Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה הוויכוח הטפשי הזה בכלל????

החייל הפפר פקודה , נשפט ונענש, זהו , מה ההבדל אם הוא היה מפר פקודה כזו או פקודה אחרת כמו ללכת בלי נעליים מצוחצחות או עם דיסקית שלא נמצאת על הצוואר אלא בכיס?

הוראות זה הוראות, הוא הפר אותן!!!!!!!!!!!!!

שיענש !!!!!!!!!!!1

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש פה עניין של כבוד, אני לא מבין למה אנשים שהם "אנטי דתיים" נתפסים על עניין הכפייה ומבקשים שיכבדו את הבקשה שלהם לחיות כחילוניים אבל הם בעצמה לא יכולים לכבד את בחירתם של הדתיים לחיות כדתיים?

הרי אותם אנשים המוטו שלהם זה "חיה ותן לחיות" אז למה לקחת את זה רק לכיוון החילוני? מה הציבור הדתי לא צריך לחיות כי הוא מאמין במשהו שנוגד אמונה של מישהו אחר?

אני מעולם לא אמרתי שהדתיים צריכים לשנות את אורך חייהם, או שאני לא מכבד את הבחירה שלהם. זו דרכם, זה מה שעושה להם טוב, הם כבר יסתדרו מכאן. אבל מתוך זה, נגזר עליי כחילוני לעשות דברים מנוגדים לרצוני החופשי מתוקף חוקי מדינה שהדתיים העבירו כדי שכו-לם יצטרכו לעשות אותם. אני רק אומר "תנו חופש בחירה".

פה מתחילה הבעיה, ואם כל אחד יכבד את השני אפשר יהיה להסתדר.

כמו שאתה רואה בן אדם שרצה לבשל בשבת קיבל כלא, כמו שזכות הציבור הדתי לא לבשל בשבת, זכות הציבור הלא דתי לבשל בשבת, ולא לקבל ימי מאסר על זה.

נכון, נקודה.

אתה מבין שחייל נשלח מאחורי סורגים בגלל איסור דתי שמקבל תוקף דרך חוק של הצבא?

מה יותר כפייה מזה?

שאלה טובה.

אז כמו שאמרת, שיחיו אבל שיתנו לחיות

עם כל הכבוד, אני לא מבין מה עניינו של מישהו אם חייל נכנס למטבח ומדליק אש, זה לא שהוא הכריח בחור דתי להדליק בשבילו. עשה את זה בעצמו ולעצמו.

ניחא אם החייל היה מערבב בשר וחלב בכלי חלבי או בשרי ואז היו פוגעים ביכולת של הציבור הדתי לשמור מצוות.

זה גם נכון.

כל עוד אתה עושה משהו שלא בא לפגוע ולא פוגע במישהו אחר אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. אם מישהו שונא אותך בגלל זה אז שישנא, כי לכל אחד וכל קבוצה יש זכות להיות שונה או נבדלת. והכי מצחיק שהקברניטים של הקבוצה הכי בדלנית לאורך ההיסטוריה מטיפים לזריקת אבנים על אנשים שמקיימים אורח חיים משלהם לדוגמא בירושלים חניון קרתא, ממש ביצה ותרנגולת.

אני מאמין ביהדות חילונית, חסידית, חרדית וכל שאר הזרמים, כל אחד לפי מה שמתאים לו

אבל אני לא מאמין שזרם אחד צריך לכפות על זרם אחר את דרך החיים שלו, לא בצבא ולא בשום מקום ציבורי.

אמן.

העניין הוא שאין איזון, פעם האיזון בתקופת המנדט הבריטי היה הסטאטוס קוו, שכולל את החובה לשמירת שבת וכשרות במקומות ציבוריים, יכול להיות שהיום זה כבר לא מתאים לנו בתור נקודת איזון ובגלל זה כל פעם ידיעות כאלו מרגיזות אותנו.

אז הנה, בדלן או לא בדלן, ישנאו אותך ואותי יוסי. כי אני ואתה יהודים. אז ייתכן שאני אחטוף לפניך, כי היהדות ניכרת בי,

אבל כשיוודא, גם אתה תקבל את המגיע.

מה זה כבר משנה, במילא שונאים אותנו רק כי אנחנו ממוצא יהודי. למה לעשות "דווקא" ולהבליט את זה?

ולגבי מי שעדיין כותב על המקרה הצהל"י, כבר הסבירו פה שהעונש הוא בשל עבירה על חוק צהל"י.

אין כאן כפייה דתית, וצאו מהסרט הזה !!!

עבירה על חוק צהלי-נכון. חוק שפוגע בזכויות חירות האדם של מגזר שלם, גזעני, ולא מוסרי.

