Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוחמי גדוד נחשון ביקשו לאכול ארוחת שבת - אך גילו כי חתול משוטט אכל מסיר החמין שהוכן עבורם. אחד מהם ביקש להכין ארוחה חדשה - ונשלח ל-20 ימי מחבוש כי בישל בשבת

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3814061,00.html

לאן הגענו?! :evil:

צריך לשים גבול לכפייה הדתית. כל עוד מחזיקים חיילים בבסיס/בתורנות במה שלא יהיה בשבת, לא ייתכן שייאסר עליהם לבשל או כל פעילות אחרת רק בגלל שבת! אסור לכפות על אף אחד לשמור שבת בכוח. זה לא שהוא הכריח מישהו אחר לבשל בשבילו או משהו כזה. נראה את המפקד אוכל את השאריות שהחתול השאיר...

מה הלאה - יאסרו גם להדליק אור בחדרים בשבת?

ובכל מקרה העונש מוגזם לחלוטין.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכפייה הדתית מזמן עברה כל גבול.

צריך להפסיק עם השטויות האלו.

כל גנבי הכשרות. משגיחי כשרות בשקל. שרוצים רק לרמות לגנוב ולדרוש כסף על שטויות

אגב לא להגיד רבנות ראשית. להגיד כלבנות ראשית. כי כולם שם כלבים בני כלבים גנבים ורמאים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

שלום !

אני מבין אותך, והייתה תקופה שחשבתי כמוך - למרות שאני דתי מבית.

אבל. הדת בארץ שלנו, היא ה א' ב' לעובדת היותנו גרים במדינת היהודים.

בשל עובדה זו, הצבא כמו כל גוף רשמי בארץ, כפוף לחוקי הדת השונים ברמה כזו או אחרת.

לומר שיש גבול מה הדת עושה או אומרת כמו שאתה מציע זה - ואולי אתה תכעס - זה כמו

לשאול למה לא לעבור צומת באור אדום כאשר אתה רואה שאין שום רכב שמגיע וזה בטוח להמשיך לנסוע.

והנה, חוקי הדת פחות נוקשים כפי שאתה עצמך מעיד :

מה הלאה - יאסרו גם להדליק אור בחדרים בשבת?

זה לא יגידו לך. אבל חוקי המדינה שהם לעיתים מעצבנים לא פחות, ידרשו ממך הרבה יותר.

אני זוכר כשאני הייתי בצבא, והייתי עושה שמירות בשבת, אז לי כדתי היה הכי קשה ומשעמם.

חברי שלא שומרי שבת היו מדליקים רדיו, מביאים מחשב נייד, ופעם אפילו הקצין תורן הוציא טלוויזיה לעמדת השמירה וראה עם כולם סרטים וטלוויזיה. אף אחד לא אמר להם כלום - כולל אני. ודווקא אני זוכר שאחד מהם פעם ניגש אלי ואמר שאני יכול להפעיל רדיו, אמרתי תודה... ואז הוא נזכר שאני לא...והוא הפעיל בשבילי וברח ! אסור לי לכבות. אז נאלצתי "לסבול" גלגל"צ:-D

אגב, בתור "הדתי" היו מביאים לי יין וכוס חד פעמית מהמטבח ומבקשים שאעשה קידוש.

אני מניח שזה שלא הייתי דתי נודניק, גרם לחברים לשמירה לבקש להינות מקצת "שבת" גם בבסיס.

אני בהחלט כן מסכים שענישה קשה מעין זו, היא לא הדרך!

שיטה זו מביאה להעמקת הבורות לפי הדת ושנאה כלפיה וחבל.

חשוב להבין אחד את השני ולדעת להתקיים יחד בשבתות.

פורסם
הדת בארץ שלנו, היא ה א' ב' לעובדת היותנו גרים במדינת היהודים.

