Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני נוסע במהירות כלשהי המתאימה להילוך שני - נגיד 50 קמ"ש ב-306 שלי - ואני לוחץ על הקלאץ' ומנסה להכניס את הידית לראשון - הידית לא נכנסת. הידית נכנסת רק כשאני עומד או ב-~10 קמ"ש.

אני מניח שזה כך בתכנון, מעין תכנון הגנתי לשמירה על המנוע - להכניס לראשון ב-80 קמ"ש יכול לפגוע בו די קשות.

השאלה היא - האם אני צודק? איך מנוע יכול להפגע מביצוע תהליך כזה? ואיך זה בכלל פועל (מניעת ההכנסה להילוך)?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

ככה זה צריך להיות. בצע חיפוש

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ב 50 אתה רוצה להכניס ל ראשון ?

למה ב 50 אתה מעביר בשיא הסחיטה ל 2 ?

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

אני בשני, בולם לפני רמזור, לוחץ קלאץ' עוד ב-50 קמ"ש.

רוצה להכניס לראשון לפני שאני מגיע לעצירה, ולא לחשוב על זה יותר מאז.

תודה.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

בקש ממי שיושב בכיסא האחורי לדחוף את ידית ההילוכים עם הרגל, כשאתה מכוון עם היד את הידית למקום של ההילוך הראשון.

מנסיון עם סוזוקי ויטרה, זה עובד, גם ב100 קמ"ש, ואם עוזבים את המצמד, אז בכלל מתחיל להיות שמח: שעון הסל"ד מסתובב סביב עצמו, ושתי שניות אחר כך, אחד הטלטלים פורץ את בלוק המנוע, אני לא זוכר מאיזה צד של הבלוק זה קורה.

אחרי זה המשחק נגמר, ואין עוד שני נסיונות :?

בהצלחה.

פורסם

נו, תפסיקו להיות מפגרים..

אני לא עושה שום דבר בכוח. אני רק מנסה להבין למה זה עובד ככה.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

זה מאד פשוט!לא צריך להיות דוקטור בפיזיקה כדי להבין.בגיר יש גלגלי שיניים בגדלים שונים ,שמסתכרנים לפי מהירות הרכב.ההילוך הראשון הוא הילוך כח שנועד לזינוק,ונסיעה איטית.לעולם אין לנסות להעביר לראשון במהירות 50!הדבר יגרום נזק למנוע ולגיר.כשאתה מעוניין להאט לפני רמזור גם בעזרת כח מנוע אתה יכול להוריד הילוכים בצורה מובוקרת עד הילוך שני.הילוך ראשון שלב או בעצירה מוחלטת או במהירות מאד איטית{5-10קמ"ש}.יש מבין??

פורסם
זה מאד פשוט!לא צריך להיות דוקטור בפיזיקה כדי להבין.בגיר יש גלגלי שיניים בגדלים שונים ,שמסתכרנים לפי מהירות הרכב.ההילוך הראשון הוא הילוך כח שנועד לזינוק,ונסיעה איטית.לעולם אין לנסות להעביר לראשון במהירות 50!הדבר יגרום נזק למנוע ולגיר.כשאתה מעוניין להאט לפני רמזור גם בעזרת כח מנוע אתה יכול להוריד הילוכים בצורה מובוקרת עד הילוך שני.הילוך ראשון שלב או בעצירה מוחלטת או במהירות מאד איטית{5-10קמ"ש}.יש מבין??

ההסבר הזה לא עונה על השאלה: למה אפשר להוריד משלישי לשני גם ב 90 קמ"ש, כאשר 90 זו המהירות המרבית בהילוך שני. ואילו להוריד משני לראשון ב 50 קמ"ש אי אפשר, למרות שראשון מגיע ל 55 קמ"ש.

פורסם

אתם פשוט מתעלמים ממה שאני כותב.

אני לא בולם באמצעות ההילוך הראשון, וגם לא בולם מ-120 באמצעות ההילוך השני.

אני בהחלט לא מחבר קלאץ' בהילוך שני כשאני במהירות הגבוהה מ-60.

אני יודע לנהוג. תפסיקו לזיין לי את השכל.

השאלה שלי היא טכנית. ואגב, לא הגיר ולא המנוע ייפגעו, אפילו אם אני אכניס לראשון ב-200 קמ"ש - כל עוד הקלאץ' מנותק. וזו השאלה - כשהקלאץ' מנותק, למה ראשון לא נכנס אלא במהירות מאוד נמוכה/עצירה?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

השאלה שלי היא טכנית. ואגב, לא הגיר ולא המנוע ייפגעו, אפילו אם אני אכניס לראשון ב-200 קמ"ש - כל עוד הקלאץ' מנותק. וזו השאלה - כשהקלאץ' מנותק, למה ראשון לא נכנס אלא במהירות מאוד נמוכה/עצירה?

הכל עניין של סיכנרון והתאמה ובמקרים כאלו הסינכרונים פשוט לא יכולים לפצות על ההפרשים במהירויות.

אתה יודע איך כן תצליח ? תוציא את הידית לניוטרל, שחרר קלאץ', תן מכת גז עד שהסלד יקפוץ ל 6,000 סל"ד - ומייד תלחץ קלאץ' ותכניס לראשון.

ברמת העיקרון מהרגע שהאוטו כבר נמצא בתזוזה (גם אם מדובר בקמ"שים בודדים) אתה יכול להתחיל לנסוע מהילוך שני, לכן אין חשיבות שלקראת עצירה במהירות 50 קמ"ש אתה תכניס לראשון... גם שני יעשה את העבודה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...