יש למיטב זיכרוני פקודה המאפשרת לחייל לסרב לפקודה ישירה אם היא איננה מוסרית בעליל.

כפיי דתית זה תנועה כמו החמאס !

אה, אתה מתכוון כמו בהפגנות מול אינטל והחניון?:evil:

האם אנו הדתיים כופים עליכם ללכת עם כיפה או לשמור שבת ?

עדיין לא. אבל, אתם כופים עלינו לא לנסוע ברחובות מסויימים בשבת (פיזית, ע"י סגירת כבישים), מגבילים את מה שמותר לסופרמרקט למכור (כשר, לא כשר, אין חמץ בפסח) וכפועל יוצא את מה שאנחנו יכולים להשיג במחיר נורמאלי (מישהו חשב פעם למה אוכל טוב ולא כשר כל כך יקר?), ועוד ועוד ועוד ועוד.

נו באמת. סתם לזרוק את המילה כפייה לכל מקום, לא תורמת כלום.

וכמו ש roiei כתב, אני לא מוצא שבמדינה שלנו יש כפייה דתית.

בוקר שוק לך, הגיע הזמן להתעורר ולהריח את הקטורת.

תראו מה קורה במקומות אחרים בעולם ואז תראו כפייה דתית מהי !

אני לא חי במקומות אחרים. אני חי פה. משפיע עליי מה שקורה פה. ואם הייתי חי שם, היה משפיע עליי מה שקורה שם.

אני מאמין ב"כל ישראל אחים", ולכן גם זה שלא שומר שבת, הוא עדיין יהודי ויש לכבד גם אותו והייתי כותב שיש לנסות לקרבו

אבל אז תגידו "...הנה שוב זה מתחיל" אז לא צריך :evil::wink:.

יום טוב לנוכחים !

למה "יש לנסות לקרבו"?! חשבת פעם שאולי טוב לו כמו שהוא והוא לא רוצה לגעת בזה עם מקל?! כמו שלך מתאים אורח חייך גם לחילוני מתאים אורח חייו. שאם לא כן, הוא היה עושה משהו בנידון.

אין לאף חילוני בעיה שדתי כלשהוא יחיה את חייו בתור דתי עם כל הטקסים שהוא רוצה בעולם. כל עוד כמובן זה לא משפיע על החילוני.

וזו השורה התחתונה.

אני למשל אוהב להשתמש בחשמל בשבת. והייתי שמח אם הייתה פה תחבורה ציבורית גם בשבת. ובהחלט לא מפריע לי לאכול לא כשר.

למה זה שאני בשבת חי בצורה שונה מהדתי אמור להפריע לדתי? למה לדתי אכפת אם אני אתחתן באקט אזרחי - לגאלי, ולא באקט דתי?

למה ההורים שלי שחיים בשכונה חילונית (כמעט לחלוטין), גרים בה מעל ל-30 שנה (וביחסי חברות נהדרים גם עם השכנים הדתיים שלהם) צריכים לסבול מיוזמה של חב"ד שנוסעים בערב שבת עם רמקולים ענקיים ומפריעים לתושבים בקריאות שלהם לתפילה?

למה כשאני עובר בירושלים בשבת הדתיים זורקים אבנים על האוטו שלי וחוסמים רחובות שלמים? האם כאשר אראה דתי מניח תפילין ברחוב (או משדל לזה) אני אזרוק עליו אבנים?

למה אני רואה דתיים מנסים לשדל ילדים לשמוע דברי יהדות?

אני לא אנטי דת, ואני לא נגד מוח פתוח - אבל שיהיה משני הצדדים.

החייל הפפר פקודה , נשפט ונענש, זהו , מה ההבדל אם הוא היה מפר פקודה כזו או פקודה אחרת כמו ללכת בלי נעליים מצוחצחות או עם דיסקית שלא נמצאת על הצוואר אלא בכיס?

שיענש !!!!!!!!!!!1

תקרא את כל השירשור, לפני שתגיב!!1!!11.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מאמין ביהדות חילונית, ואותה הצליחו להקים בהמון מסגרות, כולל בקיבוצים. אתה יכול להגיד שהקיבוצים הם לא יהודיים?

אני לא רואה ערך אמיתי בצורת חיים מבודלת שגורמת לאחרים לשנוא אותך.

קיבוצים = אחת מצורות החיים המבודלות ביותר שיש, שגרמה לה-מ-ו-ן אנשים לשנוא אותם...

לא, דווקא יש כאן כפייה דתית. אין עוד צבא בעולם עם חוקים כאלו שמבוססים על דת בכאלו רמות. צבא לא עובד ככה, וצבא שכן פועל ככה הוא אתנוצנטרי וגזען.