לך תסביר את זה לחייל הבור הכופר, שביקש לאכול ארוחת צהריים חמה בשבת לפני שהוא עולה לשמירה/יוצא לסיור, ולא היה מוכן לקבל בשביל זה לא יודע איזו מחלה מאותו החתול המשוטט. אני אומר שצריך היה לתת לחייל הזה פחית לוף בלי פותחן שימורים, בתור הארוחה היחידה שלו ל-72 שעות הקרובות, כדי שילמד לכבד את מי שמביא עלינו את האור מברסלב ע"י שריפת אותו הדגל הכחול לבן הכל כך שנוא על כולנו.

נ.ב. מי שלא הבין, זה נכתב בציניות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חברים, על אף שבמקרה הזה כביכול מדובר ב"סך הכל" בישול בשבת (אינני שומר שבת, ולמען האמת גם כשרות רק באופן חלקי)

החייל יושב 20 יום בכלא בגלל שהוא הפר פקודות צהליות נקודה !

אבוי לצבא שלנו אם מילוי פקודות יעשה לפי שיקול דעתו של חייל,

היום זה לבשל בשבת, מחר זה באיזה צורה לשמור או לא לשמור,

ואיפה הסוף ? באחרי "קדימה להסתער" חייל יגיד "עזוב לא מתאים עכשיו" ?

המערך הצהלי מאוד ברור במקרה הזה, ברגע שהחייל זיהה מפגע תברואתי כזה או אחר, הוא היה צריך לפנות למפקד שלו שימצא לו פתרון, לחייל מגיע 3 ארוחות ביום ו-2 פריסות לפחות, ועל המפקדים שלו היה למצוא לו פתרון מתאים ברגע שהיה מציג בפניהם בעיה כזאת או אחרת,

אבל כמו שאמרתי בהתחלה, לא יתכן שחיילים יחליטו על דעת עצמם איזה פקודות למלא ואיזה לא,

פורסם

אין כאן עניין דתי או לא.

פקודות הצבא אומרות שיש לשמור שבת בתחום הבסיסים.

לא רוצים? תגישו עתירה לבג"ץ.

או שתבשלו מחוץ לבסיס.

זה הכל.

פורסם

נכון שהוא הפר פקודה צהלית אבל העונש לא מידתי לאור פרטי המקרה.

אצלנו בבסיס בסדיר באחת השבתות בשיא החורף (הרי ירושלים) הרב נשאר כמפקד תורן והחליט שהטבח הכניס את הקפה לסיר שיועד לשומרים אחרי כניסת השבת ושפך את הסיר. כל השבת הוא פחד לצאת מהחדר מחשש שהשומרים הקפואים יכלו בו את זעמם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יחי ההבדל בין הכותרת לתוכן.

אין שום קשר לשבת כאן, הוא הפר פקודה,

ומכיוון שזאת לא הייתה הפעם הראשונה שהוא הפר פקודה (ראו סוף כתבה),

הוא קיבל עונש חמור. עד כמה העונש חמור או מוגזם? אפשר כמובן להתווכח,

אבל זה קשור לדת בערך כמו שאני צנצנת ירוקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

או שתבשלו מחוץ לבסיס.

אם זבינאמו ענבים (הרב אלי ישי מש"ס) יצליח לממש את זממו, גם לא יורשה לחיילים לאכול מחוץ לשטח הבסיס, כי חלילה עלולים לאכול לא כשר.

מבחינת החוקים,

אני חילוני גמור. למה שאני אצטרך לציית לחוק דתי שלא קשור אליי בשום דרך? ואם הייתי גוי? האם גם אז היה אסור לי לבשל? מה ההבדל? בגלל שיש לי צ'ופצ'יק חתוך מגיל כמה ימים, אז אני צריך לעשות דברים מנוגדים לרצוני?

אם היה בא אליך רס"ר משמעת ערבי או דרוזי ודופק לך תלונה על שלא שחטת כבש עבור עיד-אל-פידר או משהו, איך היית מגיב?

באחד מימי השישי בבסיס, ישבתי ליד חייל דרוזי בארוחת השבת. ביקשו מכל הנוכחים לקום לתפילה.

אני אינני מתפלל. עניין של עיקרון. לכן אין צורך שאקום.

הדרוזי לידי קם. אני המשכתי לשבת.

