Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התאור של הויליס הזכיר לי שלפני שנים רבות היה לי ג'יפ ארוך 6 צילינדרים מודל 77 עם גיר 3 הילוכים . במהירות 90 קמ"ש שזה בערך היה המקסימום המנוןע צרח על משהו כמו 4000 טורים ומחוג הדלק זז מול העיניים .

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוהג בסוזוקי סויפט 91, מרופטת אבל נוסעת בלי בעיות . בעליות לירושלים במהירות אני נוהג "לעבוד" הרבה עם הגיר,כדי לשמור על מהירות סבירה . מחשש שהידית תשאר לי ביד אני משתמש בגאז ביניים ודאבל קלאץ' . זה אצלי כבר טבע שני . השבוע נסעתי עם קנגו של חבר שישב לידי ומתוך הרגל נהגתי כפי שאני רגיל . הקנגו קצת "עגלה" ועבדתי הרבה עם הגיר . הוא לא הבין מאיפה אני מביא את הנהיגה הזאת?

פורסם

נכתבו כאן הרבה דברים בעיניין בלמי מנוע וריטרדרים . אני הייתי היחידי שנהג במסחרית קטנה , בנזין, עם בלם מנוע מיוחד תוצרת הארץ . בזמנו היתה לי פיאט פיורינו מודל 87 , שמשום מה הרכיבו לה מזגן שלוח ההפעלה שלו תפס חצי מהפנל הקדמי .הרכב לא היה מסוגל לזוז איתו . בירידות , מחשש שהבלמים שגם הם לא היו משהו , לא יחזיקו , הייתי מפעיל אותו לסירוגין והרכב היה ניבלם . זה ועוד . קניתי טנדר פג'ו 404 מחנות רהיטים עם ארגז שהיה לו ברזנט בגובה אימים , כמו שפעם סבלים היו נוסעים .כשלקחתי אותו הרכב בקושי זז כי היה לו מצנח בלימה . הדבר הראשון שעשיתי היה לקחת דיסק ולהעיף את כל הסולמות קיביני מט. ורק אז הרכב "השתחרר".

פורסם

מאיטים (ריטרדרים) זה ממש לא דבר חדש - התלמה היה מוכר ובשימוש לפני יותר מחמישים שנה (בשוסונים היה משהו כזה, רק שעד היום איני ידוע אם עבד בצורה הקלאסית והמוכרת על גל ההינע), והיו מאיטים שעבדות על... מערכת המיים - זאת אומרת שהיה בנוסף למשאבת המיים שהיתה מחוברת אולי אפילו בצורה מכנית למנוע, משאבה "הפוכה" שבה תנועת המיים בעצם נבלמה על ידי כנפיים הפוכות...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
כן... לפעמים אני תוהה אם לא מעט מה"טכנולוגיות" שנמכרות לנו לא נועדו סתם ליצור תחושה שהנה, ממצאים שוב את הגלגל...

המכוניות שאני מכיר מהילדות היו עם שלושה הילוכים ומנועים גמישים למדי. אני אפילו זוכר את אבי מסביר לי שבטנדר אוסטין 42 שלו, אפשר להתחיל בשני כי הוא חזק...

ואת דודי האהוב, שבערוב ימיו נסע עם ויליס סטיישן (מנוע הוריקאן 6 בוכנות) את כל רחובות... בהילוך שני בלבד! עד היום אני מצטמרר כשאני נזכר איך היה מגיע לתמרור "עצור", בולם עד כדי חניקת המנוע, לא מסתכל ימינה או שמאלה, ומעביר את הרגל לדוושת התאוצה, ומג'עג'ע את המנוע הלאה... בשני, רק בשני.

ואז נוסף הרביעי, ואז האובר דרייב, והחמישי... בטח, לחסוך דלק, אלא מה? ואז בהדרכה מעמיקה שעברתי בסוכנות החברה המאוחדת ז"ל, המדריך הסביר את ההגיון שבהקטנת מס' החלפות ההילוכים למינימים - "החלפת הילוכים בעצם פוגעת ברצף אספקת המומנטום, לכן צורכת עוד קצת אנרגיה, ו, כמובן, שוחקת עוד טיפה את כל המיכלולים המעורבים, שלא לדבר על תשומת הלב של הנהג..."