הלוואי שהחיילים הדתיים בצבא היו מקבלים את היחס שמקבלים חיילים דתיים בצבא ארה"ב, למשל. ולא צריך לדחוף את המילה גזען לכל משפט. לפעמים , היא ממש לא קשורה.

פורסם

שיענש !!!!!!!!!!!1

אני מציע לך להרגע. עודף סימני הפיסוק מצביע על לחץ נפשי עודף.

תעשה מה שאני עושה בשביל להרגע, קרא את כלל 10 בכללי הפורום.

הוא מאוד מרגיע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הלוואי שהחיילים הדתיים בצבא היו מקבלים את היחס שמקבלים חיילים דתיים בצבא ארה"ב, למשל.

הלוואי שבכלל החיילים בצה"ל היו נהנים מהיחס והתנאים של צבא ארה"ב. כמו משכורת. ואוכל כרצונם ולא מכריכים לאכול כשר או לא לבשל בשבת.

פורסם

בוקר טוב ברווז !

אני מתנצל מראש, אני לא כ"כ מוצלח בכל הציטוטים וההעתקות כמוך, אני מגיב "חופשי".

את האמת, חיכיתי לראות מתי מישהו יתלונן על סגירת רחובות בשבת ועל החרדים של ירושלים.

אני מאד שמח שהעלית את זה ברווז !:-D

לגבי סגירת רחובות - סגירת זו מבוצעת באזורים חרדים מוחלטים(רוב מוחלט). בד"כ אפילו חילוני אחד לא יגור שם.

אתה מאמין בחייה ותן לחיות? אז תן לאנשים חרדים שהלכו טרחו והקימו שכונה לעצמם, לסגור את הרחוב.

למה לנסוע להם מתחת לבית בשבת אם זה הורס להם? אני לא חושב שזה מפריע לך באמת. מקצר את הדרך ?

אז סע עוד דקה שלמה דרך מקום אחר. זו באמת לא בעיה לדעתי - ונכון אני לא מוצרך לזה אז קל לי להגיד.

אבל בשבת עד מה שידוע לי, אתה לא אמור למהר לשום מקום.

לגבי חיניונים בשבת ואינטל: תחילה הקדמה - שבת בבוקר - אני הולך לבית כנסת. עוצר לידי רכב ושואל איך להגיע לרחוב מסויים.

או הווווו, כאן מתחיל ויכוח עתיק יומין. בישיבה התיכונית הרב אמר לנו לומר "שבת שלום" ולהמשיך ללכת, הוא (הנהג) כבר יבין.

א-ב-ל ! יש כאן בעיה. כמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות שלי פה (אני חושב) "כל ישראל אחים" וזה שיש אחד שמחלל שבת, זה חבל מאד בשבילו. אבל אולי אפשר לצמצם את החילול. ואז אולי דווקא כן לומר לו בדיוק איך להגיע, ובכך למנוע את החילול השבת העודף שלו בחיפושים מתישים אחר הרחוב בנסיעות קדימה ואחורה בכל השכונה.

אז אני -אם אני יודע - אני כן אומר ומסביר איך להגיע לאן בשבת. גם כי זה פשוט נחמד מצידי, גם בגלל שאני מונע ממנו סתם לנסוע כשלא צריך בשבת. וגם כדי שלא יגיד "איזה דתי מנננניאק, כל אלה חרא". זה גם חשוב כדי למנוע סוג של חילול ה'.

למה הוצרכתי להדגמה?

ובכן, אני נגד פעילות החרדים הידועה בירושלים.

למה? כי במקום לנוח בשבת כמו שבאמת צריך, הם "עובדים" (אני לא אכנס להסבר המונח עבודה בשבת, מי שיודע, יודע)

בלהפגין נגד משהו. ואז הם מאלצים הזרמה של שוטרים בשבת למקום ההפגנה שמשתמשים בציוד קשר, מכוניות וכו'.

חוץ מאלה, יש את התקשורת שתמיד מגיעה ומסקרת את העניין ומחללת שבת. בגלל מי ? בגלל החרדים.

ועוד דבר, זה גם לא חינוך לילדים החרדים. ואם אני זוכר נכון, הממסד הרבני הקובע בירושלים החליט להפסיק עם זה.

עכשיו תבינו שבכל אוכלוסייה, יש את הקיצונים שמחפשים "אקשן" ומתסיסים את כל השאר. והם אלה שגם הבעירו מכולות אשפה

ועשו שלל נזקים. ואם אני זוכר טוב, העירייה כעונש, לא פינתה להם אשפה - ומגיע להם !:evil: כנ"ל חברת "אגד" שרצו להחרים את החרדים בגלל התנהגות לא נאותה כלפי האוטובוסים ונהגים.

