Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים בדקתי שמן מים במנוע. פתאום להפתעתי קלטתי שהפיוז שיוצא מהמצבר למערכת נמס מהחום של המנוע ונראה מצ'וקמק.

המערכת עובדת ובכל בסדר ברוך ה'!

אבל הבנתי שזה דיי מסוכן, במקרים מסוימים רכבים נשרפו מכך.

להחליף לפיוז מחברה טובה? או שזה לא קריטי?

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

אל תהסס ותחליף פיוז. מה מרחק בית הפיוז מהמצבר? מציע ללהעביר את בית הפיוז לאיזור אשר לא מתחמם כל כך בתא המנוע.

אני לא יודע איך העברת אותו ברכבך אבל בזמנו התקנתי את בית הפיוז בתוך גוף הרכב, במעבר אשר קיים בסובארו ומוגן ע"י גומייה עבה וגדולה מאוד על יד קיר האש לכיוון הדלת הימנית.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מה מותקן ברכבך(אלו מגברים ואלו נתיכים יש לכל מגבר)?

מה הערך של הנתיך שיושב על יד המצבר(הנתיך המומס)?

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
אל תהסס ותחליף פיוז. מה מרחק בית הפיוז מהמצבר? מציע ללהעביר את בית הפיוז לאיזור אשר לא מתחמם כל כך בתא המנוע.

אני לא יודע איך העברת אותו ברכבך אבל בזמנו התקנתי את בית הפיוז בתוך גוף הרכב, במעבר אשר קיים בסובארו ומוגן ע"י גומייה עבה וגדולה מאוד על יד קיר האש לכיוון הדלת הימנית.

רע מאוד - סכנת נפשות

במצב כזה במקרה של קצר כלשהו יש לך קו מתח חשוף שרץ עד פנים הרכב, נגיד שהחוט מסיבה לא ברורה מתלהט ושורף את הבידוד ואז נוגע בגוף הרכב או בחלק כלשהו שמוביל מינוס אין מה שיעצור אותו מלבד מכבי אש

פיוז חייב! להיות כמה שיותר קרוב למצבר

פורסם

ידידי

הפיוז נשרף לא בגלל חום המנוע

אלה מכמה סיבות כמו:

פיוז בעל ערך נמוך

פיוז או בית פיוז תקול

או חופש בין הפיוז לבית מה שגורם

לניצוצות מה שיכול לגרום להמסת הבית פיוז\פיוז

בדוק את ערך הפיוז שאתה צריך

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אז להחליף דחוף בית פיוז אני מבין נכון? כי אם אני מחליף אני אשים כבר משהו איכותי...

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם
רע מאוד - סכנת נפשות

במצב כזה במקרה של קצר כלשהו יש לך קו מתח חשוף שרץ עד פנים הרכב, נגיד שהחוט מסיבה לא ברורה מתלהט ושורף את הבידוד ואז נוגע בגוף הרכב או בחלק כלשהו שמוביל מינוס אין מה שיעצור אותו מלבד מכבי אש

פיוז חייב! להיות כמה שיותר קרוב למצבר

הפיוז נמצא במרחק 40 סמ מהמצבר וממש בפתח העליון של המעבר בין קיר האש לפנים הרכב, לא ממש בתוך, אלה נגיש וקל לשליפה. לקחתי את הערותיך לתשומת ליבי אך איך ממקמים חוט כך שאם החוט מתלהט ונשרף הבידוד לא יגע בפח הרכב מלבד להעבירו בצינור?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לא צריך משהו סופר איכותי אבל גם לא איזה בית פיוז של 2 שקל.

חשוב שתבדוק כמה המערכת שלך צורכת ותעשה חישוב איזה פיוז אתה צריך שם.

אל תשכח שזו סכנת מוות.

פיוז מתלקח והופ בלי להרגיש אתה נמצא "במלקודת אש"...

אז בקשה גש עוד השבוע להחליף פיוז.