מענין, אמרתי לעצמי בדרכי חזרה לקנגו 99 שהיתה לי אז... בוא ננסה?

אז עברתי לנהיגה מאוד מיושנת של שלושה הילוכים (ראשון, שלישי וחמישי), והפלא ופלא, צריכת הדלק ירדה קצת (נגיד מ15.5 ק"מ לליטר ל- 16.5 ק"מ לליטר בממוצע?)!

ומאז השני והרביעי אצלי הם רוב הזמן לקישוט, למעט בעליות, וכולם מרוצים וחיים טוב עד היום, גם הרנו 19 1,400, שלא מתברך בשרירים מרשימים.

ולאורך כל הזמן, מאז (שנת 2000?) המנועים ממשיכים ונהיים יותר ויותר גמישים, דיזלים עם טורבו ואינטר קולר, בנזינים כאלה... והיצרנים, שמתעקשים לצייד אותנו בתיבות רובוטיות לא הכי מוצלחות, מתעקשים להוסיף לנו טלטלות בדמות הילוך שישי?

ועיתונאי הרכב שמתפעלים מתיבות רבות הילוכים?

אין ולא תהיה תשובה טובה יותר לכל המפקפקים - אם DM יכול לשנע מרכבה בכל פינות הארץ עם 5 הילוכים, כולם יכולים.

דב, חלק מהתיבות הרובוטיות מבוססות על תיבות קיימות שהוסיפו להן מח, דהינו מערכת בקרה ובוכנויות פנואמטיות להעברת הילוכים, בחלק מהתיבות גם ככה יש תשתית בצורת בוכנות קטנות שסייעו להתגבר על התנגדות הסינכרונים ועזרו בהעברת ההילוך.

מסיבה הזו השאירו את מספר ההילוכים - 10, 12, 16, 18, למרות שאין בכך צורך, הרבה יותר קל וזול למחשב תיבה קיימת מאשר לפתח תיבה חדשה.

דווקא אליסון באו עם יציאה של תיבה אוטומטית- פלנטרית עם 10 הילוכים,בתיבה שני גלים נגדיים, אפשר רק לנחש שזו תיבה של 5 הילוכים ומחליף תחום.

התיבה נקראה TC10 TS TC= twin countershaft

חפשו ב-2012 אצל הדילר הקרוב.. זה המקום לחזור ולציין, ומקווה שאני לא מטרחן לאנשים ת'מוח יותר מדי, מקווה שהמסר יעבור - זכות הקיום של תיבות אוטומטיות-פלנטריות עם ממיר מומנט נגמר מזמן, די. בזבוז אנרגיה, חארטה ובארטה, נוחות לנהג וחיסכון בדלק מתקזזים מול בזבוז אנרגיה וצורך בקירור השמן. מצד שני - זה מה שאליסון עושה המון זמן ורוצה להישאר בביזנס, קל להם לשחק בשדה מוכר ופלנטרי, לפחות עד שהלקוחות יגידו לא.

נכון- ה DM895 הגיע לכל חור בארץ עם 5 הילוכים בלבד ועמוס מרכבה, תוכנן ל-80 טון כולל וייתכן שלקח יותר. הבא אחריו - מאן ORF עם 16 הילוכים + ממיר מומנט עשה אותו דבר, לא בטוח שגם לגוררים הבאים אחריו יש מעטפת ביצועים טובה יותר ממאק עם 5 הילוכים. אימנות שם המשחק, הגעה לשדה הקרב בלי צרות מכניות בגורר, הם נרכשו כדי למנוע בלאי מהטנקים, ר' מלחמת יום כיפור, רק סגרנו אחד כזה עכשיו.

בקיצור- 5 הילוכים זה העתיד, גם לאור הכתבה ודברי האיש ממאק. חזרה לעתיד 4.

בפורום קנוורט הרצנו פרויקט תאורטי של DM2000. על משקל קורנס 2000. לקחת DM ולשדרג אות ובמקום לשפוך כסף על גורר אזרחי מאולץ..

