Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיא, לבעל הרכב הזה אין מושג למחירי השוק של הקליאו ספורט,

הוא לא יודע מה זה פורומים באינטרנט, מפגשים ומועדונים.

הוא לא יודע שאחת טובה נסחרת מעל המחירון, האמן לי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה עדיין לא אומר שהרכב שלו שווה את מה שהוא דורש.

לדעתי עדיף לתת כמה אלפים מעל מחירון על רכב שמור מאשר להוריד את אותם אלפים על מה שלא תקין ולגלות אח"כ ש"רב הנסתר מן הגלוי".

הרי רכב שהתעללו בו זה לא רק גיר שיחזיר את נשמתו לבורא, אלא עוד מכלולים.

אני מעדיף לשלם יותר ולישון בשקט בלילה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני חושב שברשד מגזים בלי לראות את האוטו בעיניים שלו, על פי הבדיקה הזאת בטח שלא הייתי פוסל את האוטו.

ההלחמות בגג נראות לי קצת מוזר, מה בדיוק היה הסיבה לגעת באזור הזה?

הילוכים, אם זה קלאץ' זה שטויות (בחינה מכאנית מבחינה כספית קצת פחות :?) מה זה שילוב לא תקין?

לגבי כל הפרטים של המנוע אני נוהג להתעלם מזה... אם אתה לא רואה או מרגיש בעיות רציניות זה כסת"ח רגיל, מכון בדיקה זה לא המקום לבדוק את זה.

בלמים... כמו שגיא אמר לרוב הוא לא נועל לגמרה גם בטסט ניסו לעשות לי בעיות על זה. והחלפת ברקסים קידמיים זה לא סיפור גדול.

מתלים כמו שרוני אמר זה מחלה של הרכב הם מועדים למות.

הסל"ד זה שטויות ולגבי החריקה אני לא יודע מה להגיד.... זה צריך לראות בעיניים.

אלדר לא תמיד שווה לשלם יותר, אני מאמין שהיית במכון בדיקה פעם או פעמיים בחיים שלך, מה שכתוב פה זה לא מילה מאלוהים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

שלי לא עברה בדיקה כי היא עברה בסדנת SRSCT - "שראל רנו ספורט קליאו טיונינג" וסמכתי על שראל שימכור לי רכב טוב. בכל מקרה רכב הנעה קדמית אמור לאבד 14%-17% אחוז מכוח המנוע בדרך לגלגלים, הנעה אחורית קצת יותר (18-21 נניח) והנעה כפולה עוד יותר (21-25 נניח). המספרים הללו הם אך ורק כללי אצבע ויש מיליון משתנים שמשפיעים, כולל ד"א הדיינו עליו בוצעה הבדיקה כי 99% מהדיינואים לא מדויקים בעליל או שהמפעילים פשוט לא יודעים לעבוד איתם בצורה הטובה ביותר.

כך שאני לא הייתי מאמין לתוצאה של דיינו אלא רק אם היא נמוכה באופן קיצוני, במקרה שלך אם ה-126 כ"ס הם הנתון המשוקלל (כלומר למנוע, מה שאמור להיות 172) אז זה בהחלט נמוך ומומלץ לבדוק מול קליאו אחרת. אם מדובר ב-126 כ"ס בגלגלים אז הסיכויים עולים שזו פשוט בדיקה לקויה ואפשר להניח שהנתון קרוב מספיק ל-140-145 שצריכים להיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

CamaroRS69, ההלחמות הן לא בגג, בגג נעשה רק צבע ללא כל תיקון פחחות.

רוני, אני מבין את עניין ההספק, בקומפיוטסט בודקים את ההספק בדינמו גלגלים וללא מנהרת רוח,

ככה שזו לא בדיקה כמו שעושים בנתוני היצרן ביציאה מגל הארכובה.

עד הגלגלים יש המון הפסדים כמו פלייויל, גיר, קלאץ', ציריות וכו'.

ובנוסף, קראתי בפורום שאצל קליאו ספורט אחרות נמדדו 115 ו- 109 כ"ס.

כך שעניין ההספק כלל לא מדאיג אותי.

תודה לכולכם על העזרה,

נשמח לשמוע דעות נוספות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

רוני, אני מבין את עניין ההספק, בקומפיוטסט בודקים את ההספק בדינמו גלגלים וללא מנהרת רוח,

מה קשור מנהרת רוח?

מדובר על 172 כ"ס במנוע!

