אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,368 נושאים בפורום הזה
-
- 10 עוקבים
- 27 תגובות
- 4 אלף צפיות
אז קניתי נינג'ה, ואני עדיין בשלבי ההתלהבות. מה המקום הכי טוב לקנות ממנו / להזמין ממנו פירות קפואים? ראיתי כמה אתרים שמפורסמים ישירות בחיפוש ממומן בגוגל, אבל מנסיונכם, מה עדיף? תודה.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
המלצה למשקפות שחיה 1 2
מאת bjlb-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
היי, מבקש המלצה למשקפת לשחיה בבריכה. כרגע משתמש ב arena שקניתי במגה ספורט. לא נוחה לי, אחרי כמה בריכות מוריד, ואז מתחיל סבב של מים נכנסים או אדים ועוצר כל 3,4 בריכות. בקיצור על הפנים. תקציב שחשבתי בסביבות מאה שח. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם. כבר תקופה שמתגלגל לי בראש רעיון לסטארטאפ בתחום הפינטק, אני אישית עובד בדרג זוטר למדי במוסד בנקאי בארץ יש לי ידע וניסיון בתחום הבנקאי אבל רק אין לי שום מגע עם ספירת ההייטק. לרעיון עצמו יש מודל עסקי ברור, ואני צופה שהוא יהיה רווחי מהר יחסית (גם אם מדובר בשוק הישראלי בלבד בשלב הראשון) . יש כמובן המון מכשולים בדרך- טכניים, משפטיים, רגולטוריים וכמובן איומים מצד מתחרים פוטנציאלים (לא מכיר פתרון כמו שאני מציע בשוק). דווקא צד הפיתוח וכתיבת הקוד נראה לי החלק "הפשוט" ביותר. המודל של הרעיון לא מחייב הון עצמי ובהחלט יכול להיות רווחי באמצעות עמלות ארביטראז בלבד. אז השאלה שלי היא איך אני הופך את הרעיון למציאות (ורצוי עם תמורה כמה שיותר גבוהה לי). אני לא מצ…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
קראתי בגוגל שישנה הבעיה הזו, פיזית אם אני מכסה את החיישן שנמצא בחלק העליון של המכשיר המסך חוזר להיות רגיל, הבנתי שזה מצב של לילה, והוא עובד תמיד למרות שהוא מכובה , זה קרה אחרי עדכון של סמסונג שבוצע באופן אוטומטי לפני קצת יותר מחצי שנה, יש דרך לתקן את זה?
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בהמשך לנושא של האחיין שמעוניין לעשות הסבה לסיעוד. לעשות RN אחות מוסמכת בבית ספר לסיעוד באחד מבתי החולים הנותנים את האופציה הזאת או לעשות BSN במכללה. לאחר חקירה באינטרנט אני לא מגיע לתובנות בעניין. חלק מהמקורות אומרים שלהיות בעל תואר אקדמאי כלשהו עם תעודת RN בסיעוד שווה ערך ללהיות אח אקדמאי לכל דבר ואפילו אפשר להמשיך לתואר שני בסיעוד. חלק מהמקורות אומרים שזה בעייתי להיות אח שאין לו תואר BSN בסיעוד בגלל שאתה לא באמת נחשב אח אקדמאי. דבר נוסף שמוזר לי הוא העובדה ששני המסלולים אורכים שנתיים וחצי. למה שניהם אורכים שנתיים וחצי אם אחד הוא RN והשני BSN? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בגדול השאלה בכותרת אם נניח התחלתי לעבוד ביולי 2020 האם זה נחשב לשנת העבודה הראשנה? זאת אומרת 2021 זה שנת העבודה השנייה וכן הלאה האם אני בכיוון הנכון?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לשירשור הזה, יש לי שאלה בבקשה. איפה אתם לומדים, והאם אתם מרגישים שהכינו אותכם בצורה טובה דיה למבחן? אין לי בעייה עם תשובות בה"פ למי שלא מעוניין לפתוח בפורום הציבורי. ביום חמישי עברתי את מבחן מה"ט הראשון שלי (שנה א) ועלתה לי השאלה הזו. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. החלפתי את הכונן הקשיח במחשב נייד שהגיע עם win10 מותקן עליו במקור. למיטב הבנתי במקרים כאלה אם מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה היא יודעת לבד לקחת את הסיריאלי שכנראה צרוב איפשהו בלוח אם. השאלה שלי האם אפשר להתקין ישר עליו win11 או שאני צריך להתקין 10 כמו שהיה ואז לשדרג?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
