Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה השטויות האלו, מנוע לא אמור לצלצל, צילצולי מנוע מעידים על שריפה לא תקינה שעלולה לגרום נזק.

יצרני הרכב, עושים כל שניתן להמנע מצילצולי מנוע ע"י חיישני נקישות בקרת מנוע חכמה יותר, ועוד שיטות מתקדמות אחרות.

דניאל צלצול הנובע מנסיעה בהילוך גבוה מדי, יחיסית למהירות הרכב, או בהילוך לא מתאים וגבוה בעלייה תלולה, או צלצול הנובע ממשקל יתר ברכב(חמישה אנשים כבדים+מזוודות), או צלצול הנובע ממזג שרבי ,

חד יומי הא והולך, אינו גורם כל נזק, אם מתאימים את הנהיגה בהתאם לתנאי הדרך, ולא כופים עליו, הצתה מאוחרת, הגורמת לעלייה בתצרוכת הדלק,ולירידה ביעילות הנסיעה/תאוצה.

ברכבים ישנים אין חיישני נקישות, ושיטות בקרה אחרות, מלבד מפלגים, בעלי קידום הצתה שמאחר הצתה , במקרה של עומס יתר לדוגמא : סובארו, דיהטסו שרייד, ולעתים גם באאודי!

צלצול הנובע מתערובת ענייה מדי, התחממות יתר של המנוע, אוקטן לא מתאים, פיח רב בתא השרפה, אכן יגרום לדטונציות, אבל ברכבים אלה יש לטפל בסימפטום, ולא לעקוף את הבעייה בעזרת איחור הצתה או תוספי דלק, אלא למונעם מראש!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פעם לא היה גם מנתק הצתה...אז פעם ביום, אפשר לתת יותר טורים ממה שהמנוע מסוגל לעמוד בו?

נכון ש'צילצול' פה ושם לא יגרמו לנזק מי יודע מה, אבל לאורך זמן זה לא בריא כלל, ורצוי להמנע כמה שניתן לנסוע עם 'צילצולים'.

לגבי הכוון, אני בדיעה, ולא תשנו לי אותה, שיש לכוון רק עם מכשיר. כמה ניסיון שיש לך או רגש, לא בטוח שתביא את ההצתה למקום הנכון, ועשיתי ניסוי כזה מספר פעמיים עם מכונאים ותיקים, שכוונו עם 'רגש', ובדקתי אחריהם עם מכשיר, והם פספסו במספר מעלות מכובדות.

נכון לפי הרגש יכול להיות שהאוטו יסע טוב, אבל יש אם יש בעייה אחרת ברכב, שעל ידי הכוון 'רגש' שלך עקפת אותה, לא תדע זאת לעולם.

צריך לשלב בין השניים, להתחיל עם כוון 'לפי הספר' במידה ולא עוזר, ניתן, כפי שציינתי קודם לבצע שינוי קל, שוב עם המכשיר, אבל גם לפי הנסיון שלנו (יותר קידום או פחות), במסגרת הטולראנס המותר. לא נפתרה הבעייה? לא להמשך בנסיונות עם 'רגש', אלא למצוא אותה.

פורסם

מהו הצלצול ששומעים כשההצתה לא מכוונת? ממה הוא נובע ומהיכן הוא בא? מהמפלג?מתא השריפה?

מישהו יודע?

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

דניאל, שים לב למה שאתה כותב:1. נכון ש'צילצול' פה ושם לא יגרמו לנזק מי יודע מה, אבל לאורך זמן זה לא בריא כלל, ורצוי להמנע כמה שניתן לנסוע עם 'צילצולים'.

מי כתב לך לנסוע עם צילצולים ?

2."כמה ניסיון שיש לך או רגש, לא בטוח שתביא את ההצתה למקום הנכון.

3.נכון לפי הרגש יכול להיות שהאוטו יסע טוב.

ואני שואל(כדי ללמוד,לא כדי לעקוץ) אם "לא בטוח שההצתה במקום הנכון",איך יכול להיות

"שהאוטו יסע טוב" ?

4. קשקשת. לא מי שכותב את זה ראשון,הוא בהכרח במקום ראשון.

לדעתי מה שכתבתי בחתימה, מתאים מאוד למקרה הזה.

KD2 כתב, "דוד אני לא יודע אם אתה מודע לעובדה אבל נבדק ונמצא שבצילצול קל פעולה המנוע יעילה יותר!"

כן ידידי,אני כבר מודע לזה כ- 40 שנה.לצערי יש אנשים שחיים בתוך בועה,ולא רוצים לשמוע מהנסיון של אחרים,אלא מתוך קריאה והורדות מהאינטרנט.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש סדרה נחמדה אך ישנה של הדרכה למנהלי מוסכים בהוצאה משותפת עם "פז" משרד הרווחה ,החקלאות ועוד כמה.

בטח דוד מכיר או שמע.

יש פרק על סוגי מערכות הצתה , הסימוכין שלך נמצאים שם.( הדוגמא העברית היחידה שיש לי )

אני מניח שלא תמצא את הספר כי הוא די עתיק, לכן כאשר אהיה בבית אצטט במדוייק מה כתוב שם בנושא.

פורסם
דוד אני לא יודע אם אתה מודע לעובדה אבל נבדק ונמצא שבצילצול קל פעולה המנוע יעילה יותר!

