Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב כמובן מוכר לי ,

אני מכשיר נהגים גם עליו.

לא אכנס יותר מידי לפרטים , אבל בכללי:

הרכב נקרא זאב , ממוגן ירי

כל הזאבים(3 דורות) בנויים על שלדת ford 550

בתמונה הראשונה - זאב 1 עם דאבל ג'אנט בסרן האחורי , הרכב כבד מאוד , אבל מנוע הטורבו סוחב אותו נהדר.

מיועד להסעת נוסעים , עם התקנים לאלונקות.

לפני הדגם הזה היה את הדגם הראשון , שלא מופיע בתמונות , ללא הרבה הבדלים , אותו מספר נוסעים , אותו מנוע, כמעט אותו משקל אלא שהוא עם ג'אנט אחד בכל צד בסרן האחורי.

בתמונה השניה - זאב 2 בעל משקל קצת יותר כבד , גבוה יותר , גם הגלגלים גדולים יותר ,וגם פה חזרו לגלגל אחד בכל צד בסרן האחורי.

הזאב 2 מורשה להסיע יותר נוסעים -המנוע טיפה שונה(ולא בנפחים שהוזכרו) והרבה יותר נעים לנסיעה .

הרכב לא מורכב בהתכוף.

מעבר לזה לא ניכנס לפרטים נוספים .

בס"ד

לצביקה

א-אני מצרף עוד תצלום של אינטר ממוגנת כולה מהרצפה עד הגג."ברינקס"ככה יש כאלה שקוראים לה.מסיע 13 איש

ב-האם אין בלאי מואץ ברכבים ממוגני ירי?אני אישית נתקלתי באוטובוסים של אגד והחברות הכלכליות של המועצות האזוריות ביש"ע

מדגם וולוו B10 היו כאלה שלאחר שישה חודשים על הכביש הגיר פשוט "ניטחן".הריטרדר מתחמם בצורה רצחנית.

עכשיו יש את הB12 עם מנוע בעל נפח יותר גדול אבל לאורך זמן נראה לי שיהיו בעיות מכניות.

ברכבים האלה גם הצבאיים וגם האזרחיים אין נהגים קבועים יש מיומנים יותר ויש פחות וזה דבר שאולי גורם לבלאי המואץ של הרכבים

האלה (לדעתי)

002.JPG

003.JPG

004.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוולבו B10 יש לו מנוע בסביבות ה320 -350 כוח סוס. תוסיף עוד מיגון וגם גיר אוטומטי והעסק בקושי זז. הB12 בא עם מנוע 420 כוח סוס כמו של המשאיות FH12 לכן הוא סוחב יותר טוב . אילו לא היו מתעקשים על גיר אוטומטי אפשר היה לקבל יותר כוח מהמנוע ואפילו להרכיב מיגון יותר מסיבי , אבל כולם מפונקים . הB12 עם מנוע כזה אמור להחזיק כמעט לנצח , כי עם אותו מנוע נוסעים עם 50 ומשהו טון בלי בעיות מיוחדות .

פורסם
בס"ד

לצביקה

א-אני מצרף עוד תצלום של אינטר ממוגנת כולה מהרצפה עד הגג."ברינקס"ככה יש כאלה שקוראים לה.מסיע 13 איש

ב-האם אין בלאי מואץ ברכבים ממוגני ירי?אני אישית נתקלתי באוטובוסים של אגד והחברות הכלכליות של המועצות האזוריות ביש"ע

מדגם וולוו B10 היו כאלה שלאחר שישה חודשים על הכביש הגיר פשוט "ניטחן".הריטרדר מתחמם בצורה רצחנית.

עכשיו יש את הB12 עם מנוע בעל נפח יותר גדול אבל לאורך זמן נראה לי שיהיו בעיות מכניות.