אם לא הייתי רעב בצורה חריגה, הייתי עוזב את המקום, אחרי שאיימו עליי שאם לא אקום, יוציאו אותי מהחדר. האם זה נשמע הגיוני למישהו?

אגב, לראות את הדרוזי קם, היה בזה משהו מאד מקומם מבחינתי. למה שהוא יצטרך לקום בשביל תפילה לאל שלא שלו בכלל?!

V8Driver,

כתבת: "הדת בארץ שלנו, היא ה א' ב' לעובדת היותנו גרים במדינת היהודים."

ואני אומר: לא נכון. הדת בארץ שלנו היא הלחם של אלפי משתמטים שבוחרים לא לעשות שום דבר שמועיל למדינה, ורק לוקחים ממנה כסף, תוך כדי עמידה על זכויות האזרח שלהם שלא לראות אחרים נהנים, כי זה כנראה מעליב אותם או משהו. עצם האמירה "מדינת היהודים" מהווה לא יותר מגזענות מהסוג השפל ביותר- "יהודים נגד שאר העולם", וגורמים לי להתבייש במוצאי. אנחנו גרים במדינת הקומבינה, זו הגדרה יותר טובה מאשר "מדינת היהודים".

גם כתבת:

"בשל עובדה זו, הצבא כמו כל גוף רשמי בארץ, כפוף לחוקי הדת השונים ברמה כזו או אחרת.

לומר שיש גבול מה הדת עושה או אומרת כמו שאתה מציע זה - ואולי אתה תכעס - זה כמו

לשאול למה לא לעבור צומת באור אדום כאשר אתה רואה שאין שום רכב שמגיע וזה בטוח להמשיך לנסוע.".

אני שואל שאלה פשוטה. למה לחייב אנשים לפעול בניגוד גמור לרצונם כל עוד לא מדובר במשהו שיכול לפגוע פיזית בהם או במישהו אחר? למה חייל לא יכול להכין לעצמו אוכל בבסיס בשבת, או השד יודע מה עוד, אני כבר לא זוכר כי כבר מזמן השתחררתי? בניגוד לביצוע מעשה שיכול להחשב למסוכן כמו לעבור באדום.

גם כתבת:

" אבל חוקי המדינה שהם לעיתים מעצבנים לא פחות, ידרשו ממך הרבה יותר."

אוקיי. ומי אתה שתגיד לי ממה להתעצבן בנוסף לכל?!?!

גם כתבת: "והוא הפעיל בשבילי וברח ! אסור לי לכבות. אז נאלצתי "לסבול" גלגל"צ:grin:".

למעשה, בעיניי בפיסקה הזו אתה מודה שאתה צבוע, כי עובדה שאתה נהנית מרדיו, שאתה לא היית אמור בכלל לשמוע כי אתה שומר שבת. יפה לך.

באשר למה שכתבת כאן:

"אני בהחלט כן מסכים שענישה קשה מעין זו, היא לא הדרך!

שיטה זו מביאה להעמקת הבורות לפי הדת ושנאה כלפיה וחבל."

אני מסכים אתך. ענישה קשה זו לא הדרך. אנחנו לא חיים בימי הביניים, שבו אם ברווז היה משתמש במכשיר מלא בלחיצים מרובעים עם סמלים מול מלבן זוהר (מקלדת ומסך) הוא היה מואשם שהוא מכשפה או משהו. הגיע הזמן לאפשר לצבא ולמדינה לשנות את חוקי הדת הגזעניים האלה סוף סוף.

והדבר שאיתו אני הכי מסכים שכתבת:

"חשוב להבין אחד את השני ולדעת להתקיים יחד בשבתות."

מאה אחוז. אני לא אכריח אותך לנהוג בשבת, ואתה לא תחסום לי כבישים. דו קיום שוויוני לחלוטין. חיה ותן לחיות. אינני ציני כלל.

אה, שיט, רגע- בחיפה זה לא עובד, שכחתי, בימי שישי סוגרים כמה רחובות של חרדים, כי אם הם לא יכולים להנות, אף אחד לא יוכל (כך זה נראה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נכון שהוא הפר פקודה צהלית אבל העונש לא מידתי לאור פרטי המקרה.

