Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינה פרקטית, מהו המרחק המשוער שצריך להיות פנוי בנתיב הנגדי כשיוצאים לעקיפה?

בנוסף, מהו המרחק המומלץ לחזרה לנתיב אחרי מעבר הרכב הנעקף? איפה הרכב הנעקף אמור להיות ממוקם במראות על מנת שהחזרה תהיה בלי שום הפרעה לרכב הנ"ל?

אני מרגישה לעיתים קרובות שיש לי בעיה בהערכת מרחק פנוי בנתיב הנגדי בזמני עקיפה (אני לא מדברת בהכרח על עקיפה כשיש רכב בנתיב הנגדי מרחוק, שזה ידוע לי שאסור מבחינה חוקית, אלא על מצב שבו יש שדה ראיה לטווח קצר בלבד).

בפקקים ובנסיעה איטית יחסית, הרבה יותר קל לי להעריך מהירות ומרחק, אך בכביש מהיר/ נסיעה מהירה יחסית, אני עדיין מוותרת הרבה פעמים לפי האמרה "אם יש ספק, אין ספק".

לעיתים קרובות אני גם רואה הרבה מכוניות "חותכות" מכוניות אחרות/ נכנסות במרווחים קטנים ביותר בזמן נסיעה צפופה בעיר, ומנסה להבין לפי מה העריכו את מה שהעריכו כמרחק מתאים לעקיפה.

מה דעתכם?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

אם את רואה את הרכב בנטיב הנגדי ואת יודעת איזה סוג הוא (אם את מבינה במכוניות) סימן שהוא קרוב ולא ממליץ לך לצאת לעקיפה ולגבי אותם נהגים את לא צריכה להרגיש קנאה כי הסוג נהגים האלה מצתמצם מיום ליום בדרכים טבעיות. :evil::evil::twisted::twisted:

פורסם

לא עוקפים אם רואים רכב בנתיב הנגדי (הוא קרוב ממה שנדמה), וחוזרים לנתיב שלך לאחר עקיפה כאשר את רואה את הטמבון של המכונית הנעקפת במראה המרכזית (פנימית).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מצטרף לתומר. רק אוסיף- כשרואים טמבון/ פנסים דרך המראה המרכזית ודרך השמשה האחורית (לא דרך החלון הפינתי אחורי למי שיש...)

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

לגבי עקיפה זה באמת בעיה כי קשה להעריך את מהירות הנסיעה של הרכב בנתיב שאליו אתה נכנס אז במת עדיף להיות זהיר ולוותר אם יש ספק כלשהו.

לגבי חזרה לנתיב זה כבר פחות בעיה כי אם אתה נוסע יותר מהר מהאוטו שאותו עקפת אפשר להיכנס גם מטר או שניים אחריו וזה לא יפריע לו כי בכל מקרה אתה יותר מהיר ממנו.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

אין כללים ברורים, עקיפה תלויה ב:

1. מהירות שמסוגל הרכב העוקף להאיץ ולעקוף

2. מהירות הנסיעה של הרכב הנעקף

3. מהירות הנסיעה של הרכב הבא ממול מרחוק (אם יש)

4. תנאי מזג האויר, איכות הכביש

5. תוואי הדרך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

5. תוואי הדרך.

איציק

עד כמה שאני זוכר יש כן חוק בנושא, משהו מקורס נהיגה מונעת. אני יכול לבדוק אם אתה רוצה. לא ניתן לדעת את מהירות הנסיעה של הרכב הבא ממול, הערכה אף פעם אינה נכונה, יש המון משתנים מתערבים - בטח למדת את זה בפיסיקה. :lol:

פורסם

5. תוואי הדרך.

איציק

עד כמה שאני זוכר יש כן חוק בנושא, משהו מקורס נהיגה מונעת. אני יכול לבדוק אם אתה רוצה. לא ניתן לדעת את מהירות הנסיעה של הרכב הבא ממול, הערכה אף פעם אינה נכונה, יש המון משתנים מתערבים - בטח למדת את זה בפיסיקה. :lol:

אז אם הערכה אף פעם לא נכונה, איך מעריכים דברים כאלה?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

בקשר למרחק שצריך לעבור לפני החזרה לנתיב שלך אבא שלי פעם אמר לי שזה אמור להיות בערך באורך של משאית סמיטריילר (אבא שלי נהג לשעבר)...