ברכבים האלה גם הצבאיים וגם האזרחיים אין נהגים קבועים יש מיומנים יותר ויש פחות וזה דבר שאולי גורם לבלאי המואץ של הרכבים

האלה (לדעתי)

גם הזאב מבוסס על ברינקס, לפני שכולם רצים ומהללים את תוצרת הארץ -נא לבדוק מה המקור של הרכב. ע"פ מקורות זרים הוא הובא מחו"ל והותאם בארץ. חשוב לציין שיש בישראל פוטנציאל מצויין לתעשית רכב מתקדמת, אבל להחליף גלגלים ולעבור לסינגל ג'אנט במקום דאבל ג'אנט זה לא, ואני מדגיש שוב -לא פיתוח רכב חדש. אז בבקשה להפסיק עם קשירת הכתרים.

אוטובוס ממוגן שוקל יותר הרבה ממצבו המקורי, יש מקורות שאומרים 4 טון יותר. הוא לא יועד לקומבינת המיגון ולראיה הבלאי שציינת. כמובן שאפשר לבוא ליצרן ולהגיד לו: שמע אחי, בוא תעשה לי שלדה חדשה עם גיר חדש כי במקום לקחת 5 טון אנשים אני לוקח 5 טון + 4 טון מיגון. דבר נוסף זה התמודדות עם מכלולי הרכב האחרים, קרי כריות אוויר ושאר עניינים מפוקדי מחשב. שאלה טובה אם התייחסו לזה או הקטינו ראש.

ברור שניתן לבנות אוטובוס ממוגן בצורה נכונה, זה עולה כסף.

בעיה נוספת היא ביטול אזור סופג אנרגיה בחזית ראוטבוס בגלל המיגון, תקרא דיווחיים של מד"א למשל, כל פעם שאוטובוס ממוגן מעורב בתאונה חזיתית אז הרכב הנפגע חוטף בגדול.

את התשובה תמצא אולי אצל המחוקק, מי אישר להתקין כל כך משקל חריג על האוטובוס? האם יש אישור יצרן שלדה?

האם בנאדם פרטי או חברת תובלה יכול לחרוג / להתעלם מחוקי היצרן ועדיין לקבל אישור נסיעה בכביש ציבורי?

חשוב לציין שהאוטבוסים האלו עושים עבודה חשובה מאד במקומות הנדרשים, אם יש ביקורת היא כלפי המפרט שאינו תואם את המשימה.

פורסם

צביקה וגיא - לגבי ה"זאב" - עשיתם בלאגן.

כל הזאבים הורכבו בהתכוף, קבלן משנה של רפאל. הזאב פותח בארץ ולא מבוסס על שום רכב בלדרות מאובטחת (אם תחפשו תמונות של ה"אגוז" שמבוסס על אביר ונמצאים כמה ממנו במג"ב, תוכלו לראות אולי את האבא של הזאב). גם הזאב 2 פותח בארץ. מהדור הראשון היה דגם אחד בלבד (רכב בודד) על סינגלים, והוחלט שהסדרה תהיה על דאבל. היו זאבים על שלדות 2004 עם עלים מלפנים ומנוע אחר. אח"כ התבססו על שלדות 2006 עם סלילים במתלה הקדמי והמנוע החדש יותר, והזאב 2 כבר על שלדות 2008. בזאב 2 הוחלט על שיפור הניידות ולכן מעבר לסינגלים.

ונסתפק בזה... כיוון שמדובר ברכב הנמצא בשירות מבצעי, רצוי לדעתי לא להרחיב.

גם על הספארון ראוי לא להרחיב, כיוון שגם הוא בשירות מבצעי.

אסף.

פורסם

למי שהתעניין במשאית- סדנא ניידת שנוסעת על המסילות- מצאתי את התמונות שצילמתי בזמנו, בבקשה:

גלוק495.jpg

גלוק497.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום וחג שמח לאנשי פורום אספנות,

קצת אוף-טופיק, אבל יכול להיות שיעניין אתכם.

אני מציע למסירה אוסף של גליונות טראק, מאמצע שנות ה-90 עד 2004 + כמה מהתקופה האחרונה.

