Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקר טוב ברווז !

אני מתנצל מראש, אני לא כ"כ מוצלח בכל הציטוטים וההעתקות כמוך, אני מגיב "חופשי".

את האמת, חיכיתי לראות מתי מישהו יתלונן על סגירת רחובות בשבת ועל החרדים של ירושלים.

אני מאד שמח שהעלית את זה ברווז !:-D

לגבי סגירת רחובות - סגירת זו מבוצעת באזורים חרדים מוחלטים(רוב מוחלט). בד"כ אפילו חילוני אחד לא יגור שם.

אתה מאמין בחייה ותן לחיות? אז תן לאנשים חרדים שהלכו טרחו והקימו שכונה לעצמם, לסגור את הרחוב.

תאמין לי שאם הם היו מבקשים הייתי מאוד מכבד את זה (ואני משתדל להימנע מלעבור ליד בתי כנסת בשבתות וחגים מתוך כבוד למתפללים).

למה לנסוע להם מתחת לבית בשבת אם זה הורס להם? אני לא חושב שזה מפריע לך באמת. מקצר את הדרך ?

אז סע עוד דקה שלמה דרך מקום אחר. זו באמת לא בעיה לדעתי - ונכון אני לא מוצרך לזה אז קל לי להגיד.

אבל בשבת עד מה שידוע לי, אתה לא אמור למהר לשום מקום.

אם אני ממהר או לא ממהר אתה תיתן לי להחליט. יש לא מעט אנשים שממהרים גם בשבת.

לגבי חיניונים בשבת ואינטל: תחילה הקדמה - שבת בבוקר - אני הולך לבית כנסת. עוצר לידי רכב ושואל איך להגיע לרחוב מסויים.

או הווווו, כאן מתחיל ויכוח עתיק יומין. בישיבה התיכונית הרב אמר לנו לומר "שבת שלום" ולהמשיך ללכת, הוא (הנהג) כבר יבין.

א-ב-ל ! יש כאן בעיה. כמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות שלי פה (אני חושב) "כל ישראל אחים" וזה שיש אחד שמחלל שבת, זה חבל מאד בשבילו. אבל אולי אפשר לצמצם את החילול. ואז אולי דווקא כן לומר לו בדיוק איך להגיע, ובכך למנוע את החילול השבת העודף שלו בחיפושים מתישים אחר הרחוב בנסיעות קדימה ואחורה בכל השכונה.

אז אני -אם אני יודע - אני כן אומר ומסביר איך להגיע לאן בשבת. גם כי זה פשוט נחמד מצידי, גם בגלל שאני מונע ממנו סתם לנסוע כשלא צריך בשבת. וגם כדי שלא יגיד "איזה דתי מנננניאק, כל אלה חרא". זה גם חשוב כדי למנוע סוג של חילול ה'.

תסלח לי אבל זה ששאל אותך הוא בהמה וחסר כבוד מינימאלי לעצמו ולזולת. יפה עשית שענית לו.

למה הוצרכתי להדגמה?

ובכן, אני נגד פעילות החרדים הידועה בירושלים.

למה? כי במקום לנוח בשבת כמו שבאמת צריך, הם "עובדים" (אני לא אכנס להסבר המונח עבודה בשבת, מי שיודע, יודע)

בלהפגין נגד משהו. ואז הם מאלצים הזרמה של שוטרים בשבת למקום ההפגנה שמשתמשים בציוד קשר, מכוניות וכו'.

חוץ מאלה, יש את התקשורת שתמיד מגיעה ומסקרת את העניין ומחללת שבת. בגלל מי ? בגלל החרדים.

זה מה שמפריע לך? לי מפריעה ההפרדה באוטובוסים ציבוריים (רוצים הפרדה? שיכרו לכם אוטובוס פרטי). מי אתם שתגידו לי לא לשבת ליד אשתי באוטובוס שממומן בין השאר מהמיסים שלי והוא מונופול. מפריעה לי לא פחות העובדה שאישה שרוצה להגיע למשרד החינוך לא יכולה לעבור שם בלבוש סביר או חבוקה עם החבר שלה.

