Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בס"ד

אתה מתכוון לרכב הזה?

מדובר בדגם אמריקאי בשם "E-ONE

לפי מה שאני יודע יש או היו עשרה רכבים מהדגם הזה בשרותי הכיבוי בארץ.

מה שכבאי וותיק אמר לי שהרכב הזה לא מתאים לארץ.לא אמין ועוד כהנה וכהנה בעיות.

אולי צדק מי שאמר לי שמה שטוב בחו"ל לא בהכרח טוב לארץ.(ע"ע האוטובוסים הדו קומתיים של אגד בזמנו)

E-one, יצרן רכבי כיבוי אש, הדגם הכי דומה לזה שבתמונה נקרא cr137 מנוע קמינס ISM מספק 500 כ"ס ותיבה אוטומטית פלנטרית של אליסון עם 5 הילוכים.

ככל הזכור לי סולמות ה E-One נכנסו לשימוש איפשהו באמצע-סוף שנות ה 90. סולמות כאלה נמצאים בין היתר בשימוש בתחנות פתח תקווה, גבעתיים, באר שבע, ראשון לציון, כרמיאל, אשדוד אם כי אני לא בטוח שכולן מאותו הדור.

בתקופה שהייתי "מתנדב שרוף" בכיבוי זכור לי סיפור על הרכב של פתח תקווה, שבשבוע הראשון לשירותו המבצעי כיסח את כל צד ימין שלו בדרך לאירוע.

מלבד הרושם שהמפלץ הזה משאיר, גם אני טוען שאין לו מקום בארץ. הוא ארוך (למעלה מ 14 מטר, לא כולל הסל בחזית), רחב, איטי ולא נוח לתמרון בארץ. גם הסולם שלו מתנשא לגובה של 27 מטרים בלבד.

אני חושב ההצבה ההזוייה ביותר שלו היא בתחנת גבעתיים, עיר שמתהדרת ברחובות סופר צרים וצפופים :roll:

אני לא זוכר אם הוא נושא מים, אבל הוא הסולם היחיד בארץ שכולל משאבה מובנת, יתר הסולמות והמנופים של שירותי הכיבוי מחייבים הזנת מים חיצונית מאחת הכבאיות.

אם מישהו רוצה יש לי PDF של ה E-ONE. הוא כבד מדי כדי להעלות לפורום, שילחו לי כתובת מייל בהודעה פרטית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ככל הזכור לי סולמות ה E-One נכנסו לשימוש איפשהו באמצע-סוף שנות ה 90. סולמות כאלה נמצאים בין היתר בשימוש בתחנות פתח תקווה, גבעתיים, באר שבע, ראשון לציון, כרמיאל, אשדוד אם כי אני לא בטוח שכולן מאותו הדור.

בתקופה שהייתי "מתנדב שרוף" בכיבוי זכור לי סיפור על הרכב של פתח תקווה, שבשבוע הראשון לשירותו המבצעי כיסח את כל צד ימין שלו בדרך לאירוע.

מלבד הרושם שהמפלץ הזה משאיר, גם אני טוען שאין לו מקום בארץ. הוא ארוך (למעלה מ 14 מטר, לא כולל הסל בחזית), רחב, איטי ולא נוח לתמרון בארץ. גם הסולם שלו מתנשא לגובה של 27 מטרים בלבד.

אני חושב ההצבה ההזוייה ביותר שלו היא בתחנת גבעתיים, עיר שמתהדרת ברחובות סופר צרים וצפופים :roll:

אני לא זוכר אם הוא נושא מים, אבל הוא הסולם היחיד בארץ שכולל משאבה מובנת, יתר הסולמות והמנופים של שירותי הכיבוי מחייבים הזנת מים חיצונית מאחת הכבאיות.

אם מישהו רוצה יש לי PDF של ה E-ONE. הוא כבד מדי כדי להעלות לפורום, שילחו לי כתובת מייל בהודעה פרטית.

איתמר.

בואו נעיר ת'עניינים ,ה קרה? קצת גשם כולם בפוך..

מוכר לך רכב כיבוי עם סולם ישן- כי זה פורום רכבים ישנים, כן? שנקרא "ציפור האש"?

היה מוצב בתל אביב, מתישהו עבר תאונה, נכנסו בו בצומת מהצד, התהפך, ולא הגיע לשריפה. הכדור אליך איתמר.:-P

אולי זה המגירוס בצד שמאל? לא יודע ממתי התמונה, יש מצב ששני מגירוסים מימין עדיין מוצבים איפשהו, טוב, לימני ביותר 5 ספרות בלוחית הרישוי, אבל לך תדע..

D720-002_wa.jpg

- גיא

פורסם

איזו יפה הכבאית שברולט!