קיבלתי אותם "בירושה" והייתי רוצה למסור אותם הלאה למי שיעשה בהם שימוש או ישמור אותם לאוסף.

לפיכך, אעדיף למסור את כל ההוצאה במלואה ולא בגליונות בודדים. תודה על ההבנה.

אם אתם מעוניינים ומוכנים לאסוף אותם מנתניה, אנא שלחו לי הודעה פרטית.

בברכה.

פורסם
צביקה וגיא - לגבי ה"זאב" - עשיתם בלאגן.

כל הזאבים הורכבו בהתכוף, קבלן משנה של רפאל. הזאב פותח בארץ ולא מבוסס על שום רכב בלדרות מאובטחת (אם תחפשו תמונות של ה"אגוז" שמבוסס על אביר ונמצאים כמה ממנו במג"ב, תוכלו לראות אולי את האבא של הזאב). גם הזאב 2 פותח בארץ. מהדור הראשון היה דגם אחד בלבד (רכב בודד) על סינגלים, והוחלט שהסדרה תהיה על דאבל. היו זאבים על שלדות 2004 עם עלים מלפנים ומנוע אחר. אח"כ התבססו על שלדות 2006 עם סלילים במתלה הקדמי והמנוע החדש יותר, והזאב 2 כבר על שלדות 2008. בזאב 2 הוחלט על שיפור הניידות ולכן מעבר לסינגלים.

ונסתפק בזה... כיוון שמדובר ברכב הנמצא בשירות מבצעי, רצוי לדעתי לא להרחיב.

גם על הספארון ראוי לא להרחיב, כיוון שגם הוא בשירות מבצעי.

אסף.

קודם כל סליחה על שגיאות הדקדוק בפוסט הקודם שלי, קורה, מצטער..

אגדה מספרת שהזאב בוסס על רכב ברינקס מאחת ממדינות דרום אמריקה, אנשי החברה ההיא באו עם אבי הזאב להדגמה, ולאחר כבוד נשאר הברינקס לבדיקה (מכבסת מילים להעתקה) ואנשי החברה הובלו אחר כבוד לנתב"ג שם קבלו בעיטה מנומסת בתחת לכיוון המטוס...

פורסם

זה הקטע עם אגדות. הן לא נכונות. אבל שיהיה...

(אם כבר, יש רכב פולני מאוד דומה לזאב, או יותר נכון לאגוז, ואם רוצים עוד בדיקת רקמות, יש גם רכב איטלקי עם קפסולה מאוד דומה... וכולם נבנו על ידי אותם אנשים שמאוחר יותר בנו את הזאב)

אגב, בונצואלה הופיע לפני שלוש שנים העתקה של הזאב מייצור מקומי על שלדה אחרת. ובנוסף התכוף מוכרים את ה WOLF שנראה כמו זאב אבל הוא לא זהה ב100% בהרבה מדינות בעולם, כולל בדרום אמריקה, אסיה, ואפריקה..

אסף.

פורסם
זה הקטע עם אגדות. הן לא נכונות. אבל שיהיה...

(אם כבר, יש רכב פולני מאוד דומה לזאב, או יותר נכון לאגוז, ואם רוצים עוד בדיקת רקמות, יש גם רכב איטלקי עם קפסולה מאוד דומה... וכולם נבנו על ידי אותם אנשים שמאוחר יותר בנו את הזאב)

אגב, בונצואלה הופיע לפני שלוש שנים העתקה של הזאב מייצור מקומי על שלדה אחרת. ובנוסף התכוף מוכרים את ה WOLF שנראה כמו זאב אבל הוא לא זהה ב100% בהרבה מדינות בעולם, כולל בדרום אמריקה, אסיה, ואפריקה..

אסף.

אכן, לרוב האגדות כמו אלו של הגויים מ"האחים גרים" עד עלילות הברון מינכהאוזן אין בסיס עובדתי חזק, להבדיל- אגדות ממורשת ישראל הן נכונות, ראה למשל אגדתות של חז"ל.