העונש גדול בגלל שזו לא הפעם הראשונה שהוא מפר פקודות.

אם 20 יום זה הרבה או לא, לא מכיר את החייל אישית, לא את התיק האישי שלו ולכן לא יכול לענות.

יחי ההבדל בין הכותרת לתוכן.

זה קשור לדת בערך כמו שאני צנצנת ירוקה.

תמיד טענתי (ועדיין) שצהובונים כדוגמת ידיעות מחפשים את הסנסציה גם אם זה על חשבון האמת.

פורסם

החייל הפר פקודות, נניח שמגיע על זה כלא, סבבה.

נשאלת השאלה למה הטבח שאפשר לכל זה להתרחש לא יושב איתו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נשמע לי כמו סתם חייל "מבוקש" שעלה למישהו על העצבים יותר מידי פעמים, ואיזה כתב אנטי-דת-י החליט להפוך אותו ל"קדוש" מעונה.

החייל הפר פקודות, נניח שמגיע על זה כלא, סבבה.

נשאלת השאלה למה הטבח שאפשר לכל זה להתרחש לא יושב איתו.

נכון?? ועוד אחרי שהוסיפו קורס חתולית מדוברת לסילבוס הטבחי

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אין בעיה לבשל , לאכול לא כשר , לראות טלוויזיה בשבת , וכל זה בתוך החדר או בשטח הבסיס ובתנאי שאינו מפריע לאיש ,

אבל אתם צריכים להבין שהחייל עבר על פקודות לא בגלל שבישל בשבת , אלא בגלל שבישל במטבח צה"לי , שאוסר על כך בשבת

לא רק שהוא עבר על פקודת הצבא , הוא גם יכל להכשיל אנשים אחרים שכן שומרים שבת

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

גם כתבת:

" אבל חוקי המדינה שהם לעיתים מעצבנים לא פחות, ידרשו ממך הרבה יותר."

אוקיי. ומי אתה שתגיד לי ממה להתעצבן בנוסף לכל?!?!

גם כתבת: "והוא הפעיל בשבילי וברח ! אסור לי לכבות. אז נאלצתי "לסבול" גלגל"צ:grin:".

למעשה, בעיניי בפיסקה הזו אתה מודה שאתה צבוע, כי עובדה שאתה נהנית מרדיו, שאתה לא היית אמור בכלל לשמוע כי אתה שומר שבת. יפה לך.

ברווז ידידי.

ממך דווקא החזקתי אדם שקול. אבל אין אדם נמדד בשעת כעסו :wink:

אם אכלתי בשר, ומישהו אחרי זה נתן לי עוגיה חלבית ואני לא טרחתי לשאול ונותן העוגיה לא טרח להזהיר, אז העוגיה לא הייתה בדיעבד טעימה ?

תגובתך קצת מתלהמת, לא?

הרי אני לא יכול לכבות את הרדיו. ואין באזור "גוי של שבת" למי שיודע מה זה.

כפועל יוצא, אני שומע את המוזיקה. ולמען האמת, זה הופך לסיוט בשלב כלשהו.

אתה יושב לפחות 6 שעות בשמירה באמצע הלילה (פעם גם עשיתי משמרת של 12 שעות)ומת לקצת שקט !

אבל אי אפשר להנמיך. לא הכל ורוד ברווז ידידי:roll:.

מילא אם היה עולה מדבריי שתיכמנתי את אותו חייל שידליק לי את הרדיו. אז המילה צביעות הייתה רשאית לעלות.

בשורה התחתונה, אני שמח שאתה רואה שכדתי, אני לא חושב שיש לכפות. בהחלט יש להציג את הדת לדעתי.

אתה כבר תחליט לעצמך. ומי שנראה כאנטי, אני גם לא אציג בפניו.

כמוך, אני לא חושב שצריך להכריח אף אחד. אבל גם אסור להיות אנטי.

ואם אתה ממהר כ"כ לחלק תארים, אולי זה כי יש בך אנטי לדת ?

אין בי טיפת נימה של כעס כי ב"אוף טופיק" כולם חברים.

אז בחברות !

• תוכן חדש...