כידוע במדינתו אוהבים מיסים קלים, ליברמן מתכנן למסות נוזלי אידוי במס, אף על פי שלהבנתי לא הוכח נזק , ולכל הפחות מדובר במוצר עם נזק מופחת מטבק. או שמשרד הבריאות חקר את הנושא. טיוטת הצו קובעת: על נוזל למילוי סיגריות אלקטרוניות יוטל מס קניה של 270% מהמחיר הסיטוני השכיח בתוספת 11.39 שקלים חדשים למ"ל, אשר בכל מקרה לא יפחת מ-21.81 שקלים למ"ל. על סיגריות חד-פעמיות יוטל מס קניה של 360% מהמחיר הסיטוני השכיח אשר בכל מקרה לא יפחת מ-32.72 שקלים למ"ל. הצו מחריג גם סיגריות אלקטרוניות ונוזל למילוין מהפטור ממס קניה על יבוא אישי - עד 75 דולר. https://www.ynet.co.il/economy/article/ryvfkvxdk
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
עידן+, עדיין עובד? 1 2
מאת SurfHigh-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מדובר על איזור הכרמל המערבי בחיפה, אני לא קולט שום ערוץ ישראלי. ערוצים מצריים אני דווקא כן קולט, עם שיבושים. עידן+ עדיין קיימים?
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לנו מקום בתא המטען של המאזדה 3 להכל, אז חשבנו לשים תיק על הגג, מה שנקרא צ'ימיגג. מנסיונכם, איזה חברות כדאי, איזה גודל? איזה גדלים כדאי? הכי קטנים זה 450 ליטר שעולים כ 200₪ ויש גם יותר גדולים, 650 ליטר שעולה כ 600₪ ו 750 ליטר שעולה כ 750₪. איך זה מבחינת רעש רוח? זה לא כאילו ששמו מעצור אוויר על הגג? האם גודל גדול יותר מורגש מהבחינה של התנגדות הרוח? הרעש לא מחרפן בנסיעות ארוכות? מבחינת חברות, חברות מדבקה עם תיקים של 450L ב 200₪. יש את חברת צ'ימיגג הקצת יותר יקרה שהתיק שלהם עטוף בשתי וערב של רצועות, אולי זה מעניק לו מסגרת תומכת. ויש חברה שנקראת Carbag שיש להם תיקים שניתן להקטין ולהגדיל, אבל אין מסגרת של רצועות מס…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. עברנו דירה לדירת קבלן חדשה וחברת הגז אצלנו היא אמישרגאז. הם מציעים בהתחברות את מחמם המים פלוניס תמורת כ2700 ש"ח כולל התקנה וכולל מע"מ ל20 ליטרים. הרינאי מתומחר הרבה יותר גבוה עבור 17 ליטרים, כ400פ ש"ח כולל התקנה. מה ההבדל ביניהם? למה הם מתומחרים שונה? האם הרינאי שווה זהב לעומת הפלוניס? אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת om2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 843 צפיות
הרחבת כביש 73, התאמת הכביש לנפח התנועה והסדרת הכניסות לישובים או הכנה לקראת שדה תעופה עתידי ( לפי דעת חלק מהישובים ) ?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
אחד מהיתרונות בעבודה שלי, חוץ מהאפשרות לראות חורי תחת של גברים בגיל העמידה ללא הגבלה, זה האפשרות "לטייל" בעולם, ובעיקר לבקר במקומות שלישראלי הממוצע יש פחות סיכוי להגיע אליהם (מקומות שבהם לא מגישים ואגיו לארוחת בוקר). במסגרת העבודה ביקרתי בלא מעט מדינות עולם שני/שלישי מעניינות, דוגמת הודו, קירגיסטן וארה"ב, אבל המרתקת מכולן עד כה היא קזחסטן. האסוציאציה הראשונה של אנשים ששומעים על קזחסטן היא בוראט, כבשים ואנשי כפר, אבל האמת קצת רחוקה מכך. קזחסטן, המדינה ה-10 בגודלה בעולם (מבחינת שטח), בעלת אוכלוסיה של כ-19 מיליון, רובם מוסלמים, הייתה עד לשנת 1991 חלק מברית המועצות, ומאז הכריזה על עצמאותה. היסטורית, קזחסטן אוכלסה תחילה על ידי קבוצות נוודים, א…
