Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. סליחה על האורך של ההודעה. :oops:

כבר זמן מה ישנה בעיה ברכב: הרכב פשוט מתחמם ומגיע כמעט לקו האדום. בתחילה ראיתי שהמאווררים לא נכנסים לפעולה, ולכן שיערתי שמדובר או ביוניט או בנגד מהירויות. עשיתי קיצור וגישור על הנגד והיוניט, ונמצא שמהירות 1 פועלת וגם מהירות 2 פועלת, כלומר החשד נפל על היוניט. בינתיים הרכב התחמם לו לסירוגין, לפעמים בפקק עם מזגן או בלי מזגן הרכב לא התחמם, ולפעמים התחמם, ולפעמים בנסיעה בכביש מהיר עם מזגן וללא מזגן התחמם או שלא התחמם. כלומר תופעה משונה לחלוטין.

לפני כשבוע החלפתי ליוניט מקורי, הכל היה טוב ויפה, בוצע ניקוז אוויר, ובאמת הרכב לא התחמם יותר, עד הנסיעה אתמול. אתמול (בצהריים, היה מזג אוויר יחסית חם) נסעתי מחוץ לעיר עם מזגן, נסיעה בכביש מהיר הכל טוב ויפה, המחוג יושב לו קצת מתחת לחצי, התחיל פקק, המחוג התחיל לעלות קצת מעל החצי ואני רואה שהוונטה לא נכנסת לפעולה, עבר עוד טיפה את החצי (המחוג עדיין לא הגיע לאזור של שעה 11) והטמפ' התחילה קצת לרדת ונעצרה על החצי (כנראה הוונטה נכנסה לפעולה, וזו נסיעה עם מזגן פועל). לאחר מכן שוב נסיעה מהירה (הפקק השתחרר) ושוב החום על החצי. אמרתי ניחא, קצת עלה לא נורא.

בדרך חזרה (נסיעה בלילה, היה יחסית קריר כבר בחוץ), נסעתי בסביבות 140 -130 (קמ" ליממה) עם מזגן ופתאום הרכב מתחמם לו. המחוג כבר מגיע לאזור שעה 11, ומתייצב לו שם, לסירוגין עולה מעט ויורד מעט, אבל נשאר בצורה יציבה בשעה 11 (כלומר מעל החצי), כיביתי מזגן, שום דבר לא השתנה, עדיין המנוע חם יותר מדי. נכנסתי לתוך העיר, כנ"ל, החום עדיין בשעה 11, אני מגיע הביתה, מנוע בסרק, ואני קולט שהרכב מתחיל להתחמם הלאה כבר ממש לקראת הקו האדום, והוונטה עדיין לא נכנסת לפעולה (רק כשהפעלתי מזגן היא נכנסה לפעולה). דוממתי מנוע ונתתי לרכב להתקרר (הוונטה פעלה עד שהמנוע התקרר).

בקיצור: הבעיה היא כזו: הוונטות לפעמים נכנסות בדיוק בזמן (כששעון החום נמצא על החצי), ולפעמים לא נכנסות בכלל או נכנסות באיחור משמעותי מאוד. בנסיעה בתוך העיר עם מזגן ללא מזגן, בפקקים וללא פקקים, לא שמתי לב בכלל להתחממות והכל עבד פיקס. הבעיה החלה כאמור אתמול.

יש לציין כי התרמוסטט הוחלף (לא היה קיים קודם לכן) לפני כחצי שנה, לתרמוסטט מקורי. יוניט כאמור הוחלף לפני שבוע גם כן ליוניט מקורי.

אין לי כבר מושג מה יכולה להיות הבעיה, מדוע הוונטה נכנסת לפעולה מאוחר ולפעמים בכלל לא נכנסת לפעולה? מה עוד אפשר לבדוק? משאבת מים? רדיאטור סתום? יכול להיות ששעון החום מזייף?

הרכב הוא: פיאט פונטו 98, HSD 75, מזגן מקורי.

תודה רבה לעונים, ושוב סליחה על האורך.

ROOONEEYY

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר ראשון יש לבדוק אם לא חסר מיים/נוזל קרור ברדיאטור וכמו כן לבצע ניקוז אויר מהרדיאטור וממע' קרור המנוע.

חוסר מיים ו/או אויר במע' ישבש את הפעלת מאורר הרדיאטור ויגרום להתחממות המנוע.

