Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בשרטוטים מתמטיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במהלך כתיבת פרוייקט הסיום שלי לתואר (מתמטיקה שימושית מורחב, למתעניינים) אני צריך לשלב שני שרטוטים פשוטים. הבעייה היא, שלמרות שהם פשוטים, אין לי מושג איך להכין אותם. את השרטוט השני ניסיתי להכין באמצעות טבלה בוורד אשר תיראה כמשבצות במערכת הצירים, אך את הנקודות השחורות המובלטות במרכז לא הצלחתי להכין. בנוסף, הייתה בעייה לשלב את המתמטיקה.

חשבתי על להכין את השרטוט בצייר, אך אין לי מושג אם אפשר, ואם כן, אז איך עושים.

השרטוטים:

1. מופיע בצד שמאל במרכז, המערת צירים שעליה ישנו גליל.

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/k/3/o/s/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200610031327261004/200610031328581987/pic1.gif

2. במרכז, מערכת הצירים.

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/k/3/o/s/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200610031327261004/200610031334054752/pic2.JPG

אגב, הפרוייקט להגשה ביום חמישי. אשמח לכל עזרה בעניין.

בתודה, קובי.

פורסם

לפחות לגבי הראשון, ניתן בקלות בעזרת סרגל 'צייר' של וורד.

לגבי הנשי, הייתי מנסה לעשות טבלה ועליה, שוב בעזרת הסרגל 'צייר', מוסיף מה שצריך.

פורסם

romer, לגבי השני זה בדיוק מה שניסיתי, ללא הצלחה גדולה...

volvo, השתמשתי ב Matlab עבור חישובים והצגת גרפים, לא ידעתי שאפשר גם לשרטט בה. יש לך מושג איך עושים את זה?

elik-belik, התוכנה חינמית? במידה ולא, האם אתה מכיר אחת חינמית שיכולה לעשות את העבודה?

תודה רבה על העזרה, קובי.

פורסם

קובי , אני מצטער - אם אתה מכיר את התוכנה , ולא מצאת את האפשרות , כנראה שאי אפשר - שמעתי על התוכנה לצורך חישובים וכו' , אך לא יצא להשתמש בה .

האם ניסית ב - WORD ? יש שם צורות מצויירות מראש , שניתן לקבוע את גודלן - אולי זה יעזור לך .

פורסם

מה הבעיה להציג את זה במאטלאב? תמצא איזה שהיא פונקציה שנותנת לך גליל, לא בעיה למצוא, אני מאמין שחיפוש קצר בספרים יתן לך את הפונקציה שמציירת גליל, ואח"כ במאטלאב תעשה לזה פלוט וזהו. או שיותר פשוט לנסות ע"י ארכימדס גראפר, גם כן לתת לו את הפונקציה שלך והוא יצייר אותה, לתוכנה קוראים ARCHIMEDES GRAPHER.

LOL לומד אנליזה נומרית, פתרון מד"ח, הםםם חומר מעניין. :)

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, הרשה לי לתקן אותך: אנוכי לא לומד את הנ"ל, אלא למד. :twisted:

הבעייה היא שילוב של כל זה על מערכת צירים וכתיבת הערכים (כמו (x+delta(x (בצורה מתמטית כמו שכתובה שם), או A וכו'). אותה הבעייה בגרף השני, לשרטט את המשבצות עשיתי עם הוורד, הבעייה הייתה לשלב בהם את הנקודות המובלטות וערכי הפונקציה בנקודה כפי שמתוארים שם.

• תוכן חדש...