אנו לא בתקופת בית המקדש, ולא נתחיל להוקיע מחללי שבת ולרגום באבנים.

אני למשל גר בסביבה מעורבת. שכן דלת מולי הוא חילוני והרבה פעמים עת אני יוצא בבוקר בשבת לבית הכנסת, הוא נכנס עם משפחתו לרכב והם נוסעים לסבא וסבתא. אנו מברכים אחד את השני וכולנו דובוני אכפת לי וטוב לנו מאד. לא מפריע לי.

ושוב לגבי הצבא - מה אתם נטפלים דווקא לענייני דת, חסר בצבא חוקים מוזרים שבאזרחות לא קיימים בכלל - או שונים לטובה?

למשל חוקי נהיגה בצבא. חבר'ה - צבא זה צבא, יש הרבה חוקים מוזרים ועונשים תמוהים, כי צבא זה צבא.

מי כמוני יודע - הייתי חייל למופת שמצא עצמו הרבה פעמים אצל הרנ"ג שצרח עלי בגלל איחורים חיסורים וכל מיני

ובסוף שלח אותי למשפט ובכלל היה מאד משעשע. (סיפור נפרד) אבל באמת הייתי חייל טוב, עושה את המוטל ולא עושה בעיות

ונטפלו אלי בקטנות. אבל לא היו לי טענות, כי צבא זה צבא.

אם בצבא יתירו לחייל חילוני לבשל בשבת במטבח הצהלי - זה רק פתח למתירנות לא טובה, והדרך לעירבוב כלים בשריים וחלביים - קצרה ! גם על זה תחשבו. יש כאלה שאין להם מושג למה צריך להפריד בכלל. (ברווז, גם אתה לא יודע, אני מבין:wink:)

אני אישית בכלל לא הייתי הולך לחדר האוכל, אז באמת שאין לי הרבה מה לומר בנושא.

זהו.

יום טוב !

פורסם

לגבי סגירת רחובות - סגירת זו מבוצעת באזורים חרדים מוחלטים(רוב מוחלט). בד"כ אפילו חילוני אחד לא יגור שם.

באמת? אז למה כשגרתי בקריית מוצקין הייתי צריך לנסוע דרך החוף ברחובות חשוכים עוד רבע שעה בליל יום שישי כדי להגיע הביתה? פשוט סוגרים שם רחוב ראשי מאוד והורסים להמון אנשים אחרים את הנסיעה הביתה. כל יום שישי זה היה קורה.

אתה מאמין בחייה ותן לחיות? אז תן לאנשים חרדים שהלכו טרחו והקימו שכונה לעצמם, לסגור את הרחוב. במקרים כאלו הם לא ממש טרחו להקים שכונה, אלא פשוט עשו את המוות לחלונים עד שהם עפו משם.

למה לנסוע להם מתחת לבית בשבת אם זה הורס להם? אני לא חושב שזה מפריע לך באמת. מקצר את הדרך ?

אז סע עוד דקה שלמה דרך מקום אחר. זו באמת לא בעיה לדעתי - ונכון אני לא מוצרך לזה אז קל לי להגיד.

אבל בשבת עד מה שידוע לי, אתה לא אמור למהר לשום מקום. עם השבת שלי אני אעשה מה שאני רוצה, ואם אני רוצה להגיע הביתה ב2 בבוקר במקום ב2:30 בבוקר אחרי שעתיים נסיעה, מי הם שיסגרו לי רחובות?

לגבי חיניונים בשבת ואינטל: תחילה הקדמה - שבת בבוקר - אני הולך לבית כנסת. עוצר לידי רכב ושואל איך להגיע לרחוב מסויים.

או הווווו, כאן מתחיל ויכוח עתיק יומין. בישיבה התיכונית הרב אמר לנו לומר "שבת שלום" ולהמשיך ללכת, הוא (הנהג) כבר יבין.

לא צריך להיות חרא ולא מנומס! יש כללי התנהגות בסיסיים בין בני אדם. אם אני כבר חוטא, תן לי לעשות את זה כמו שצריך.

אני למשל גר בסביבה מעורבת. שכן דלת מולי הוא חילוני והרבה פעמים עת אני יוצא בבוקר בשבת לבית הכנסת, הוא נכנס עם משפחתו לרכב והם נוסעים לסבא וסבתא. אנו מברכים אחד את השני וכולנו דובוני אכפת לי וטוב לנו מאד. לא מפריע לי.

