Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות בסירוס כלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פשט אין מילים.

אתה יודע מה תוחלת החיים הממוצעת של כלב שנותנים לו להסתובב (באופן לא חוקי) ללא השגחה בכפר/מושב/קיבוץ?!

שלוש וחצי שנים.

רק אנשים בורים, שאינם מבינים דבר וחצי דבר בגידול כלבים ונוהגים בחוסר אחריות כלפי הכלב וכלפי הציבור מתייחסים כפי שתארת לכלב שלהם והופכים אותו למזיק סביבתי.

כל מה שכתבת זה הבל אחד מתמשך ואין מאלף או וטרינר שיגבה יחס כזה לחיה. סתם תיאור של התנהלות של חסר אחריות שעדיף היה שיגדל דגי זהב.

אבל מה הקשר?

הכלב מסתובב זמן מוגבל וחוזר הביתה, הוא לא נמצא שלוש שנים וחצי בחוץ.

כלב מחונך באמת ( לא מאולף , יש הבדל ) בתקופת הייחום, עושה סיבובים הולך קצת מכות , נותן קצת בראש וחוזר הביתה.

זה חלק מהחיים שלהם , אין מה לעשות , אולי אתה ושאר הכוסיות פה רוצים כלב שעושה בדיוק מה שאומרים לו ונשאר בבית ולא רודף אחרי חתולים ולא הולך מכות...

סלח לי , אבל כלב שלא עושה את זה הוא כלב" דפוק" , אין ביני לבינך ויכוח בנושא , כי לא נגיע למסקנות מקובלות על 2 הצדדים.

כמו שלא כל מה שאבא שלי אומר אני אומר אמן ועושה , כך גם כלב - אם אתה הופך אותו לחייל שלך הוא כבר לא כלב.

כלב צריך לעשות שטויות , וזה טוב שיעשה שטויות כל עוד הוא יודע איפה הגבול.

הכלבים שלי רואים חתול , אני יכול לצעוק עד מחר , אבל הם ירדפו אחריו!

אבל ברגע שהטון עובר לסאקלה אחרת אתה תראה סיבוב על המקום וחזרה עם הזנב בין הרגליים( כך גם עם כלבה מיוחמת או כל דבר אחר ).

קח עוד דוגמא - האוכל של החתול שלי על הרצפה , ליד דלת הכניסה.

ב20 שניות אתה לא שם לב 3 הכלבים האחרים כבר ירדו עליו בקלות.

אם השארתי את הדלת פתוחה , ולא שמתי לב ל2 דקות(ולא אמרתי לא לגעת ) והאוכל נגמר אני יודע שהכל בסדר , הכלבים שפויים.

אז תו לכלבים שלכם לחיות קצת , אם הכלב מחונך ולא נושך אדם בשום מצב ( קו אדום הכי גדול אצלי ) , יודע להזהר בכביש ובסך הכל שורד ויודע להסתדר ( ומחוסן ) , לא הייתי מסרס.

לגבי כלבים "מסוכנים" , היפר אקטיביים בטירוף - לא מעוניי בכלל להכנס לזה , אני לא יודע למה אנשים מחזיקים כלבים עם "שריטה".

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמיל כיצד ניתן לאלף כלב לבד? אין נסיון בזה בכללל

צריך ללמוד לפחות את הבסיס ממאלף. זה לא משהו שנולדים איתו.

אבל מה הקשר?

הכלב מסתובב זמן מוגבל וחוזר הביתה, הוא לא נמצא שלוש שנים וחצי בחוץ.

כלב מחונך באמת ( לא מאולף , יש הבדל ) בתקופת הייחום, עושה סיבובים הולך קצת מכות , נותן קצת בראש וחוזר הביתה.

זה חלק מהחיים שלהם , אין מה לעשות , אולי אתה ושאר הכוסיות פה רוצים כלב שעושה בדיוק מה שאומרים לו ונשאר בבית ולא רודף אחרי חתולים ולא הולך מכות...

סלח לי , אבל כלב שלא עושה את זה הוא כלב" דפוק" , אין ביני לבינך ויכוח בנושא , כי לא נגיע למסקנות מקובלות על 2 הצדדים.

כמו שלא כל מה שאבא שלי אומר אני אומר אמן ועושה , כך גם כלב - אם אתה הופך אותו לחייל שלך הוא כבר לא כלב.