ועוד דבר, זה גם לא חינוך לילדים החרדים. ואם אני זוכר נכון, הממסד הרבני הקובע בירושלים החליט להפסיק עם זה.

עכשיו תבינו שבכל אוכלוסייה, יש את הקיצונים שמחפשים "אקשן" ומתסיסים את כל השאר. והם אלה שגם הבעירו מכולות אשפה

ועשו שלל נזקים. ואם אני זוכר טוב, העירייה כעונש, לא פינתה להם אשפה - ומגיע להם !:evil: כנ"ל חברת "אגד" שרצו להחרים את החרדים בגלל התנהגות לא נאותה כלפי האוטובוסים ונהגים.

ברור לחלוטין שזה לא כל הציבור הדתי ואפילו לא כל הציבור החרדי. חבל רק שהרוב השפוי לא חופשי לצאת נגד התופעה ולהפגין נגדה כפי שקורה בחברות חופשיות.

אנו לא בתקופת בית המקדש, ולא נתחיל להוקיע מחללי שבת ולרגום באבנים.

תודה רבה על ההתחשבות ושאתה מוכן לא לרגום אותי.

אני למשל גר בסביבה מעורבת. שכן דלת מולי הוא חילוני והרבה פעמים עת אני יוצא בבוקר בשבת לבית הכנסת, הוא נכנס עם משפחתו לרכב והם נוסעים לסבא וסבתא. אנו מברכים אחד את השני וכולנו דובוני אכפת לי וטוב לנו מאד. לא מפריע לי.

זה כי גם אתה וגם השכן שלך מבינים שאתם קודם כל בני אדם והרבה אח"כ דתיים או חילוניים.

ושוב לגבי הצבא - מה אתם נטפלים דווקא לענייני דת, חסר בצבא חוקים מוזרים שבאזרחות לא קיימים בכלל - או שונים לטובה?

למשל חוקי נהיגה בצבא. חבר'ה - צבא זה צבא, יש הרבה חוקים מוזרים ועונשים תמוהים, כי צבא זה צבא.

מי כמוני יודע - הייתי חייל למופת שמצא עצמו הרבה פעמים אצל הרנ"ג שצרח עלי בגלל איחורים חיסורים וכל מיני

ובסוף שלח אותי למשפט ובכלל היה מאד משעשע. (סיפור נפרד) אבל באמת הייתי חייל טוב, עושה את המוטל ולא עושה בעיות

ונטפלו אלי בקטנות. אבל לא היו לי טענות, כי צבא זה צבא.

אם בצבא יתירו לחייל חילוני לבשל בשבת במטבח הצהלי - זה רק פתח למתירנות לא טובה, והדרך לעירבוב כלים בשריים וחלביים - קצרה ! גם על זה תחשבו. יש כאלה שאין להם מושג למה צריך להפריד בכלל. (ברווז, גם אתה לא יודע, אני מבין:wink:)

אני אישית בכלל לא הייתי הולך לחדר האוכל, אז באמת שאין לי הרבה מה לומר בנושא.

לערבב כלים אפשר גם באמצע השבוע אז מה הקשר לשבת? לשיטתך רק חיילים שומרי מסורת יכולים להיות טבחים, שוטפי כלים ותורני מטבח.

זהו.

יום טוב !

מסכים לגבי שמירת כשרות במטבחים הצהליים ומקבל את העובדה שהחייל היה צריך להענש כי עבר על פקודות הצבא. מה שכן העונש ממש לא מידתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
4. אוכל שחומם בניגוד לרצונו

WTF?!?!:lol::lol::lol: LOL'S

ברווז :

מה, אתה חושב שענייני החרדים לא מציקים גם לי לפעמים ?!

שמע-אתה בחרת בסגנון החיים האלה.תתמודד.