ושוב לגבי הצבא - מה אתם נטפלים דווקא לענייני דת, חסר בצבא חוקים מוזרים שבאזרחות לא קיימים בכלל - או שונים לטובה?

למשל חוקי נהיגה בצבא. חבר'ה - צבא זה צבא, יש הרבה חוקים מוזרים ועונשים תמוהים, כי צבא זה צבא.

מי כמוני יודע - הייתי חייל למופת שמצא עצמו הרבה פעמים אצל הרנ"ג שצרח עלי בגלל איחורים חיסורים וכל מיני

ובסוף שלח אותי למשפט ובכלל היה מאד משעשע. (סיפור נפרד) אבל באמת הייתי חייל טוב, עושה את המוטל ולא עושה בעיות

ונטפלו אלי בקטנות. אבל לא היו לי טענות, כי צבא זה צבא.

אבל רק בצבא הישראלי יש בעיות כאלו עם דת. ישנם חוקים צבאיים אוניברסאליים שהם מאוד נוקשים. פה יש אנשים שמאמינים במשהו מעל המדינה, אז הם מוכנים ללכת נגד הצבא וגם נגד החוקים שלו כי הם מאמינים במנהיג דתי כלשהו. לי אין את הפריווילגיה הזו של אמונה במשהו מעל המדינה והסמכות של המדינה, אז אסור לי לכופף את החוקים. לדתיים משום מה מותר. אם אני אקים מאהל במקום כלשהו או ארק על שוטר, ידפקו לי מכות רצח ויכניסו אותי למשפט.

אם בצבא יתירו לחייל חילוני לבשל בשבת במטבח הצהלי - זה רק פתח למתירנות לא טובה, והדרך לעירבוב כלים בשריים וחלביים - קצרה ! אז שיעשו מה שהמשפחה שלי הייתה עושה בבית הנופש שלנו בגלל הקרובים החרדים: מטבח אחד כשר ועוד מטבח קטן יותר למי שאוכל גם בשבת גם על זה תחשבו.

זהו.

יום טוב !

חבל שאתה לא יכול אפילו להבין איפה הקונפליקט עם הכפייה, ואיפה הכפייה הזו משפיעה על כולנו ביומיום.

אתה יוצא מנקודת הנחה שכולנו באמת מאמינים ושאתה צודק, כך שאתה לא יכול להבין כשאנחנו מתלוננים על הפליה אמיתית.

פורסם
חבל שאתה לא יכול אפילו להבין איפה הקונפליקט עם הכפייה, ואיפה הכפייה הזו משפיעה על כולנו ביומיום.

אתה יוצא מנקודת הנחה שכולנו באמת מאמינים ושאתה צודק, כך שאתה לא יכול להבין כשאנחנו מתלוננים על הפליה אמיתית.

אני דווקא כן מבין את הקונפליקט יוסי.

אני פשוט חושב שאפשר לנסוע עוד כמה דקות בשבת בשביל לא להרוס לדתיים שלא רוצים מכוניות בשבת שיסתובבו להם.

לעניין הדוגמא שלך. כן, בעיה.

אני אישית לא מכיר את המקום שהזכרת בחיפה (למרות שגדלתי באחוזה).

אם זה באמת סביבה מעורבת והסגירה באמת פוגעת בציבור החילוני, אז אני אישית לא הייתי סוגר את הכבישים יוסי.

אני מדבר על מקום כמו בני ברק, שיש שם - גם אני מתפלא - חילונים או תושבי ר"ג הגרים בסמיכות לב"ב, והם לא יכולים להיכנס לעיר ולקצר את הדרך. כאן אני מקווה שאתה כן מבין, שעיר חרדית לגמרי, תהיה סגורה בשבת וזהו.

או למשל בפ"ת - עיר בה אני גר כיום - יש שכונה בשם "גני הדר" (לא, אני לא גר בהדר גנים) ששם כולם חרדים ויש שם רחובות סגורים בשבת. וכך, יש מצב מעניין בו יש גבול ברור של מכונות נוסעות, ופתאום לא.

על זה אני מדבר. אני בטוח שאתה יכול לשים לב שאני אישית לא בעד הצקה לחילונים, אבל שהחילונים יבינו שמקומות כמו הנ"ל

אין מה לבוא בטענות. אני באמת מאמין שאין לנו פה ויכוח, כי אני חושב דיי כמוך לעניין סגירת רחובות בדוגמא שלך.

לגבי מטבח נפרד בצבא. . .:roll: לא יודע. תראה, ברור שזה לעולם לא יקרה. כי זה מתן גושפנקא.

אבל אולי יש פיתרון אחר.