כלב צריך לעשות שטויות , וזה טוב שיעשה שטויות כל עוד הוא יודע איפה הגבול.

.

כמות השטויות שאתה כותב היא בלתי נדלית.

כלב אין לו קיום מלבד כחיית מחמד של בעליו.

בשורה התחתונה אתה מפקיר את הכלבים שלך ומתעלל בשכנים שלך. כל השאר זה תירוצים לעובדה שאתה לא מסוגל לקחת אחריות על החיות שלך. זה הכל. כל, אבל כל, מה שכתבת כאן זה תאוריות הזויות שהמצאת לעצמך כדי להצדיק את אוזלת היד וחוסר האחריות שלך ביחסך לכלבים.

רק דוגמא מההתחלה: יש הבדל בין כלב "מאולף" "למחונך".

אולי תסביר לכיתה מה ההבדל, כולל אמסכתאות. כי אני יותר מאשמח ללמוד ממקצוען מושגים חדשים בתנהגות כלבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז מה שאתה אומר זה, בוא נמצא מישהי ברחוב, נאנוס אותה, ושהיא תתמודד עם הילד שיצא לה אחרי כמה זמן ושההורים שלה יממנו את כל זה.

כי זה מה שכלב מיוחם עושה, עולה על כלבות של אנשים אחרים ואם תגיד לי שזה בעיה של מי שהכלבה שלו בחוץ, אני אגיד לך שגם הכלב שלך בחוץ ואתה לא שונה מאותו האדם ובנוסף כלב מיוחם גם יכנס למישהו לחצר ויעלה על הכלבה שלו (כמו שקרה אצל דודה שלי ויצאו 6 גורים)

מה גם שלמרות שהכלב לא נושך (למרות שכל כלב הוא אופציה לנשיכה), כלב שמסתובב חופשי הוא מטרד ציבורי, יש אנשים שפוחדים מכלבים וכשהכלב שלך מסתובב חופשי הם צריכים לברוח משם מהפחד. גם ככה אנשים בורחים מהכלב שלי כשהוא עם רצועה, תאר לך אם היה משוחרר איזו בהלה היתה פה באזור והוא ממש לא נושך.

ובגלל ששכן שלי לא אכפת לו מכלום (כמוך) ונותן לכלבה שלו להסתובב חופשי ולהטריד כל היום כלבים אחרים, אני מזמין לו פקחים באופן יומי שיכאב לו בכיס כמו שכואב לי שאני צריך לגרש את הכלבה שלו כל פעם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חברים לא צריך לריב, לכל אחד יש דעה משלו.

כנראה שאני ילך (ילך = אלך! גוף ראשון עתיד, תחילית א' תמיד!) על אילוף.

:-) just smile
פורסם

מאולף = רגלי, שב, קום,לך ,תעשה קפה.

מחונך = מכיר את הגבולות , לאו דווקא יושב כשאומרים לו או הולך להביא את הכדור או מחכה במקום.

ותוך כדי גם יודע פעולות בסיסיות.

אההה וגם יש לו תבונה משלו , כלומר לא כלב רובוט מאולף.

FALOU - אם היית נותן אפילו חצי ממה שאני נותן לכלבים שלי ( לא בכסף , זה לא מדד לכלום ) לא היית כותב עלי מפקיר בשום פנים ואופן.

כלב זה בן בית , לא חיית מחמד , לא צעצוע!

ואני אשמח להיות אויב העולם החופשי בכך שאני נותן לכלבים שלי קצת חופש.

מי שגר בקיבוץ / מושב יבין על מה אני מדבר , לא מצפה להבנה מעירוניים צפונבונים.

פורסם

לדעתי זו בושה לשחרר כלב כשהוא בייחום לרחוב.

אם אני הולך עם הכלבה שלי, ופתאום מופיע הכלב שלך בייחום KD2 ומנסה לעבר את הכלבה שלי, הוא ימצא את הטימברלנד שלי בביצים שלו. אין פה שום מימד של אכזריות כלפי כלבים, זו אשמתך שאתה משחרר אותו בייחום ולא אשמתי ואשמת כלבתי, למה שאני אסבול בשביל שהכלב שלך "יחיה" קצת?

פורסם
לדעתי זו בושה לשחרר כלב כשהוא בייחום לרחוב.

