Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטבח הצהלי חייב להיות כשר לרווחת כלל החיילים ששומרים מסורת (אלו שלא שומרים לא נפגעים), זה לא עניין של פרט אלא של הכלל, לכן בישול בשבת "מטמאת" את המטבח ונזק נעשה לכלל החיילים בבסיס.

החייל יכול היה לקחת פריסה לא מבושלת מהטבחים (לחם, גבינה, טונה, סלטים וכו'), הוא בחר בדרך הקשה והכי לא נכונה, לכן הוא משלם את המחיר.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלו שלא שומרים נפגעיים סתם, אם אתה לא יודע אבל האוכל בשבת נוגד הרבה חוקים תברואתים.

השבת בצבא זו ברירת מחדל, במהלך שרותי לא פעם היו הרעלות דווקה בגלל השבת.

לפי דעתי בריאות קודם אחרכך דת.

אודי A4

דימה.

פורסם
נכון?? ועוד אחרי שהוסיפו קורס חתולית מדוברת לסילבוס הטבחי

אני חושב שכן הוסיפו לסילבוס לכסות סירים ולסגור דלתות.

ואם לא ניתן לסגור את כל הפתחים במטבח, אז מפקד המחנה/אגף בינוי צריכים לעבור בירור.

אי אפשר רק להאשים את החוליה האחרונה בשרשרת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אלו שלא שומרים נפגעיים סתם, אם אתה לא יודע אבל האוכל בשבת נוגד הרבה חוקים תברואתים.

אני רחוק מאוד מלשמור כשרות או שבת אבל אני מקבל את נושא הכשרות במטבחים הצבאיים בהבנה מלאה.

אני יכול לאכול כשר אבל החייל שומר הכשרות ימות מרעב אם המטבח לא יהיה כשר (כמובן שבמקרה הזה זה לא המצב כי מה שלא כשר הוא רק אותו אוכל שבושל בשבת ולא המטבח בכללותו).

אישית החזקתי גזייה ודברים כמו ספגטי ושימורים בחדר ובישלתי חופשי בשבתות עבורי ועבור מי שרצה להצטרף (ויסלחו לי מראש כל האשכנזים אבל לא מסוגל להתקרב לצ'ולנט. אם היו מכינים טביט במקום היה על מה לדבר) כשמעולם לא העירו לי על זה פרט לפעם אחת שהרס"ר האידיוט בבסיס החליט להגיש תלונה על הדלקת אש בחדר (ב 85' נשרף חדר משמר בבסיס ו 8 חיילים נשרפו למוות) אבל אחרי שהיתה פעם הפסקת חשמל ואותו טמבל הביא את כל הבסיס למשרד מפקד האגד עם תלונות על הדלקת נרות הפסיקו להתייחס להוראה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

3 שנים כלוחם בגולני

ומאז עוד 4 פעמים 30 יום מילואים כלוחם בגדוד חי"ר

בחיים לא שמעתי על הרעלת מזון בצבא אצלינו או לא אצלינו שהיתה בגלל צורת ההכנה של אוכל לשבת, או צורת השהייה של האוכל.

כנראה המטבחים בהם הסתובבת תוחזקו ברמה בינונית מינוס וזאת התוצאה, ממש לא קשור לשבת

וכמו שאמרתי קודם אני ממש לא שומר שבת, וגם לרוב לא שומר כשרות .

פורסם
אז אם אין אוכל, ואסור לבשל, מה היו אוכלים?

אפשר תמיד לאכול סנדוויצ'ים, מנות קרה, שימורים, גבינות וכו'.

פורסם

אף אחד לא יגיד שהמערכת עובדת לא נכון הרבה יותר פשוט להאשים איזה טבח שלא שטף ידים.

אודי A4

דימה.

פורסם

אז איך אצלך היום הרעלות תכופות

ואצלי לא שמעתי על אחת, והייתי בבסיסים ומוצבים הכי חורים שיש למדינה המדהימה שלנו להציע.

פורסם

גם אצלנו לא היו הרעלות מזון בשבתות כולל בחורים הכי מסריחים (תחילת האינתיפאדה ב 88' ולבנון).