"בחרת"... הדברים שמציקים לי, הם אה שמציקים לך רק פחות, כי חלקם לא משפיעים עלי.

ושוב, אני לא חרדי.

לא חרדי, זכור לי. אבל שומר מסורת הדוק יענה יותר טוב על ההגדרה. ועדיין, אתה בחרת בזה. חלקם לא משפיעים עליך כי אתה לא מבין בכלל את הלך הרוח החילוני.

תאר לעצמך שהמצב היה הפוך לחלוטין.

אוכל כשר ניתן לקנות רק במקומות מסויימים, ועולה הרבה יותר יקר מאוכל לא כשר.

חילונים זורקים בשבת אבנים על מכוניות חונות של חרדים, סתם כי הם פוגעים בהם שהם לא נוסעים בשבת\כי משעמם.

2 דוגמאות קטנות מאד. איך היית מרגיש?

לגבי סגירת רחובות.

אני באמת לא בעד לסגור רחובות ראשיים, אבל אם זה רחוב צדדי שכן עשוי לשמש אותך לקיצור דרך אבל הוא עובר בלב אזור חרדי, אז במטוטא ממך, תבין שיום בשבוע אם לא יסוע משם - לא נורא.

ולמה שלא אחשוב על זה בעצמי מתוך התחשבות? למה להכריח?! - נכון. (אבל מתחשב יש בד"כ אחד, לא מתחשבים יש יותר)

If you can't beat them, join them !:-P

ולא נענתה שאלתי: למה להכריח?!

טוב, אני חושב שמוצה העניין.

סה"כ הגענו להבנה מסויימת. אני מכיר את דעות אנשי האנטי דת, והם מכירים את דעותיי.

יש הרבה נושאי אחרים שאינם בנושא דת אשר עליהם ודאי יהיו לנו הסכמות עליהם.

כמו למשל דיני השחזות ריתוכים וקידוחים.

אז עכשיו מה שצריך זה קצת יותר :beerchug: וקצת פחות :agrue:

אילליכא !

:wave:

סופעלקטינו ?

בליק, בום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה כבר נהיה מסובך.

(טכנית לענות בצורה מסודרת)

טוב, נתחיל עם שי.

ושוב, ראשית אצנצל שאני לא מגיב על תגובותיכם בצורה משוכללת:

למה לנסוע להם מתחת לבית בשבת אם זה הורס להם? אני לא חושב שזה מפריע לך באמת. מקצר את הדרך ?

אז סע עוד דקה שלמה דרך מקום אחר. זו באמת לא בעיה לדעתי - ונכון אני לא מוצרך לזה אז קל לי להגיד.

אבל בשבת עד מה שידוע לי, אתה לא אמור למהר לשום מקום.

אם אני ממהר או לא ממהר אתה תיתן לי להחליט. יש לא מעט אנשים שממהרים גם בשבת.

אני רק שיערתי שאין ממש לאן למהר, חוץ מלאחר לפגוש משפחה או משהו או טיול.

לא קבעתי כלום!

בעניין נהג חילוני ששואל אותי בשבת:

תסלח לי אבל זה ששאל אותך הוא בהמה וחסר כבוד מינימאלי לעצמו ולזולת. יפה עשית שענית לו.

אני מתפלא (לטובה) שזו דעתך. כי זה ממש לא נדיר.

הפרדה באוטובוסים - לי מפריעה ההפרדה באוטובוסים ציבוריים (רוצים הפרדה? שיכרו לכם אוטובוס פרטי). מי אתם שתגידו לי לא לשבת ליד אשתי באוטובוס שממומן בין השאר מהמיסים שלי והוא מונופול. - נכון מאד. יש גבול.

ואגב, החרדים רצו אוטובוסים משלהם שאגד תארגן(ולאגד יש אינטרס גדול) אבל הם השתוללו, ואגד בכלל חשבו

להפסיק לתת להם שירות - וזה מה שכתבתי בתגובתי הנ"ל אודות אגד.