איך אווירודינמיות קשורה בכלל?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עוד כמה תוספות על מדידות דיינו והספק בגלגל התנופה (=במנוע) מול הספק בגלגלים.

ירידת ההספק בדרך לגלגלים מושפעת מהמון המון גורמים שנמצאים בדרך הארוכה מגלגל התנופה לגלגל. לכל החלקים המסתובבים יש איבודים בגלל חום, חיכוך ויסקוזי (שמן) וכולי. גם בגל ההינע יש איבודים קלים ובדיפרנציאל האיבוד מסיבי - 6-10 אחוזים. כמובן שגם כתלות בצמיגים יש איבודים בגדלים שונים ויש חשיבות אדירה לאופן ביצוע הבדיקה - עד לאיזה סל"ד מושכים, באיזה הילוך נמצאים (כל הילוך יספק תוצאה אחרת כיוון שהגלגלים נעים מהר יותר, החיכוך גבוה יותר בכל הרכיבים ואיבוד ההספק גדול יותר).

בגדול - מרבית הדיינואים לא שימושיים בכלל למדידת הספק, אלא רק למדידת שינויים בהספק לביצוע שיפורים, נניח. (דיינואי שלדה, כמובן). הדיינואים היחידים שבודקים הספק מנוע בצורה מדויקת הם דיינואי מנוע, כמובן.

ד"א, כל מי שמשפר הספק באמצעות שיפורי מנוע בלבד ולא נוגע בשאר המרכיבים, עלול לקבל תוצאות שגויות למדי במדידה בדיינו. הסיבה? נעזר בדוגמה: נניח ששיפרתם את ה-1.8T שלכם באמצעות צ'יפ. לפני השינוי ההספק בדיינו הראה 128 כ"ס, כלומר 15% ירידה מה-150 שאמורים להיות במנוע. אחרי השיפור הדיינו הראה 165 כ"ס, מה שגורם לכם להאמין שהקפצתם את הנתון ל-195 כ"ס (חישבתם בעזרת ה-15%). א-ב-ל, השינוי שבוצע היה אך ורק במנוע, כאשר שום רכיב בדרך ממנו לגלגלים לא השתנה. זה אומר שההספק שאבד בדרך צריך להיות דומה מאוד לזה שאבד בבדיקה הראשונה, ולכן המנוע בעצם מספק כעת יותר קרוב ל-185 כ"ס.

אני לא ממציא את הדברים האלו, אני קורא אותם באינטרנט. הנה שני לינקים למי שמעוניין בחומר קריאה בנושא:

http://www.sdsefi.com/techdyno.htm

http://www.pumaracing.co.uk/POWER3.htm

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ושוב הדיינו האלה לא מכויילים בשיט, ותחשוב לבד מי בודק אותם.

כמו שאם תעלה את המיאטה על הדיינו הזה אני לא מאמין שהיא תעבור את ה120 כ"ס אם בכלל.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אם כבר מדברים על דיינו-ים, איך הדיינו עובד (אני לא מדבר על חישוב איבודי הכח בדרך מהמנוע, זה באמת נטחן כבר).

להערכתי (ממה שאני זוכר מלימודי הפיסיקה אי שם) אפשר להגיע להספק ישירות מהתאוצה. אבל אשמח אם מישהו בכל זאת ירחיב, ואולי גם יראה את הנוסחאות. [מן הסתם גם לא מדובר כאן על מהירות במובן האבסטרקטי של המילה].

אביעד

פורסם

אגב דיינו מכויילים (או לא), קומפיוטסט אצלי מדדו יותר כ"ס ממה שהרכב נותן במקור... (לא היו שום שיפורים וכו')

תחשבו לבד את הסטייה - בגלגלים אמור לתת 15% פחות, ונותן תוצאה יותר טובה מהמקור במנוע... נו באמת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בדיקת ההספק לקליאו ספורט בדרך קבע עומדת בבדיקות של קומפיוטסט על אזור ה-115-120. שמעתי (ובדקתי) כאלו שנתנו 109, 113, 117, 128, שלי בבדיקה אתמול הוציאה 123 כ"ס, אגב כשקניתי היא היתה עם "115" בלבד... ;)

כשהבוחן אמר לי ש-"זה מאוד מאוד נמוך", פשוט עניתי לו ב-"כן, שמתי לב בזמן האחרון שהאוטו לא זז..."

