Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לנושא של האחיין שמעוניין לעשות הסבה לסיעוד.
לעשות RN אחות מוסמכת בבית ספר לסיעוד באחד מבתי החולים הנותנים את האופציה הזאת או לעשות BSN במכללה.
לאחר חקירה באינטרנט אני לא מגיע לתובנות בעניין.
חלק מהמקורות אומרים שלהיות בעל תואר אקדמאי כלשהו עם תעודת RN בסיעוד שווה ערך ללהיות אח אקדמאי לכל דבר ואפילו אפשר להמשיך לתואר שני בסיעוד.
חלק מהמקורות אומרים שזה בעייתי להיות אח שאין לו תואר BSN בסיעוד בגלל שאתה לא באמת נחשב אח אקדמאי.
דבר נוסף שמוזר לי הוא העובדה ששני המסלולים אורכים שנתיים וחצי. למה שניהם אורכים שנתיים וחצי אם אחד הוא RN והשני BSN?

תודה מראש. 

פורסם

לוודא שהתואר ניתן על ידי מוסד אקדמי. קידום מקצועי יצריך גם הכשרות נוספות כולל לימודי תואר שני בסיעוד או מנהל מערכות בריאות או דומה, צריך להיות מוכן לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נראה לי שיש הרבה במשותף בין מדמ"ח לסיעוד, אז מאוד יכול להיות שהוא יצטרך לעשות תואר מאפס.

יש פה עוד מידע:

https://www1.health.gov.il/nursing/study/programs-institutions/retraining/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחד פותח שרשור התייעצות על הסבה לסיעוד. מאה איש אומרים לו שזה רעיון גרוע, אבל הוא (האחיין שלו) ממשיך ונרשם ללימודים.

שני פותח שרשור התייעצות על דירת מרתף. מאה איש אומרים לו שזה רעיון גרוע, אבל הוא ממשיך ושם הצעה על הדירה.

לשם מה האנשים האלה טורחים בכלל להתייעץ, ובשביל מה אנחנו טורחים להגיב ולחלוק את הנסיון שלנו?

נראה לי שהגיע הזמן לצאת לעוד הפסקה ארוכה מהפורום, כי התופעה הזאת כבר נהיית מתסכלת.

פורסם
לפני 24 דקות, Derish כתב:

נראה לי שהגיע הזמן לצאת לעוד הפסקה ארוכה מהפורום, כי התופעה הזאת כבר נהיית מתסכלת.

PLEASE DON'T GO, GIRL! You'll ruin my whole world! - Willy Wonka Sarcasm  Meme | Make a Meme

• מצחיק 1
פורסם
לפני 40 דקות, Derish כתב:

אחד פותח שרשור התייעצות על הסבה לסיעוד. מאה איש אומרים לו שזה רעיון גרוע, אבל הוא (האחיין שלו) ממשיך ונרשם ללימודים.

שני פותח שרשור התייעצות על דירת מרתף. מאה איש אומרים לו שזה רעיון גרוע, אבל הוא ממשיך ושם הצעה על הדירה.

לשם מה האנשים האלה טורחים בכלל להתייעץ, ובשביל מה אנחנו טורחים להגיב ולחלוק את הנסיון שלנו?

לך לשרשור ביטקוין מ-2012 שנשאלה השאלה "האם זה טרנד חולף / האם כדאי לקנות".

לא תמיד מה שמציעים זה בהכרח מה שנכון.

פורסם
לפני 51 דקות, Derish כתב:

אבחנה נכונה, אבל מסקנה מוטעית - התופעה קיימת משחר ימי האינטרנט ואין שום סיבה להיות מתוסכל מתופעות טבעיות כמו שמש זורחת או עונות השנה.

אני מסתכל על זה אחרת - קארספורום בסך הכול מדורג גבוה וחשוף להרבה מאוד עיניים, התשובות הטובות שניתנות פה נצפו בוודאות *גם* על ידי גולשים שהעניין עלה במוחם אבל טרחו לחפש בגוגל קודם. הקבוצה שבאמת מחפשת תשובה ולא אישור לפעולה היא לרוב שקטה יותר ומשתכנעת בלי לשלוח חברים לפתוח שרשורים  :+)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

וגם יש מצב שקראו את כל החסרונות שהצביעו עליהם ובסוף החליטו שזה לא משכנע, או שהיתרונות עולים על החסרונות. זה גם בסדר. לא רואה היגיון להרגיש כל כך הרבה תסכול על בחירות של אנשים אחרים, כל עוד אני לא נפגע מזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

אבחנה נכונה, אבל מסקנה מוטעית - התופעה קיימת משחר ימי האינטרנט ואין שום סיבה להיות מתוסכל מתופעות טבעיות כמו שמש זורחת או עונות השנה.