השאלה ממה נובעים ה"צלצולים" ומה קורה בעת ה"צילצולים" במנוע!

בזמנו שהתחלתי את לימודי בתחום הנדסת המכונות, הייתי מכוון את התזמון תוך נסיעה נסיונית...

בדרך כלל הקידום יתר היה גורם לתופעת הצלצולים, הגביר את הספק המנוע, עד לנקודה מסויימת.שהמשכתי בשנה השנייה שלי בפקולטה להנדסת מנועי שריפה פנימית הבנתי עד כמה היה למנוע מזל ועוד יותר לי:-) ...שלא גרמתי לנזק!

תזמון מנוע במצב של קידום יתר מלווה בדרך כלל ב"צלצולים", גורר מידות חום מוגזמות בתא השריפה.

הרכיבים שיסבלו ראשונים ממצב זה הם קודם כל:

*המצתים ולאחריהם *שסתומי הפליטה, *הבוכנות והטבעות העליונות.

מצב של חום מוגזם בתא השריפה מוביל לדטונאציה, שבאוזננו נשמעת כנקישה או כצילצולים.

המצב נוצר כאשר מיד עם הניצוץ כאשר נוצרת חזית להבה ליד המצת, מתחילה לנוע להבה נוספת, בדרך כלל מהנקודה המרוחקת ביותר מהמצת. הלהבה השנייה היא תוצאה מחום הלהבה הראשונה או כאמור מטמפ' מוגזמת בתא השריפה.

מצב נוסף הגורם ל"צלצולים\נקישות" נקרא הצתה עצמית - PREIGNITION .הסיבות למצב זה שונות.ההצתה העצמית נגרמת בדרך כלל כתוצאה ממשקעי פחם מופרזים ולוהטים מחום בתא השריפה.

צלצולים\נקישה בשל קידום הצתה מופרז מדי- הניצוץ נוצר לפני זמנו וגורם לצלצולים\נקישות בעוצמה גבוהה. במקרה זה תתקיים עוצמת השריפה הפנימית מוקדם מדי (פחות מ10 מעלות חאחר נמ"ע ןיגרם הפסד בהספק המנוע. תא השריפה יתחמם לטמפ' יותר מדי גבוהה, מצב שיביא לנזקים למכלולים שכבר הזכרתי בתחילת דברי.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

מריוס כל הכבוב להסבר שלך,מה אתה מערבב קידום יתר? מי דיבר על קידום מופרז?

אתה כותב לבד, שרק בשנה השניה הבנת, איזה מזל היה לך ולמנוע.

ז.א. נסעת עם הצתה מעט מוקדמת כשנתיים,ולא נגרם שום נזק.

במכונאות אין ניסים ונפלאות,וגלגל המזלות יש רק בלונפרק. :-P

לא כתבת על הנושא המדובר,והוא האם לדעתך אפשר לכוון הצתה ללא אקדח?

האם המנוע אמור לצלצל מעט בעומס, כשהמהלך לא מתאים למהירות?

KD2, אני לא צריך סימוכין להוכיח,נטל ההוכחה על השוללים.כך נהוג גם בבי"המש.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מריוס כל הכבוב להסבר שלך,מה אתה מערבב קידום יתר? מי דיבר על קידום מופרז?

אתה כותב לבד, שרק בשנה השניה הבנת, איזה מזל היה לך ולמנוע.

דוד

ההתייחסות היא ל"צלצולים" את ה"פעמונים, אני משאיר לאחרים:-)

בתחילת השנה השנייה, לאחר שניזוקו המצתים\בלאי מוגבר... ופיח ופרקתי והרכבתי את המנוע...

ז.א. נסעת עם הצתה מעט מוקדמת כשנתיים,ולא נגרם שום נזק.

במכונאות אין ניסים ונפלאות,וגלגל המזלות יש רק בלונפרק. :-P

דוד

כאמור היה נזק , אמנם לא לבוכנות, טבעות...

לא כתבת על הנושא המדובר,והוא האם לדעתך אפשר לכוון הצתה ללא אקדח?

האם המנוע אמור לצלצל מעט בעומס, כשהמהלך לא מתאים למהירות?

דוד

ניתן לכוון הצתה ללא אקדח ע"י מנוסים ואומנים בתחום, רצוי מאד לעשות את זה עם אקדח הצתה ועוד יותר באמצעות אוסצילוסקופ ...

לצלצל מעט-שוב אנחנו חוזרים להתחלה ... מה הסיבה לצלצולים ומה קורה בתוך תא השריפה\צילנדר במצב הנתון ?

במנוע מכוון היטב לא אמורים להישמע צלצולים-ראה דוגמה:חיישן KS שמהווה תשובה טכנולוגית למניעת צלצולים\נקישות מכל הסיבות הטובות.

אם אני יתייחס לכל השאלות מה ישאר לאחרים?:wink: גם אני רוצה לשתות כוס נס קפה...

מריוס

פורסם

מריוס היקר,

הגעתי מהעבודה, נחוש בדעתי לתת תורה, לכל המבינים בצילצולים (יותר נכון רעש וצילצולים:twisted: ).

וראה איזה פלא, הקדמת אותי, וכניראה הייטבת לעשות זאת טוב ממני, שא ברכות.

ואם מישהו ימצא , סימוכין לנושא ה"צילצולון", שלחו לי ה"פ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...