Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.4 ו 1.1 (השוואה)

לא חייב מדוייק.

ועל הדרך שאלה,אני דיי לחוץ בכסף עכשיו אבל יש לי אפשרות (או יותר נכון אני צריך) רכב זול,חשבתי לכיוון פיאט אונו 93 S70 1.4 (שמעתי ש 1.0/1.1 חלש מאוד,בגלל זה גם שאלתי את השאלה הקודמת)

עכשיו השאלה היא,העם ההבדל הוא מאוד גדול בין קורברטור והזרקה?פשוט אונו 94 עולה כבר 8000+ ו 93 5-6 אלף אפשר למצוא שמורה,ועד כמה שזה נשמע קצת זה עדין כסף.

שמעתי גם שהזרקה באונו עושה בעיות,העם זה נכון?

תודה מראש על התשובות!

פורסם

אולי זה בגלל השעה,בכל מקרה בשאלה הראשונה ביקשתי השוואה באונו 93 בין מנוע 1.4 לבין 1.1 מבחינת צריכת דלק.

ובשאלה השניה שאלתי העם שווה להוסיף את ה 2000-4000 שקל בשביל הזרקה?או שקרברטור זה גם בסדר?ולא עושה בעיות כמובן..

שוב תודה.

פורסם

במצב שלך , עדיף מודל 93 עם קרבורטור , אם הקרבורטור מכוון היטב והמנוע כולו במצב תקין , הבדל בצריכת דלק מול הזרקה זניח , לעומת זאת יש פחות אפשרויות לתקלות יקרות - מחשב ניהול מנוע , חיישן למבדה , ממיר קטליטי .

בסדרת האונו מנוע 1.1 פייר ( 1108 סמ"ק, דגמים מעל שנת 90) נחשב למוצלח ולחסכוני ביותר , כלומר הוא מציע את הפשרה הטובה ביותר בין ביצועים לחיסכון בדלק .אונו היא מכונית קלה מאוד , 57 כ"ס מספיקים ברוב המקרים, אל תצפה , כמובן , לביצועים עוצרי נשימה .

1.0 - לא מומלץ בכל מקרה, תאמין לי , שברכב כזה 10 כ"ס נוספים זה המון .

אם אתה מוצא אונו 93 שמורה , תקנה , לדעתי לא כדאי להשקיע את ההפרש ולקנות את הדגמים המאוחרים המוזרקים , מה גם שאתה נמנע מצרות אפשריות בבדיקת זיהום אוויר בטסט השנתי (מודלים עד 93 כולל - נבדק רק CO בסרק , מותר עד 3.5% , מודל 94 - כנ"ל , אבל מותר רק 1% , מ95 ומעלה אתה חייב בבדיקה החדשה והמחמירה . )

פורסם

הדבר תלוי גם בכמה נסיעות אתה עושה... בכל מקרה אם אתה לחוץ בכסף תחשוב טוב טוב לפני שאתה רוכש רכב כלל... אתה מוזמן להסתכל בפורום הטכני איך אנשים נופלים במצב שצריך לתקן משהו ואין להם אלפייה כדי לתקן... קח בחשבון שרכב זה הוצאות למשך זמן כאשר הרכישה של רכב כזה היא בערך ההוצאה הכי נמוכה שלך עליו (תוך שנה אתה מוציא יותר מזה על דלק...)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

עדיף הדגם היותר זול (קרבורטור),גם פחות תקלות,וגם הסיכוי למצוא רכב מיד פרטית גדול יותר (רוב דגמי ה94-96 הם השכרה לשעבר.

היתה לי עד לפני שבועיים 1400 שנת 1993,ובעבר הייתה לי שנת 1994.נה-93 נהניתי יותר.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

חשוב ביותר לדעת מה מצב הרכב ועברו.

רכב משנתונים כמו שציינת עבר הרבה ויש לו הרבה תקלות.

אם הרכב לא תוחזק כראוי או לחילופין אם יאמרו לך למשל:"רק אוכלת טיפה שמן" , "רק לבדוק מים

כל כמה ימים", וכדומה.

היה בטוח שדברים מסוג זה מסתירים בעיות שעלולות בקלות לעלות לך יותר ממחצית הסכום שתשלם

עבור רכישת הרכב ואף יותר.

לכן אם אין לך חבר ( שניתן לסמוך עליו!!!) מוסכניק. או שאתה חובב מכונאות. השקע הרבה סבלנות

ומחקר לפני הקנייה.

נסיעה בטוחה.

פורסם

מניסיון, באונו ובכלל, הזרקת דלק זה עולם אחר מקרבורטור, גם ההזרקה הלא-הכי-משוכללת באונו עדיפה בהרבה על קרבורטור:

האוטו מניע כל בוקר, לא מציף, תגובת המנוע צפויה ורציפה, גם כשאתה בהילוך גבוה מדי האוטו פחות יקרטע וישתנק, בקיצור הזרקה - העתיד, קרבורטור - העבר. וגם בקרבורטור יש הרבה יותר תקלות.

פורסם

אני מסכים איתך , אבל התקלה הכי מסובכת בקרבורטור , עדיין לא תעלה יותר מכמה מאות שקלים , כשמחפשים לקנות רכב באלפים בודדים , כמה שיותר פשוט - יותר טוב. הזרקה גם מציפה , כמו גדולה , אם אחד החיישנים לא תקין , בדיוק אתמול היה כאן מישהו עם טיפו 94 , שהיתה לו את הבייה הזאת .

יש גם את עניין משאבת הדלק החשמלית , שיקרה בערך פי 5 ממשאבה רגילה .

• תוכן חדש...