אבל תכלס, מה שמתואר בפתיחת השרשור - הדבר החמור הוא שחתול שחה בצו'נט ! לדעתי זה הדבר החמור כאן.

אם זה לא היה קורה, "אתה" היית אוכל כמו כולם ולא מוצרך כלל לנושא.

הצבא צריך לדאוג לעניין התברואה ולהחיל חוקים נוקשים עוד יותר נגד מצבים כאלה.

ואז תגיד שאתה לא רוצה צ'ונט ?! אז תגיד. (או כל אוכל אחר מצידי)

אני משער (שוב, אני לא הסתובבתי בחדרי האוכל בצבא בשל דברים קשים ותברואתיים שמצאתי) שלא כל חייל יכול ללכת לו למטבח ולבשל מה שבא לו, גם פה יש גבול.

פורסם
אני דווקא כן מבין את הקונפליקט יוסי.

לא נשמע כך. תיכף נגע בזה.

אני פשוט חושב שאפשר לנסוע עוד כמה דקות בשבת בשביל לא להרוס לדתיים שלא רוצים מכוניות בשבת שיסתובבו להם.

אתה מפספס את הנקודה. איפה יש חוק שמאפשר לאדם פרטי, לא חשוב מאיזה עדה, לסגור כביש ציבורי?!

אתה יודע מה, כבישים שהם ללא מוצא, דהיינו רחוב שאין ממנו לאן להמשיך, אין לי בעייה עם זה, במילא כנראה אין לי מה לחפש שם- שיהנו. אבל רחוב שמשמש אותי לנסיעה הבייתה אחרי בילוי וסוגרים לי אותו מחייב אותי לנסוע דרך מקומות אחרים שזה גם עולה יותר דלק מחד, שם אותי בסכנה של תאונות מצד נהגים שיכורים\מסוממים\ עוורים מלידה (יותר זמן על הכביש) מאידך, ומציק לי באופן כללי על חוסר ההתחשבות בצרכים שהוזכרו למעלה.

לעניין הדוגמא שלך. כן, בעיה.

אני אישית לא מכיר את המקום שהזכרת בחיפה (למרות שגדלתי באחוזה).

אם זה באמת סביבה מעורבת והסגירה באמת פוגעת בציבור החילוני, אז אני אישית לא הייתי סוגר את הכבישים יוסי.

נחמד מצידך. הבעייה היא עם אלה שכן עושים את זה, וכנראה בניגוד לחוק, ואיש לא פותח את הפה ודבר לא נעשה בעניין.

אני מדבר על מקום כמו בני ברק, שיש שם - גם אני מתפלא - חילונים או תושבי ר"ג הגרים בסמיכות לב"ב, והם לא יכולים להיכנס לעיר ולקצר את הדרך. כאן אני מקווה שאתה כן מבין, שעיר חרדית לגמרי, תהיה סגורה בשבת וזהו.

באיזה חוק?

.

בתור התחלה. ובהמשך:

את האמת, חיכיתי לראות מתי מישהו יתלונן על סגירת רחובות בשבת ועל החרדים של ירושלים.

אני מאד שמח שהעלית את זה ברווז !:grin:

ואני לעומת זאת עצוב שנושא כזה היה צריך לעלות בכלל.

אתה מאמין בחייה ותן לחיות? אז תן לאנשים חרדים שהלכו טרחו והקימו שכונה לעצמם, לסגור את הרחוב.

בכיף. אם הרחוב לא משמש גם "שאינם חרדים", למה לא? אבל אם זה מהווה הפרעה - לא מקובל.

אבל בשבת עד מה שידוע לי, אתה לא אמור למהר לשום מקום.

לא ממהר, ואולי רובכם תופתעו ממה שאומר עכשיו: גם לא ממש יוצא לי לנהוג בשבת. אני מעדיף לבלות את השבת עצמה בבית. במנוחה(שיש כאלה שיגדירו את המנוחה שלי כ"עבודה" כי אני מבשל ומדליק חשמל, חרמנה ליצלן). אבל, מה שאמרת במשפט לעיל, זו הצדקה בלבד, ולא מוצלחת במיוחד, שהדתיים בסדר והחילונים לא. לא אמור גם להפריע להם שאני נוהג בשבת, אפרופו חיה ותן לחיות.

מוזר, כי זה קורה דיי הרבה.

לא. אבל על מה בדיוק הדיון הזה, על הצבא או על השפעת הדת על הברווזים? כי זה כבר מזמן לא דיון על הצבא...

