Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי זה פחות בסדר.גם באוטו חדש,נאמר 0 ק"מ אם תעביר מראשון לשלישי ותיתן פול גז תשמע מעט צילצול.זכור הוא מכוון ע"י היצרן.

עברתי על ספר הרכב ולא היה מצויין כזה דבר....

אולי יש כאן מישהו שיכול להגיד לנו מי צודק?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אקדח הצתה זה טוב וזה הכי מדוייק, וכדאי לבצע כוון רק איתו ולהתבסס על נתוני היצרן.

(דוד - מה נהיה? פעם הוראות יצרן זה טוב ופעם לא?)

זה נכון, שעם הזמן המנוע מזדקן וזקוק לכוון שונה מעט כדי לעבוד תקין,

לכן היצרן תמיד נותן תחום לכוון, דוגמא 10±2 מעלות BTDC

ז"א שאתה יכול לכוון ל8 מעלות עד 12, אם עדיין יש בעייה עם הסחיבה או צילצולים, יש תקלה במנוע או במערכת ההצתה/דלק, שמצריכה תיקון.

פורסם

19,מי צודק זה לא חשוב,חשוב מי קרוב יותר לאמת.

מה אתה צריך את הצדק,דע לך שלצדק אלף פנים ולאמת רק אחת.

"עברתי על ספר הרכב ולא היה מצויין כזה דבר...." לא מצויין שם גם הרבה דברים אחרים.

בוקסר שים לב,אקדח הצתה זה טוב וזה לא בהכרח מדוייק.גם אחורי כיוון באקדח הצתה

(במנועים לא חדשים) יש צורך בתוספת של כיוון בסיבוב.

בוקסר, אתה קראת באיזה מקום שכתבתי, שהוראות יצרן לא טוב ?

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
19

בוקסר שים לב,אקדח הצתה זה טוב וזה לא בהכרח מדוייק.גם אחורי כיוון באקדח הצתה

(במנועים לא חדשים) יש צורך בתוספת של כיוון בסיבוב.

בוקסר, אתה קראת באיזה מקום שכתבתי, שהוראות יצרן לא טוב ?

אתה מבלבל לא אני הערתי לך בקשר להוראות יצרן זה היה דניאל.

גם לא הזכרתי שימוש בהקדח הצתה.

אז אתה אומר שלכוון בשיטה שלך ככה שבסל"ד נמוך ולחיצה חזקה על הגז בהילוך שלישי יהיו קצת צלצולים?

אני חושב שאם במצב הזה יהיו צלצולים אז גם במצבים אחרים יכולים להיות צלצולים כמו לשמשל אם הרכב מלא 5 אנשים ואני אמשוך שני מעבר ל 5 אז גם הוא יכול לצלצל.

פורסם

אני לא מבלבל,וידעתי שלא אתה הערת לי על הוראות יצרן ,ולא הזכרת שימוש באקדח(עזוב את זה).:-P

כן, כך אני חוזר ואומר.

ובקשר למה שאתה חושב, נכון שגם במצבים אחרים יהיה מעט צילצול,כשהמהלך לא יתאים למהירות.

פורסם

תגדיר לא יתאים? במצב שאנינ רוצה להאיץ מהר ואפילו במקרה יותר גרוע נגיד ואני בעליה ועם רכב מלא ואני נישאר על שני ועובר את ה 5 סל"ד, אני לא רוצה שהוא יצלצל לי במצב הזה..בשביל מה לעשות ככה שהוא יצלצל אם אפשר לכוון שהוא לא יצלצל.

פורסם
תגדיר לא יתאים? במצב שאני רוצה להאיץ מהר, ואפילו במקרה יותר גרוע, נגיד ואני בעליה ועם רכב מלא ואני נישאר על שני ועובר את ה 5 סל"ד, אני לא רוצה שהוא יצלצל לי במצב הזה..בשביל מה לעשות ככה שהוא יצלצל אם אפשר לכוון שהוא לא יצלצל.
בוקסר 19 שלום רב!

דוד מזר צודק, מכונאי מיומן מספיק מנוסה לכוון הצתה לפי שמיעה ולפי כוון בנסיעה אחת, וזאת ללא אקדח הצתה.

מכונאי מיומן מכוון שהרכב יצלצל קלות כשהרכב במאמץ יתר, ואו לא במהלך המתאים, או בעליה ממושכת וקשה, או בטמפרטורה שרבית , אך בנסיעה רגילה הרכב ינסע היטב, ללא צלצול גם במשיכת הילוך, נהג טוב עם כוון טוב כמו של דוד מזר, ידע מתי להרים את הרגל קמעה, על מנת שהרכב לא יצלצל בלי צורך לאחר בצורה מוגזמת, אשר עלולה לפגוע בתאוצה ובתצרוכת הדלק לרעה.

בברכה

צביקה

**** אם לא תעבור את 5 אלף סלד בכל מקרה , הרכב לא יצלצל וגם תחסוך בדלק!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקסר ידידי,זה בדיוק מה שלא רציתי להגדיר,משום שבכל נפח מנוע זה שונה.

תפוס איזה חבר עם אוטו חדש יחסית,עשה סיבוב,אז תבין טוב יותר.

בהצתה מאוחרת מידי, אם המהלך המשולב לא מתאים למהירות,האוטו יקטע (יקפוץ)

בהצתה מוקדמת מידי, האוטו יצלצל ויחנק.

בהצתה מדוייקת,עדיין יצלצל מעט ולא יקטע ולא יחנק.

פורסם
שלום.

איזה סימן ואיזה נעלים מה אתה מקשקש אין שום סימן על המפלג לכיון הצתה.

הדבר היחידי שיכול להיות שמכונאי סימן את מיקום המפלג כדאי להחזירו למקומו המדויק.

לגבי כיון הצתה לפי שמיעה צריך ניסיון, תחושה ,שמיעה, ומיומנות.

בברכה בני ל.

אתה מוזמן לבוא לראות על הפורד אסקורט שלי שיש ליד המפלג סימון אורגינלי ולא סימון עם מברג של מכונאי,וכנראה שלא בכל רכב יש סימון לכיוון הצתה
פורסם

מתן, בני מתכוון שלא יעזור לך הסימון,אם תחליף דיסטר' ותכוון על הסימון.

הסימון הוא רק סימון התחלתי,בוא נומר במקום אקדח.לאחר מכן יש להמשיך ולכוון כפי שהוסבר קודם.

6 דקות למידגם בטלויזיה. שלום.

פורסם

מה זה השטויות האלו, מנוע לא אמור לצלצל, צילצולי מנוע מעידים על שריפה לא תקינה שעלולה לגרום נזק.

יצרני הרכב, עושים כל שניתן להמנע מצילצולי מנוע ע"י חיישני נקישות בקרת מנוע חכמה יותר, ועוד שיטות מתקדמות אחרות.

פורסם
לא מדברים על צילצול אלה על צילצולון....

לך תקרא קצת על דטונציה ותוצאותיה , לפני שאני מצלצל לאלה שמאשפזים בכפייה שיבואו לקחת אותך למעקב :idea:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...