- גיא

פורסם

וואי, וואי, גיא, תוריד ת'קצב!

אמרת כל כך הרבה דברים בכמה פיסקאות...

אני אתייחס רק לעניין העתיד של הגיר האוטומטי המלא (ממיר מומנט ותיבה פלנטרית) - הסידור הזה לא ימות עד שיימצא פיתרון טוב לתזוזה מהמקום עם מצמד מופעל אוטומטית.

מניח של יצא לך לנהוג על משאית כבדה עם גיר רובוטי? למעט בסקניות, בהן שמרו על דוושת המצמד כדי לזוז מהמקום, צריך להיות דוקטור כדי להזיז משהו מאוד כבד מהמקום בעדינות, שלא לדבר על, למשל, תמרונים בעליה. בטח ובטח אם מדובר בעבודת עצור-סע כמו איסוף אשפה או איטבוס אנשים בעיר.

שם הגיר האוטומטי הרגיל ימשיך לעשות עבודה טובה וגם לחסוך כסף (רפידות מצמד).

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
וואי, וואי, גיא, תוריד ת'קצב!

אמרת כל כך הרבה דברים בכמה פיסקאות...

אני אתייחס רק לעניין העתיד של הגיר האוטומטי המלא (ממיר מומנט ותיבה פלנטרית) - הסידור הזה לא ימות עד שיימצא פיתרון טוב לתזוזה מהמקום עם מצמד מופעל אוטומטית.

מניח של יצא לך לנהוג על משאית כבדה עם גיר רובוטי? למעט בסקניות, בהן שמרו על דוושת המצמד כדי לזוז מהמקום, צריך להיות דוקטור כדי להזיז משהו מאוד כבד מהמקום בעדינות, שלא לדבר על, למשל, תמרונים בעליה. בטח ובטח אם מדובר בעבודת עצור-סע כמו איסוף אשפה או איטבוס אנשים בעיר.

שם הגיר האוטומטי הרגיל ימשיך לעשות עבודה טובה וגם לחסוך כסף (רפידות מצמד).

דב

מי שרוצה להתקדם שיעמוד בקצב..

יש פיתרון עתיק לעבודות סטופ אנד גו, או עצור וסע כמו שציינת. קוראים לזה הנעה הידרוסטטית, בעבר רק השם הרתיע בגלל ניצולת נמוכה רעש, כביכול ומהירות סופית נמוכה, כיום יש משאבות ומנועים בעלי ספיקה משתנה ומערכות בקרה חכמות. בגלל השם הרע כביכול, והזיכרון החזק של הלקוחות, החברות שמייצרות מע' אלו יקראו להן בכל השמות חוץ מהדרוסטטי.

איטון תקרא לזה Hydraulic Launch Assist

20% אבדן הספק מתקזז מול 100% הספק ומומנט זמינים כל הזמן ועוד הרבה יתרונות.

למי שהצטרף עכשיו- מ' הדרוסטטיות מבוססת על משאבה הידראולית שמחוברת למנוע דיזל, שמן מהמשאבה עובר דרך צינורות למנוע הידראולי שמעביר את התנועה לגלגלים, תוצאה- טווח מהירות לא מוגבל מ-0 עד מהירות מקסימלית, המנוע תמיד יפעל בסל"ד האופטימלי, ועוד יתרונות. הנהג שולט באופן רציף על הספק המנוע והמשאבה.

תמצאו מע' הירוסטטיות למשל בטרקטורים, צמ"ה, מלגזות, רכבי טיאוט ולאחרונה במשאיות.

פטרבילט 320, מיועד גם לאיסוף אשפה, מע' הידרוסטטית + צבירת אנרגיה בבלימה.

p320hybrid.jpg

פורסם
במקרה !!!!!!!!!!

אני מכשיר את הנהגים על הרכב הספציפי הזה.

באופן כללי , ולא אכנס לפרטים הן בגלל שזה רכב בטחון , והן בגלל שאנחנו בשרשור משאיות .

זה אמנם רכב כבד מאוד אבל הוא לא בקטגוריה של משאית .