ובאמת רבנים בירושלים החלו לצאת נגד התופעה של ההשתוללות והחילו עונשים כנגד התופעה.

אם זה עזר או לא, לא יודע, אני לא גר בירושלים ואני לא עוקב אחרי הנושא.

אנו לא בתקופת בית המקדש, ולא נתחיל להוקיע מחללי שבת ולרגום באבנים.

תודה רבה על ההתחשבות ושאתה מוכן לא לרגום אותי. - בשמחה, בשביל זה אני פה.

לערבב כלים אפשר גם באמצע השבוע אז מה הקשר לשבת? לשיטתך רק חיילים שומרי מסורת יכולים להיות טבחים, שוטפי כלים ותורני מטבח. - זו כבר תגובה נמהרת שי. לשיטתי ?! איפה בדיוק הבנת מדברי דבר כזה?

אתה יודע טוב מאד שהטבחים לא סתם באים מהרחוב ומתחילים לבשל. הם עוברים הכשרה ויש מש"ק דת שנמצא במטבח.

בדיוק כמו כל מסעדה "אזרחית" רגילה. ויודע מה? אם אני - דתי - אפתח מסעדה, אני אצטרך משגיח כדי לקבל ת.כשרות.

ברווז:

אוכל כשר ניתן לקנות רק במקומות מסויימים, ועולה הרבה יותר יקר מאוכל לא כשר.- זה באמת המצב. רק שהאוכל הכשר הוא השולט במדינה.

חילונים זורקים בשבת אבנים על מכוניות חונות של חרדים, סתם כי הם פוגעים בהם שהם לא נוסעים בשבת\כי משעמם.

2 דוגמאות קטנות מאד. איך היית מרגיש? - דוגמא בעייתית קצת. כי רכב שחונה ולא עושה כלום זה פאסיבי, בעוד שההפרעה של רכב שנוסע היא אקטיבית. אבל שוב, כמה אתה כבר נתקל במצב הזה? לא בדקתי - אבל אחוז הכבישים החסומים בשבת הם זניחים. אם אתה גר דווקא באזור כזה, התמרמרותך, מובנת.

ולא נענתה שאלתי: למה להכריח?! - אם קראת טוב את כ---ל תגובותיי עד כה,- ידוע תדע כי אני לא הכתובת למענה לקושיה זו.

יש תשובה, או יותר נכון התייחסות לשאלה שלך, אבל זה לא המקום לענות עליה. פשוט כי אי אפשר לענות על שאלה - מוצדקת -

זו בפרט לאור הועבדה שהאנטיות כאן חזקה מאד, והשאלה שלך היא רצינית מאד, ובאמת שאי אפשר לענות על כזה דבר פה בפורום. לי לפחות אין אפשרות. בשיחה 1X1 זה משהו אחר.

וחוץ מזה - הכל צודק בחיים ?!

שים לב אתה - ברווז, ושי, ויוסי פרנקוס ושאר לא שומרי שבת ודת, שאני לא כתבתי כאן כלום על כל מארגני המסיבות בבתים ששמים פול ווליום עם מערכת הגברה מקצועית ביום שישי בערב ולעיתים - וזה כבר חוצפה סוציאלית - עד 2 בלילה.

ולמה אני לא בא עם טענת נגד זו ? כי אין זמן אחר לחגוג, אז שיחגגו מצידי, ויפריעו לי בשבת. אני גר בעיר וככה זה.

אבל למה לא סוגרים בשעה 23:00 ???

פעם, גרתי בגן יבנה. הכל שקט ותענוג עילאי לחובב פרטיות כמוני.

שבת אחת, שכן בווילה מולי עשה מסיבה קולנית ביותר.

אני יצאתי כהרגלי בשעה 21:00 בשביל לתת לכלבים שלי קצת לחלץ עצמות.

הוא ניגש אלי וממש התנצל מעמקי נשמתו שהוא שכח להודיע לי מראש.

