Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רואה שהפיכת כבאית מגירוס למשאית שטח מתחיל לתפוס . ראיתי באתר "מושטח" של הרציון שיש להם גם כן אחת כזאת .

המשאית בתמונות שלוש שתגובות למעלה היא המשאית של "מושטח". ייתכן והבחור עובד אצלם.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם.

מחפש מידע על קוטרקטור/ים שהיו בצה"ל עם תא שינה. הכוונה לתא שינה אינטגרלי שנבנה על בסיס הקבינה הקיימת ולא כדוגמת התא שינה שהיה בדגם של המאק DM800 ששירתו בצבא.

מענין לדעת כמה היו? מי ייצר אותם? האם שרדו?כל מידע יתקבל בברכה.תודה מראש

פורסם

רוני, אתה מתכוון ל:

DSC01942.jpg

אתה בטוח? אאל"ט לא הורכבו כאלה בארץ אבל לך תדע אילו נסיונות היו...

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

א. היות ורוני דיבר איתי, אני יודע שהוא לא מתכוון לכזה דבר, אלא לתוספת מקומית, תא מיטה נטו, משהו בחצי גובה ממה שיש כאן שהיו עוברים אליו דרך החלון האחורי שנפתח.

ב. במבט חפיפי ראשון הקאבינה נראית כמו קאבינה של אפאש 56/7...

DSC01942.jpg

T

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הבנתי - הקבינה בתמונה "שלי" היא כמובן הארכה של קבינת הקלייסדייל/קומט, הנה להדגמה אחד מאורוגוואי:

93994932.jpg42740513.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
א. היות ורוני דיבר איתי, אני יודע שהוא לא מתכוון לכזה דבר, אלא לתוספת מקומית, תא מיטה נטו, משהו בחצי גובה ממה שיש כאן שהיו עוברים אליו דרך החלון האחורי שנפתח.

ב. במבט חפיפי ראשון הקאבינה נראית כמו קאבינה של אפאש 56/7...

DSC01942.jpg

T

גיא הדגם הצה"לי מאוד דומה רק שבגלל שהספרים מוקמו היכן שמיכלי האוויר ,בדגם שבתמונה, נאלצו לחתוך את החלק התחתון של הסליפר כמו כן פתחו חלון בצד ליד המיטה בנוסף הרכיבו לו גגון פח שבלט קדימה והיווה מגן שמש וכך גם בחלק האחורי ולא הבנתי למה,

פורסם
שלום לכולם.

מחפש מידע על קוטרקטור/ים שהיו בצה"ל עם תא שינה. הכוונה לתא שינה אינטגרלי שנבנה על בסיס הקבינה הקיימת ולא כדוגמת התא שינה שהיה בדגם של המאק DM800 ששירתו בצבא.

מענין לדעת כמה היו? מי ייצר אותם? האם שרדו?כל מידע יתקבל בברכה.תודה מראש

עדיין יש לפחות 1 כזה ששוכב אי שם בימ"ח של התובלה.

משתמשים בו מפעם לפעם .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

משאית FWD מתוצרת אמריקאית, שלל ממלחמת סיני. להצבא המצרי היו הרבה גירסאות של משאיות כאלה.

(FWD - הנעה לארבעת הגלגלים). החברה התמחתה ברכבים עם הנעה לכל הגלגלים, אבל ייצרה גם משאיות רגילות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גיא הדגם הצה"לי מאוד דומה רק שבגלל שהספרים מוקמו היכן שמיכלי האוויר ,בדגם שבתמונה, נאלצו לחתוך את החלק התחתון של הסליפר כמו כן פתחו חלון בצד ליד המיטה בנוסף הרכיבו לו גגון פח שבלט קדימה והיווה מגן שמש וכך גם בחלק האחורי ולא הבנתי למה,

נצל"ש אולי מישהו יכול לספר על הקונטרקטור האזרחי. גיר חצי אוטומטי 8 הילוכים קדמיים ו 2 רברס, איזה מנוע יש שם?

