Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמן איכותי בצמיגות 10W40 חצי סנטטי בלבד.

של כל יצרן מוכר ( אססו, קסטרול וכו')

אם תפרסם נפח מנוע, אוכל לבדוק לך סוג הפלאגים המתאימים.

בנוסף, מומלץ להשתמש בפילטר שמן מקורי או תחליפי מחברה מוכרת (כמו מאן)

בהצלחה

פורסם

בזמנו כמעט לכול רכב חדש שעלה על הכביש המלצת הייבואן הייתה למלא שמן בעל בצמיגות 20W50.

בתחנות דלק נמכר בזמנו שמן בעל צמיגות 20W50 או לזכרוני הטוב שמן בדרגת צמיגות 40.

לפי דעתי בזמנו לא היה צוות טכני מקצועי כמו בימינו שקצת מבינים בשמנים ולכן התייחסו למדינה שלנו כאיזור מדברי או מזג אוויר חם בכול יימות השנה.

אין שום סיבה להמשיך להשתמש בהמלצה זו ומומלץ לעבור לשימוש בשמן בעל צמיגות 10W40.

איזה כייף לי :)

פורסם

צודק לגבי ההמלצה הישנה לגבי צמיגות - אבל נראה לי בכ"ז שלרכב ישן עדיף להיצמד להמלצה ההיא, כי המעבר לצמיגות 10W-40 עשוי לגרום לנזילות שמן שלא היו קודם, ובעקבות זה להוצאות מיותרות.

אגב, אשתי הביעה עניין לגבי פונקציית סיבוב הביצים האוטומטי, וביקשה לברר אם ניתן לקבל אותה בצמוד לכרטיס האשראי. :roll:

פורסם

אם קיימת נזילה שמן או כפי שרבים מהמכונאים נוהגים לכנות 'הזעות שמן=ניתן לחיות עם זה' אזי אני רואה צורך לטפל בבעיה ולעבור לשמן בעל צמיגות מתאימה יותר.

אני נזכר בימים שהייתה ברשותיי גולף דור 2 שנת 86' והמלצות המוסכים והמתדלקים בתחנות הדלק באותה תקופה הייתה להשתמש בשמן 40.

באותה תקופה מתדלק היה נחשב אחד שמבין.

תלוי בגישה :-)

ניתן לקבל את פונקצית סיבוב הביצים עם כול דבר.

פורסם

גם היום לצערי אנשים ממשיכים לסמוך על 'המומחים' בתחנות דלק ולמלא שמן לא מתאים לרכבים חדשים וגם דלק באוקטן לא מתאים.

לדוגמא

הרכב שברשותיי גולף דור 5 מנוע 1.6 הזרקת דלק מסילה משותפת המלצת הייצרן למלא דלק באוקטן 98 וגם קיימת מדבקה על מכסה פתח המילוי להמלצה זו.

בכול תחנת דלק שאני עוצר יישר מחברים את השטרונגול של 95 למה ?

הייצרן גם מציין שניתן למלא אוקטן 95 עם ירידה קלה בביצועים.

הרכב הינו בעל יחס דחיסה גבוה של 1:12 ודלק באוקטן 95 בארצינו גורם לצילצולים בימים חמים.

מה לעשות מערכת ניהול הזרקת דלק/הצתה לא מסוגלת להתמודד עם דלק שכנראה האוקטן האמיתי הוא לא 95 אלה למטה מזה.

• תוכן חדש...