הודעה אחרונה מאת gadik6, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
(למי שלא מכיר - יצרן מארזים, ספקי כח, מאווררים, קירורי מים איכותיים). לפני 10 שנים, במסגרת בניית הNAS שלי (הספור המלא כאן) רכשתי מארז של Fractal Design. בתחלת החודש הייתי צריך להחליף שם את אחד מדיסקי הparity, ולצערי גם גיליתי שכפתור ההדלקה הפסיק לתפקד. אלתרתי פתרון זמני (כפתור סטנדרטי מאיביי שבולט מחוץ למארז). ופניתי אל היצרן בבקשה לרכוש את הרכיב. המארז עצמו כבר לא זמין. הפניה ליצרן היתה ב 7 לחודש, ובאותו יום התבקשתי לשלוח להם את המספר הסידורי של המארז ואמרו שינסו לאתר את החלק במחסנים. עניתי להם באותו יום. ב 8 לחודש הודיעו לי שהחלק אותר ונשלח (משבדיה). היום, ה 24 לחודש, החלק הגיע. זה שרות לקוחות כמו שצריך להיות.…
הודעה אחרונה מאת shai82, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
למישהו יש ניסיון? הדבר הזה תיקני בכלל? https://www.aliexpress.com/item/1005001876942332.html?_randl_currency=ILS&_randl_shipto=IL&src=google&memo1=freelisting&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&albagn=888888&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&albcp=17236623800&albag=137137975912&trgt=296715514933&crea=he1005001876942332&netw=u&device=c&albpg=296715514933&albpd=he1005001876942332&gclid=EAIaIQobChMIs9nY_Ius-AIV0eJ3Ch19Fws3EAYYASABEgIXN_D_BwE&gclsrc=aw.ds&aff_fcid=9ecd3b8626e84b379f8e5c4f90226c1e-1655180542980-0710…
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חבר'ה, לאחרונה עברתי לגור עם בת זוגתי, האינטרנט שקיים פה מסופק ע"י HOT, ומיותר לציין שהוא זוועה. בדירתי הקודמת היה חיבור של סיבים אופטיים ומהירות של 1GB, היה פשוט חלומי. אני עובד מהבית, והאינטרנט מאוד חשוב לי, אז החלטתי לבדוק לגבי החלפת ספק ותשתית. מחיפוש קצר, הבנתי שלא ניתן לבדוק איזו חברה עדיפה מבחינת מהירות/איכות תשתית לפי כתובת/איזור(מקווה שאני טועה). מה שאני כן יודע זה שעוד לא פרסו פה תשתית סיבים(שכונת בתי קרקע), לכן רציתי לשאול אתכם האם ישנה דרך לבדוק לאיזה חברה עדיף להתחבר מבחינת מהירות ואיכות התשתית ע"פ כתובת/איזור. ואם אין דרך כזו, מה עושים? פשוט מתחברים לחברה מסויימת ובודקים? נשמע מסורבל. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת יובל .מ., -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
איזה כלים יש כדי לא לשכוח את הילד ברכב? מכיר את הכלים הנפוצים אבל מחפש משהו שלא ידרוש להקרין את הפעוט בחזה או בישבן.. וגם לא לשלוח הודעה לאשתי כל פעם שמפסיקים נסיעה, כי זה מסתמך על הריכוז שלי לזכור את זה, ומכאן באות כל הטעויות לדעתי, אז מבחינתי גם לא בא בחשבון.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי פח יחסית חדש, שתמיד אני שם בו שקית ואף פעם לא זורק את הזבל ישירות לתוכו - שתפס ריח של הזבל. את הפח הקודם זרקתי אחרי תקופה של שנה בערך בגלל זה. הפח משמש בעיקר לטיטולים עם פיפי. אתם הסוג השני אני זורק לשקית נפרדת ומעיף ישר מהחלון לחנייה של השכן. אני אחליף שוב אם אין ברירה. ניסיתי לשטוף אותו. אבל הריח נשאר טמוע בפח. עכשיו הריח נהיה ריח של שתן קוקוס. יש איזה חומר שעוזר להיפטר מזה? או שפשוט להחליף פח?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