אם בצבא יתירו לחייל חילוני לבשל בשבת במטבח הצהלי - זה רק פתח למתירנות לא טובה, והדרך לעירבוב כלים בשריים וחלביים - קצרה ! גם על זה תחשבו. יש כאלה שאין להם מושג למה צריך להפריד בכלל. (ברווז, גם אתה לא יודע, אני מבין:wink:)

אתה יודע מה, זה כבר מתחיל להעליב. אל תזלזל בבקשה. אני יודע יפה מאד, ואני חושב שאפילו יותר טוב ממך, עם הבנתי את הטקסט המקראי שממנו כל הבולשיט הזה התחיל. חפש את הסיפור של אומי על משה במדבר והפסוק הרלוונטי, חזר פה על עצמו דיי הרבה.

מבחינתי הערבוב הזה, או היעדרו, הוא בזבוז זמן מוחלט. אני בעד צ'יזבורגרים צבאיים. אבל אני מודע לזה שאני לא היחיד שאוכל בצבא, ושיש שומרי כשרות. אין לי בעייה עם הכשרות של הצבא בפני עצמה, ואין לי בעייה עם אלה שאוכלים אוכל כשר. יש לי בעייה עם זה שציבור שלם מופלה לרעה ולא יכול לאכול מה שהוא רוצה. באותה קלות שחוקקו את חוקי "בשר וחלב", יכלו לשבת ולחוקק חוקים שיאפשרו לחיילים לבלש לעצמם בשבת, או להכניס אוכל לא כשר לבסיס, או לאפשר מטבח קטן שלא מחוייב הכשר שיסומן היטב בצבע בולט שיהיה קשה להתבלבל, ומצידי שמי שיעבור על החוקים הללו ייאנס ע"י מאבטח הרמטכ"ל אישית, או לפחות יקבל את העונש הכי חמור שיש. רק תנו את החוקים השיוויוניים. כי כרגע זה לא שוויוני, זה מפלה, זה גזעני ובמקרים מסויימים כמו זה שסיפרתי על התפילה בשישי- פוגע בי ובאמונתי.

אני אישית בכלל לא הייתי הולך לחדר האוכל, אז באמת שאין לי הרבה מה לומר בנושא.

זה מסביר כמה דברים...:shock::roll::|:-D:lol:

זהו.

יום טוב !

.

פורסם

ברווז !

ושוב שלום.

בהמשך ל :

אתה יודע מה, זה כבר מתחיל להעליב.

עצור !!

זו הייתה הכנה צינית לאמירה שאני מניח שהייתה מגיעה לולא הייתי רושם זאת.

אם נפגעת, אני חוזר בי. לרגע לא הייתה כוונה לזלזל. אם הייתי מזלזל, לא הייתי טורח בכלל לחזור לשרשור הזה שוב ושוב ושוב

ולענות בעיקר לך אם לא שמת לב:wink:.

לגבי סגירת רחובות.

אני באמת לא בעד לסגור רחובות ראשיים, אבל אם זה רחוב צדדי שכן עשוי לשמש אותך לקיצור דרך אבל הוא עובר בלב אזור חרדי, אז במטוטא ממך, תבין שיום בשבוע אם לא יסוע משם - לא נורא.

מה, אתה חושב שענייני החרדים לא מציקים גם לי לפעמים ?!

תדע לך שסבתא שלי ז"ל כאשר עוד הייתה בחיים ורק הבעיות התחילו לפני כ20 שנה, נזקקה לביקור רפואי בשבת.

אני לא זוכר למה מד"א לא הגיעו, אבל רופאה פרטית הייתה מוכנה לבוא, יש לה מדבקה וזיהוי שהיא רופאה על הרכב, אבל היא נרגמה מרחוק באבנים כאזהרה ואמרו לה... טוב, לא אמרו , צעקו שאין כניסה לרכב, ולא עזר לה ההסברים.

דוד שלי (שהוא חרדי) היה קצב בבני ברק. ביטלו לו את הכשרות בצורה מכוערת שכולה פוליטיקה פנימית והרסו לו את החיים.

אני יודע טוב מאד מה זה "כפייה".

באזור בו אני גר לפחות, אין סגירה של רחובות ראשיים, ואזורים שכן נסגרים, אינם משמשים חילונים.

לדעתי סיפקתי הסבר מדוייק מאד, למה לדעתי אסור להפגין בשבת.

ערב טוב !

פורסם
רועי

כמו שאתה רואה בן אדם שרצה לבשל בשבת קיבל כלא, כמו שזכות הציבור הדתי לא לבשל בשבת, זכות הציבור הלא דתי לבשל בשבת, ולא לקבל ימי מאסר על זה.

אתה מבין שחייל נשלח מאחורי סורגים בגלל איסור דתי שמקבל תוקף דרך חוק של הצבא?