אני מאד התפלאתי שהוא בכלל מתנצל. ואמרתי לו שהעיקר שהוא מבסוט, ומאז היו גם יחסי שכנות טובים.(לא שהיו רעים לפני).

ובשעה 23:00 לערך, הווליום ירד לרמות פרטיות, ושרתה המנוחה על דיירי רחוב X בגן יבנה.

זהו ילדים, היה נעים יפה וטוב, כעת אומר לכם .....

פורסם
ברווז:

אוכל כשר ניתן לקנות רק במקומות מסויימים, ועולה הרבה יותר יקר מאוכל לא כשר.- זה באמת המצב. רק שהאוכל הכשר הוא השולט במדינה.

זה לא המצב כיום, אלא ההופכי שלו.

2 דוגמאות קטנות מאד. איך היית מרגיש? - דוגמא בעייתית קצת. כי רכב שחונה ולא עושה כלום זה פאסיבי, בעוד שההפרעה של רכב שנוסע היא אקטיבית. אבל שוב, כמה אתה כבר נתקל במצב הזה? לא בדקתי - אבל אחוז הכבישים החסומים בשבת הם זניחים. אם אתה גר דווקא באזור כזה, התמרמרותך, מובנת.

שאלתי, איך היית מרגיש. כי אני מאד מתעצבן, גם אם הדוגמא שלי בעייתית, מהמצב של היום.

בשורה התחתונה, המצב של היום הוא הכל חוץ משיוויוני. רוב הזכויות (חלקן מופרזות ומופרכות, יש לציין) שייכות למגזר ספציפי, ושהן גורמות לציבור אחר, יש שיגידו גדול יותר, מפח נפש.

ולא נענתה שאלתי: למה להכריח?! - אם קראת טוב את כ---ל תגובותיי עד כה,- ידוע תדע כי אני לא הכתובת למענה לקושיה זו.

יש תשובה, או יותר נכון התייחסות לשאלה שלך, אבל זה לא המקום לענות עליה. פשוט כי אי אפשר לענות על שאלה - מוצדקת -

זו בפרט לאור הועבדה שהאנטיות כאן חזקה מאד, והשאלה שלך היא רצינית מאד, ובאמת שאי אפשר לענות על כזה דבר פה בפורום. לי לפחות אין אפשרות. בשיחה 1X1 זה משהו אחר.

על "למה להכריח" נושב הדיון הזה כבר כמה ימים טובים. כבר השתתפתי בדיונים כאלה בעבר, ואתה הראשון שענה בצורה הזו. בשלב הזה הגעתי לאטימות נטו בכל דיון אחר מהצד שמולי...

ולמה באמת אי אפשר לענות על זה בפורום? האם מי מאיתנו ממהר לאנשהוא?

וחוץ מזה - הכל צודק בחיים ?!

שים לב אתה - ברווז, ושי, ויוסי פרנקוס ושאר לא שומרי שבת ודת, שאני לא כתבתי כאן כלום על כל מארגני המסיבות בבתים ששמים פול ווליום עם מערכת הגברה מקצועית ביום שישי בערב ולעיתים - וזה כבר חוצפה סוציאלית - עד 2 בלילה.

אכן. אבל כמו שאתה אמרת, זה חלק מאורח חיי, ולכן זה מציק לי הרבה פחות ממה שזה כנראה מציק לך. להזכירך את השכנה שלי שאוהבת לעשות חיקויים של אופרה, ושלקח לי "רק" 5 שנים להעלות את הנושא פה...וגם זה היה די בשביל הבדיחה, והרצון לשתף חווייה מעניינת (תאמינו לי השירה שלה זה פשוט היה מצחיק אם זה לא היה חוזר על עצמו כל הזמן).

ולמה אני לא בא עם טענת נגד זו ? כי אין זמן אחר לחגוג, אז שיחגגו מצידי, ויפריעו לי בשבת. אני גר בעיר וככה זה.

אבל למה לא סוגרים בשעה 23:00 ???