כמה עצוב: עמדו בזמנו במגרש במסובים: ליילנד בולדוג מאד נדיר- קטן (לדעתי איזה 6-7 טון!) ועם מנוע בנזין אם איני טועה, ושברולט כזאת, הכבאים לא הסכימו למכור כי "רצו לשפץ"- ובסוף הכל הלך לברזל, למרות שהרבה רצו ליקנות (כמובן שאני ביניהם!)!:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שים לב לגריל של המשאית האמצעית, זאת האחות של שברולט הGMC,

אפשר לראות בגריל התחתון 3 אותיות שמעידות על כך שזאת GMC

אבל "דסיים - איז - דסיים" :-)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
שים לב לגריל של המשאית האמצעית, זאת האחות של שברולט הGMC,

אפשר לראות בגריל התחתון 3 אותיות שמעידות על כך שזאת GMC

אבל "דסיים - איז - דסיים" :-)

הנה אחת במצב טוב, GMC5000 מודל 1964, היתה עד 1990 בשירות מכבי האש של אינדיאנאפוליס, אינדיאנה. כבוד.

-גיא

truck-25.jpg

פורסם

אל תדאג- שם היא בטוח לא הלכה לברזל... לא חסרים שם אספנים, בטח של הכבאיות ובטח במצב כזה! רק אצלינו זה יכול להיות...:?:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ה-GMC שבתמונת השחור לבן היא 1960/1, בתמונה הצבעונית 1963/4/5/6 .

יש למישהו מפרט של ה- GMC בתמונות? איזה מנוע? תיבת הילוכים?

תודה, שבוע טוב

גיא

פורסם

היה מוצב בתל אביב, מתישהו עבר תאונה, נכנסו בו בצומת מהצד, התהפך, ולא הגיע לשריפה. הכדור אליך איתמר.:-P

אולי זה המגירוס בצד שמאל? לא יודע ממתי התמונה, יש מצב ששני מגירוסים מימין עדיין מוצבים איפשהו, טוב, לימני ביותר 5 ספרות בלוחית הרישוי, אבל לך תדע..

D720-002_wa.jpg

- גיא

השניה משמאל - GMC, הנה אחת במצב יפה

E2r.jpg

http://www.deerfieldfire.org/index.php?a=apparatus

-גיא

פורסם

איתמר.

לפני כמה ימים מיום כתיבת ההודעה הזאת נסעתי לטפל ביונדאי גץ שלי וסמוך ליציאה מבאר שבע ראיתי את ה-E-ONE

ניגרר על טריילר מתחנת הכיבוי למקום בלתי ידוע.עדיין לא קבלתי תשובה לאן גררו אותו:roll:

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

D720-002_wa.jpg

- גיא

הזכרת לי את הסיפור על ציפור האש.

את האמת אין לי מושג איזה רכב זה היה, אבל גם אני מכיר את הסיפור עם התאונה וההתהפכות. כשנזכרתי בסיפור הזה עלו לי לראש שני תסריטים, כנראה שאחד מהם הוא הנכון ו\או שאחד ממשיך של השני.

מצלצל לי משהו שהמנוף נמכר לחברת מנופים (אולי מנופי אבי?) ומשהו עם הרשות הפלסטינאית. יכול להיות שהמנוף נמכר לחברת מנופים ואז נמכר (נגנב? :wink:) והגיע לרשות הפלסטינאית.

תמונת הארכיון הזו צולמה בת"א, יש לי תמונה נוספת מאותו הסט, מצורפת מטה. המגירוסים מהתחנות העירוניות לדעתי כבר לא קיימים, אולי נשארו בודדים לשריפות קוצים. בתחנות יו"ש הם דווקא פעילים מאוד וגם צה"ל עדיין מחזיק סטוק לא מבוטל של רכבים כאלה.

מתישהו במהלך שנות ה 90 צולם הקליפ של שב"ק ס' "תתקעו בחצוצרה" עם מגירוס של תל אביב. יכול להיות שזה אותו אחד אפילו שמופיע בתמונות הארכיון:

איזו יפה הכבאית שברולט!

כמה עצוב: עמדו בזמנו במגרש במסובים: ליילנד בולדוג מאד נדיר- קטן (לדעתי איזה 6-7 טון!) ועם מנוע בנזין אם איני טועה, ושברולט כזאת, הכבאים לא הסכימו למכור כי "רצו לשפץ"- ובסוף הכל הלך לברזל, למרות שהרבה רצו ליקנות (כמובן שאני ביניהם!)!:cry:

שברולט או GMC דומה עומדת היום (או לפחות עמדה לפני 10 שנים) בתחנת רמת גן. אם אני זוכר נכון היא הגיעה מהמגרש במסובים ועמדה זמן רב במוסך התחנה לבדיקת התכנות שיפוץ. בסופו של דבר הוחלט על שיפוץ חיצוני בלבד והיא הועמדת כפסל סביבתי בחצר התחנה. אפילו מצאתי תמונה שלה, מדהים מה שההארד דיסק זוכר :wink:

3911969.jpg

wwwm1825.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם כבר מדברים על כבאיות תראו מה מצאתי בארץ..

אני מת לקנות אותה אבל בנתיים לא מוכנים למכור, ואומרים שהיא בשימוש..לך תדע?!?

20122010668 - עותק.jpg

20122010667 - עותק.jpg

20122010666.jpg

חבר מועדון ה-5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...