הרכב נקרא בשמו הזמני - קרקל.

מורכב על שלדת פורד F350

הרכב ממוגן ומשרת בעוטף .

רוב הרכבים (בלי לנקוט במספרים) נמצא במשמר הגבול , חלקם במשטרה הכחולה.

בס"ד

צביקה

הרכב הזה מוכר לך?הכשרת נהגים עליו?

לפי מה שאני יודע הוא נקרא "זאב".גם הוא בנוי על שלדת פורד.

שני צילומים של שתי גרסאות.שים לב לגלגלים.אני עדיין יודע שאנחנו בשרשור של משאיות אבל הייתי רוצה ללמוד עליו עוד.

גם הוא ממוגן.

006.JPG

007.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

התמונה הימנית היא של "זאב 1", שמבוסס על פורד F350.

התמונה השמאלית של "זאב 2", שמבוסס על פורד F550.

שנייהם ממוגנים נגד ירי, בקבוקי תבערה, אבנים וכו'.

מדובר ברכב דיי חזק יחסית לגודל שלו.

יוצא לי כל כמה זמן לנסוע באחד כזה, ואפשר להגיד שאני דיי נהנה. אחלה של מזגן ומושבי עור :lol:.

עוד חומר תוכל למצוא כאן:

http://mazi.idf.il/5485-7265-he/IGF.aspx

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

תיקון קל: שני דורות ה"זאב" מבוססים של שלדת פורד F550 ולא כפי שנכתב מעלי.

הבדלים עיקריים הם בסרן האחורי (דאבל ג'אנט בדגם הראשון, סינגל בדגם החדש יותר) ובמנוע - 6.0 ליטר בדגם הישן לעומת 6.4 ליטר בחדש יותר.

יצור הרכב נעשה במפעלי "התכוף".

פורסם
תיקון קל: שני דורות ה"זאב" מבוססים של שלדת פורד F550 ולא כפי שנכתב מעלי.

הבדלים עיקריים הם בסרן האחורי (דאבל ג'אנט בדגם הראשון, סינגל בדגם החדש יותר) ובמנוע - 6.0 ליטר בדגם הישן לעומת 6.4 ליטר בחדש יותר.

יצור הרכב נעשה במפעלי "התכוף".

http://www.rafael.co.il/Marketing/444-1221-en/Marketing.aspx?searchText=wolf

פורסם
בס"ד

צביקה

הרכב הזה מוכר לך?הכשרת נהגים עליו?

לפי מה שאני יודע הוא נקרא "זאב".גם הוא בנוי על שלדת פורד.

שני צילומים של שתי גרסאות.שים לב לגלגלים.אני עדיין יודע שאנחנו בשרשור של משאיות אבל הייתי רוצה ללמוד עליו עוד.

גם הוא ממוגן.

הרכב כמובן מוכר לי ,

אני מכשיר נהגים גם עליו.

לא אכנס יותר מידי לפרטים , אבל בכללי:

הרכב נקרא זאב , ממוגן ירי

כל הזאבים(3 דורות) בנויים על שלדת ford 550

בתמונה הראשונה - זאב 1 עם דאבל ג'אנט בסרן האחורי , הרכב כבד מאוד , אבל מנוע הטורבו סוחב אותו נהדר.

מיועד להסעת נוסעים , עם התקנים לאלונקות.

לפני הדגם הזה היה את הדגם הראשון , שלא מופיע בתמונות , ללא הרבה הבדלים , אותו מספר נוסעים , אותו מנוע, כמעט אותו משקל אלא שהוא עם ג'אנט אחד בכל צד בסרן האחורי.

בתמונה השניה - זאב 2 בעל משקל קצת יותר כבד , גבוה יותר , גם הגלגלים גדולים יותר ,וגם פה חזרו לגלגל אחד בכל צד בסרן האחורי.

הזאב 2 מורשה להסיע יותר נוסעים -המנוע טיפה שונה(ולא בנפחים שהוזכרו) והרבה יותר נעים לנסיעה .

הרכב לא מורכב בהתכוף.

מעבר לזה לא ניכנס לפרטים נוספים .

צביקה מרגלית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...