אם אני הולך עם הכלבה שלי, ופתאום מופיע הכלב שלך בייחום KD2 ומנסה לעבר את הכלבה שלי, הוא ימצא את הטימברלנד שלי בביצים שלו. אין פה שום מימד של אכזריות כלפי כלבים, זו אשמתך שאתה משחרר אותו בייחום ולא אשמתי ואשמת כלבתי, למה שאני אסבול בשביל שהכלב שלך "יחיה" קצת?

אין לי בעיה עם זה בכלל , אתה צודק , אבל אני מדבר איתך על סביבה של קיבוץ או מושב לא על כלב עירוני שבכל מקרה סובל מהתעללות בכך שהוא כל היום נעול בבית.

על הכלבים שלי אתה לא צריך להפעיל בכלל כוח , מספיק צעקה.

פורסם

לעומת זאת - את הכלבות שהיו לי ויש לי כן סירסתי.

לסרס את הזכרים זה לא פיתרון לדעתי( את הנקבות דווקא כן , בגלל האופי וההשפעה השונה ).

פורסם

נקבות מעקרים

את זה לא לימדו בקיבוץ\מושב?

אני לא מצפה להבנה מקיבוצניקים\מושבניקים זרוקים

(ויסלחו לי אלה שבאמת גרים שם זאת היתה עקיצה אישית)

in the face

with a chair

פורסם

כלב הוא לא כל כך שונה מילד.

אפשר ללמד אותו את הגבולות בלי יותר מדי מאמץ. יש כאלו עם אינסטינקט וכאלו שאין להם.

מה שאסור בשום פנים ואופן הוא לשחרר את הכלב לבד בשום רגע כלשהו מחוץ לבית. לי באופן אישי יכול להגיע רוטוויילר עצבני ולעשות שהוא לא ישים לב אלי אפילו כי אני לא שם עליו, אבל יש אנשים שמפחדים מהם מאוד, והם יכולים לגרום לכלב הכי רגוע בעולם לתקוף אותם כי הם מעצבנים בטירוף.

יש כאלו עם טראומות ושמלמדים את הילדים שלהם שכלבים הם יצורים רעים שרק רוצים להרוג אותם, ובאותם האנשים האלו (למרות שהם מפגרים מאוד ודורשים כאפה) צריך להתחשב כדי לא ליצור מצב שבו הם נבהלים.

תאמינו לי שיש אנשים שרואים כלב ענק רחוב וישר מתקשרים למשטרה ואפילו מתלוננים שהכלב תקף אותם למרות שהוא לא. מקרה אמיתי: מישהו הלך עם כלב ברחוב. אישה אחת נהייתה היסטרית מהגודל של הכלב ויומיים אחר כך באו מהמשטרה ולקחו לו את הכלב ל10 ימים בשביל לבדוק עם יש לו כלבת. הכלב לא תקף אף אחד ואפילו לא התקרב אליה, אבל היא לא הייתה צריכה להוכיח שום דבר.

בכל מקרה, אם הכלב בכל מקרה יהיה סגור תמיד בבית אז עדיף כבר להוציא לו איסטינקט אחד (המיני) כדי שלא יהיה זקוק לו כל הזמן (וכדי שלא יתחיל לאנוס את הרגליים של האורחים).

פורסם

סליחה , לא הייתי מרוכז , הצלחתם לעצבן אותי , ואני לא אחד שמתעצבן.

אתם מוזמנים לקפוץ אלי לביקור , אולי נקודת המבט שלכם תשתנה , ואם לא אז לא נורא.

פורסם

ובגלל ששכן שלי לא אכפת לו מכלום (כמוך) ונותן לכלבה שלו להסתובב חופשי ולהטריד כל היום כלבים אחרים, אני מזמין לו פקחים באופן יומי שיכאב לו בכיס כמו שכואב לי שאני צריך לגרש את הכלבה שלו כל פעם.

אתה צודק, אבל זה לא תמיד נגמר בקנס כספי ויכולים לקחת את הכלבה להסגר ומשם דרכה לעולם הבא לא כזו רחוקה (ועוד אם הבעלים שלה לא מעוניניים להשקיע בה, אז בכלל).