לא שאני בא להצדיק, אבל חסרי התחשבות יש בכל מקום, ולעיתים גם לא מתוך כוונה. זה עדיין לא מוצדק במיוחד. אבל זה לא כל כך מציק לי, אני די נהנה מהמוזיקה.

פורסם

שאלתי, איך היית מרגיש.כי אני מאד מתעצבן, גם אם הדוגמא שלי בעייתית, מהמצב של היום.

בשורה התחתונה, המצב של היום הוא הכל חוץ משיוויוני. רוב הזכויות (חלקן מופרזות ומופרכות, יש לציין) שייכות למגזר ספציפי, ושהן גורמות לציבור אחר, יש שיגידו גדול יותר, מפח נפש.- כבר אמור להיות לך דיי ברור איך הייתי מרגיש משלל תגובותיי פה.

הייתי כועס, ואם נרגם היה רכבי באבנים, הייתי רוגם חזרה עם רכבי. זה עונה על השאלה ?!

אני נגד אלימות, עד שהיא מגיעה אלי.

על "למה להכריח" נושב הדיון הזה כבר כמה ימים טובים. כבר השתתפתי בדיונים כאלה בעבר, ואתה הראשון שענה בצורה הזו.

לא הבנתי אם תשובתי השונה זה דבר טוב או לא :roll:?!

בשלב הזה הגעתי לאטימות נטו בכל דיון אחר מהצד שמולי...- בדיוק בגלל זה, אני לא יכול להתייחס לשאלתך זו. אתה מעיד על עצמך שאטמת עצמך לכל דעה שתבוא מצידי או מצד כל אחד אחר שיענה בשם הדת. וככה, לא בונים מדינה. כי במילים אחרות

זה כמו שתגיד לי שאתה בכלל לא מתכוון להקשיב (לקרוא). ושאלתך, בהחלט ראוייה להתייחסות, אבל היא לא תבוא בצורת תשובה

וממילא, אתה תהיה חייב להבין, שבשביל להבין, צריך להקשיב. מי שהוא אנטי, ממילא לא ממש מקשיב, וכפועל יוצא, לא יכול להבין ואז זה גלגל שלעולם לא ייעצר.

לא ממהר (תראה מה השעה), אבל יש כאן - אולי שמת לב - קצת אנטי - ואולי טיפה לחץ חברתי סמוי בצורת מה מצפים מאחד כמוך שמיצב עצמו כאנטי דת, ואם זה כך, הדבר לא יאפשר לך להגיב עניינית ולהיפתח באמת. וכשאני כותב "להיפתח" אל תחשוב שאני מתכוון שדעתך תשנה ב180 מעלות. אבל אולי כן תוכל לראות משהו, בעיניים של הצד השני.

ולא, אל תכתוב לי שאני אנסה גם לראות בעיניים שלך, כי כבר עלה מדבריי כאן, שאני יותר קרוב אליך מאשר אתה אליי בדעות הללו.

לא שאני בא להצדיק, אבל חסרי התחשבות יש בכל מקום, ולעיתים גם לא מתוך כוונה. זה עדיין לא מוצדק במיוחד. אבל זה לא כל כך מציק לי, אני די נהנה מהמוזיקה.

:-D וזה בדיוק מה שאני יכול לומר על סגירת הכבישים.(ההנאה) כי באמת דיי כיף בשבת לשמוע את חרישות האספלט וקולות השטיח הבועקות ממנו.

לילה טוב.

אגב, הייתכן שאין לך ניסיון בליטוש מוזאיקה במקרה .... ?!

נ.ב מקודם שכחת את "...סופעלקטי קטו, אליק ! ..."

פורסם

כתבת:

על "למה להכריח" נושב הדיון הזה כבר כמה ימים טובים. כבר השתתפתי בדיונים כאלה בעבר, ואתה הראשון שענה בצורה הזו.

לא הבנתי אם תשובתי השונה זה דבר טוב או לא :roll:?!

לא יודע אם טוב, האמת, כי תשובה לא קיבלתי- אבל זה לפחות לא רע...

