Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נתחיל בכך שצריכת הדלק של הפריוס כן נמוכה משמעותית משל מכוניות אחרות. אני לא יודע לגבי מידת הזיהום שלה, אבל אני בטוח שהיא נמוכה בהרבה מהכמות של רוב הרכבים האחרים.

דבר שני, ואני לא בא לפקפק במה שאמרת, אני לא מבין למה הכוונה "הנזק שייגרם כשהסוללות שלה יצאו מכלל שימוש ויהיה צורך להיפטר מהן. נכון לעת זו הן לא ברות מיחזור."?

הבעיה של אנשים צרי אופקים (ולצערנו גם ממשלות הם כאלה פעמים רבות) זה שהם מנסים למדוד את ההשפעה על הסביבה של מוצר כלשהו רק על פי כמות הזיהום שהוא מייצר בזמן השימוש בו.

מדידה כזו מראה רק חלק קטן מהתמונה.

היום מקובל למדוד את ה "ירוקיות" של מוצר כלשהו ביחס למחזור החיים המלא של המוצר, כולל הייצור שלו, ההובלה והאריזה שלו, ולבסוף גם הגריטה שלו.

לדוגמה, רכב חשמלי משתמש בחומרי גלם יקרים ונדירים, שהפקתם והובלתם פוגעת בסביבה בדרך זו או אחרת, ויש לקחת את זה בחשבון בחישוב ה ECOLOGICAL FOOTPRINT של המוצר.

אם מוצר מסויים נארז ומובל באריזות פלסטיק שלא ממוחזרות בקלות, זה מוסיף לפגיעה של המוצר בסביבה. שים לב שלאחרונה יצרנים מובילים עוברים לשימוש באריזות שעשויות כולן מסוג חומר אחד (רק פלסטיק או רק קרטון) בניגוד לשילוב של חומרים שבעייתי יותר למחזור.

אם מוצר מסויים דורש הובלה ממקום הייצור אל השוק שבו הוא נמכר, הובלה זו גם פוגעת בסביבה. גם ההובלה של חומרי גלם אל המפעל פוגעת בסביבה, ולכן אם תקים מפעל רכב בסין עבור השוק הסיני, אבל את רוב חומרי הגלם תייבא ממקומות אחרים, לא עשית בזה כלום מבחינת הדאגה לסביבה.

בקיצור, הרשויות היום מעניקות הקלות במס למוצרים רק על סמך פגיעתם בסביבה בזמן השימוש, בעוד שראוי יותר להעניק הקלות על סמך הפגיעה בסביבה בכל מחזור החיים של המוצר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוף טופיק קצרצר, הייתי שבוע בקלן והייתה לי האקסאו המדוברת ומאוד, מאוד לא נהניתי ממנה.

היו גם נהיגות ארוכות באוטובאן (קפיצה לאמסטרדם), נהיגה כפרית, נהיגה עירונית ובכל מקרה, היא הרגישה הרבה יותר איביזה מאשר A4.

1 143.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא גלשנו קצת מהנושא?

אם נחזור אליו, אז יש פה כמה טעויות בגישה של האנשים.

רבים מכם הציגו דגמים שהם בהחלט פריצות דרך ורכבי העשור אבל של היצרנים שלהם בלבד.

אחד מהם הוא הפוקוס MK1 שעשה הרבה לפורד אבל לא לעולם הרכב, כנ"ל המאזדה 3 למאזדה וכמוהן ככה גם הקאיין לפורשה ועוד לא מעט דגמים שהוזכרו בשירשור הזה...

לדעתי בחיפוש אחר רכב העשור צריך לחפש רכב ששינה תפיסה כללית של עולם הרכב (גם אם הוא לא היה הראשון בתחום) או שהיה פריצת דרך עיצובית/רעיונית וכו'.

עכשיו, למיטב זכרוני פותח השירשור דיבר על רכבים שיוצרו בעשור ולאו דווקא הושקו בעשור וזה משנה מאוד...אז הנה כמה אופציות מנומקות שלי, אשמח לשמוע תגובות:

1) עיצוב - החיפושית החדשה (אם זכרוני אינו מטעה אותי) היא מתחילת טרנד עיצובי הרטרו ובלי קשר לאם הרכב טוב או לא (עיצובית הוא כן) ונכון שהמיני הוא הברקה אבל החיפושית התחילה את הטרנד שממשיך בגדול.

2) ביצועים - תגידו מה שתגידו הוויירון הוא מכונית העל "הסדרתית" מס' אחד מכל הבחינות ופרוייקט מרשים לכשעצמו! (ואל תקשקשו לי על כל מני רכבים משודרגים וזבלים אחרים, אף אחד מהם לא מתקרב לאיכות והטכנולוגיה של הווירון).

3) מכירות+עיצוב - פיז'ו 206 שהביאה איתה עיצוב חדשני מאוד, נועז וללא תאריך תפוגה גם נכנסה מהר מאוד יחסית לרשימת עשרת הרכבים הנמכרים בכל הזמנים עם האמא הרוחנית שלה ה-205, וגם בארץ יש המון נהגי 206 מרוצים.

4) GTI - הרנוספורט קליאו 172 היא ה-GTI האחרונה שנאמנה למשקל קל וביצועים מעולים ביחד עם חדוות נהיגה שאין שני לה היום.

5) מרחב פנים - אני לא יודע מתי הפסיקו ליצר אבל הרנו טווינגו היא הברקה תיכנונית של מרחב פנים.

6) תפיסה - הפריוס בלי קשר ליכולות החיסכון/ירוקות/אקולוגיות או הטכנולוגיה שלה היא הרכב ששינה את הגישה של עולם הרכב והביא תחרות אמיתית של "מי ירוק יותר" לרכבים ביצור המוני.

אולי יש עוד כמה כאלה ואחרים שלא חשבתי עליהם ויעלו לי בהמשך אבל בשורה התחתונה שלי הפריוס היא רכב העשור בגלל הסמליות שלה בתחילתו של עידן חדש של מחשבה על הכדור המסכן שלנו

יום טוב

לסלי

נ.ב

גם אני לא אוהב את הפריוס ואכן יש יותר חסכוניות ממנה או ירוקות ממנה וגם אני נוסע במאזדה 3 (2.0) מליסינג ובקרוב אחליף אותה ב...מאזדה 3 חדשה (הפעם 1.6 :cry:)

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

או שאני לא יודע חשבון, אבל העשור התחיל בשנת 2000. החיפושית החדשה וה-206 הוצגו ב-1998. הטווינגו ב-1992. זה שהן יוצרו בעשור הזה לא אומר הרבה - אם זה קריטריון אני מציע את הניבה*. הניבה הייתה ה-SUV העממי הראשון (אמנם הוצג ב-1977, אבל מיוצר עד היום).

לגבי הויירון - כנראה שלא קראת את השרשור. מילא איכות, אבל איזו טכנולוגיה בדיוק?

* ציניות, למען הסר ספק...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...