פורסם

לא צריך פיוז איכותי - צריך רק פיוז תקין.

איפה קנית את הבית פיוז?

תבדוק כמה זמן אחריות יש לפיוז .

לדעתי , צריכה להיות אחריות על רכיבים/התקנה .

מידן.

ZZR

פורסם

למי מה שאני מבין מדובר על פיוז ATC/ATO או MAXIFUSE ששניהם לא מתאימים לסביבת תא המנוע .

עדיף ורצוי לשים פיוזים של AGU שהם הכי נפוצים בתעשייה הזו:

3fuses.jpg

הפיוז הגדול זה הAGU.

הוא מגיע בבתי פיוז שנראים כך:

AGU_Fuse_Holder.jpg

זה הפתרון הכי זול והכי יעיל.

ישנם פיוזים איכותיים יותר שהם מסוג ANL או MINI-ANL שהם יותר מקצועיים ופחות נפוצים בארץ ובעיקר מתאימים לאמפרז' גבוה יותר, אבל ניתן למצוא אותם גם במידות קטנות יותר כמו 60A, הם נראים כך:

fuseanl2.jpg

בכל מקרה, רצוי להחליף את הפיוז כמה שיותר מהר, ובנתיים לנתק אותו מהחיבור למצבר.

under construction..

פורסם

ניר ,

לפעמים כיף לקרוא ולהחכים מהתשובות המפורטות שלך.

זה היה אחד מאותם המקרים.

נ.ב.

גם אם התקינו פיוז שאינו מתאים לסביבת המנוע, יש צורך לחזור למתקין,

שישים פיוז נכון ויתקן את ההתקנה.

בכל מקרה כמו שכתבו כאן , אם הפיוז נמס=> תקלה בהתקנה/פיוז לא תקין.

אני לא חושב שפיוז יכול להפוך לנוזל רק מחום מנוע,

אלא רק מפגם כלשהוא.

נ.ב.

אולי אפשר להעלות תמונה של הפיוז הבעייתי?

מידן.

ZZR

פורסם

תודה מידן,

בכל אופן

לא תמיד הפלסטיק שעוטף את הפיוז הוא זה שנמס מחום המנוע, לפעמים הבעיה היא שהפיוזים הרגילים(ATC) הם בעלי מוביל דק והוא מתחמם לטמפ' גבוהות ואז הוא פשוט ממס את הפלסטיק שעוטף אותו.

הרי פיוזים ATC יש ב10 אגורות ויש גם בשקל, ישנם פיוזים שינמסו גם בטמפ' גבוהות שנמצאות בתא המנוע.

אגב, המתקין הראשון (והאחרון) שהתקין אצלי משהו ברכב(בזמנו זה היה מגבר) התקין לי פיוז ATC רגיל שלאחר 3 חודשים נמס לחלוטין, מאז הדבר הזה פשוט לא מפסיק לעצבן אותי גם כיום לאחר שעברו שנים רבות.

under construction..

פורסם

מעבר לבית הפיוז והפיוז עצמו צריך לדעת מה עובי החיווט שאתה משתמש בו - חיווט ראשי עד המגברים.

ומה צריכת הזרם של המגברים - ייתכן וחוט דק מידי ביחד עם פיוז עם ערך נמוך מידי הביאו את הפיוז לשלב בו הוא עדיין לא נשבר אבל מתחמם עד כדי התכה.

יש טבלאות שמסבירות את עובי הכבל לעומת האורך שלו, כמה אמפר בתנאים כאלו הוא יכול להעביר.

תריץ חיפוש בפורום כי לקנות פיוז טוב יותר עלול לפתור את הבעיה מצד אחד, אבל הוא עלול גם להחריף אותה בכך שבמקום שהפיוז יותך, הכבל יותך - כי הוא דק מידי לזרם שמועבר בו.

באיזשהוא מקום העובדה שהפיוז או בית הפיוז נמסו עדיפות על כך שהכבל עצמו יותך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...