Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, לאחר מחשבות רבות בעקבות האזהרות שנכתבו כאן בעבר החלטתי להעדיף את התומכים ולעשות אינפוזיה גם לרכב שלי.

מדובר בכריזמה 98 195,000 ק"מ.

למה אני עושה את האינפוזיה? סתם, לצורך שיפור סחיבה ולא שחסר לי משהו בעוצמה שהיתה קודם.

כלים: (תמונה מס' 1)

פלאייר

מברג דק או בורק לבצע חור בפקק של בקבוק

צינור עירוי (כן, מאלו שיש למד"א) עם ווסת.

רצוי גם מחט שמגיעה עם העירוי בכדי שלא יווצר וואקום בבקבוק.

בקבוק עם מעט דלק (כ-400 מ"ל)

K44

התחלנו.

לעשות חור בפקק הבקבוק (תמונה 2)

לתחוב את המחט בפקק (תמונה 3)

לתחוב את מחט צינור העירוי בפקק בחור שעשינו קודם (תמונה 4)

למלאת את הבקבוק ב 375 מ"ל (שיהיה 1:1) דלק. (תמונה 5)

לשפוך את תכולת מיכל ה K44 לתוך הבקבוק (תמונה 6)

ואנחנו מוכנים.

יוצאים לרכב, מאחר שאני כבר מנקה את הסעפת אז אתחיל מלמעלה יותר מכיוון המצערת.

לצורך כך נפרק צינור יניקה (תמונות 7-8)

וחובה גם לנתק את חיישן זרימת האוויר (תמונה 9)

נדליק את הרכב ונצטרך ל"שחק" במצערת בכדי לשמור על מנוע דולק תוך כדי התזת ספריי קרבורטור (תמונות 10,11) בהתאם לכמות שנתיז.

לא לחסוך, להתיז למעלה,למטה לתוך החור הקטנצ'יק למטה (זה מנוע הצעדים שם ובד"כ הטורים במצב סרק יהיו יותר יציבים לאחר ניקוי כזה).

סיימנו, להחזיר צינור יניקה לסגור בחזרה את שני ברגי הצינור (תמונות 7,8) ונחבר חיישן זרימת אוויר (תמונה 9).

בכדי לחבר את הצינור של האינפוזיה ישירות לוואקום הסעפת בחרתי לפרק את וואקום הבלמים (לא לפני שהרכב "נשען" על המדרכה ואין מצב שהוא יזוז בתוספת בלם יד) לצורך כך השתמשתי בפלאייר (תמונה 12) וראו זה פלא, צינורית העירוי נכנסת עם מעט לחץ בדיוק לתוך צינור הוואקום (תמונה 13). תליתי את הבקבוק (תמונה 14) ולא פתחתי את הווסת עדיין. הבקבוק עשה בעיות והחלפתי אותו לאחד אחר (תמונה 15).

הדלקתי את הרכב, תחבתי מברג תחת קפיץ פרפר המצערת. (תמונה 16).

הטורים יציבים על כ-1700 סל"ד (תמונה 17).

פתיחה של ווסת האינפוזיה (תמונה 18) והמנוע מתחיל להשתעל קצת. בכל זאת הוא מייצב טורים וכך לאחר כשלש דקות באותה פתיחה של גז שהייתה 1700 סל"ד כעת עומדת באותה כמות גז על 2500.

בסוף האינפוזיה (כשמונה דקות) הטורים הגיעו ל2700 סל"ד. רק שתבינו איך המנוע קיבל כח על אותה כמות גז קבועה לאחר הניקוי.

כיבוי המנוע, ניתוק האינפוזיה וחיבור חזרה של צינור הוואקום בחזרה (תמונה 12) לא לשכוח!!

ההדלקה הבאה היתה קלה ומאז הרכב פשוט סוחב בטורים נמוכים כמעט ללא גז. עוצמה חדשה למנוע בטיפול קטן.

בהצלחה לכולם.

נ.ב

אין במאמר זה לקיחת אחריות לגבי רכב אחר. המבצע על פי מאמר זה עושה זאת על אחריותו (כמו שאני עשיתי).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם

יוני - שאלה לי אליך -

למה יצרת תמהיל של דלק ו-BG-44K? הרי יש לך דלק שנכנס למנוע ע"י הצנרת הרגילה, ולכאורה אין צורך להזין אותו בעוד דלק.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ביצעתי את זה לפני כמה חודשים. מה שזכור לי זה שראיתי מישהו שכתב שעל מנת שלא יתפס המנוע יש למהול 1:1 והתלבטתי אם למהול או לתת למחשב המנוע לעשות את המהילה אבל החלטתי שלא אקח סיכון על זה. שנבין, K44 עובד במהילה של 1:50 אז אני עבדתי 1:3 (מהילה שלי ושל ההזרקה) בכ"א זה מאד חזק.

אין לי מושג לגבי סובארו, אם אני לא טועה עשה את זה בעבר דניאל מהפורום. תשאל אותו.

פורסם

מהילת דלק הינה מיותרת, אף פוגמת ביעילות התוצאה.

ניתוק חיישן ספירת/מדידת אוויר, מיותרת, ולא רצויה, לאחריה יש לבצע איפוס מחשב ניהול המנוע, לחילופין, לבצע מס' מחזורי נסיעה, ובכל מקרה, בדיקת "תגובת" המנוע לאחר ניתוק כזה ללא איפוס, ו/או ללא ביצוע מחזורי נסיעה, אינו מצביע על דבר.

8 דקות ,הינו הליך מהיר מידי.

אני מאוד מקווה שהחלפת שמן ופילטר שמן לאחר הביצוע הנ"ל, ואם לא, מהר לעשות זאת.

כל הכבוד על היוזמה , דברים כאלה, עלולים להסתיים לא טוב, במיוחד אם זמן ההליך היה מתקצר.

זה מסוג הדברים, שרצוי לא לנסות בבית.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מהילת דלק הינה מיותרת, אף פוגמת ביעילות התוצאה.

ניתוק חיישן ספירת/מדידת אוויר, מיותרת, ולא רצויה, לאחריה יש לבצע איפוס מחשב ניהול המנוע, לחילופין, לבצע מס' מחזורי נסיעה, ובכל מקרה, בדיקת "תגובת" המנוע לאחר ניתוק כזה ללא איפוס, ו/או ללא ביצוע מחזורי נסיעה, אינו מצביע על דבר.

8 דקות ,הינו הליך מהיר מידי.

אני מאוד מקווה שהחלפת שמן ופילטר שמן לאחר הביצוע הנ"ל, ואם לא, מהר לעשות זאת.

כל הכבוד על היוזמה , דברים כאלה, עלולים להסתיים לא טוב, במיוחד אם זמן ההליך היה מתקצר.

זה מסוג הדברים, שרצוי לא לנסות בבית.

בברכה

דני

ניתקתי חיישן חמצן לצורך ניקוי בית המצערת בלבד. החזרתי לאחר מכן. אם לא מנתקים המנוע כבה מייד בניתוק הצינור.

לא ציינתי (וראוי היה לציין) שביצעתי מייד טיפול מלא לרכב, כמו גם איפוס מחשב מנוע.

• תוכן חדש...