attachment.php?attachmentid=181936&d=1260617831

- גיא

פורסם

שלום לנכבדי וחכמי הפורום. לאחר שערכתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חשבתי שכאן בהחלט תבוא הישואה. האם מישהו יכול לומר לי מה היה דרגת הצמיגות שהיה נהוג להשתמש בה למשאיות הישנות משנות ה 70? כמו הסקניה, הוולו על סידרת ה N 86 וה N88, הליינדים בזמנו וכדומה? כמו כן אני יודע שבמשאיות כאלה השתמשו בשני מצברים של 12 וולט. העניין הוא שאני לא יודע כמה אמפר שעה צריך בכדי להתניע משאית. בחנות למצברים שהלכתי אלייה וגם לאוטו דיפו אמרו שצריך מצברים עם 90-100 אמפר שעה כל אחד. במקום אחר ששאלתי בפורום אמרו שצריך לפחות 2 מצברים של 170 אמפרשעה כל אחד לפחות. מדובר במשאיות שהיה להם מנוע דיזל בערך 6,500 סמ"ק או 7,000 עם אולי 150,170 כוח סוס לכל היותר. האם באמת צריך מצברים כאלה חזקים?

האם אפשר להשתמש בשמן מתקדם, סינטטי או חצי סינטטי למשאיות עתיקות שכאלה? יש לי שמן מניראלי 10-30 שמתאים למנועי בנזין ומנועי דיזל עם הזרקה וטורבו או ללא. האם שמן כזה יתאים למשאית עתיקה? היום למשל נכון ל 2010 דרגת השמן הכי גבוהה היא API SN כאשר בשנות ה 80 היה את ה SE ובשנות ה 70 היה בטח שמן יותר עתיק מזה. ככל שדרגת ה API בשמן גבוהה ככה רמת האבץ וחומרים אחרים קטנה. אבץ היה נחוץ בכדי לשמור על מיסבים במנועים של פעם. האם שמן מודרני של המאה ה 21 מתאים לשימוש במשאיות של שנות ה 70 של המאה הקודמת?

תודה לעונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נצל"ש אולי מישהו יכול לספר על הקונטרקטור האזרחי. גיר חצי אוטומטי 8 הילוכים קדמיים ו 2 רברס, איזה מנוע יש שם?

attachment.php?attachmentid=181936&d=1260617831

- גיא

שלום לך גיא,האמת שקשה מאוד להגיע לפרטים על אותם 5 קונטרקטורים מהדגם שציינת.לפני זמן מה ניסיתי לחפש קצה חוט לענין והיה מאוד קשה היות והנפשות שפעלו בנושא כבר לא זוכרים בגלל הגיל והאמת שרובם כבר לא עימנו.מה שיכולתי לברר זה שהיו במקור 5 פרטים כפי שציינתי שהיו שייכים ל-1 קבוץ אפיקים 1 לקואופ שלב (זה שמופיע בפרסומת) 1 ל"המניע" ועוד 2 של מחצבות כפר גילעדי.יש בידי את המס רשויי שלהם.לגבי הצד הטכני הם הופיעו עם מנוע קמינס 250 כ"ס וגיר חצי טוטומטי היחוד שלהם במבנה הקבינה היה שהוא הסתיים בחלקו התחתון בקו המדרגה לעליה לעומת יתר הקונטרקטורים שקו הקבינה התחתון הסתים עם הדלת ומיכלי הסולר היו תחת הקבינה.ישנו קונטרקטור צה"לי מאוד דומה לסדרה הזאת רק שהוא הגיע עם מנוע 335 כ"ס והוא נמצא בבית נבאלה במוזיאון של תובלה.דבר נוסף שייחד אותם הגלגלים שהיו ג'נט סגור.

פורסם

הי גיא,

בזמנו אני זוכר שדווקא אתה היפגנת ידע מרשים לגבי הקונטרקטורים, ולא רק בארץ.

עכשיו יכול להיות שאני חוזר על עצמי, אבל מה לעשות, הגיל, הגיל...

הגיר. הגיר החצי-אוטומטי הזה, ששמעתי עליו הרבה, אבל מעודי לא ראיתי משאית עם גיר כזה, ולא שום ספר, ברושור... שום כלום.

