצמו עוד חצי שנה עם תיקונים רבים, ועכשיו החלטנו להשבית אותו לעד.)

תקציבינו עומד על 12000 כפי שאמרתי כבר.

הצורך שלי ברכב: לצורך נסיעה לעבודה, במרחק 20 דקות נסיעה בערך ללא עליות.

היה נחמד אם היה עולה גם לירושלים וגם נוסע לצפון הקרוב (שעה וחצי) אבל אולי זה מוגזם לדרוש.

מבחינת הגודל: שיתאים להכניס מאחור 2 כסאות ומבוגר.

בגז' בגודל נורמלי (לעגלה ותיקים ולא משו קומפקטי).

ועוד משהו: אנחנו משפחה גבוהה וארוכי רגליים. חשוב מאוד שהרכב יהיה בסגנון רחב.

לסיכום: עדיף לנו רכב שיחזיק את עצמו טוב באיזורינו ללא תיקונים וחסכוני בדלק, ובשעת הצורך לשכור רכב לנסיעות ארוכות, מאשר רכב שלכאורה אמור להיות יותר טוב, אבל דפוק מבחינה מכנית.

ועוד משהו, אני נוהג רק על אוטומט.

מבחינת המחיר, ניתן קצת "להגדיל" אותו אם נמצא משהו משכנע.

בקיצור, נשמח לשמוע המלצות על איזה כיוון ללכת! (לנסוע...:idea:

פורסם

טויוטה קורולה (תצטרכו להגדיל קצת את התקציב) או סובארו גרנד ליאונה משנת 93-94 יעשו את העבודה נאמנה.

ניתן להשתדרג בשנתון אם תפזלו לכיוון הצרפתיות (סיטרואן ZX/קסארה או פיז'ו 306) אך מדובר ברכבים שמאוד רגישים להזנחה (ולצערי רכבים בתקציב הזה לרוב מגיעים לידיים שמנסות לחסוך כמה שיותר בטיפולים).

חבל, דווקא הרכב שלכם נחשב לרכב נורא פשוט ואמין, אני הייתי שוקל למשוך עם הרכב עוד קצת בשביל להגדיל את התקציב רכישה כדי שתוכלו באמת להתקדם לרכב יותר חדש/טוב כי האופציות בתקציב הנוכחי לא יתנו הבדל משמעותי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה, אלעד,ף על התייחסותך המפורטת.

א. כולםםםםםםם מציעים טויוטה קורולה! אבל זה באמת הרבה מעבר לתקציב שלנו.

ב. אתה "מנגן" לי על המצפון בקשר לצ'אמפ.. העניין שהשקענו כ"כ הרבה כסף בתיקונים (בגלל השיקול הזה), בערך 8000 ש"ח! (ולא נחשב ימי עבודה אבודים ומוניות שהיינו צריכים לקחת עקב כך שנתקענו בדרכים רחוקות, כל פעם מחלק אחר שהלך באמצע הדרך...) ועכשיו הלך איזשהוא חלק שנקרא "מפלג". המוסכניק בינתיים לא מוצא את החלק ב"יד שניה" וטוען כי מחירו יכול להגיע ל-1500 ש"ח. לכן החלטנו להשבית אותו.

ושוב, תודה!

פורסם

אתה צריך להבין שגם הקורולה שתקנה לא בטוח שתהיה 100% אמינה. רכבים כאלה שכבר למעלה מ-15 שנה על הכביש יעשו בעיות כי גם אם האוטו הוא הכי אמין בעולם עדיין יש את עניין עייפות החומר שמשפיע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בנוסף לקורולה אני ממליץ גם על ה323 לאנטיס.

היחידה שתיכנס בלי צורך בהגדלת תקציב היא הגרנד לאונה שהוכגיחה את עצמה כרכב אמין מאוד, נסה לחפש את דגם הgl שמגיע עם פגושים בצבע הרכב 4 חלונות חשמל ועוד כמה תוספות קטנות שאין בדגמים האחרים של הגרנד לאונה.

השוק מוצף בחלקים בשביל הרכב הזה הטיפולים יחסית זולים ופשוט תעשה חיפוש בפורום ותראה כמה אנשים מרוצים מהאמינות של הרכב גם אחרי 15 שנה.

פורסם

אני חושב שהמדד הכי טוב לאמינות הוא משך הזמן בו נמצא הרכב בתיקונים יחסית למשך הזמן בו היה פעיל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מסכים אתך.

אולי הרכב עמד שבועיים כי המוסך לא הצליח להשיג חלק? זה לא מעיד על בעיית אמינות.

אמינות היא תדירות התקלות, בלי קשר לכמה זמן לוקח לתקן אותם.

כמובן שבשביל הצרכן, עלות וזמן התיקון הם גם שיקולים חשובים, אבל הם לא כלולים בהגדרת המושג "אמינות".

לקריאה נוספת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reliability_%28engineering%29

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...