נגיד ורכשתם או קיבלתם מכשיר חשמלי כלשהו שמגיע עם כבל חשמל קבוע (לא נתיק) ותקע אירופאי או אמריקאי. שלב ראשון יש לוודא שהמכשיר יכול לעבוד במתח 220V ותדר 50Hz, זה אמור להופיע בתווית שמודבקת על המכשיר. אם הוא יכול, אפשר להחליף את התקע לישראלי. בואו נראה איך עושים את זה נכון. מצב התחלתי. לוקחים קטר וחותכים את התקע. כן פשוט חותכים וזורקים לפח זבל. מודדים 3.5 ס"מ מקצה הכבל החתוך. חותכים את הבידוד עם סכין יפנית, יש להקפיד לא לבצע חיתוך עמוק מידי על מנת לא לפצוע את בידוד המוליכים. חושפים את המוליכים וחותכים את הבידוד החיצוני. מוודאים שוב שא…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתחיל לתכנן טיול משפחתי לארגנטינה, שזה גם טיול שורשים לסביבת הולדתה ומשפחתה של אשתי. בארגנטינה יש אמנם תעשיית רכב וותיקה ונרחבת, אבל האם יש מקומות כגון מוזיאונים או סדנאות למכוניות ספורט/על בהם ניתן לבקר? אולי אף לשכור למבורגיני או מזראטי לסיבוב? הבן שלי כמובן יתמוגג (וגם אני...). דבר נוסף, אין עדיין טיסות ישירות לארגנטינה. אז נאלץ לעבור דרך אירופה. אין לי בעיה שנשהה יומיים שלושה במדינה כלשהי, נניח אנגליה? אולי איטליה? אני יודע על המפעלים והמוזיאונים בצפון איטליה (למבורגיני, פרארי וכו'). מנסה לקבל רעיונות נוספים...ותחשבו על בן 13 (שאר המשפחה פחות בעניין, אבל זה בסדר)
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
מכשיר ניקוי בלחץ 1 2
מאת vadim6385- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מחפש מכשיר ניקוי בלחץ מים/קיטור אם יש. שימושים - לבית, לגינה, לרכב. חשוב - אין לי איפה לחבר צינור מים, אז חשוב שיידע לשאוב מתוך דלי/ג'ריקן. תקציב - 500 עד 1000 שקל. חשבתי על אלה: https://www.amazon.com/Fixnow-Cordless-Pressure-700PSI-1-1GPM-Battery-Powered/dp/B09NBR48M1?th=1 https://ksp.co.il/web/item/93972 https://ksp.co.il/web/item/68558 https://ksp.co.il/web/item/66402 או זה, אבל אני חושש שיהיה חלש מדי https://ksp.co.il/web/item/110454 השאלה מה מומלץ, האם יש עוד.
הודעה אחרונה מאת outnex, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בחודש האחרון, כל הפרסומות ביוטיוב או בשאר האתרים בכל המכשירים בבית (טלפונים, סטרימר, מחשב וכו') החלו לדבר גרמנית. זה מטריף את כל הבית! הכל מופיע באירו, וכל הזמן אני מופנה לאתרים בגרמנית, אפילו איביי או אמאזון גרמניה. הצילו! ניסיתי לחפש האם משהו בהגדרות של המיקום, או אולי בגוגל השתנה, ולא מצאתי. אגב, לא ביקרתי לאחרונה בגרמניה, אז מוזר שמשהו או מישהו חושב שאנחנו בגרמניה...
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 0 תגובות
- 644 צפיות
איפה אפשר לקנות? אין בעיה להרחיב מעט את רדיוס החיפוש למרות שעל פניו באיזור יפו לא אמורה להיות בעיה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לפורום פותר-כל כבר כמה ימים אני לא מצליח להוריד או לשמוע את הפודקאסטים של כאן בגוגל פודקאסט. אחרי כעשרים שניות הוא מוותר בלי שום הדעת שגיאה. קורה גם בוויפי וגם ברשת של הנייד. ניסיתי לנקות את הקאש להסיר ולהתקין את גוגל פודקאסט כולל נקיון של play services. משום מה כשאני מתקין מחדש הוא כבר מכיר את ה subscrptions שלי מה שאומר שלא ניקיתי מספיק.