אז אם אגדה ישראלית מספרת על רכב בלדרות מבוסס שלדת פורד F550 שהובא במיוחד מדרום או מרכז אמריקה לישראל, אז ייתכן שיש בזה משהו ועכשיו צריך כמה גורמים מוסמכים לסתור את הסיפור..

התכוף ורפאל פיתחו וייצרו מוצרים מתקדמים וטובים מאד, כל אחת מצויינת במה שעושה, רפאל מובילה עולמית בכמה תחומים, התכוף מייצרת מיכליות והתקנות לרכבי כיבוי ברמה גבוהה ובכלל מגיע רק פרגון לתעשיה המקומית.

רק מה, חשוב להבין ששתי החברות לא מייצרות רכב, להחליף בולמים וגלגלים זה עדיין רחוק מפיתוח רכב. היה אפשר לקחת את הזאב רחוק יותר, הנעה שקטה וכד'. בכל מקרה שיהיה להם בהצלחה, במיוחד להתכוף, לרפאל לא צריך לדאוג.. .

פורסם

גיא . מה ההתנשאות הזאת ? אני לא אוהב את המילה "גויים". אין שום הוכחה שאגדות חז"ל אמיתיות יותר מאלו של עמים אחרים . לידיעתך , הברון מינכאוזן שהיה גוזמאי ידוע מבסס את סיפוריו על קרבות נגד הטורקים , שאכן היו . אם כל הכבוד לתעשיה הישראלית , ויש כבוד , אנחנו עדיין מסוגלים כאן רק לשפר כלי רכב ולא לבנות רכב מההתחלה עד הסוף כולל מנוע . יתכן שהבעיה היא כלכלית , אבל עדין זו עובדה . אני מבין שאתה אדם מאמין אבל לדעתי החילונית לא היה לנו קיום במזרח התיכון ללא כלי הנשק שמספקים לנו ה"גויים ". אתה בודאי חושב שהכל מלמעלה וקשור ללימוד תורה אבל אני מאוד מקוה שלא נהיה במצב שנצטרך לשקול מי צודק . זה לא שייך לנושא הפורום אבל הפעם הרגזת אותי . זה נכתב למרות הכל בשיא הידידות .

פורסם
גיא . מה ההתנשאות הזאת ? אני לא אוהב את המילה "גויים". אין שום הוכחה שאגדות חז"ל אמיתיות יותר מאלו של עמים אחרים . לידיעתך , הברון מינכאוזן שהיה גוזמאי ידוע מבסס את סיפוריו על קרבות נגד הטורקים , שאכן היו . אם כל הכבוד לתעשיה הישראלית , ויש כבוד , אנחנו עדיין מסוגלים כאן רק לשפר כלי רכב ולא לבנות רכב מההתחלה עד הסוף כולל מנוע . יתכן שהבעיה היא כלכלית , אבל עדין זו עובדה . אני מבין שאתה אדם מאמין אבל לדעתי החילונית לא היה לנו קיום במזרח התיכון ללא כלי הנשק שמספקים לנו ה"גויים ". אתה בודאי חושב שהכל מלמעלה וקשור ללימוד תורה אבל אני מאוד מקוה שלא נהיה במצב שנצטרך לשקול מי צודק . זה לא שייך לנושא הפורום אבל הפעם הרגזת אותי . זה נכתב למרות הכל בשיא הידידות .

הי יעקב, אני רחוק מאד מלהיות דוס, לרגע אין התנשאות, אהבתי את אגדות הברון מינכהואזן, אבל ראבאק יש את הסיפור על סוס שלא הפסיק לשתות כי היה חתוך באמצע והמים נשפכו מאחוריו, לרגע לא לקחתי את זה ברצינות גם כילד.

אין לי דבר וחצי נגד גויים וגויות, להיפך וכשאומרים ימ"ש אחרי המילה גוי זה לא ממש גורם שמחה.