בקשר לבדיקה - אלעד היה איתי בקשר טלפוני מכיוון שהתעניין לגבי הקליאו שלי, אמרתי לו בטלפון שרוב הדברים הם לא כאלה רצינים מלבד הגיר שמאוד מפריע וכנראה קרוב להוצאה כספית רצינית (מי אמר שיפוץ?) ושאם הוא באמת רוצה את האוטו שפשוט ינסה להוריד אותו במחיר עוד קצת. כמובן שהמלצתי לו בחום לקנות אחת שמורה גם במחיר של עוד כמה אלפי שקלים, על מנת לקבל אוטו בריא יותר ולמנוע בעיות עתידיות.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

לירן

הבדיקה נראית יחסית לא רע.

תבדוק את הסיפור עם הפולי,ותבדוק מצב הגיר.חוץ מאלו אני לא רואה משהו חריג.

ישור קו סביר והרכב ימשיך לנסוע כמו שצריך.

גם כאשר אני בדקתי את האקסית שלי יצא לה הספק נמוך (113),וזה לא הפריע לה לנגוס בקליאואים אחרות.

לגבי צביעת הגג:אם אין שם תיקון פח אז לא הייתי חושש,לקליאואים יש לפעמים נטיה לדהיה באזור הגג.

אם אתה מקבל אותה במחיר מחירון הרי זו מציאה בהנחה שאין לה שילדה(וזה כבר בדקת),ובהנחה שהרכב הוא לא יד גבוהה במיוחד.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

גם לי הבדיקה נראית סטנדרטית לגמרי יחסית לקליאו ספורט בגיל שלה - אבל דגש ענק על "הלחמות ריתוכים לא מקוריים".

2 בעיות עיקריות שאני רואה בבדיקות של קליאו ספורט הן:

אין שום דיינו בארץ שמבין מהם שיחקה של מכלולי מכוניות ספורט כאלה או אחרות אז על אחת כמה וכמה קליאו ספורט - זכורות לי 2(:-P ) בדיקות בהן הקלא'ץ תמיד היה מפריד גבוה, והגיר רועש.

בעייה שניה בקליאו ספורט אתה אף פעם לא יודע האם הבלאי נגרם כתוצאה משימוש כבד ,או מזלזול של הבעלים בזמני הטיפולים ובחלקים מקוריים ההכרחיים שניהם בדגם הספורט - דגש חזק על מה שאמרת שהבחור לא גולש בפורומים ולא מתעניין\מתעדכן - וזה בדיוק מה שברשד אומר...את הרכב הזה צריך לתחזק טוב - במיוחד אחרי 100K...

לכן הייתי מתרחק מכזה אקזמפלר ומחפש אחת יקרה יותר ומושקעת יותר - שווה כל שקל נוסף שתשים עכשיו מאשר תרוץ אחרי מוסכים אחר כך.

פורסם
אם כבר מדברים על דיינו-ים, איך הדיינו עובד (אני לא מדבר על חישוב איבודי הכח בדרך מהמנוע, זה באמת נטחן כבר).

להערכתי (ממה שאני זוכר מלימודי הפיסיקה אי שם) אפשר להגיע להספק ישירות מהתאוצה. אבל אשמח אם מישהו בכל זאת ירחיב, ואולי גם יראה את הנוסחאות. [מן הסתם גם לא מדובר כאן על מהירות במובן האבסטרקטי של המילה].

זה בדיוק מה שכתבתי למעלה - שלא ניתן להגיע לתוצאה מדויקת בשום מצב מלבד בדיקה בדיינו מנוע. דיינו שלדה או כל בדיקה אחרת שתעשה בעזרת תאוצה או מה שלא תרצה, יתנו לך רק הערכה של ההספק בגלגלים, שממנו תצטרך לגזור את ההספק במנוע. וכפי שכתבתי למעלה הגזירה הזאת לא פשוטה כלל משתי סיבות: 1. אתה לא יכול לדעת אם ביצעת את הבדיקה עצמה היטב. 2. אתה לא יודע כמה איבודים יש בדרך מהגלגלים למנוע. ההבדלים יכולים להיות גם של עשרות אחוזים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אפשר פשוט לעשות "רייס" מול קליאו ספורט אחרת :-D

זכור לי מישהו שאני מכיר, בואו נקרא לו ע.ב שסיפר לי איך הוא בדק הספק של מכונית לפני שהוא קונה.

הוא סיפר לי פשוט שהוא יוצא עם האוטו לכביש פתוח ופשוט מאמת נתוני יצרן בנוגע למהירות מירבית, אם האוטו מגיע למהירות או קרוב אליה אז ההספק בסדר.

לי לא ברור איך בעל הרכב הרשה לו לעשות זאת...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...