מה שאני לא מבין בסיפור הזה איך החתול בכלל התליח להתקרב לסיר רותח שנמצא על הגז ועוד לאכול ממנו?

פורסם

צריך לשים גבול לכפייה הדתית. כל עוד מחזיקים חיילים בבסיס/בתורנות במה שלא יהיה בשבת, לא ייתכן שייאסר עליהם לבשל או כל פעילות אחרת רק בגלל שבת! אסור לכפות על אף אחד לשמור שבת בכוח.

ובכל מקרה העונש מוגזם לחלוטין.

כן, העונש מוגזם לטעמי.

אבל

1. זה צבא ובצבא מכבדים את החוקים של הצבא, ואם לא ונתפסים - חוטפים. ככה זה עובד.

2. הצבא הוא מסגרת שבנויה כך שכלל החיילים (ככל הניתן) יוכלו לתפקד בה. אם מה שנדרש זה לשמור על כשרות, אז ככה זה נקבע וככה זה יהיה.

3. אין סיבה להשתמש במטבח הצה"לי, שהוא רשות הרבים, לבישול בשבת. לעשות כן זה לפגוע בהרבה מאוד אנשים וזה לא מוצדק, גם אם אתה לא חושב שמה שחשוב להם צריך בכלל להיות חשוב ו/או נחשב.

נ.ב. כמי שהיה אחראי במנהלת בסיס תקופה ארוכה, העבירה כאן לא קלה בכלל ומעולם הצבא התייחס בחומרה לנושא הכשרות ברשות הרבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עצם האמירה "מדינת היהודים" מהווה לא יותר מגזענות מהסוג השפל ביותר- "יהודים נגד שאר העולם", וגורמים לי להתבייש במוצאי.

הרבה סוגי גזענות פגשת בחיים , אה? וזו הגרועה ביותר. נכון. יותר מעבדות, רצח עם ושאר זוטות.

ברווז ידידי.

ממך דווקא החזקתי אדם שקול

אילו מההודעות שלו גרמו לך להחזיק ממנו אדם שקול?

פורסם

V8DRIVR ה"ברווז" הוא אנטי דת בצורה קיצונית, לא ברור למה , ייתכן שהוא נפגע אישית ויש לו טראומה כלשהיא מאנשי דת, אז חבל לך לנסות ולשכנע אותו,

אבל מה שאמרו כאן בנוגע לפקודות זה נכון מאוד, אתה (ברווז) לא יכול לקבוע מה לעשות בצבא ואתה צריך למלא פקודות גם אם הם בנוגע לדת שלא נראה לך, באותה מידה שתמלא פקודות אחרות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
ברווז ידידי.

ממך דווקא החזקתי אדם שקול. אבל אין אדם נמדד בשעת כעסו :wink:

שקול?... למה?...:lol:

אם אכלתי בשר, ומישהו אחרי זה נתן לי עוגיה חלבית ואני לא טרחתי לשאול ונותן העוגיה לא טרח להזהיר, אז העוגיה לא הייתה בדיעבד טעימה ?

תגובתך קצת מתלהמת, לא?

אני לא חושב כך.גם אם היא הייתה טעימה, על פי מה שאתה מאמין בו, היה אסור לך לאכול אותה. אכילתה היא הפרה ישירה של אמונתך. להוסיף חטא על פשע ולומר שהיא טעימה, זה בעיניי נחשב לצביעות. זה שלא ידעת וגילית בדיעבד, לא פוטר אותך מכלום, ואאל"ט לפי הדת תאלץ לכפר על כך איכשהו- אולי ע"י שחיטת תרנגול מסכן ביום כיפור או משהו כזה.

הרי אני לא יכול לכבות את הרדיו. ואין באזור "גוי של שבת" למי שיודע מה זה.

כפועל יוצא, אני שומע את המוזיקה. ולמען האמת, זה הופך לסיוט בשלב כלשהו.

אתה יושב לפחות 6 שעות בשמירה באמצע הלילה (פעם גם עשיתי משמרת של 12 שעות)ומת לקצת שקט !

אבל אי אפשר להנמיך. לא הכל ורוד ברווז ידידי:roll:.

שמע, אתה בחרת בסגנון החיים הזה. מה אני יכול להגיד לך כבר?...