בקשר ליציאה לעקיפה,צריך להיות במרחק מספק כדי שיהיה שדה ראייה שניתן לראות את התנועה בנתיב הנגדי...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

הזמן המסוכן בעקיפה הן אותן שניות בהן את נמצאת במקביל לרכב הנעקף. בזמן הזה אינך יכולה לחזור לנתיב הימני ואם בא רכב ממול תוכלי לפגוע בו. מסיבה זו עליך לקצר עד למינימום את פרק הזמן בו את מקבילה למכונית הנעקפת. עושים את זה כך:

1.לא להצמד לרכב הנעקף. הרבה נהגים נוסעים צמוד לפגוש האחורי של הרכב הנעקף מתוך תקווה שכאשר יתפנה הנתיב הנגדי יעברו לעקיפה. זו טעות כי בתחילת העקיפה תהיו באותה המהירות וזמן השהיה בנתיב הנגדי יהיה ארוך.

2.הדרך הנכונה היא לשמור מרחק רב מהרכב הנעקף עד לזמן שהחלטת לצאת לעקיפה. אז יש להוריד הילוך ולהאיץ בנתיב שלך עד להתקרבות לרכב הנעקף. בשלב זה, אם עדיין אין רכב ממול, את יוצאת לעקיפה במהירות רבה בהרבה מהרכב הנעקף, וזמן השהיה שלך בנתיב הנגדי הוא קצר מאוד.

3.כאן מגיעים לשאלתך, מה מרחק שדה הראיה הדרוש לשם כך. התשובה תלויה בהפרש המהירויות בין הרכב העוקף לנעקף. אם הרכב הנעקף עומד (תיאורטית) את צריכה לפחות 25 מטר כדי לעקוף. מאחר והרכב הנעקף איננו עומד במקום, צריך להוסיף לזה את המרחק שהוא יעבור בזמן העקיפה. אם הפרש המהירויות ביניכם הוא נאמר 50 קמ"ש, הזמן שיקח לך לחלוף את אותם 25 מטרים הוא בקירוב כשתי שניות (14 מטר לשניה). אם מהירותו האבסולוטית היא 50 קמ"ש, יסע באותן שתי שניות עוד 28 מטר, כלומר מרחק העקיפה הכולל הוא כ 50-55 מטר בדוגמא זו (אם לא טעיתי בחשבון).

4.מאחר ובנהיגה אין אפשרות לעשות את החישוב הזה כל פעם, חשוב להבין את העקרון של מהירויות יחסיות, לקחת מקדמי בטחון רבים ולהתאמן. עם הזמן מקבלים את התחושה לגבי המרחק הדרוש.

נמרוד

פורסם

5. תוואי הדרך.

איציק

אז אם הערכה אף פעם לא נכונה, איך מעריכים דברים כאלה?

זה בא עם הנסיון(על הכביש ועם הרכב) וזה לא כלכך מסובך... בואי נעבור על הסעיפים המדוייקים שאיציק כתב(אבל הוא שכח אחד ואני ארחיב בסוף), אני אתחיל מסעיף 2: קל לדעת באיזו מהירות נוסע הרכב שלפניך, תשמרי על מרחק קבוע ותסתכלי על הספידומטר.

3. זה הסעיף הכי קשה להערכה, מה שאני ממליץ זה במקרים שאת לא יוצאת לעקיפה כי את לא בטוחה (ומצויין שאת לא עושה מה שאת לא בטוחה) תספרי בערך כמה שניות לוקח להגיע אליך... מכירים את זה שפוחדים לצאת כי זה נראה קרוב מידי אבל בסוף לוקח לו שעה להגיע אלינו ויכולנו לעקוף שלוש פעמים? אז להבא נדע...

על סעיפים 4 ו-5 אין הרבה מה להרחיב, מדובר בשיקול דעת, כמובן שלא מומלץ לעקוף כאשר הדרך לא ישרה (או בעליה) וגם לא כשהראות לא טובה עקב מזג אוויר.

ועכשיו לסעיף 1, את אמורה להכיר את הרכב שלך ולדעת למה הוא מסוגל בכל מהירות ובטח במהירויות היום יומיות כולל בין עירוניות, יש רכבים שיש להם חור בדיוק ב-110 ובעל הרכב אמור להיות מודע אליו... ולכן לא מומלץ לו לצאת לעקיפה אם זה שלפניו נוסע כבר על 100, אני יכול לומר לך דיי בודאות ממה שאני רואה על הכביש זה שרוב המכוניות על הכביש מאיצות מאוד מאוד לאט ב-100 ועקיפה במהירות כזאת מסוכנת ודורשת הרבה כביש ישר, בכל מקרה תמיד תמיד תמיד רצוי לתת פול גז בעקיפה כדי לסיים אותה כמה שיותר מהר, לא לרחם על הרכב.

