Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני לנוסע יחיד עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון שלום לכולם.

אני מחפש אוטו שיתאים לכמה צרכים ספציפיים..בעקרון ארבע בפעמים בשבוע האוטו יקח אותי את ה 15 קילומטר הפקוקים למכללה ובחזרה. הוא לא יראה כביש חוץ מה30 ק"מ היומיים האלה.

אני אנסה לתת כמה שיותר פרטים בתקווה לתשובות טובות :-)

ביצועים הם דבר לא חשוב למרות שהייתי רוצה שהאוטו יגיע ל100 בכביש מהיר אם יקרה המקרה ולא יהיה פקק :roll:

גודל, הכי קטן שיש יהיה בסדר. אני בספק שיקרה מקרה שבן אדם ישב במושב האחורי שלו.

נעבור למה שכן רלוונטי על פי סדר עדיפות:

1) אמינות, אם האוטו הולך למוסך כל חודש אז זה יוצר בעיות

2) קיים בשוק. אמינות בסופו של דבר היא תוצר של היסטוריה ספציפית ואני מקווה למצוא אוטו בשבוע הקרוב.. אם אני אצטרך לחכות חודש-חודשיים שרכב במצב טוב יתפרסם זה יהיה בעיה

3) שנתון. דבר שאני מקווה שבעצם יעיד על אמינות.. (אבל תגידו לי אתם האם רכב מסוג A שנחשב אמין לעומת רכב מסוג B ששנתיים פחות על הכביש -- מה עדיף?) שילוב של שנתון גבוה עם מכונית שנחשבת אמינה יהיה אופטימלי כמובן :wink:

4) בטיחות.. יש כזה דבר בכלל במכונית קטנטנה וישנה? דגם עם כריות אוויר לעומת דגם בלי יהיה עדיף.

5) חסכון בדלק. מדובר על מכוניות עם מנועים קטנים אז בזבזנית לא תהיה כאן, אבל אם תוכלו להוסיף את זה בתגובות שלכם כדי שאני אדע למה לצפות אז זה יעזור

עכשיו לגבי המחיר.. אני למעשה מחפש רכב שיהיה עד ₪20000.. 23 מקסימום, כי צריך לשמור משהו להוצאות ההתחלתיות. אני מניח שאפשר לגרד עוד קצת בשביל להגיע לאיזה דגם ספציפי שיצא רק משנה מסוימת ונמכר כרגע ב25000₪ אז נתחשב גם בזה.

אבל בעקרון ככל שחוסכים יותר במחיר ההתחלתי ישאר יותר לטיפולים בעתיד.

הרצתי חיפוש ביד2 על פי נפח מנוע ומחיר ושנתון מ1998 באזור שלי.. כל מה שעולה זה אירופאיות. מה הקטע? פיאט רנו וסיטרואן.. איפה כל המלוכסניות?

תת שאלה: ראיתי פונטו ספייס (2003) שכרגע בבעלות פרטית ועם קילומטרז סביר 105K אבל בעלות קודמת השכרה.. להתרחק כמו מאש? אני מבין שהשכרה זה היסטוריה בעייתית מאוד אבל אם לוקחים את האוטו לבדיקה והכל יוצא בסדר עדיין ממש ממש לא כדאי?

קראתי הרבה מאוד נושאים שנפתחו על ידי אנשים שמחפשים משהו דומה וראיתי שהרבה מאוד ממליצים על פונטו ספייס.. שמעתי גם שהסוויפט נחשבת אמינה..פחנוע אבל לא ממש אכפת לי לגבי יופי או אופי. אני פשוט לא יודע איזה שנתונים לחפש ומה מתאים לדרישות הספציפיות שלי.

אני מודה מראש לכל התגובות, וכל המלצה תתקבל בחום!

אז בקצרה (או כמו שנאמר.. TL;DR)

מחפש אוטו ידני אמין קטן חסכוני ובטיחותי עד 25K, עדיפות גדולה לדגמים שזמינים בשוק

פורסם

יש לך לא מעט דרישות שצריכות להכנס בתקציב קטן יחסית. לדעתי תיהיה חייב להתפשר על משהו.

לגבי פונטו מהשכרה - לא הייתי אומר שצריך להתרחק כמו מאש, אבל כן צריך לבדוק בציציות. הקילומטראז' שציינת אמנם אפשרי אבל לא סביר לרכב יוצא השכרה שמתקרב לשנתו השישית על הכביש. מה גם שהאבזור בגרסא יוצאת ההשכרה דל מאוד, אם כי אני חייב להוסיף שהוא לא שונה בצורה מהותית מהאבזור שתמצא ברכבים אחרים בתקציב הזה.