מילא אם היה עולה מדבריי שתיכמנתי את אותו חייל שידליק לי את הרדיו. אז המילה צביעות הייתה רשאית לעלות.

אני משוכנע שהכל נעשה בתמימות מוחלטת. אבל עדיין.

בשורה התחתונה, אני שמח שאתה רואה שכדתי, אני לא חושב שיש לכפות. בהחלט יש להציג את הדת לדעתי.

אני שמח עוד יותר שיש גם דתיים שלא רוצים לכפות. כך צריך להיות לדעתי.

אתה כבר תחליט לעצמך. ומי שנראה כאנטי, אני גם לא אציג בפניו.

כמוך, אני לא חושב שצריך להכריח אף אחד. אבל גם אסור להיות אנטי.

ואם אתה ממהר כ"כ לחלק תארים, אולי זה כי יש בך אנטי לדת ?

אני לא מסתיר את זה. יש בי אנטי לדת, מודה.

אבל! אני משתדל למדוד אנשים לפי מעשיהם ולא לפי גודל הכיפה שלהם. אנשים כמוך, שמאמינים כמוני ב"חיה ותן לחיות" אני מעריך ומכבד. האנטי שלי לדת נובע ממה שנכפה עליי לסבול עקב מיעוט רעשני שמשום מה מצליח לעשות מה שהוא רוצה, ולגרום לי גם לעשות מה שהוא רוצה.

אין בי טיפת נימה של כעס כי ב"אוף טופיק" כולם חברים.

אז בחברות !

בכיף. אני אוהב דיונים כאלה.

אל תטעה, מבחינתי אין פסול בזה שנהנית מרדיו. מבחינתך, מבחינת ההגדרה העצמית שלך כחרדי, זה היה אמור להפריע לך. לפחות להבנתי.

הרבה סוגי גזענות פגשת בחיים , אה? וזו הגרועה ביותר. נכון. יותר מעבדות, רצח עם ושאר זוטות.

בוא תסביר לי בבקשה, איך עבדות (גבר, אישה, מכל צבע ומין-גם זה קורה) ורצח נחשבים לגזענות?

עבדות מגיעה לצערי בכל דת מין וצבע עור, כולל מיעוטים שמשתמשים בעבדים מאותו דת גזע ומין כמותם בתור עבדים. אני לא מחשיב עבדות או רצח לגזענות אלא לפשעים נגד האנושות. יש קצת הבדל.

אילו מההודעות שלו גרמו לך להחזיק ממנו אדם שקול?

שאלה נהדרת, מצטרף אליה...

V8DRIVR ה"ברווז" הוא אנטי דת בצורה קיצונית, לא ברור למה , ייתכן שהוא נפגע אישית ויש לו טראומה כלשהיא מאנשי דת, אז חבל לך לנסות ולשכנע אותו,

בין היתר, צודק. לגבי ניסיונות השיכנוע, אכן חבל על המאמץ. אני לא מאמין בניסיון לשכנע אדם להחליף את אמונתו. איש באמונתו יחיה, אבל שלא "יחפף", "יתחמן"(שעון שבת, מישהו?) או הכי חמור יכפה על מישהו אחר לעשות מה שהוא מאמין בו.

מעולם לא ניסיתי להמיר אדם מאמונתו, ולעולם לא אנסה. אם זה טוב לך, תהנה בכיף, רק אל תכריח אותי לסבול כדי שאתה תהנה.

אם אני מאמין אדוק בתורת זבינאמו הנביא, איך תגיב אם כדי לממש את אמונתי אצטרך להשתין לך בקרבורטור?

כבר נתבקשתי להיות דובר פעיל באתר כלשהו בענייני אנטי דת. סרבתי, בדיוק מסיבה זו-לא רוצה להרחיק אנשים מאמונתם, תהא אשר תהא.

אבל מה שאמרו כאן בנוגע לפקודות זה נכון מאוד, אתה (ברווז) לא יכול לקבוע מה לעשות בצבא ואתה צריך למלא פקודות גם אם הם בנוגע לדת שלא נראה לך, באותה מידה שתמלא פקודות אחרות.

ולמה יש פקודות גזעניות כאלה בצבא? זו השאלה האמיתית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...