ישראל קיימת בזכות תחמושת ונשק מהגויים, אתה צודק לחלוטין. זה לא הפורום המתאים לדבר היסטוריה, אבל אוסיף הערה- בן גוריון ביקש מאדנאור הגרמני שילומים אחרי השואה, לא היה נעים לו לבקש 500 מליון דולר כמו שסיכמו הישראלים מראש, הוא ביקש רק 250 והמתרגם הגדיל ראש וביקש 500 מליון וקיבל, גם בזכות ההפרש הזה אנחנו חיים כאן.

יש כאן תשתית מצויינת לפיתוח רכב חדש או מכלולים, אבל המון פטפוטי סרק וכסף נשפכים על קוביות בצבע קקה ובסוף קוראים לזה רכב ישראלי. זה מקומם כי יש כאן אנשים מצויינים ויכולת פיתוח שלא נופלת מאף חברה בחו"ל. טנק המרכבה דוגמא אחת..

פורסם

אז כנראה לא ירדתי לסוף דעתך . השכנים שלי במקום העבודה רובם מסורתיים וכל הזמן מפמפמים לי שמקור צרותי הוא שאינני מניח תפילין או שאינני שומר שבת או שהמזוזות אצלי לא נבדקו או שבכלל לא יזיק לי להאמין כך שלחץ הדם שלי עולה כשאני שומע דברים הקשורים לדת . בזה העיניין סגור . לגבי הכשרונות והידע אין ספק שאנחנו אם רק רצינו יכולנו להיות מעצמה גם בתחום הרכב כמו שאנחנו בהייטק או כמו שהיינו בזמנו בחקלאות .

פורסם
אז כנראה לא ירדתי לסוף דעתך . השכנים שלי במקום העבודה רובם מסורתיים וכל הזמן מפמפמים לי שמקור צרותי הוא שאינני מניח תפילין או שאינני שומר שבת או שהמזוזות אצלי לא נבדקו או שבכלל לא יזיק לי להאמין כך שלחץ הדם שלי עולה כשאני שומע דברים הקשורים לדת . בזה העיניין סגור . לגבי הכשרונות והידע אין ספק שאנחנו אם רק רצינו יכולנו להיות מעצמה גם בתחום הרכב כמו שאנחנו בהייטק או כמו שהיינו בזמנו בחקלאות .

אפשר בהחלט להיות גורם משמעותי בתחום רכב כבד, לקמינס יש מפעל בסין, למה לא תפתח כאן מפעל למנועים וגנרטורים וגם סניף שישרת את אפריקה והמזרח התיכון? במקום לשלם הון על הובלה ימית ותמיכה ולוגיסטיקה מצד שני של הכדור?

אותו דבר קטרפילר ועוד יצרנים. חברות גדולות שמוכרות בישראל לגופים ממשלתיים חייבות ברכש גומלין, דוגמאות: GM, וולבו, דאף, איווקו נאביסטאר קמינס וקטרפילר, במקום לקנות כאן שייבות וחלקי אלומיניום אפשר לפתח עבורן חלקים מתקדמים לרכב. במקום להיות סיני שעושה ברגים, להיות ישראלי שמפתח היי טק. לפני שנתיים קטרפילר הסתבכה עם חלק ממנועי ACERT ונאלצה לגנוז אותם עד שפתרו את הבעיה, משום מה יש אזיו תחושה שמוח יהודי יודע לטפל טוב בפתרון בבעיות, בעיקר שיש שם היי טק, זה היתרון של היי טק ישראלי על סיני והודי.

-גיא

פורסם

היי טק כן , ייצור המוני של מנועים לא . מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא נוכל להתחרות במשכורות הנמוכות שמקבלים הפועלים בסין . לא סתם הרבה יצרנים העבירו המפעלים לסין ומשם הם שולחים לכל העולם . נוכל תמיד להתחרות ברכיבים מסוימים ולא יותר מזה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...