Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

כבר מספר חודשים שאני חושב על לקנות רכב (כגון:פיאסטה/שרייד ...) , ונתקלתי בהודעות למכירה של רכבים ללא טסט .

במידה ואני קונה רכב ללא טסט , מה הסיפור ? יש קנסות ? תוספות לשלם ?

במידה וצריך לבצע מהלך פשוט ולא יקר מהרגיל על מנת שהרכב יהיה כשיר , העניין יוצא מאוד משתלם כספית , מכיוון שרכב ללא טסט נמכר ביותר זול.

ואם לא , בגלל זה אני שואל פה .

עוד מספר שאלות .

- אחרי שקראתי רבות על הרכבים , ראיתי מספר פעמים שאנשים ממליצים בנוגע לפיאסטה , לקנות שנתונים מ-86 עד 90 .

מה ההבדל בין הרכבים מכנית מתחת ל-86 ומעל ל-86 (חוץ מהשנתון) ?

- מהם הרכיבים המכנים שהכי צריך לשים אליהם דגש , בזמן הבדיקה (נק' החולשה) / הרכיבים שהכי יקרים (כמו צמיגים , צמיגים עולים כמעט חצי/שליש מערך הרכב) ?

- כמה עולה להתקין מזגן בפיאטה בממוצע ?

תודה ,

יותם .

זה נכון

פורסם

למה שלא תוריד את זה מהמחיר של האוטו??

כי תכלס המוכר אמור לעשות את זה. וזה חלק מהאוטו, בדיעבד הוא מוכר לך דבר פגום אז שיישא בתוצאות!

Polo 2012

פורסם

המוכר כן מוריד מן המחיר .

אם זה לא סיפור גדול , אני יקנה רכב ללא טסט בגרושים , ואני יעשה לו טסט .

אני רוצה לברר מה הסיפור ומה העלות הכרוכה .

זה נכון

פורסם

לא ניתן להעבירר בעלות ברכב ללא טסט...

דבר שני, יש דברים יותר יקרים מצמיגים...תאמין לי.

רק תדאג שיהיה לך כסף נזיל לתיקונים לא צפויים...זהו.

ושהאוטו נוסע כמובן ולא מקרטע.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
לא ניתן להעבירר בעלות ברכב ללא טסט... אוקיי , ואפשר לעשות לרכב טסט רגיל בלי פרוצדורות נילוות מכיוון שהוא היה ללא טסט ? פשוט וקל ?

דבר שני, יש דברים יותר יקרים מצמיגים...תאמין לי. בגלל זה אני שואל פה , תגיד לי מה הם .

רק תדאג שיהיה לך כסף נזיל לתיקונים לא צפויים...זהו. :mm_yeah:

ושהאוטו נוסע כמובן ולא מקרטע.

.....

זה נכון

פורסם

אם אתה קונה רכב שלא עשה טסט שנה אחת (פיספס טסט אחד)

אז אין בעיה. תשיג אישור בלמים (אוטו בן 15 חייב באישור בלמים) תשלם את האגרה וזהו.

כל זה בהנחה שהאוטו במצב של טסט כמובן.

אם האוטו בן יותר מ 20 אז אתה עושה טסט פעמיים בשנה.

הנזק הכי גדול שאני יכול להעריך שסביר שהוא יקרה

הוא מנוע גמור.

כל רכב שאתה הולך לקנות, קח אותו למכנואי שאתה מכיר וסומך עליו שיבדוק את האוטו.

שים לב שהקילומטרז' של הפיאסטות מגיע רק עד מאה אלף ומתאפס...שלא יחרטטו לך

סיכוי טוב שהמחוג בסיבוב השני/שלישי או יותר, פה המכונאי צריך להיכנס לתמונה ולתת את דעתו .

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

אם בעל הרכב בחר שלא לבצע לו טסט, מעיד ע"כ שעלות ההשקעה להחזירו למצב נסיעה גדולה מכדי שכלכלית, עלות הרכב לעומת גודל ההשקעה, שווה להשקיע בכך.

חפש לך רכב נוסע עם טסט, אלא אם אתה קונה את הרכב לצרכי לימוד עצמי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מצטרף לכל המגיבים , שממליצים לא לרכוש רכב ללא טסט .

קניית רכב ללא טסט היא טעות , גם אם הרכב נמכר ממש במחיר מגוכח .

לשאלתך לגבי פורד פיאסטה - בשנות ה - 90 הדגם הוחלף פעמיים - פעם ראשונה בשנת 84 - עידכון מקיף לדגם הישן ( 83- דגם ישן , 84 דגם מעודכן ) ופעם השניה בשנת 89 - החלפת דגם לחדש לגמרי ( בשנת 89 נמכרו במקביל הדגם הישן והחדש ). שנת 90 - רק הדגם החדש, שונה לגמרי ההפיאסטות הישנות .

הרכב אכן מומלץ , אמין ואמיד מאוד, אבל הפיאסטה הישנה (עד 89) היא כבר מכונית מיושנת ביותר , מהליגה של פיאט 127 , פיזו 104 , סיטרואן ויזה ושות ' , רק שהיא שרדה את השנים בצורה טובה יותר , ונשארו יחסית הרבה פיאסטות נוסעות בזמן שמתחרות אחרות שלה כבר כמעט ונעלמו .

פורסם

קבלתי את הצעתכם בנוגע לטסט .

אני מתכוון לרכוש אחת בין השנתונים 84-89 (הכוונה לפיאטה).

המטרה שלי היא ללמוד ולתקן את הרכב לבד (יש לי עוזרים) , וכמובן גם לנסוע עליו .

אלו רכבים הכי פשוטים מבחינה מכנית מבין המכוניות הנ"ל : פיאסטה,שרייד,אונו,סוויפט,ג'אסטי/AX ?

או שלא משנה איזה מהם (אם לא משנה , כניראה שאני ירדוף אחר פיאסטה ), פשוט לקנות את הרכב עם המצב הכי טוב ?

כמה עולה להתקין מזגן באחד מן הרכבים הנ"ל ?

זה נכון

פורסם

קנה את הרכב , שבצב הכי טוב , אבל לדעתי , למטרה שלך הפיאסטה היא הבחירה העדיפה.

חלק מהמכוניות מהרשימה שלך( היפניות ) הגיעו עם מזגן , באונו ובAX התקינו מזגנים בארץ , ספק אם הם עדיין עובדים .

התקנת מזגן , אם עושים אותה אצל בעל מקצוע ולא לבד , תעלה יותר ממחיר המכוניות המדוברות.

אם מזגן היא דרישה הכרחית , תחפש מכונית , שכבר יש בה מזגן , גם אם הוא לא תקין . שיקום המזגן בכל מקרה יהיה זול יותר מהתקנת חדש.

• תוכן חדש...