Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנע המכונית והפעל את המזגן וכעת הוצא החוצה את אחד משני הממסרים הקטנים וזה שיפסיק את פעולת מדחס המזגן הנו שלו ואז השני הנו של מהירות 1 למאורר הרדיאטור (הוא מפעיל המאורר רק ע"י המזגן).

מהירות 1 ע"י יוניט חום המנוע פועלת ללא ממסר, הארקה ישירות מהיוניט דרך הנגד אל המאורר.

אם אתה יכול ומסוגל להבין שרטוט חשמלי, אז כתוב את הדוא"ל שלך, כאן או בה"פ ואשלח לש שרטוט חשמלי של מע' הפעלת מאורר הרדיאטור במכוניתך.

בברכה - רפי לין :-)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דני: בדקתי את התקע הוא באמת נראה שלם ותקין. במקום הלחמה אני מעדיף למצוא קונקטור כזה חדש ולחבר את החוטים מחדש דרך הקונקטור. כנראה נתחיל לעשות סבב פירוקיות לחפש תקע כזה.

רפי: גם אני חשבתי ככה, ברגע שיורכב הגיר בחזרה והציריות יחזרו משיפוץ יהיה לי זמן להתעסק עם המזגן והממסרים ואני אחליף אותם לחדשים. נראה אם זה יעזור. מקסימום לא הפסדתי כלום. את הסכמות כבר שלחת לי בזמנו. תודה :)

שוב תודה, אם יהיה מה לעדכן אני אעדכן.

ROOONEEYY

פורסם

לי נראה שאין לך בעייה עם המאוורר, הממסרים ולא היוניט המפעיל אותו. תופעה מזכירה תרמוסטט שמתפקד לא תקין לסרוגין.

עקב עלות יחסית נמוכה של תרמוסטט לדגם רכב זה הייתי מציע לך להחליף אותו שנית.

פורסם

אבל, נאמר והתרמסוטט לא תקין מה שיכול להיות. למה הוונטה לא נכנסת לפעולה? הרכב מגיע לחום שהוא לא אמור להיות בו והוונטה כלל לא פועלץ, לא על מהירות 1 ולא על מהירות 2. למה התופעה הנ"ל קיימת? הרי אם התרמוסטט לא תקין הוונטה עדיין צריכה לפעול, לא?

ROOONEEYY

פורסם

או קיי תודה נתת לי עוד כיוון למחשבה. בימים הקרובים אחרי שאני אתפנה ואגמור להתעסק עם הגיר והציריות אני אתחיל לטפל במערכת הקירור.

ROOONEEYY

פורסם

מצטרף להמלצות להחליף טרמוסטט.

אצלי באונו הטרמוסטט נתפס במצב סגור וכתוצאה מזה המאוורר לא עבד בשום מהירות. רק שהדלקתי את המזגן הוא התחיל לעבוד בהתחלה במהירות 1 ואח"כ במהירות 2 אבל לא באופן רציף, כתוצאה המנוע התחמם.

לאחר מנוחה של כמה שעות הכל חזר לקדמותו והמאוורר החליט פתאום לעבוד כרגיל, למרות זאת לא הייתי שקט ולקחתי את הרכב לחשמלאי שלא מצא כלום. שבוע אחרי זה הטרמוסטט נתפס סופית, המנוע התחמם בכביש מהיר, כל הנוזל קירור עף החוצה ופגע בחלקי מתכת רותחים, התוצאה היתה אדים לבנים מתוך מכסה המנוע... גם במקרה זה המאוורר לא עבד בשום אופן, אז דרדרתי את הרכב 3 ק"מ בירידה עד הבית עם מנוע כבוי. יום למחרת עשיתי גישור על המהירות הגבוהה והמאוורר עבד קבוע. למרות שהתרמוסטט היה תפוס המנוע לא התחמם וכך הגעתי למוסך.

אגב לא קרה כלום למנוע, ראש מנוע ולרדיאטור מכיוון שעצרתי את הרכב בשוליים בזמן.

פורסם
או קיי תודה נתת לי עוד כיוון למחשבה. בימים הקרובים אחרי שאני אתפנה ואגמור להתעסק עם הגיר והציריות אני אתחיל לטפל במערכת הקירור.

שלא יתבשל לך המנוע עד אז, ממליץ לך לטפל בזה קודם.

פורסם
יהודה: היכן יש 2 ברגי ניקוז? אני יודע שיש רק בורג אחד, ליד הקיר אש (מאחורי הפילטר אוויר לכיוון קיר האש). היכן נמצא הבורג ניקוז השני?.

לזכרוני , בורג הניקוז הנוסף הוא בחלק העליון של צד הרדיאטור (לא צד נהג אלא צד נוסע) .

תעשה ניקוז מסודר, קודם הבורג האחורי ואח"כ הבורג הקדמי (אם אינני טועה).

לדעתי, כך תיפתר לך בעית ההתחממות.

בהצלחה

יהודה

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון והקפצה לאחר שנתיים:

מאז הספקתי להחליף:

1. רדיאטור

2. יוניט שעון חום מנוע (בעצם הנגד המשתנה שמחובר ישירות לשעון חום מנוע ומראה את חום המנוע)

3. תרמוסטט

ועדיין הנבלה מתחממת, או לפחות ככה מראה השעון חום מנוע.

נסעתי עם וונטה מקוצרת ומחוברת תמידית פעם במהירות 2 ופעם במהירות 1, והרכב עדיין מתחמם ושעון החום מנוע מראה שעה 11, נסעתי עם מזגן וללא מזגן ולא משנה מה השעון תמיד בסופו של דבר מראה 11. בהתחלה הוא מראה כמו שצריך שעה 9 , אבל לאחר כמה מחזורים של כניסת וונטה והפסקת וונטה הוא מתחיל לעלות עד שהוא מגיע לשעה 11, וכשהוא בשעה 11 אז לפעמים הוונטה פועלת ולפעמים מפסיקה (החום עולה טיפה מעל 11 ויורד עד לטיפה מתחת ל 11).

יש לציין שכשהאוטו מראה שעה 11, המים במיכל העיבוי לא נראים חמים אלא חמימים, כאילו שהאוטו לא באמת מתחמם.

מה יכולה להיות הבעיה? לוח שעונים סורר? הארקה של לוח השעונים? או שמא אולי יש בעיה עם הבלוק?

מה עוד אפשר לבדוק?

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

תודה.

הכיוון של הזרימה לא הפוך בוודאות, והוונטה מושכת אוויר מקדמת הרכב לאחור לכיוון המנוע.

עכשיו כשאני נזכר החלפתי בעבר לוח שעונים עם לוח שעונים שהיה לי מפירוק וגם שם זה הראה חום מנוע גבוה.

שביט תודה, אם אני אצטרך אני אצור איתך קשר.

אשמח לעוד תשובות.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...