אם כל זה תקין אז צריך לבדוק את טרמוסטט המנוע (למרות שהוא חדש יחסית).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קודם כל, תודה.

נוזל קירור נבדק ולא חסר, ניקוז בוצע גם כן בעת החלפת היוניט (לפני שבוע +-).

קשה לי להבין את הקשר לתרמוסטט, מכיוון שכאמור לעיתים הוונטות נפתחות ולפעמים לא נפתחות כלל, או נפתחות מאוחר מדי. בכל מקרה התרמוסטט נפתח בסביבות החצי (מעט לפני ששעו החום מראה על חצי). אני כבר אובד עצות...

שוב תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

עדכון קטן: פירקתי את נג המהירויות, מדדתי התנגדות בין שני הקונקטורים שיושבים כלפי חוץ (כלומר החוצה מהוונטה), וההתנגדות היא 0.8 אוהם במקום 0.3 כפי שצריך להיות. הסליל נראה שלם וללא נתקים.

מה יכולה להיות הבעיה?

ROOONEEYY

פורסם

טוב עכשיו ביליתי עוד איזה שעה בבדיקות שונות ומשונות.

ראשית ניתקתי לחלוטין את הקונקטור של המאוורר, נתתי למנוע לפעול עד שהחום הגיע בערך לשעה 10-11, ואח"כ דומממתי מנוע, חיברתי את הקונקטור והמאוורר התחיל לפעול במהירות השניה פעל פעל עד שהחום הגיע עד לחצי ואז נכנסה המהירות הראשונה ואז המנוע התקרר עד למתחת לחצי.

לאחר מכן ניתקתי את נגד המהירות, כצפוי המהירות הראשונה לא פעלה, החום עלה הגיע קצת לפני השעה 10 ואז המהירות השניה התחילה לפעול, פעלה פעלה, עד שהחום הגיע לקצת מעל החצי.

לאחר מכן חיברתי הכל בחזרה את כל הקונקטורים ונתתי לפעול עם מזגן ובלי מזגן, הוונטה נכנסת בזמן ונכבית בזמן ואין התחממויות. אוקיי, התחלתי לנסוע, נסעתי עד לבית (נסיעה של 5 דקות) עם מזגן, ופתאום אני רואה שהחום מתחי ללעלות מעל החצי, הגעתי כבר הביתה, החום עדיין מעל החצי, והוונטה פועלת אך ורק במהירות 1, למרות שכבר צריכה לפעול מהירות 2. כלום. (בשלב הזה אני כבר לא זוכר אם המזגן היה כבוי או מופעל). פועלת רק מהירות ראשונה, ולאט לאט לאט החום התחיל לרדת והתייצב שוב על החצי. כנראה אם הייתי ממשיך לנסוע החום היה ממשיך לעלות (בשעת מאמץ).

ראוי לציין שלפני כן בדקתי את הפיזוים בתא הכפפות (3 במספר, כולם שלמים), פירקתי את הקופסה בעלת 2 הברגים שיושבת בתא המנוע קורב לקיר האש, ושם היו 2 פיוזים, אחד כחול ואחד אדום, הכחול נראה לי קצת מאובק ובלוי ולכן החלפתי אותו (פיוז של 15 אמפר). לאחר מכן פירקתי את הקופסה מצד ימין (צד הנהג) שנמצאת ליד המצבר, ובה יש 3 ממסרים או 4 ממסרים, אחד מרובע וגדול, ועוד שניים או שלושה קטנים ומלבניים) הממסרים נראו שלמים.

בדקתי את ההתנגדות של הנגד מהירות, והוא תמיד הראה 0.8 כשהוא מנותק מהרכב, חיברתי אותו בחזרה, והנעתי את הרכב, כשהרכב התחמם הנגד הראה כל מיני תוצאות כמו 0.5 0.4 לאחר מכן 0.3, ובשעה שנכנסה המהירות הראשונה של הוונטה הוא כבר לא הראה כלום (כנראה מכיוון שאין התנגדות והוא מוליך).

אין לי כבר מושג מה יכולה להיות הבעיה. מה אני מפספס כאן? מדוע הרכב פעם מתחמם ופעם לא? למה הוונטה פעם פועלת ופעם לא פועלת בכלל או לא פועלת מהר? גרררררר אני כבר מעוצבן מהמערכת הזו...