בשלב הזה הגעתי לאטימות נטו בכל דיון אחר מהצד שמולי...- בדיוק בגלל זה, אני לא יכול להתייחס לשאלתך זו. אתה מעיד על עצמך שאטמת עצמך לכל דעה שתבוא מצידי או מצד כל אחד אחר שיענה בשם הדת.

אני חושש שלא הבנת אותי כלל. מה שהתכוונתי, זה שבשלב הזה, מי שדיבר איתי (ועם שאר החברים) התחיל לפלוט משפטים כמו "אין עם מי לדבר" וכדומה. מבחינתי אם אשמע הסבר מניח את הדעת (אמנם לא להכל, יש כמה דברים שאני לא אוכל לשנות את דעתי עליהם)בהחלט יש מצב שאשקול את המצב באור אחר.

וככה, לא בונים מדינה. כי במילים אחרות

זה כמו שתגיד לי שאתה בכלל לא מתכוון להקשיב (לקרוא).

ראה מה כתבתי למעלה. ההיפך הוא הנכון.

ושאלתך, בהחלט ראוייה להתייחסות, אבל היא לא תבוא בצורת תשובה

וממילא, אתה תהיה חייב להבין, שבשביל להבין, צריך להקשיב. מי שהוא אנטי, ממילא לא ממש מקשיב, וכפועל יוצא, לא יכול להבין ואז זה גלגל שלעולם לא ייעצר.

גם לאנטי יש גבולות, אתה יודע. כבר אמרתי, שאין לי בעייה עם אף חרדי\שומר\וואט-אבר, כל עוד מה שהוא רוצה לעשות לא נוגע אליי ולא מפריע לי. חיה ותן לחיות. האנטי שלי מתבטא בכך שאני סולד מהדת עצמה, במה שהיא הפכה להיות, במה שהיא, ובמה שהיא מסמלת בימינו, ובעובדה שאני לא רוצה שום קשר איתה. מכאן ועד ללא להקשיב לצד האחר, ואתה יודע מה, לו רק כדי לספק את סקרנותי, יש עוד דרך ארוכה. אם הייתי אנטי אמיתי, האם היינו מדברים? או שהייתי זורק עליך ססמאות מעניינות כיד הדמיון הטובה עליי וזהו?

ובמקרה, מעל לכל זה, אני גם נהנה לעיתים מדיון טוב. לא נשמע טוב, מה אני כבר יכול לעשות...אבל זה נכון. ומכיוון שאני לא בקיא כלל בדת, וכפועל יוצא מכך בהלך הרוח החרדי, אני שומע על איך הצד השני חי ורואה את העולם. כך שאין אטימות פה בעיניי.

ועדיין, עקב מה שנאמר בחלק המודגש בסוגריים למעלה, אני חושש שאני קצת צבוע בעצמי.

לא ממהר (תראה מה השעה), אבל יש כאן - אולי שמת לב - קצת אנטי - ואולי טיפה לחץ חברתי סמוי בצורת מה מצפים מאחד כמוך שמיצב עצמו כאנטי דת, ואם זה כך, הדבר לא יאפשר לך להגיב עניינית ולהיפתח באמת. וכשאני כותב "להיפתח" אל תחשוב שאני מתכוון שדעתך תשנה ב180 מעלות. אבל אולי כן תוכל לראות משהו, בעיניים של הצד השני.

אם היה פה לחץ חברתי שנוגע אליי, ומשפיע על דבריי, האם הייתי כותב דברים כמו שכתבתי כבר בדיון הזה? חד משמעית, לא. ושוב, אם אשאל שאלה ואקבל עליה תשובה שמניחה את הדעת, אקבל ואבין זאת.

ולא, אל תכתוב לי שאני אנסה גם לראות בעיניים שלך, כי כבר עלה מדבריי כאן, שאני יותר קרוב אליך מאשר אתה אליי בדעות הללו.