אם עיקר הנסיעות שלך פקוקות כדאי שתבחר ברכב אוטומטי. אמנם זה עולה יותר בדלק ובאחזקה שוטפת לטווח ארוך, אבל נסיעה יומ-יומית בפקקים שזזים בקצב זחילה יכולה להיות מאוד מתישה עם גיר ידני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה דברים יש לי להגיד לך :

1 . לשאלתך על הבטיחות ברכבים קטנים וישנים - הרכבים היארופאיים (קליאו, פונטו ) הם בעלי בטיחות גבוהה לתקופתם ולתקציב שלך.

2 רכבים יפניים בתקציב שלך יהיו משנתון יותר נמוך (בטח הגבלת את החיפושים בשנת מינימום ולכן הם לא נכנסו).

פונטו , קליאו B גיר ידני.נוחים, בטיחותיים וחיסכוניים אלה רכבים נפוצים עם מבחר גדול למכירה - תיקח זמן, תמצא מכונית שמורה (רצוי ללא עבר של השכרה).

העדיפות לפונטו בגלל חלפים יותר זולים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יש לך לא מעט דרישות שצריכות להכנס בתקציב קטן יחסית. לדעתי תיהיה חייב להתפשר על משהו.

אני מניח שבשביל לעמוד בתקציב צריך להתפשר בשנתון.. לא באמת מעניין אותי כמה זמן האוטו על הכביש, רק רמת האמינות הבסיסית שלו ועלות האחזקה שלו לאורך זמן.

אם עיקר הנסיעות שלך פקוקות כדאי שתבחר ברכב אוטומטי. אמנם זה עולה יותר בדלק ובאחזקה שוטפת לטווח ארוך, אבל נסיעה יומ-יומית בפקקים שזזים בקצב זחילה יכולה להיות מאוד מתישה עם גיר ידני.

אבל לא היית אומר שמכוניות עם גיר אוטומט עולות יותר ולכן יהיה קשה יותר למצוא אחת בתקציב? אני מקריב כאן אספקטים של נוחות ואיכות נסיעה ביודעין.

כמה דברים יש לי להגיד לך :

1 . לשאלתך על הבטיחות ברכבים קטנים וישנים - הרכבים היארופאיים (קליאו, פונטו ) הם בעלי בטיחות גבוהה לתקופתם ולתקציב שלך.

2 רכבים יפניים בתקציב שלך יהיו משנתון יותר נמוך (בטח הגבלת את החיפושים בשנת מינימום ולכן הם לא נכנסו).

פונטו , קליאו B גיר ידני.נוחים, בטיחותיים וחיסכוניים אלה רכבים נפוצים עם מבחר גדול למכירה - תיקח זמן, תמצא מכונית שמורה (רצוי ללא עבר של השכרה).

העדיפות לפונטו בגלל חלפים יותר זולים.

אז השאלה המתבקשת שלי היא האם היפניות מהשנתון הנמוך יותר יהיו יותר או פחות טובות מאשר האירופאיות שכן נכנסות לי לתקציב? אפשר להגיד שלא מצאתי מבחר גדול למכירה בחיתוכים שלי ביד2, אז כל דרך להגדיל את כמות המכוניות הזמינות רק תעזור לי.

מה הייתם ממליצים מבחינת רכבים יפניים? ואיזה שנתון כמובן..

פורסם

יש קשר בין גיל הרכב לאמינות -הזמן לא מטיב עם החומרים (גומיות,פלסטיקים, פח ועוד).

אתה מוותר גם על הבטיחות -יפניות ישנות עם רמת הבטיחות ירודה.

אבל, כנראה, לא נוכל לשכנע אותך לוותר על הסטיגמות ולנסות גם להנות מנהיגה ולהתפנק במכונית נוחה.

ולכן אני מציע שתתחיל לחפש מאלה:

שרייד

יורוסוויפט

סטארלט

כמה שיותר חדשה וכמה שיותר שמורה.

בחצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דייהו לאנוס לא חסר שמורות מנוע 1.5 ידני

יש בצורת סדאן או האצבק לפי בחירתך

לפי דעתי זה רכב מעולה למי שמחפש להגיע ממקום למקום

תוספות: כריות אוויר, הגה כוח, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, ABS, מזגן

מחירון של שנת 2000 זה בערך 18 אלף

וזה אומר שישאר לך כסף לתחזוקה עתידית...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...