ROOONEEYY

פורסם

כשהמזגן לא פועל מהירות 2 (המהירה) לא תפעל כי מהירות 1 (האיטית) מספיקה לקרור ראוי של המנוע.

מהירות 2 כן תפעל, כשהמזגן כבוי, רק במקרים קיצוניים שבהם מהירות 1 לא תוכל לקרר המנוע כעליות קשות ביום חם ובמהירות נסיעה איטית.

כשהמזגן פועל, לחץ גז המזגן שעולה מפעיל את מהירות 2 של המאורר גם אם חום המנוע נמוך.

פורסם

תודה על התשובה

אז זהו שהמזגן כן פעל, ועדיין מהירות 2 לא נכנסה לפעולה.

ברגע שהמזגן כבוי במצב נורמלי מהירות 2 נכנסת כששעון החום עולה ומגיע בערך עד לשעה 10.

רפח, היכן יושבים כל הממסרים שקשורים למאורר וממסר ההשהייה למזגן? בתא המנוע מצד ימין (צד הנהג) ליד המצבר או קרוב לקיר האש? ובאיזה ממסרים מדובר (מה הנתונים שלהם?).

תודה מראש

ROOONEEYY

פורסם

מצורפות תמונות של תא המנוע ושל הקופסאות שבהן מסתתרים ממסרים ופיזוים:

אשמח אם תוכל לזהות איזה מהממסרים הם של המזגן ומה תפקידם (יש ממסר למהירות 1, ממסר למהירות 2 וממסר השהייה אאל"ט)

תודה מראש.

ROOONEEYY

פורסם

בתמונה השניה שמשמאל, ליד המצבר 3 הממסרים שנראים עם נתיך חום של 7.5A, לאחר שכבר שהסרת את המכסה,

הם המסרים הרלבנטיים.

ממסר קטן אחד הנו להפעלת מדחס המזגן עם הנתיך החום.

ממסר קטן שני הנו ממסר מהירות 1, האיטית, של מאורר הרדיאטור.

הממסר הגדול הנו של מהירות 2, המהירה, של מאורר הרדיאטור.

בדגם זה אין ממסר השהיה כי מתג הלחץ של המזגן הנו של 4 מצבים (קוודרינרי) המפעיל לפי לחץ הגז את מהירות 1 ואם הלחץ גז עוד עולה אז הוא מפעיל את מהירות 2.

פורסם

אצלי ב HSD היה רק מאוורר אחד ולא שניים.

מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הזה, הרי ב HSD היה מורכב מזגן מקורי, לא ?!

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

נוזל קירור נבדק ולא חסר, ניקוז בוצע גם כן בעת החלפת היוניט (לפני שבוע +-)..

תוודא שהניקוז בוצע כראוי. יש בפונטו 2 פתחי ניקוז .

בהצלחה

יהודה

פורסם

ראשית תודה על התשובות של כולכם.

רפי, תודה, הבנתי, איזה מהממסרים הקטנים הינו של מהירות 1 ואיזה מהם של הפעלת המדחס? שווה אגב להחליף את כל 3 הממסרים הנ"ל ולראות מה יקרה? (עלותם דיי אפסית מבחינתי ולכן אני כנראה אחליף אותם).

יהודה: היכן יש 2 ברגי ניקוז? אני יודע שיש רק בורג אחד, ליד הקיר אש (מאחורי הפילטר אוויר לכיוון קיר האש). היכן נמצא הבורג ניקוז השני?

ניקוז האוויר בוצע בזמנו גם על רכב מדומם, וגם עם רכב מונע וחיכיתי עד שהתרמוסטט יפתח והוונטות יפעלו. בורר האוויר בשני המקרים היה מכוון על חום.

אריאל: גם כאן ישנה רק וונטה אחת, שפועלת ב2 מהירויות.

ROOONEEYY

פורסם

האם בדקתה טוב את השקע תקע של חוטי המאוורר למאוורר , יש מצב שהוא נשרף (בפנים) ולא תמיד תראה אבל המגע לא טוב ואז הוונטה פעם עובדת ופעם לא.

היתה לי בעיה דומה פעם (גם פונטו) מאוורר היה עובד ופעם לא, עד שהלכתי לחשמלאי שאמר שהמגעים שרופים (למרות שלא נראו כך) עשה הלחמה ישירה של החוטים למאוורר ומאז הרכב נסע ללא בעיות.

• תוכן חדש...