Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לרכוש קומפרסור אוויר ויש לי מספר שאלות בעניין.

הקומפרסור הינו לשימוש ביתי בלבד וייעודו לעבודה על הרכב (פתיחת אומים עיקשים כגון צירייה וכו').

קומפרסור בעל מיכל 25 ליטר ו-2 כ"ס יעשו את העבודה ?

איזה פטיש אוויר אני צריך לרכוש בכדי שיפתח ברגים ואומים?

מה אתם אומרים על חברת פומה?

כל ההמלצות יתקבלו בברכה.

תודה.

פורסם

כשיהיה לך קומפרסור ליד הבית אתה תגלה שעם הזמן אתה עושה איתו הרבה הרבה יותר, מאשר רק לפתוח איזה בורג עיקש פה ושם. אגב, יתכן גם שתגלה שיש מעט ברגים שבשביל לפתוח אותם צריך עוצמה כל-כך גדולה, שלא שווה להשקיע בפטיש מאוד חזק רק בשביל לפתוח אותם, אלא אפשר גם להשתמש במאריך ישן וטוב. יוצא לי לא פעם לראות איך מאריך עושה את העבודה שפטיש דרייב אינטש! לא מצליח לעשות.

אני משתמש בקומפרסור 120 ליטר, 3 קילו-וואט, תלת פאזי, שעלה לי כ2200 ש"ח, משופץ עם אחריות, מאסולין. גם עם מדחס כמעט-תעשייתי כזה, בעבודות מסוימות אתה שומע שהוא נכנס לפעולה לעתים די קרובות, ואני מניח, אם כי אין לי נסיון עם המדחסים הקטנים, שמדחס כפי שאתה מתאר יאלץ אותך לפעמים לחכות שהמיכל יתמלא. אתה תוכל לעשות איתו את אותה עבודה, אבל תצטרך יותר סבלנות.

פטיש דרייב 1/2 של סיגנט או MORP יעשה לך את רוב העבודות, וכדאי לך מאוד גם להצטייד בראצ'ט אוויר, דרייב 3/8 או 1/2. כשאתה צריך רגש בסגירה, הראצ'ט עדיף על פטיש האוויר, והנגישות שלו לברגים עדיפה, בחלק מהמקרים.

בדוק שלמדחס שאתה קונה יש אגן שימון. בלי זה מדובר בבזבוז כסף, לעניות דעתי. יש טענה גם שיש עדיפות למדחס שבו המנוע מניע את המדחס ע"י רצועה ולא בחיבור ישיר. זה מקל על מציאת מדחס חלופי אם יהיה צורך בעתיד.

אגב, אם תבצע חיפוש כאן באתר, אולי על "ג'ק פניאומטי", אתה תמצא תיאור של ג'ק פניאומטי שבניתי בקלות ובחינם, ומנסיון די ארוך איתו, הוא הופך את העבודה על הרכב לנעימה הרבה יותר. שווה.

פורסם

פרט לכלי עבודה ,מדחס מספק לחץ אויר חזק לניקויי ,צביעה,מכשיר לבדיקת דליפה ועוד.

לגבי סגירה , עדיף כלי ידני.

לגבי פתיחות ברגים עקשנים - אימפקט 1/2דרייב עם מומנט 500NM + יפתח כל בורג באוטו .

הביצועים המקסימליים נדרשים ע"י אימפקט (מפתח אויר) והנתונים הנדרשים מהמדחס רשומים על מפתח האויר.

בד"כ מדחס 3 כ"ס עם מיכל 50 ליטר ומעלה יתאים.

פורסם

פטיש אויר צורך המון אויר כלומר ספיקת אויר גבוה.

מדחס של 25 ליטר לא בא בחשבון כי הוא קטן מידי.

מדחס מינימלי להפעלת פטיש אויר נוא מדחס 50 ליטר אבל רק עם ראש כפול משמע כפול כ"ס וכך המשאבה מספיקה לייצר אויר מהר יותר.

אבל הכי מומלץ זה מדחס של 100 ליטר.

פורסם

כשאני קורא את זה אני מחייך לתומי... :-) זה הקומפרסור ה"קטן" שאנחנו מפעילים בעבודה כשצריך רק אוויר לניקוי וחבל להפעיל את הגדולים : מדחס 10 כ"ס בוכנתי V, מדחס להבים 15 כ"ס הידרווואן והרכש החדש - 25 כ"ס הידרוואן 128 להבים (שאגב עומד למכירה) שמזינים יחד מערכת של 2000 ליטר במכלים, אני כבר לא סגור בדיוק אילו מכלים מחוברים ואילו לא. כמובן כולל מייבש.

ודווקא על האוטו שלי לא עבדתי עם כלי אוויר בהברגות, פחדתי שזה ישבור את הברגים האיטלקיים הישנים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש להודות שאנשים מאוד לא מבינים בתחום .

אין אף קשר בין כוח סוס לגודל מיכל (יש אבל נחזור לזה יותר מאוחר )

קודם כל והכי חשוב יש להבין פרט אחד , ככל שהמיכל גדול יותר הדבר יתן לך פרקי עבודה גדולים יותר .

לכן תמיד עדיף מיכל גדול אבל מישקולי תקציב , ומקום אין זה תמיד אפשרי.

לא , ואני חוזר לא קונים קומפרסור לפי כוח סוס , השורה התחתונה היא ליטר לדקה .