וכאחד שמתעניין מאוד בדברים השונים, ביחוד בתחום תיבות ההילוכים, אשמח לכל פירור מידע:

• האם זו גירסה של גיר ווילסון?
  • האם הופיע במשאיות של יצרנים אחרים?
  • האם נכון הסיפור שכשהגיע הזמן להחליף הילוך, הידית היתה יוצאת לניוטראל?
  • איך נראתה הידית?
  • אם לא היה המשך לייצור שלו, סביר להניח שהיו בעיות, הרבה אולי, או מאוד משמעותיות... מהן?
  • בשנות השמונים והתשעים קראתי המון ירחוני משאיות אנגליים, בהם היו גם מדורי נוסטלגיה, ענתיקות ומה-לא. אף פעם לא ראיתי שום איזכור של הגיר הזה... יכול להיות שהיה רק לייצוא?

תודה,

דב

פורסם

תשובה לסוג השמן אולי לא תקבל כאן (עקב זיכרון לקוי), אבל כמה שאלות כן:

לפי השאלה שלך נראה שאתה מחזיק משאית מהתקופה המדוברת... לא נראה לך שלא נענה לך לפני שתציג אותה ואת עצמך? כולנו פה מברכים על כל התגלות של משאית ישנה שמוחזקת על ידי מישהו עם כוונות טובות.

ואולי יש לך משאית שאנחנו חושבים שבכלל לא נשארו אקזמפלרים שלה?

גם, שם במקום כינוי, יתרום לשמחה...

לגבי איכות השמן, אתה בדיוק מדבר על התקופה בה חלק ממנועי הדיזל במשאיות היו מצויידים במגדש אוויר, ואפילו מצנן ביניים. במנועים אלה המאמצים הפנימיים היו הרבה יותר גדולים, ולכן בטח היו סוגים שונים של שמן...

מי שהיה יכול לעזור לנו כאן זה פיליפזון, מי שהיה המנהל הטכני של ליילנד מאק ורנו במשך הרבה שנים. איש נחמד מאוד שיצא מזמן לפנסיה, ושווה לחפש אותו. מבטיח לנסות.

אבל קודם כל - מצפה ממך לגילוי נאות, שכולל גם אולי, כמה תמונות?

דב

שלום לנכבדי וחכמי הפורום. לאחר שערכתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חשבתי שכאן בהחלט תבוא הישואה. האם מישהו יכול לומר לי מה היה דרגת הצמיגות שהיה נהוג להשתמש בה למשאיות הישנות משנות ה 70? כמו הסקניה, הוולו על סידרת ה N 86 וה N88, הליינדים בזמנו וכדומה? כמו כן אני יודע שבמשאיות כאלה השתמשו בשני מצברים של 12 וולט. העניין הוא שאני לא יודע כמה אמפר שעה צריך בכדי להתניע משאית. בחנות למצברים שהלכתי אלייה וגם לאוטו דיפו אמרו שצריך מצברים עם 90-100 אמפר שעה כל אחד. במקום אחר ששאלתי בפורום אמרו שצריך לפחות 2 מצברים של 170 אמפרשעה כל אחד לפחות. מדובר במשאיות שהיה להם מנוע דיזל בערך 6,500 סמ"ק או 7,000 עם אולי 150,170 כוח סוס לכל היותר. האם באמת צריך מצברים כאלה חזקים?

האם אפשר להשתמש בשמן מתקדם, סינטטי או חצי סינטטי למשאיות עתיקות שכאלה? יש לי שמן מניראלי 10-30 שמתאים למנועי בנזין ומנועי דיזל עם הזרקה וטורבו או ללא. האם שמן כזה יתאים למשאית עתיקה? היום למשל נכון ל 2010 דרגת השמן הכי גבוהה היא API SN כאשר בשנות ה 80 היה את ה SE ובשנות ה 70 היה בטח שמן יותר עתיק מזה. ככל שדרגת ה API בשמן גבוהה ככה רמת האבץ וחומרים אחרים קטנה. אבץ היה נחוץ בכדי לשמור על מיסבים במנועים של פעם. האם שמן מודרני של המאה ה 21 מתאים לשימוש במשאיות של שנות ה 70 של המאה הקודמת?

תודה לעונים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...