Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קאווליר rs 98'.

הבעיה: מד החום מגיע ל125 (שזה המקסימום), בנסיעה רגועה על סל"ד נמוך בעירוני, בתוך חמש דקות נסיעה.

רק אתמול נסענו מחיפה לטירה (5 ק"מ לכל היותר), שבהם הוא נאלץ לעצור 4 פעמים בצד הדרך למילוי מים, כיבוי מנוע ברמזורים אדומים, עוד בעיה של הרכב היא שבעת הפעלת המזגן על חום, יוצא ריח מסריח מפתחי האיורור.

אז ככה נזילה בצינור אין, הרכב מחנה בחנייה קבועה תמיד ומעולם לא הייתה שלולית מתחת לרכב, המסקנה השנייה שהוסקה ע"י בעל מקצוע ב"ויין מצננים" בחיפה שטיפל ברכב היא, הצינור חסום והמים לא עוברים לרדיאטור (לא מסביר בידיוק לאן הם נעלמים שזה קצת מוזר), לאחר ניקוי הצינור והחלפת טרמוסטט (בעלות 600 ש"ח, שזה ממש גניבה לאור יום!), הבעיות ממשיכות והרכב עדיין מתחמם.

מישהו יודע מה עושים במצב כזה, או יותר נכון מה הבעיה שגורמת לרכב להתחמם כל כך מהר ובקיצוניות?

פורסם

בס"ד

האם בדקת אם המאוורר עובד?

האם היוניט תקינה?

לפעמים כדאי להחליף רדיאטור ןלגמור עם כל הבעיה

תתיעץ על כך עם מבין.

חיים.

פורסם

לא ממליץ לנסוע עם רכב שמתחמם עד כדי כך. בסוף אתה עלול לגרום למנוע יותר נזק, שתיקון שלו עולה הרבה יותר יקר מתיקון בעייה לוקאלית שיש לך.

קח את הרכב למוסך על גרר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבחור רוצה לדעת בערך מה הבעיה, ואתם שולחים אותו למוסך. את זה הוא יודע לבד, וכבר היה שם.

ומי קבע שהחלפת רדיאטור תפתור את הבעיה ?.

לפי תיאורו , לדעתי יש לבדוק את מ. המים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אז לאלו שלא קראו, הרכב נשלח למוסך (לא מורשה), המתמחה ברדיאטורים ואמצעי קירור למנוע (ויין מצננים בקריית אליעזר), התרמוסטט הוחלף, הצינור נוקה והמאוורר פועל, והצינור לא נוזל אך הבעיה ממשיכה.(612 ש"ח שולמו על החלפים והעבודה)

כאשר יצא הרכב מהטיפול הוא נסע חלק ללא בעיות במשך יומיים, לאחר יומיים בעיית ההתחממות חזרה, למרות שהבחור שבדק את הבעיה אמר שהכל תקין.

ישמע קצת מצחיק אבל אני לא מבין בחלקי מנוע, מה זה המ. המים שהצעת לבדוק, ואיך מבצעים את הבדיקה?

פורסם

ערב רב

שוב טרמוסטט של קואליר

כבר דשנו בזה לא מזמן אז לכל מי שלא ראה את הפרק הקודם שידור חוזר:

מי שלא יודע שלא יגע

צריך לדעת להרכיב את הטרמוסטט

ויותר מזה צריך לדעת לנקז אויר כשמנוע כבוי וקר

חור קטן בהיקף הטרמוסטט יכול לשפר ביצועים

לשאלתך לאן הלכו המים שתי אפשרויות

1. דרך שסתום בטחון במכסה מיכל עיבוי החוצה
  2. לתוך השמן או למערכת הפליטה אם נפגע סתם ראש
  3. נוזל קירור איכותי אם היה במערכת הקרור יכול למנוע נזק

בנוסף כמו שציין רפי

מוסך מרכז אמריקה יכול לעזור

כמו גם מוסך אוטוטו בטירה

או מ.ט.ר.א בנשר או מוסך נגה בקרית אתא

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אהלן ,

יש לי דייהו אספרו שנת 96 והיה לי את אותה הבעיה.

המנוע היה מתחמם עד למקסימום גם אם אני סתם מניע את הרכב ומשאיר אותו על P עומד במקום.

החלפתי טרמוסטט , יוניט , רדיוטור כל מערכת הקירור של האוטו והבעיה המשיכה.

לבסוף הבעיה הייתה בראש מנוע, תבדוק את אטם הראש מנוע אצלך.

תפתח את מכסה השמן ותבדוק אם יש למעלה מין קצף כזה , אם יש אז זו בעיה כי כנראה יש לך מים בשמן ונוצר הקצף ההוא.

בכל מקרה מומלץ לא לנסוע באוטו יותר אפילו לא לנסיעות קצרות זה סתם יעשה בעיות, אני מדבר מנסיון.

פורסם

ישמע קצת מצחיק אבל אני לא מבין בחלקי מנוע, מה זה המ. המים שהצעת לבדוק, ואיך מבצעים את הבדיקה?

יש דברים מצחיקים יותר בפורום.

ישנם בפורום שתי גירסאות, איך לבדוק משאבה, אחת של מרק 10 ראה בקובץ המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=237501

והשניה של עתיד.

מרק כתב, שאין זמן למוסכניק לבדוק אם הבעיה במשאבה כי זמן=כסף, ובמידה ויש חשש לתקינותה פשוט מחליפים אותה. כלומר חלק שחושדים בו מיד להחליף בלי לבדוק.

מה שהוא לא כתב, שבמידה שהמשאבה בטיימינג, יבקשו לטפל גם בו. מפני שאם מכונאי מפרק טיימינג, כדי להחליף משאבה

הוא באופן אוטומט אחראי לתקינותו.ואז העלות גבוהה ולא נמוכה כפי שכתב.

את מה שעתיד כתב, אתה יכול לקרוא לבד בקובץ.

אז תבחר לך אחת משתי השיטות. את דעתי כתבתי בקובץ.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...