לא עמדתי גם לעשות את זה. עמדתך באמת נדירה יחסית. שנינו דומים יחסית.

ועדיין, יש את חילוקי הדיעות לגבי התנהגות הולמת וראוייה למדינה המחשיבה עצמה לדמוקרטיה מערבית מתקדמת.

נ.ב.

-ליטוש מוזאיקה?! מה הקשר?!?!

פורסם
אוכל שחומם בניגוד לרצונו ניתן לאכול אחרי שהתקרר מפני שהוא לא נהנה מהחימום

וואו! יש בצה"ל תפקיד "הלוחש לשניצלים", ואני הייתי תקוע בתפקיד הח#א שהייתי בו... :cry::bigcry:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
וואו! יש בצה"ל תפקיד "הלוחש לשניצלים", ואני הייתי תקוע בתפקיד הח#א שהייתי בו... :cry::bigcry:

יש הרבה דברים מוזרים בצה"ל והוראות מאוד מאוד מוזרות

הכוונה פה בניגוד לרצונו זה בשאוכל חומם בניגוד לרצון של חייל דתי ואז ברגע שהאוכל מתקרר החייל הדתי יכול לאכול אותו כי הוא לא נהנה מהחימום

כן כן כל זאת ועוד תוכל למצוא בפקודות מטכ"ל תחת ההגדרה "בוא נראה כמה מוזרות יכולות להיות הפקודות שלנו"

פורסם

V8Driver כנראה שאתה מסוג השכנים המתחשבים ומבינים שהאנשים שונים זה מזה, וכנראה שישנם כאלה שיגידו שאתה חילוני כי יש לך מחשב בבית ;).

הנקודה היא שבשום מקום שדתיים הגיעו לעשות בו פרובוקציה (למשל לשלוח תלמידי ישיבה לגור באמצע שכונה ערבית ביפו, או להקים "שירותי דת" ברמת אביב, או להסתובב בשכונות חילוניות עם רכב ורמקולים ולקרוא לתפילה, או לעמוד בקניונים ולנסות לשכנע אנשים להניח תפילין) הם לא נתקלו באלימות של חילונים.

כאשר חילוני גמור נקלע בטעות או עקב צורך (למשל אמבולנס) לשכונה חרדית ונוסע שם הם יקללו אותו במקרה הטוב, וירגמו אותו במקרה הרע.

כאשר אישה תעבור באופן בלתי צנוע בשכונה חרדית הם יכו אותה, וכבר היו מקרים שהם היכו נשים שנסעו באוטובוס והן לא רצו לשבת מאחורה. (שומרים נגיעה עאלק).

הציבור החרדי (לא הדתי שפוי, אלה שמתגייסים לצבא עובדים ולמרות שהדיעות שלהם שונות משלי הם בני אדם) הוציא את עצמו מכלל עם ישראל ומרשה לעצמו להתנהג בצורה שבשום מדינה אחרת הם לא היו מעיזים. למה החרדים בברוקלין יכולים לעבוד והם לא?

פסח מתקרב אלינו ושם כתוב: "רשע מה הוא אומר: מה העבודה הזאת לכם? לכם ולא לו. ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל כפר בעיקר. אף אתה הקהה את שיניו ואמור לו: בעבור זה עשה ה' לי בצאתי מארץ מצרים. לי ולא לו. ואילו היה שם לא היה נגאל."

אני מכיר את הפרשנויות השונות לבן הזה, אבל אני רוצה להאמין שהם, שמתבדלים מהכלל וכופרים בעבודה, הם הרשעים האמיתיים.

אגב, חג שמח!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
כתבת:

נ.ב.

-ליטוש מוזאיקה?! מה הקשר?!?!

כי ביקשתי סיוע בנושא הזה בשרשור פה בפורום, ופעם אחרונה שבדקתי, אני היחידי שהגיב לי.

אז אם יש עליך בנושא, אשמח !

וכן, חג שמח לכ-ו-ל-ם !

• תוכן חדש...