Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה האגזוז לא באמצע...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשאלות ה"למה" המציפות את הפורום בכלל, ולשרשור הנדסת האנוש בפרט, חשבתי לשאות אל דעתכם בעניין מהותי זה.

ברוב המכוניות האגזוז נמצא בצד החלק האחורי. למה? מה רע באמצע...?

rear.jpg

Exhaust.jpg

RTexhaustrear2.jpg

Subaru%20Impreza%20WRX%2004-05%20-%20c-speed%20rl2.jpg

לי יש השערה בנושא, בואו נשמע אתכם.

dirty old man

need love too

פורסם

לדעתי יש שלוש סיבות:

1)אם תשים לב, ביפן, אנגליה, ורוב המדינות שנוהגים הפוך מאיתנו, מייצרים מכוניות שהאגזוז נמצא בצד ימין, כדי שהג'יפה יפלט לכיוון הכביש ולא לכיוון הולכי הרגל. במדינות אירופה ובארה"ב האגזוז נמצא בדרך כלל בצד שמאל.

זה רק בדרך כלל, יש מקרים שזה לא ככה

2)ראית אי פעם רכב עם אגזוז באמצע? זה נראה ממש רע, והבדיחות על סקס ממש לא עושות טוב למכירות. (אני יכול להסביר יותר לעומק, אבל יש קטינים שקוראים בפורום הזה.

3)אם אתה נכנס ברכב מאחורה, ויש צינור רותח שנכנס לך למנוע, זה די מסוכן. אם שמים אותו בצד, אז במקרה של תאונה הוא עף לצד ולא מפוצץ לך את המנוע.

בטח יש עוד סיבות, יותר מוצלחות מאלו, אבל אלו שעליהן יכולתי לחשוב ב5:45 בבוקר אחרי צום.

פורסם

כדי לא לעבור מתחת למיכל הדלק. אם שמים אותו יותר בצד אפשר ליצור מרווח גדול יותר בינו לבין מיכל הדלק. כך ההיגיון שלי אומר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

2)ראית אי פעם רכב עם אגזוז באמצע? זה נראה ממש רע, והבדיחות על סקס ממש לא עושות טוב למכירות. (אני יכול להסביר יותר לעומק, אבל יש קטינים שקוראים בפורום הזה.

מה רע בזה?

Porsche%20Boxter%20Sopt.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא נכון, קיימים רכבים עם האגזוז באמצע למשל ב.מ.וו סידרה 5 של שנות ה-80 וגם אלפא רומיאו.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

שימו לב שבכל התמונות ששמתם, מדובר ברכבים בעלי מנוע מרכזי-אחורי.

ואם תסתכלו על רכב משפחתי ממוצע כשהוא על ליפט תשימו לב מיד שהאגזוז עובר בדרך כלל מתחת למרכב הרכב ורק בחלקו האחורי עובר הצידה כדי לעקוף את מיכל הדלק ו\או הגלגל הרזרווי.

פורסם

לפחות לגבי הגלגל רזרבי, אינני בטוח כי זו הסיבה, מכיוון שב-DL גלגל הספייר נמצא בתא המנוע ובכ"ז סיומת האגזוז הינה בצד ולא במרכז.

היכן נמצא הגלגל הרזרבי בהונדה ג'אז? כמדומני, אצלה, טנק הדלק נמצא תחת כיסא הנוסע.

פורסם

אני יודע רק על פי מה שקיים ברכב שלי.. אגזוז בצד הרבה (ממש הרבה) יותר שקט מאגזוז שעובר במרכז, ויוציא מעט יותר כוח בכל טווח הסל"ד של המנוע (מאוד זניח). כמובן זה מתיחס לאותו דגם בדיוק (RC40, שני דודים) על אותו הרכב. לפי ההגיון הפשוט זה אמור להיות הפוך, כי צינור ישר לא מגביל את זרימת האוויר. יכול להיות שפיתולים באגזוז תורמים לכיוון הרזוננס במערכת ומשם השיפור בהספק (יכול להיות שגם סתם המצאתי את זה, אין לדעת).

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

המטרה היא לפלוט את הגזים החוצה, אם אתה שם את האגזוז במרכז העשן יתחיל לצאת מכל מיני צדדים ויכנס גם לתא הנוסעים ויחמם אותם גם.

למי שהיה פעם חור בדוד האמצעי יודע שזה עושה ריח בתא הנוסעים, אז תחשבו אגזוז שלם שניגמר שם.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אם אני לא טועה עיניין הרחקת הגז מהמדרכה הוא חוק בארצות הברית (אמרו לי את זה באיזה קורס בצבא).

לדעתי יש גם עיניין שבהנע(א)ה אחורית יש דיפרנציל באמצע,מה שינמיך אגזוז שיעבור מתחתיו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ישנם גם משפחתיות קטנות עם אגזוז באמצע תראו לדוגמא את הC4 VTS

והונדה האצ'בק החדשות,

חתימה עד שלוש שורות. כולל שורות רווח.

פורסם

מיני מיני מיני

אך איזה אוטו יפייפה

תום

MiniCooper_rear.jpg

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

• תוכן חדש...