Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

החלטתי לבדוק משהו שקצת מציק לי מאז שיש לי את הרכב,מדובר בסיאט איביזה,שנת 1998 מנוע 1400 סמ"ק בנזין ידנית,75 כ"ס.(אולי למישהו יש שנתון קרוב עם אותה "בעיה" ככה שאפשר יהיה להשוות).

הבעיה היא כזאת,ברוב הרכבים שנתקלתי בהם עד היום משום מה הטורים בנסיעה רגילה דיי נמוכים,אני לא מדבר על מנועים שבכלל לא מתאמצים ששם הטורים עומדים רוב הזמן על 2 אלף טור.משום מה יש לי הרגשה מוזרה כזאת שהרכב שלי נמצא בטורים גבוהים ביחס למהירויות שאני נוסע בו-למשל ב100 קמ"ש הוא נמצא בדיוק על 3 אלף,זה דיי מעצבן כי ברוב הרכבים זה עומד על 2.5 אלף טור.שהמנוע עובד והרכב נמצא במצב עמידה הטורים לא רועדים והם עומדים בין 8ל-10.

ערכתי השוואה לפולו של חבר שלי,שנת 1996,ידנית,מנוע 1400 סמ"ק בנזין,60 כ"ס בלבד.הרכב שלי נחשב טיפה יותר חזק מאצלו,ובכל זאת הטורים אצלו יותר נורמאלים מאצלי והם עומדים על משהו כמו 2.5 אלף טור בנסיעה של 100 קמ"ש.

חשבתי לעצמי,אולי כשרכב מתיישן הטורים לא עומדים על מספרים נמוכים והמנוע מתאמץ יותר? ההבדל היחיד שמשמעותי ברכבים שלנו (הפולו והאיביזה-דרך אגב רכבים עם הרבה הרבה דמיון בינהם דומים מאוד בחלקים שלהם)הוא שהפולו עברה רק 100 אלף קילומטר והאיביזה שלי עשתה 200 אלף קילומטר.אם מישהו יוכל להסביר לי את פשר התופעה אני ישמח כי זה מציק לי מעל עשרה חודשים!אני גם יכול להגיד שבקנגו של אבא שלי (מודל 2007 טורבו זידל מנוע 1500 ידני) שעברה 130 אלף קילומטר (בכל זאת רכב עבודה) הטורים ממש נמוכים ברמות שלא האמנתי! בשביל להגיע ל3 אלף טור הוא צריך להגיע למהירות של 120-125 קמ"ש! כנ"ל גם לדוגמא בהילוך שלישי אצלו הוא מגיע ל70 קמ"ש ב3 אלף טור ואצלי אני מגיע רק ל60 קמ"ש-אשאיר לכם את ההסבר והפירוט תודה לכל העוזרים והמשך לילה מהנה!

פורסם

אני לא יודע להסביר לך את זה אבל אחד הרכבים שלנו הוא סיאט איביזה 1400 מודל 98 שעברה כ140,000 וגם אצלנו מאז ומתמיד בנסיעה במהירות 100 קמ"ש המנוע עובד ב 3000 סל"ד.

פורסם

זה דיי מוזר וזה משגע אותי! עוד משהו-המנוע שלי מתחמם דיי מהר ומגיע לחצי כמובן שהוא לא חוצה אותו אבל הוא מגיע לשם יחסית מהר שלא נדבר על שיא הקיץ.רציתי לדווח לכם על תופעה שלא נראתה לי כמוהה מעולם-בפולו המדוברת אצל חבר שלי,לוקח המון זמן עד שהמנוע מתחמם,וכאשר הוא נוסע נסיעה של מעל 60 קמ"ש לדוגמא,האוויר הרי מקרר את הרדיאטור דרך הפתחים מקדימה-אז משום מה אצלו אני רואה פשוט בעניים שלי את המד חום יורד ויורד עד שהוא מגיע ל0 מוחלט!זה פשוט מדהים בחיים שלי לא ראיתי כזה דבר,החום אצלו מגיע לאמצע-הוא נוסע דיי מהר בעיר,אחרי דקה למשל של נסיעה על 70-80 קמ"ש בכביש דיי גדול אצלנו החום פשוט יורד לנגד עניי עד ל-0...רק שהוא מגיע לצומת עם רמזור או משהו והרכב עומד החום עולה שוב לחצי בהדרגה.אני יודע שאצלו הטורים יותר נמוכים בנסיעה וזה בדוק במאה אחוז,רק מה שאני יכול להגיד זה שככל שאני עולה בהילוכים אני צריך להחליף הילוך מוקדם יותר,למשל בהילוך ראשון אני נוסע על 20 הטורים ב2 אלף,בהילוך שני 40 קמ"ש קרוב ל3,מהילוך שלישי כל 20 קמ"ש הוא עומד בדיוק על 3 אלף טור(באיביזה)-קדימה חברה אני חייב לדעת מה זה!

פורסם

לא מבין מה הבעיה אם המנוע לא עובר את הטפ' המתאימה לו?

אם המנוע מתחמם ומגיע מהר לטמפ' הנכונה אך לא עובר אותה אין בכך שום בעיה. (לדעתי. אני לא מומחה בעניין).

פורסם

אין שום בעיה.

לכל רכב יש יחסי העברה שונים, ולכן כל רכב יעמוד על טורים אחרים.

אצלי בגולף 2.0 שהייתה לי, בנסיעה על 110 הסל"ד עמד לי על 3500.

ובמקרה הזה הוא שחת אותי בדלק.

היום יש לי מאזדה 2 שבנסיעה על 120 קמ"ש, בהילוך חמישי הוא נמצא על 3000 סל"ד.

לגבי חום המנוע שלך, ממה שאני מבין הרכב שלך מתקרר בנסיעה מתחת לחצי של המד.

ולוקח לו הרבה זמן להתחמם.

לפי מה שאני מבין פה, אני מסיק שהבעיה שלך היא מהטרמוסטט, הוא פתוח כל הזמן ולכן הרדיאטור מקרר אותו גם כשהמנוע קר (מתחת ל 70 מעלות).

פורסם
זה דיי מוזר וזה משגע אותי!

קודם כל תירגע

... וכאשר הוא נוסע נסיעה של מעל 60 קמ"ש לדוגמא,האוויר הרי מקרר את הרדיאטור דרך הפתחים מקדימה-אז משום מה אצלו אני רואה פשוט בעניים שלי את המד חום יורד ויורד עד שהוא מגיע ל0 מוחלט ...

סימן שברכב של החבר שלך התרמוסטט תקוע במצב פתוח או שפשוט הוציאו אותו ולכן אין לו תרמוסטט ברכב.

• תוכן חדש...