אני מסתכל על זה אחרת - קארספורום בסך הכול מדורג גבוה וחשוף להרבה מאוד עיניים, התשובות הטובות שניתנות פה נצפו בוודאות *גם* על ידי גולשים שהעניין עלה במוחם אבל טרחו לחפש בגוגל קודם. הקבוצה שבאמת מחפשת תשובה ולא אישור לפעולה היא לרוב שקטה יותר ומשתכנעת בלי לשלוח חברים לפתוח שרשורים  :+)

אני רוצה להאמין שזה נכון. ואני בד"כ לא מתרגש מהתופעה, אבל מדובר בשני מקרים בהם הייתה הסכמה כ"כ גורפת נגד הרעיון שכואב לראות את התוצאה.

פורסם (נערך)

ובחזרה לשאלה המקורית....

מבחינת משכורת - אין הבדל בין הסבה לאח מוסמך בלבד (ללא תואר בסיעוד) או הסבה כולל תואר -> בשני המקרים הוא אח מוסמך אקדמאי (אח מוסמך כי עשה הסבה והוא כעת RN + יש לו תעודה של תואר ראשון במדמ"ח כך שהוא אקדמאי).

ישנן הסבות שנותנות רק RN - אלו ההסבות שנעשות בבתי ספר לסיעוד הנמצאים בבתי חולים.

הסבות שנעשות במוסדות אקדמאיים - נותנות  RN + תואר ראשון בסיעוד (בארץ אין הבדל בין BA בסיעוד לבין BSN ).

בשני המקרים, הלימודים הם 2.5 שנים.  פשוט בהסבה עם התואר דוחסים להם עוד שיעורים בזמן הזה (שמעתי שלומדים עד שעות הערב).

בתור RN בלבד (בלי תואר בסיעוד) במידה ובעתיד ירצה ללמוד לתואר #2 בסיעוד הוא יאלץ לעשות השלמות.

אם יש לו תואר ראשון בסיעוד, יש לו אפשרות לבחור בין לימודי תואר #2 בסיעוד או בניהול מערכות בריאות (נחשב תואר יותר קל). 

מי שהוא RN בלבד, אין לו את הבחירה הזאת. יכול לגשת לתואר #2 בסיעוד בלבד (כמובן שהכל בתנאי שיש לו ממוצע מספק בתואר ראשון).

ב-2 המקרים, הוא יכול לגשת לקורסים של הכשרה מקצועית מתקדמת (נקרא קורס על-בסיסי).  הדרישה היא תואר אקדמי מוכר  + RN.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

מה הפסקה... אחרי שהכנתי במיוחד בשבילך את רשימת כל מסעדות היוקרה בגב״ש???

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Derish כתב:

ובתור אדם שמכיר את התחום, אני דווקא אומר שזה עשוי להיות רעיון טוב (רק צריך להיות מודעים לחסרונות/ בעיות שיש במקצוע -> כפי שיש בכל מקצוע אחר).

אז 100 אנשים שלא מבינים ולא מכירים את התחום אומרים שזה רעיון גרוע -> אז אמרו. אז מה ?

לא חסר מקרים בהם אנשים רושמים שטויות בתחומים שאינם מבינים (גם אני חטאתי בכך) - אז רושמים.

לא צריך להתייחס לכל שטות שמישהו רושם.

לגבי הפסקה מהפורום - האם אתה זקוק לחוו"ד של 100 אנשים או שאתה מסתפק בדעה שלך ? אותו דבר בכל מקרה אחר.

אנשים מבקשים חוו"ד, אך זה לא אומר שהם חייבים לקבל את דעת הרוב (ובמיוחד שנסיונם אינו רלוונטי לנושא). 

הם מבקשים תשובה של מישהו שמכיר/ יודע לגבי הנושא ובהתאם לכך עושים את ההחלטה שלהם (ובאופן מאוד מאוד חריג אני טופח לעצמי על השכם, ואומר כי כנראה תשובתי סיפקה אותו).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

נראה לי שהגיע הזמן לצאת לעוד הפסקה ארוכה מהפורום, כי התופעה הזאת כבר נהיית מתסכלת

It's not an airport..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...