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן צריך ללמד בחדר חשוך יחסית בזום מספר רב של שיעורים. קניתי מצלמת רשת ושמתי מעל המסך, עכשיו חושב על לקנות רינג תאורה כזה. האם יעזור לי למקם אותו על השולחן, בזווית צדדית אליי? https://remus.co.il/store/10inch-ring-light-desktop/
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש במשפחה זוג, לא צעיר אבל גם לא זקן... יש להם 3 ילדים, 2 אחרי צבא ואחד בן 16. לזוג יש משכנתא שנשלטת על ידם יפה ומסתיימת בעוד מספר שנים, הם עובדים שניהם והכל לכאורה תקין מהבחינה הזו. יש להם בבנק 1/2 מיליון ש"ח ששוכבים להם והם בהחלט לא רוצים לסגור את המשכנתא עם הכסף (שכאמור הם עומדים היטב אפילו, בתשלומים שלה), אלא לחשוב על רכישת נדלן לעתיד של הילדים. אמרתי להם שיתענינו עם בעל מקצוע, אבל במקביל אשאל באיזה פורום שאני מכיר, שפשוט יודע הכל. האם הם צודקים בגישה הכללית של לרכוש בית/דירה? הם יוכלו לדעתם לעמוד בהחזר של משכנתא נוספת האם אני צודק שעליהם לפנות לייעוץ מקצועי? אם כן - איזה? אל מי יש לפנות והיכן מוצאים אותו? רעיונות או עצות אחרות מה לעשות עם ה…
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האשה שמה וטו על גדלים מעל 55״. חשבתי לקנות OLED משנה שעברה (LG A1 או B1) אבל לא מוצא בשום חנות. הנטייה הולכת עם LG מבחינת ממשק והשלט. כרגע ההתלבטות העיקרית היא בין LG 55'' UHD 4K Smart Nano TV 55NANO86VPA (3100 שח) או LG 55'' UQ8000 UHD 4K 55UQ80006LD (2890) לא מצליח לראות מה היתרון של NANO על UHD.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי חברים, אז לאחרונה איתרתי, אלפא 159 1.8 טורבוTI 200 כ"ס ידנית. (חונה כחוק, מתחת לעץ בשכונת מגורים) מוזנחת ביותר חיצונית, עם מילימטרים של אבק ועלים יבשים. בדקתי באתר FIND CAR הידוע וגיליתי שהרכב מייצור 2011 ללא טסט מ2013, ז"א רק נסע שנתיים והושבת (הוזנח), כנראה שהרשיונות לא הוקפאו עד עכשיו, נכון? קוסמטית , אין מכות, מעיכות, או משהו לגוף הרכב חוץ מהלכלוך הכבד. אני מעוניין לאתר את בעל הרכב ולשמוע למה הוא עומד ככה כמעט עשור.ואולי לקנות אותו. איך אני יכול להגיע אליו? האם כדאי לי בכלל לכנס לסיפור הזה? אני בעל קורולה 2010 ידנית, ורכב ידני במיוחד סלון כמו 159, נראה כמו חלום בשבילי בעידן הזה שכולם עוברים לנהוג על רכבים אוטונומיים. תודה מראש לעוזרי…
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מזגן עילי באחריות נזל על מחשב נייד וטלפון ועדיין לא ברור מה הנזק. חברת המזגנים שלחה טכנאי שקבע שזה בגלל שהמזגן מלוכלך וצריך ניקוי (בתשלום מאחר ולא מכוסה באחריות). המזגן היה כל הזמן עשה בעיות, היו פה טכנאים אולי 20 פעמים במהלך השנים האחרונות (והאחריות אף הוארכה בגלל זה) ואף אחד לא אמר שצריך לנקות אחרת ינזל. עד כמה אתם חושבים שהחברה אחראית לנזק?
הודעה אחרונה מאת סאמי,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,570 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- Boris
- sperial
- fatboy1340
- itzik123
- ba323f
- garicho
- Matanb1998
- משה משה משה
- Albetx
- גולדן191
- FROGIE