Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

האם לבעל מקצוע יש ידע מקצועי איך לכוון את ההצתה בצורה האופטימלית , ז"א איך שהמנוע בדיוק צריך לעבוד, או שמא ישנו סימון כלשהו במפלג או משהו כזה?

מסקרן אותי לדעת אילו פרמטרים נלקחים בחשבון בעת כוון ההצתה.

אצלי בוולבו 740 למשל האוטו עובד יפה,סל"ד יציב כ- 850 בניוטרל ו- 750 ב- D ק העיניין הוא שהעיגול שאותו מסובבים כדי להרים או להוריד טורים נמצא בנקודה הסופית ביותר, ז"א שמשם ניתן רק להרים ולא להוריד.

עכשיו ידוע לי שכשמשחקים עם המפלג הסל"ד יורד ועולה בהתאם לתנודות של קידום ואיחור.

האם יכול ליהיות שלמרות שהאוטו מתפקד ועובד יציב ההצתה לא הכי מכוונת ביחס של הטורים באוטו.

להזכירכם וולבו 740 88 הזרקה.

תודה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמור להיות סימון על יד המפלג תסתכל היטב אולי הסימון מלוכלך עם שמן,פיח.אם לא מצאת סימון תכוון כך:

שחק עם המפלג עד שתגיע לטורים הכי גבוהים אם עבודת מנוע הכי עגולה ואח"כ תוריד טורים מהקרבורטור

לסל"ד נורמאלי{זה מה שמכונאי הסביר לי}

פורסם

מצטרף לשרשור...ואם המנוע לא עובד עגול/מצלצל קלות-->מה עליי לעשות?

לקדם הצתה?

ואם מישהו יוכל להזכיר לי לאיזה כיוון אני אשמח

פורסם

כיוון הצתה הינו נתון המוגדר על ידי יצרן הרכב בדרך כלל 10 מעלות קידום בסיבובי סרק ראה נתון בספר הרכב.כיוון דינמי מתבצע באמצעות מכשיר הניקרא -אקדח הצתה [סטרובוסקופ].

כיוון סיבובי הסרק של המנוע מכוונים באמצעות בורג המצערת[כנראה העיגול שעליו דיברת.

למפלג במערכת הצתה אלקרונית ישנה נקודת יחוס הנימצאת על ציר המפלג ועל גוף המנוע בנקודת החיבור בין המפלג והמנוע.

יוסי אבנר

054-5400684

פורסם
מצטרף לשרשור...ואם המנוע לא עובד עגול/מצלצל קלות-->מה עליי לעשות?

לקדם הצתה?

ואם מישהו יוכל להזכיר לי לאיזה כיוון אני אשמח

אתה אמור לאחר הצתה אצלך, לכיוון שבו הסלד ירד זהו איחור, לכיוון שהסלד יעלה זהו קידום, במקרה של צלצול יש לאחר במקצת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

"למפלג במערכת הצתה אלקרונית ישנה נקודת יחוס הנימצאת על ציר המפלג ועל גוף המנוע בנקודת החיבור בין המפלג והמנוע."

על ציר המפלג ? לא. אם כבר על גוף המפלג.

נימרוד, כן מכונאי עם נסיון יכול לכוון הצתה,טוב יותר מכיוון עם אקדח.בעזרת שמיעה,תגובת המנוע

וסיבוב (נסיעה).נקודת היחוס על גוף המפלג אינה בהכרח הנקודה המדוייקת של ההצתה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא כיוונת טוב.

יש לכוון כך,לנסוע במהלך ראשון במישור,להחליף לשלישי וללחוץ פול גז,ולשמוע מעט צילצול.

כמה צילצול ? זה כבר עניין של נסיון.(כמה שפחות).

פורסם

לדעתי זה פחות בסדר.גם באוטו חדש,נאמר 0 ק"מ אם תעביר מראשון לשלישי ותיתן פול גז תשמע מעט צילצול.זכור הוא מכוון ע"י היצרן.

פורסם
אמור להיות סימון על יד המפלג תסתכל היטב אולי הסימון מלוכלך עם שמן,פיח.אם לא מצאת סימון תכוון כך:

שחק עם המפלג עד שתגיע לטורים הכי גבוהים אם עבודת מנוע הכי עגולה ואח"כ תוריד טורים מהקרבורטור

לסל"ד נורמאלי{זה מה שמכונאי הסביר לי}

שלום.

איזה סימן ואיזה נעלים מה אתה מקשקש אין שום סימן על המפלג לכיון הצתה.

הדבר היחידי שיכול להיות שמכונאי סימן את מיקום המפלג כדאי להחזירו למקומו המדויק.

לגבי כיון הצתה לפי שמיעה צריך ניסיון, תחושה ,שמיעה, ומיומנות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אקדח הצתה זה טוב אבל לא מדוייק כי למנוע יש כבר בלאי מסויים ואתה לא יכול לכוון אותו כמו ביום שהוא יצא מהמפעל ולכן יש שעון ואקום שהכיוון איתו לדעתי הוא הכי טוב ומדוייק .

דוד לפי מה שהבנתי מבעל הוולוו היא אוטומטית .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...