מה שאיציק שכח זה שיש זבלים שחשים שהכבוד שלהם נפגע ומאיצים ביחד איתך ולא נותנים לך לחזור(כמובן אסור ועבירה מאוד מסוכנת!), במקרה כזה ב-99% מהמקרים אני ממליץ לוותר על העקיפה, אלא אם את מכירה טוב את שני הרכבים (שלך והנעקף) ויודעת ששלך חזק משמעותית ואז זה אפילו נחמד לעקוף כפרנציפ... כשאפשר.

הכי חשוב לזכור, במקרה של סכנה מיידית כשתוצאה מאי סיום עקיפה, לאותת עם האורות הגבוהים לרכב שבא ממול, לאותת ימינה כמובן ושוב ב-99% מהמקרים עדיף לבלום חזק מאשר להאיץ חזק כדי לנסות להספיק, כשאין שום ברירה לחתוך ימינה, גם אם זה אומר להוריד רכב מהכביש! זה עדיף עד אין ספור מתאונה חזיתית.

טוב שאת לא עוקפת כשאת לא בטוחה, תמשיכי כך ותהי בסדר, לרוב ישנה משוואה קטנה שנכונה לרוב כלי הרכב, אם לוקח לך יותר מידי זמן לעקוף הרכב שאתה עוקף נסע בסדר גמור ואתה סתם על קוצים, רכב שממש זוחל כל רכב מודרני יעקוף בקלות ובמהירות, לזכור בלילה לקחת טווח ביטחון הרבה יותר גדול, גם אני לא מרבה לעקוף ותמיד לוקח טווח ביטחון ענק אפילו שאני יכול לעקוף אימפרזה טורבו בפול גז(של האימפרזה).

ינון.

פורסם

גם אני לא מרבה לעקוף ותמיד לוקח טווח ביטחון ענק אפילו שאני יכול לעקוף אימפרזה טורבו בפול גז(של האימפרזה).

הרכב שלך משופר , אז בוא נניח שיש לך 240HP במקום ה200 המקוריים? לאימפרזה יש סביב 220 ? אם תנסה לעקוף אימפרזה בפול גז מ 70 קמ"ש בערך, אני בספק אם תסיים את העקיפה בזמן סביר, לדעתי היא תסתיים במהירות סופר גבוהה, אתה אולי חזק יותר מאימפרזה בתאוצות ביניים (מעמידה אתה תישאר מאחור בהפרש מרשים) אבל ההפרש בתאוצות הביניים הוא לא משהו שיאפשר לך לעקוף בקלילות כזו אימפרזה שמאיצה בפול גז, היא לא אוטבוס של אגד, או משאית עם בורקס תרד :wink:

פורסם

גיא צודק ב 200% !

מכוניות עם מספיק כוח , אפילו אם יש לך יותר כוח זה לא כאילו אתה עף והוא נשאר במקום

זו עדיין אימפרזה...

ואני יכול להוכיח לך את זה , אני אביא את הרכב שנפרדתי ממנו הבוקר , 306 לבנה מנוע 1.1 שתגדוש רק 0.5 ( טיפה יותר חזקה מאימפרזה GT ) ותראה את זה על הכביש

ואם תעקוף ממש מהר ויתברר שאתה צודק ( ומניסיון לא... ) אז אני אלחץ על ה 4 איתותים ואפנה את עצמי מהכביש

( והמבין יבין )

ולחלי ,

איציק צדק

הכל תלוי באיזה רכב את נוסעת ובאיזה מהירות ובאיזה כביש וכו'...

זה לא שחור או לבן

יאשה , שמוסר ברכת בוקר טוב ומועדים לשמחה

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

גם אני לא מרבה לעקוף ותמיד לוקח טווח ביטחון ענק אפילו שאני יכול לעקוף אימפרזה טורבו בפול גז(של האימפרזה).