אתה צריך לחשוב אם איזה כלים אתה צריך לעבוד , לכל כלי יש דרישה מסוימת של ליטר לדקה , אם הקומפרסור שלך לא יוכל לספק את זה הוא לא יפעיל את הכלי .

אל תקנה קומפרסור של POMA ,היה לי כזה שמוציא 135 ליטר לדקה , הוא לא יתאים לך .

****נמחק לוח המכירות, תעשה זאת פעם הבאה בפרטי או במכתב עם בול - הנהלת הפורום ***

אני רק יציין שקומפרסור כמו שלי מפעיל ללא אף בעייה כלי אוויר , לכן לדעתי אין לך מה לחפש אם קומפרסור שמוציא פחות מ 200 ליטר לדקה .

קומפרסור אם תפוקה של 200 ליטר דקה מפעיל לדוגמה משחזת ציר אוויר כבדה ללא בעייה כלי שזולל אוויר אמיתי:-), וכאן אתה מוגבל רק בפרקי הזמן של הקומפרסור מבחינת מיכל .

שיהיה בהצלחה

אור

פורסם

הפוסל, במומו פוסל.

לפני הכול, רגע של עברית, ולא כי זה נורא חשוב אלא כי פתחת בצורה מכוערת, ע"י פסילת האחר, אז מגיע לך טיפה קונטרה: אתה לא יכול "להודות" בפגם של גוף שני או שלישי. אתה יכול אולי "לציין" פגם של גוף שלישי. מותר לך "להודות" לגבי עצמך - גוף ראשון.

לענייננו, ספיקה גבוהה היא לא תנאי להפעלת כלי כלשהו. תיאורטית, גם קומפרסור ב50 שקל מהומ-סנטר שמופעל ממצית הרכב, יכול להפעיל פטיש אוויר מפלצתי של דרייב אינטש. התנאי לזה הוא שהוא יחובר למיכל מספיק גדול, ושלמשתמש תהיה מספיק סבלנות כדי לחכות שבוע בין פתיחת בורג אחת לאחרת (בהנחה אופטימית שהמדחס לא יישרף אחרי שתי דקות). למעשה, ניתן אפילו לעבוד גם כשהקומפרסור כבוי, עד שלחץ האוויר במיכל ירד לרמה לא אופרטיבית. כמובן שלא מדובר בדוגמא ריאלית, אבל היא מצוינת להבהרת העיקרון.

ספיקת האוויר היא נתון חשוב לתכיפות שבה תוכל להשתמש בכלי. המצב האידאלי הוא כשהמדחס מסוגל להפעיל את הכלי הכי גדול שלך באופן רציף, אבל זה לא הכרחי. בפועל, מתוך הנחה שאין הבדלים עצומים ביעילות של מדחסים שונים ושכולם (מדחסים לכלים פניאומטיים, אנחנו לא מדברים משאבות לניפוח מזרונים וגם לא על מדחסים לניפוח בלוני אוויר של צוללנים) עובדים בלחצים די דומים, 8-10 באר, מקובל בשוק לדבר בכוחות סוס. הדיוק של זה הוא לא מדעי, אבל בהחלט נותן קנה-מידה טוב שמאפשר להבין באיזה כלי מדובר. לך לסוחרי המדחסים בתל-אביב ותראה באיזו שפה הם מדברים. בשביל מי שהולך לקנות מהם מדחסים כוח סוס הוא המידה הרלוונטית.

פורסם

טוב עכשיו שכולם סיימו לברך את כולם אפשר להזכיר שכולם מתבקשים לשמור על דיון טכני ולא לחלק ציונים אחד לשני. כבר אמרתי זאת מספיק פעמים. תרבות דיבור ושיחה לגופו של עניין ולא לגופו של משתמש.

גם כך הדיון היה אמור להתקיים ב-OT ונשאר כאן מלפנים שורת הדין.

לעניין עצמו-

ברמת העיקרון קשה לענות לך מבלי שתפרט יותר את הרקע כגון אם יש לך בית פרטי, כמה מקום, מגבלת תקציב, כמה אתה טכני ומתכוון להשתמש בו וכו' כיוון שהשיקול הוא הרבה מעבר לשיקול טכני.

ברמה הטכנית קיבלת את התשובה- גם קומפרסור קטן יספיק אך יהיה פחות נוח לעבודות מתמשכות.

פורסם

חנן חלילה וחס לא התכוונתי לזלזל בך או במישהו מחברי הפורום , שכן ההבנה שלהם בנושא הרבה יותר גבוהה משלי .

ולכן אם לא הובנתי נכון סליחה .

הכוונה שלי מאוד ברורה ואני יסביר בקצרה .

הלכתה לקנות קומפרסור הכל טוב ויפה , המוכר סיפר לך סיפור שהקומפרסור הזה הוא כלי רציני כי יש לו מנוע 2 כוח סוס .

תגיע לתפוקת אוויר שלו ותבין שהמקסימום שתוכל לעשות איתו זה אוויר שחם בחוץ .

היה לי פעם קומפרסור של 135 ליטר לדקה מנוע 2 כוח מיכל 27 ליטר , המחיר שלו היה מכובד ומה אפשר לעשות אם 135 ליטר לדקה ? זה לא מזיז משחזת ציר , פטיש אוויר , וכן הלאה. וכאן היתה כוונתי, שכן בן אדם שרוצה לרכוש אחד לא כל כך מבין בתחום ויכול למצוא את עצמו אם קומפרסור שנועד ל דברים אחרים .

אור

• תוכן חדש...