Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה.

חבר במהלך הסבה לגיר ידני והוא נתקע בשלב מסויים. עקב מחסור בציריה לגיר ידני, החבר מתכנן לקחת ציריה של גיר אוטומטי ולהלביש על הגיר הידני. הבעיה היא שהיא לא נכנסת ויש הבדל של כחצי מ"מ (לדבריו) בשן ואם הוא יחליט לכרסם את החצי מ"מ הנ"ל אז היא תיכנס, אבל יכול להיות שהיא תכנס בלחץ.

מהן ההשלכות שיקרו במידה והציריה תכנס מעט בלחץ לגיר ולא יהיה שום חופש בין הציריה לדיפרצנציאל ?

ועוד שאלה קטנטונת, האם אמור להיות חופש מסויים בין הציריה לדיפרנציאל ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מהן ההשלכות שיקרו במידה והציריה תכנס מעט בלחץ לגיר ולא יהיה שום חופש בין הציריה לדיפרצנציאל ?

כשהמתלה יעבוד ההאוזינג של הגיר עלול להתפוצץ. זה יקרה גם אם הוא לא ישאיר שום חופש בציריה.

ועוד שאלה קטנטונת, האם אמור להיות חופש מסויים בין הציריה לדיפרנציאל ?

זה נורמלי.

פורסם
כשהמתלה יעבוד ההאוזינג של הגיר עלול להתפוצץ. זה יקרה גם אם הוא לא ישאיר שום חופש בציריה.

זה נורמלי.

תודה , אני חושב שזה מסביר לי הכל.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

• ספונסר פורום
פורסם

פנה לדיסקל ברחוב תושיה בת"א,בקש את שלומי(מנהל מחלקת ציריות) אמור לו שאורן הפנה אותך,הוא עושה התאמות כאלו הרבה,מרכיבים פעמון פנימי של גיר ידני על"מקל" של גיר אוטומט.

אורן

פורסם
רק רגע' date=' אני חושב שלא הבנתי נכון את משמעות החופש המדובר. אתה מדבר על חופש צירי, או סיבובי? אני דיברתי על חופש צירי. פנימה והחוצה מהגיר. מקרה של ציריה ארוכה מדי.[/quote']

אה צודק,

בוא ניקח את המקרה השני. המקרה שאין חופש סיבובי. מהן ההשלכות שיכולות לקרות בעקבות זה ?

שמוליק

פורסם

יש רכבים שבהם האפשרות של הציריה להחליק פנימה והחוצה מהגיר, היא בעצם האפשרות היחידה של הציריה לפצות על שינויי אורך בין הטבור לגיר. במקרה כזה החופש הוא חובה.

במקרים האחרים שבהם הפיצוי על שינויי האורך נעשה בציריה עצמה, בין המוט המרכזי לפעמון, על פניו, נראה לי שזה לא יהיה קריטי אם לא יהיה חופש.

פורסם

אני חושב שלא הבנת אותי כל-כך בקשר לחצי מ"מ.

בוא ניקח סתם מקרה קיצוני . נניח ויש לך ציריה עם 10 שינים. ונניח ויש לך גיר עם 9 שיניים. החבר רוצה נגיד לגלח שן אחת.

כמובן שזה לא בדיוק ככה במציאות אלא הוא רוצה לגלח משן אחת כחצי מ"מ וזה יכנס (לפי דעתו).

שמוליק

פורסם

זה מתכון טוב לגמירת הציריה והגיר.

יש כל מיני תקנים וצורות של שיני חיבור וחבל להשתמש בלא נכון. זה יגרום לעומס גדול יותר על חלק מהשיניים ועלול להביא לכשל שלהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקיי תודה לכולכם.

אני אגיד לו לבדוק בקשר לבחור ההוא שמר ESI TURBO פרסם. נראה אם הוא יוכל לעזור לו.

שמוליק

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב

אין סיכוי שהוא יכנס את הפעמון של האוטומט לידני,מניסיון!

לא יעזור לו לגלח שן אחת,שתים או את כולן,הקוטר לא זהה והמרווח בין השיניים לא זהה.

האפשרות היחידה היא להרכיב פעמון פנימי של אוטומט וחיצוני של ידני.

בכל מקרה,במידה ולא ישאר חופש צירי,בכל סיבוב של ההגה,הציריה תדחוף את הגיר פנימה עד הרס של הציריה\מייסב גלגל\דיפרנציאל בסדר של החלש מבינהם הולך קודם.

אורן

• תוכן חדש...