Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטו ספייס. נוזל הקירור המומלץ הוא פאראפלו. בספייס יש כ- 4 ליטר במערכת.

שהייתי במוסך המרכזי החליפו נוזל קירור.

יש פאראפלו מוכן לשימוש ויש פחיות של ליטר פאראפלו שצריך למהול 1:1 = ליטר חומר + ליטר מים.

להפתעתי הם שמו ליטר חומר מרוכז + 3 ליטר מים. כלומר תערובת של 25% פאראפלו + 75% מים. וזאת בניגור להוראות פיאט ויצרן הפאראפלו שמדברים על תערובת 50%:50%.

שאלתי מה הסיפור שלהם והם אמרו שככה הם עושים.

בבית סידרתי את העסק לבערך 50:50 עם פאראפלו מרוכז.

קראתי בפורום על המשחקים של יחס נוזל קירור למים ועל החסרונות והיתרונות. בלפחות שני מוסכי פיאט אחרים עושים את זה בדיוק לפי הוראות היצרן ומה שעשו במרכזי זה לא מקרה חד פעמי !

מה דעתכם על הסיפור הזה ?

למה החליטו במוסך המרכזי של פיאט להתייחס לכל פונטו כמו אוטו ספורט ולשים תערובת של 25:75 ?

מה בעצם ההשלכות על כל הרכבים ששמו להם פארפלו 1:3 ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לא יודע עד כמה נכון אבל מה שסיפרו לי בזמנו זה.

אחת התכונות החשובות בחומר זה אנטיפריז מכיוון שבארץ אין קור אז גם אין צורך בכזו כמות, כמו כן לטענתם ככל שיש יותר מים כך הובלת החום טובה יותר ולכן ההעדפה היא בגלל התנאים בארץ לשים יותר מים ופחות חומר.

לטענתם גם במהילה של 1 ל 4 זה משמן מספיק את המשאבה ומונע קורוזיה ואבן במערכת.

זה מה שנאמר לי באחד המוסכים המורשים עד כמה זה נכון או בריא למנוע אני לא יודע, אני תמיד הייתי מוהל 1 ל1 ולא היו שום בעיות של התחממות כאשר שאר המערכת היתה תקינה.

פורסם

אם אני זוכר נכון, באחד השירשורים הרבים שהיו כאן על נוזל הקירור, נכתב ע"י מרק 10 ועוד, שנוזל קירור בריכוז לא נכון ישפיע לרעה על מערכת הקירור בגלל תגובה כימית לא נכונה.

בעניין המוסך העניין לא חדש במוסך המרכזי של צ'מפיון מתנהגים באותה הצורה וגם גרוע מכך מוסיפים שמן על שמן אחר מבלי לדעת איזה שמן יש במנוע שמים פלאגים לא מתאימים " כי זה מה יש וזה בסדר" וכשמבקשים מהם לשמן מסילות של הגג שמש לפי מה שדורש היצרן הם טוענים שלא צריך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שמע , אני שמעתי גם אותה שמועה לגבי מהילת פראפלו ביחס יותר נמוך עקב חוסר טעם בגלל טמפרטורות חמות ואין טעם להגיע לכזאת נקודת קפאון גבוהה ..

לגבי יעילות הנוזל , הבנתי שפה טמון הכלב ובעצם היעילות יורדת עקב פעולה כימית שנוצרת בגלל ערבוב נוזלים, אם אתה מכניס מים יכולה להיווצר אבנית במערכת..

בכל מקרה , למה בפראפלו המהול רשום שזה מהול במים ולא במים מזוקקים ?

אני עכשיו אחרי החלפת רדיאטור ורענון נוזל קירור , וכנראה השבוע אני הולך לבצע רענון נוסף עקב ערבוב של פראפלו ונוזל קירור קודם שהיה ברכב.

נכנסו לי 4 ליטרים של פראפלו למרות שמוצהר על 6.5 ליטר נוזל קירור במערכת...

אגב , איך ניתן להוציא את תכולת כל המערכת מים , כולל מה שבתוך המנוע , ואיך מוציאים בכלל את הנוזל קירור שקיים במנוע?

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
לא יודע עד כמה נכון אבל מה שסיפרו לי בזמנו זה.

אחת התכונות החשובות בחומר זה אנטיפריז מכיוון שבארץ אין קור אז גם אין צורך בכזו כמות, כמו כן לטענתם ככל שיש יותר מים כך הובלת החום טובה יותר ולכן ההעדפה היא בגלל התנאים בארץ לשים יותר מים ופחות חומר.

.

לא מדוייק

אמנם יש אנטי פריז ואצלנו בארץ זה לא חשוב כל כך אבל הנוזל המיוחד אינו רותח ב 100 מעלות כמו מים ולכן במדינה חמה כמו שלנו זה חשוב, לכן אין עדיפות ליחס גבוה של מים בעירבוב הנוזל שהרי אז אתה מאבד את היתרון של הקירור.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אם אני זוכר נכון, באחד השירשורים הרבים שהיו כאן על נוזל הקירור, נכתב ע"י מרק 10 ועוד, שנוזל קירור בריכוז לא נכון ישפיע לרעה על מערכת הקירור בגלל תגובה כימית לא נכונה.

בעניין המוסך העניין לא חדש במוסך המרכזי של צ'מפיון מתנהגים באותה הצורה וגם גרוע מכך מוסיפים שמן על שמן אחר מבלי לדעת איזה שמן יש במנוע שמים פלאגים לא מתאימים " כי זה מה יש וזה בסדר" וכשמבקשים מהם לשמן מסילות של הגג שמש לפי מה שדורש היצרן הם טוענים שלא צריך.