מה יותר כפייה מזה?

אז כמו שאמרת, שיחיו אבל שיתנו לחיות

עם כל הכבוד, אני לא מבין מה עניינו של מישהו אם חייל נכנס למטבח ומדליק אש, זה לא שהוא הכריח בחור דתי להדליק בשבילו. עשה את זה בעצמו ולעצמו.

ניחא אם החייל היה מערבב בשר וחלב בכלי חלבי או בשרי ואז היו פוגעים ביכולת של הציבור הדתי לשמור מצוות.

שרגאמן, העניין מאוד פשוט, ברגע שהחייל חילל מטבח שגם חילונים וגם דתיים משתמשים בו - המטבח מבחינה דתית מחולל.

אם היו 2 מטבחים, אחד לדתיים ואחד לחילונים - אף אחד לא היה בא בטענות לחייל במידה והיה משתמש במטבח "שלו".

ברגע שהצבא קבע שיש מטבח אחד שמשמש גם את החילונים וגם את הדתיים החייל לא יכול לעשות מה שהוא רוצה כי זה לפי האג'נדה שלו, אם באמת כולם היו פועלים לפי האמונות שלהם אז היה פה כאוס פי כמה יותר גדול.

פורסם
ברווז !

ושוב שלום.

בהמשך ל :

אתה יודע מה, זה כבר מתחיל להעליב.

עצור !!

זו הייתה הכנה צינית לאמירה שאני מניח שהייתה מגיעה לולא הייתי רושם זאת.

אם נפגעת, אני חוזר בי. לרגע לא הייתה כוונה לזלזל. אם הייתי מזלזל, לא הייתי טורח בכלל לחזור לשרשור הזה שוב ושוב ושוב

ולענות בעיקר לך אם לא שמת לב:wink:.

פייר.

לגבי סגירת רחובות.

אני באמת לא בעד לסגור רחובות ראשיים, אבל אם זה רחוב צדדי שכן עשוי לשמש אותך לקיצור דרך אבל הוא עובר בלב אזור חרדי, אז במטוטא ממך, תבין שיום בשבוע אם לא יסוע משם - לא נורא.

ולמה שלא אחשוב על זה בעצמי מתוך התחשבות? למה להכריח?!

שמע-אתה בחרת בסגנון החיים האלה.תתמודד...

ערב טוב !

אן, דן, די, נו.

פורסם
שרגאמן, העניין מאוד פשוט, ברגע שהחייל חילל מטבח שגם חילונים וגם דתיים משתמשים בו - המטבח מבחינה דתית מחולל.

אתה טועה,

1.אוכל שבישלו בשבת אסור לאכול אותו, הכלים לא נאסרים לשימוש (וזה מה שחשוב לעניין מטבח לא כשר, שזה אומר שהמטבח נשאר כשר)

2. אוכל מוכן יבש שחומם ניתן לאכול אותו אחרי שהתקרר כי היה ניתן לאכול אותו לפני שחומם (גם חייל דתי)

3. אוכל לח שחומם אסור לאכול אחרי שקורר

4. אוכל שחומם בניגוד לרצונו ניתן לאכול אחרי שהתקרר מפני שהוא לא נהנה מהחימום (נגד רצון חייל דתי ואז יכול )

פקודה 185 בהוראות שגרת מחנה בשבת, פקודות מטכל

http://www.daat.ac.il/daat/toshba/tsava/a-shigrat.htm

אלא אם יש לך נימוק הלכתי אחר

פורסם

ברווז :

שמע-אתה בחרת בסגנון החיים האלה.תתמודד.

"בחרת"... הדברים שמציקים לי, הם אה שמציקים לך רק פחות, כי חלקם לא משפיעים עלי.

ושוב, אני לא חרדי.

לגבי סגירת רחובות.

ולמה שלא אחשוב על זה בעצמי מתוך התחשבות? למה להכריח?! - נכון. (אבל מתחשב יש בד"כ אחד, לא מתחשבים יש יותר)

If you can't beat them, join them !:-P

טוב, אני חושב שמוצה העניין.

סה"כ הגענו להבנה מסויימת. אני מכיר את דעות אנשי האנטי דת, והם מכירים את דעותיי.

יש הרבה נושאי אחרים שאינם בנושא דת אשר עליהם ודאי יהיו לנו הסכמות עליהם.

כמו למשל דיני השחזות ריתוכים וקידוחים.

אז עכשיו מה שצריך זה קצת יותר :beerchug: וקצת פחות :agrue:

אילליכא !

:wave:

סופעלקטינו ?

• תוכן חדש...