הרכב שלך משופר , אז בוא נניח שיש לך 240HP במקום ה200 המקוריים? לאימפרזה יש סביב 220 ? אם תנסה לעקוף אימפרזה בפול גז מ 70 קמ"ש בערך, אני בספק אם תסיים את העקיפה בזמן סביר, לדעתי היא תסתיים במהירות סופר גבוהה, אתה אולי חזק יותר מאימפרזה בתאוצות ביניים (מעמידה אתה תישאר מאחור בהפרש מרשים) אבל ההפרש בתאוצות הביניים הוא לא משהו שיאפשר לך לעקוף בקלילות כזו אימפרזה שמאיצה בפול גז, היא לא אוטבוס של אגד, או משאית עם בורקס תרד :wink:

לענין התאוצה יש קשר שולי מאוד לענין העקיפה. אפשר לעקוף אימפרזה טורבו עם דה-שבו אם האימפרזה נוסעת במהירות קבועה. השאלה לא התייחסה למצב של תחרות בין שתי מכוניות אלא לנהיגת כבישים יומיומית.

מי שבונה על התאוצה כדי לעקוף, מסכן את חייו שלא לצורך. גם אוטו שמאיץ מ60 ל100 בשתי שניות, נמצא בנתיב הנגדי במשך 30 מטרים מיותרים.

כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, חשוב להגיע למהירות העקיפה עוד לפני שעברת לנתיב הנגדי. זה נכון ל106 וזה נכון לפרארי וזה לא משנה באילו מהם אתה נמצא. ברור שאוטו עם מומנט רב יעשה את זה יותר בקלות, אבל שניהם צריכים להגיע למהירות עקיפה זהה לפני מעבר הנתיב .

נמרוד

פורסם

זה נאמר סתם כדי להסביר שאפילו שהרכב שלי חזק אני לא מרבה לצאת לעקיפות, עניין עקיפת האימפרזה (שמעולם לא עשיתי בכביש של נתיב אחד לכל כיוון) רק נכתב כנקודת השוואה למהירות האצת הביניים של הרכב שלי.

נראה לך שאני אנסה לעקוף אימפרזה בפול גז כשאני בנתיב הנגדי ??? בחיים לא... בטח שזה יקח הרבה זמן ובמהירות שצריך לפתח ק"מ עוברים 100 מטר כל איזה שניה ומשהו...

אבל ההפרשים לא באים לידי ביטוי רק בכוח, אל תשכח שאותה הנעה כפולה שעוזרת מאוד בהתחלה לאימפרזה, מאוד בזבזנית בחלוקת הכוח ופוגעת בהאצות ביניים ששם אין צורך בה... מנסיון מעשי (ומקרי בכבישים) אני יכול לספר לך שזה גם תלוי בנהג האימפרזה, יש כאלה שיודעים להעביר הילוכים ויש כאלה שלא...

והאמת שאחרי הצ'יפ החדש לא יצא לי לבדוק מול WRX מעמידה וזה דיי מסקרן אותי ואני אסביר מדוע, נתון ה-WRX הוא 6.1 שניות, נתון של S2000 הוא 6.2 שניות, למה אני מכניס את ה-S2000 ? כי עם הצ'יפ החדש לקחתי S2000 מעמידה! בהפרש קטן מאוד, מעמידה ועד 240 בערך הייתי אולי רכב וחצי קדימה, יכול להיות שאפשר להוציא מה-S2000 קצת יותר(גם אני וגם נהג ה-S2000 היינו מופתעים-זה היה מפגש מקרי ואחרי זה עצרנו לדבר), אבל אם כן אז ממש קצת, אפשר לומר שאנחנו עומדים ביחד, אז גם עם נהג מוכשר אני לא מאמין ש-WRX תיברח לי מהמקום, אולי תצא ראשונה בהפרש לא גדול שיסגר בהמשך, STI זה סיפור אחר, אבל אני לא בתחרות עם אף אחד וזה אפילו לא מה שמעניין אותי, אבל נחמד שאפשר להתנוענע בזריזות עם רכב אוטומטי ובאווירה פחות אפורה מהאימפרזה, כמה כבר היתרונות הספורטיביים (האדירים) שלה באים לידי ביטוי ביום יום...

סליחה שגלשתי מהנושא, אגב, נימרוד אמר משהו נכון ביותר... לא לצאת לעקיפה צמודים, להאיץ קודם ואז לצאת לנתיב הנגדי... אני בכלל חוזר על מה שאמרתי, אם נוסעים 100 זה לרוב בסדר וגם אני לא עוקף, ואם נוסעים 70-80 אז לכל רכב זו לא בעיה לעקוף.

ינון.

• תוכן חדש...