פורסם

יש לי כלל אחד ברור במיוחד וזה למרות שאני אוהב חיות

כל עוד מישהו או משהו מהווה בעניי מטרד, אין לי רגשות לאותו הדבר. זה או שיקחו אותה ויעשו בה מה שיעשו או שאני אמשיך לסבול ומצטער במקרה הזה אני לא מוכן לסבול. מה גם שלכלבה יש מחלת עור שהבעלים לא מטפל בה וזה עלול להדביק את הכלב שלי אז בכלל אין על מה לדבר, עדיף שיקחו אותה לאיזו עמותה ושם יטפלו בה יותר טוב.

in the face

with a chair

פורסם
יש לי כלל אחד ברור במיוחד וזה למרות שאני אוהב חיות

מה גם שלכלבה יש מחלת עור שהבעלים לא מטפל בה וזה עלול להדביק את הכלב שלי אז בכלל אין על מה לדבר, עדיף שיקחו אותה לאיזו עמותה ושם יטפלו בה יותר טוב.

קודם כל אני אבהיר זאת שנית, אתה צודק, אבל האם הכלבה אשמה?

לי, אישית, לא מפריעים כלבים לא תוקפניים, מקסימום מגרשים אותם והם הולכים.

דרך אגב, בנוגע למשפט האחרון, זה מה שאנשים תמימים חושבים.

לכלבייה אין את הזמן הנחוץ להקדיש לכל כלב וכלב וחוץ מזה, מי אמר שהכלבה תגיע לכלביה? היא תמצא את עצמה בהסגר.

נ.ב

ראיתי את התמונות של הכלב שלך בתור גור וכבר ביקשתי ממך פעם להעלות תמונה עדכנית, בבקשה תעלה הפעם.

מה אכפת לך, רוצים לראות את הדוגמן הקטנטן !

פורסם

אני לא יכול לצלם אותו הוא לא אוהב את המצלמה וניסיון לצלם אותו נגמר בבית הפוך וכמה פצעים (אני הפצוע)

בכל אופן, אין לי בעיה עם כלבים שמסתובבים ברחוב, רק ברחוב שלי יש איזה 5 מסתובבים ועוד כמה ברחוב שליד, אבל הם לא באים לכלב שלי ככה שלא מפריע לי חוץ מהספציפית הזאת שכן, היא כלבה מוזנחת מאוד, חוץ מאוכל היא לא מקבלת כלום ויש לה מחלה בעור (לא רוצה שהכלב שלי ידבק ממנה) והיא מאוד שמנה מהאוכל שהיא מוצאת בפחי אשפה.

אם יש לך פיתרון חוץ מלגרום לה להגיע להסגר או משהו אתה יותר ממוזמן להציע

בעבר היה דיון בנושא דומה בפורום כלבים בתפוז

מישהו שם שאל מה לעשות במצב שהוא יורד עם הכלב שלו לגינה ציבורית ויש כלב קבוע שבורח מהבית שלו ותוקף אותם

כולם הציעו דרכים של ללכת לדבר עם בעל הכלב ועוד איזה כלי להפחיד את הכלב הזה (כמו לפתוח עליו מטריה למשל), שורה תחתונה, האיש הזה לדעתי סובל עד היום כי לא קיים פיתרון חוץ מלכידת הכלב או שהבעלים ישמור שלא יברח.

אם לא תתלונן, אתה תמשיך לסבול, אם תתלונן הכלב יסבול (למרות שאולי הוא לא אשם), אז אתה מעדיף לסבול בעצמך?

אישית אני לא רוצה לסבול וגם באותו הדיון בתפוז אמרתי את דעתי, שבמקרה כזה הדבר הראשון שאני עושה זה משחרר את הכלב שלי שיקרע אותו כמה שהוא יכול, ואם יש צורך אני גם אקח מקל ואכה את אותו הכלב אם יש צורך עד שימות. החיים שלי חשובים יותר. הם כמובן התעצבנו שם על הדעה שלי והעדיפו לסבול מכלב שתוקף אותם באופן קבוע מאשר להתלונן ושהכלב התוקף יסבול.

אגב כשהזאב ליד הוטרינר ניסה לתקוף את הכלב שלי הוא קיבל ממני בעיטה ליד הבעלים שלו והבעלים שלו עוד אמר לי שהוא מצטער (כן בטח). גם בעבר לשכנים שלי היה בוקסר תוקפן שהיה בורח להם ותוקף אותי באופן קבוע (היה קופץ לפנים ומנסה לנשוך את הפנים) עד שהוא חטף ממני באמת ומאז היה לי שקט ממנו. מישהו חייב לסבול, השאלה היא אם זה אתה או מי שעומד מולך.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...