מה דעתכם על הסיפור הזה ?

למה החליטו במוסך המרכזי של פיאט להתייחס לכל פונטו כמו אוטו ספורט ולשים תערובת של 25:75 ?

מה בעצם ההשלכות על כל הרכבים ששמו להם פארפלו 1:3 ?

אני מהמר על עצלות/ ניסיון לחסוך, אולי אני טועה.

פורסם
אני מהמר על עצלות/ ניסיון לחסוך, אולי אני טועה.

לחסוך - אני זה שמשלם. זה לא! שחייבו אותי על נוזל שלא! שמו אלא חייבו אותי על בדיוק בקבוק אחד ולא! שניים.

עצלות - קטע המילוי לוקח 3 דקות.

הם באמת מאמינים שככה יותר טוב.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אני במקומך חוזר למוסך הזה ועושה קצת רעש זה בטוח יעזור בלי עצבים כמעט ולא יעזור כלום והייתי דורש שיחליפו לי את מה ששמו וילכו לפי הוראות יצרן כי אפשר להתלונן עליהם באיגוד המוסכים כי מה שהם עושים זה בניגוד להוראות יצרן וזה עלול ליגרום נזק.

שקול את ההצעה שלי לחזור למוסך.

פורסם

פנה למוטי מוטיל (מנהל המוסך) וספר לו את הסיפור, אני בטוח שהוא יבדוק את העניין לעומק בפן המיקצועי ויחזור אליך עם תשובות.

פורסם

אני לא יודע לגבי פרפלו ספציפית, רוב הנוזלים מיועדים לעבוד בתערובות שונות - 33%, 50%, 25%. ההבדל הוא בטמפ' קיפאון ורתיחה (כמה שיש יותר מים ופחות תרכיז אנטיפריז - ככה הטמפ' קרובות יותר ל-0 ו-100, ז"א, טווח טמפ' העבודה של נוזל הקירור מצטמצם), אבל יש גם הבדל בקיבול חום (כמה שיש יותר מים ופחות תרכיז אנטיפריז - ככה קיבול החום גדול יותר, מה שמוסיף יעילות למערכת).

כמו כן, כמה שיש פחות תרכיז, ככה ההשפעה של כל התוספים (מונעי חלודה \ משמנים \ וכו') פוחתת.

אישית - מהבדיקה שלי, ההבדל בקיבול חום זניח ו"ספייר" קטן בטמפ' הרתיחה יותר חשוב, אבל ראיתי כבר על כמה תרכיזים שונים המלצה למהול באחוז פחות (יותר מים, פחות אנטיפריז) בארצות חמות יותר.

פורסם

הגבול העליון ברוב נוזלי הקירור הוא 40 אחוז נוזל קירור ו-60 אחוז מים ואין צורך לעלות את אחוז המים מכיוון שאז אתה פוגע בתכונות ההגנה נגד קורוזיה.

הגדלת אחוז המים והקטן אחוז נוזל הקירור ביחס של 25/75 לטובת המים בכדי לעלות את טמפ'הרתיחה הינה פרי נסיונם של מספר חברי הפורום ולא מידע מתוך ספרות הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה של הפאראפלו זה ברור שצריך 50:50. תראו בתמונה.

לדעתי, אין הבדל משמעותי בין 40:60 לבין 50:50.

העובדה שהמוסך מהל 25:75 נראה שזו החלטה מקומית שלהם והם גם מאמינים שככה צריך לעשות. כל העלות של החלפה בשיטה שלהם זה 80 שקל: 40 ש"ח הפאראפלו (1 ליטר) ו- 40 ש"ח העבודה (0.2 שעה).

לפי השרשור הזה נראה שלא באמת יש סיבה למוסך הזה לפעול בניגוד להוראות יצרן הרכב והפאראפלו. לדעתי, רתיחה ב- 110 מעלות (ב- 50:50) זה די והותר למכונית פרטית ואני לא בטוח שמעלה או שתיים יותר בגלל תערובת של 25:75 תציל את הרכב במקרה של תקלה. לכן, נראה שיש פה מקרה קשה של זלזלול בהוראות היצרן ועוד במוסך המרכזי של היבואן.

וגם מצד שני אני שואל את עצמי אם זה אולי סוג של "השקעה לעתיד": - 75% מים, מגדיל את האפשרות לבעיה ואז מישהו ירוויח. אולי הם, אולי מישהו אחר. בעצם, אני סתם חושב בקול

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לדעתי הסיבה יותר פשוטה, ריקון המערכת מהנוזל הישן לא מתבצע בצורה מושלמת ולכן נוזל קירור מהול כבר קיים במערכת. ריכוז גבוה מידי של נוזל קירור עלול לפגוע בחום המנוע וכנראה שיש להם נסיון בכך.

ניתן לבדוק בצורה פשוטה עם רפלקטומטר את רמת הריכוז של האנטיפריז ולקבוע האם באמת ליטר אחד מספיק.

פורסם

אני תומך בהצעה של לגשת למוטי מנהל המוסך. הוא אדם רציני מאוד בעל אוזן קשבת, ואני דיי בטוח שהוא יתייחס אליך ברצינות. אני תמיד מקבל יחס נאות ממנו ומהמכונאים שעובדים על רכבי בטפולים.

מעניין אם אפשר לבקש מהם להשתמש בחומר המוכן, וכך לחסוך את הבלבול של יחס המהילה.

!AWDSOME

• תוכן חדש...