Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתחיל לתכנן טיול משפחתי לארגנטינה, שזה גם טיול שורשים לסביבת הולדתה ומשפחתה של אשתי.

בארגנטינה יש אמנם תעשיית רכב וותיקה ונרחבת, אבל האם יש מקומות כגון מוזיאונים או סדנאות למכוניות ספורט/על בהם ניתן לבקר? אולי אף לשכור למבורגיני או מזראטי לסיבוב? הבן שלי כמובן יתמוגג (וגם אני...).

דבר נוסף, אין עדיין טיסות ישירות לארגנטינה. אז נאלץ לעבור דרך אירופה. אין לי בעיה שנשהה יומיים שלושה במדינה כלשהי, נניח אנגליה? אולי איטליה? אני יודע על המפעלים והמוזיאונים בצפון איטליה (למבורגיני, פרארי וכו'). מנסה לקבל רעיונות נוספים...ותחשבו על בן 13 (שאר המשפחה פחות בעניין, אבל זה בסדר)

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

לדעתי עליך להתחיל בבדיקת אפשרויות הטיסות ורק אז לתכנן בהתאם. בסיר שהאפשרות הנוחה ביותר היא דרך מדריד, אבל יש אפשרויות נוספות. עם זאת המנע מטיסות דרך ארה"ב, הביורוקרטיה שם בלתי אפשרית.

הזכרת את איזור מכוניות העל באיטליה - הוא מרוחק מאות קילומטרים מהשדות הבינלאומיים הגדולים (רומא, מילאנו, ציריך), כנראה סטיה גדולה ולא מעשית מהדרך. בכלל, חפש לך נתיב שלא מוסיף הרבה שעות טיסה, גם כך תגיע מחוסל. טיסה עם עצירה של לילות באירופה זה כבר סיפור יותר מורכב ויהיה כדאי להתייעץ עם סוכן נסיעות, כי יש יתרון לטיסה בכרטיס אחד וזה עלול להצריך את הניסיון והידע של בעל מקצוע.

@סלע

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה Sperial. אגב, קיבלתי השראה מחבר שחזר לאחרונה מארה"ב, שם שכר מכוניות מדליקות משירות Turo, שזה בעצם ה-AirBnb של ענף השכרת הרכב. אז מסתבר שהשירות זמין גם באנגליה! האמת שבדקתי, ותמורת כמה מאות שקלים ליום, אפשר לשכור יופי של מכוניות!

פורסם (נערך)

בוא ארחיב טיפה: 

מעולם לא טסתי  לאמריקה הדרומית, אולם יצא לי לטוס לחוף המערבי של ארה"ב וקנדה, שזה מרחק דומה מאד. בשני המקרים קונקשנים באירופה (פרנקפורט ולונדון). נתחיל מכך שתענוג זה לא, והרעיון של מנוחה בדרך הוא דווקא רעיון טוב. העניין הוא שהקונקשן הקלאסי - זה שבמדריד - מחלק את הטיסה (בערך) לקטע של 5 שעות וקטע של 13 שעות, כלומר לא חלוקה שווה. אם תטוס במסלול יותר צפוני - נניח דרך שווייץ או גרמניה או אנגליה - הסטיה תגדיל את המרחקים. אבל עד כאן, אם בתמורה אתה מקבל איזו שהיה מהנה, אפשר להבין, למרות שאני הייתי מפרק את זה לגמרי לשני טיולים נפרדים, שלכל אחד מטרה נפרדת.

איפה הבעיה בפירוק הזה: אם אתה קונה כרטיסים נפרדים לכל קטע הרי שאם יש לך תקלה בקטע הראשון אתה מפסיד את הבאים. לכן רצוי לקנות את כל הקטעים בכרטיס אחד, וכאן נדרשת המומחיות של סוכן הנסיעות. האופציה האחרת היא לקחת סיכונים של מה שנקרא Self connection, כלומר כרטיסים נפרדים לכל קטע כאשר בקישור עושים צ'ק אאוט וצ'ק אין מלא מחדש. מצריך זמן הרב יותר ארוך לעומת קונקשן רגיל שאפשר לעשות במסגרת של שעתיים ואפילו פחות (קצת לחוץ). כמובן שאפשר לקנות כרטיס multi-city, נניח כרטיס אחד ללונדון (כיוון אחד) ואז כרטיס של לונדון-בואנוס איירס וכרטיס מבואנוס איירס לת"א (עם קונקשן), אבל זה מתחיל להיות מתוחכם, ואם אתה לא מתמצא בדברים האלה עדיף להיעזר בבעל מקצוע, וחשוב שיהיה אמין, כי יש הרבה סיפורי זוועה על סוכנויות נסיעות - בעיקר אינטרנטיות - שסיבכו את הלקוחות. לכן מצא לך סוכן אישי בשר ודם מקצועי ודאג שיהיה לך עם מי לדבר. תייגתי כאן קודם אחד שחבר בפורום (צ'ילבה שלי, אבל יותר חשוב, סיכוי טוב  שאם במקרה יקרא את התיוג תהיה לו הזדמנות לתת עצה טובה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר דרך ספרד ואם הלו"ז מתאים - הייתי מחכה לראות מה קורה בעונה הבאה בf1, ומנסה לדחוס מרוץ בברצלונה על הדרך.

מסכים עם ספריאל שאם עושים קונקשן באברופה אז עדיף להשאר שם ליום יומיים בכל מקרה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא הבנת אותי נכון. צריך לבדוק פרטנית, כי אמנם, מצד אחד, הטיסה הישירה הזו של 18 שעות נטו (יכול להגיע ל-24 שעות ברוטו) מתישה, מצד שני הסיפור של חנית ביניים ממושכת עם יציאה מהשדה יכול לסבך את העסק. חוץ מזה, צריך להתחשב במגבלות הזמן, וכמה ימים באירופה יקצרו את השהות באמריקה הדרומית. והאמת היא שגם הטיסה ה"קצרה" מאירופה ל-EZE (בואנוס איירס) תארך החל ב-13 שעות ממדריד וכמובן יותר מזה אם תעשה הקפה יותר גדולה. לא קל במושב במחלקת תיירים.

לצערנו הקורונה ומשבר כלכלי של LATAM חיסלו את הקו הישיר שפעל עד לפני 2.5 שנים בין ת"א לבונוס איירס (והמשיך לסנטיאגו-צ'ילה)..

פורסם (נערך)

תודה Sperial. הייתי הרבה פעמים בארה"ב (כמעט תמיד מהעבודה) ובמקרים רבים עשיתי הפסקה של לפחות 6 שעות ועד יומיים. אז אין מה לשכנע אותי, אמרתי מראש שארצה לעצור אפילו ליומיים שלושה.

אבל אני כן מחכה לאנשים שבאמת היו בארגנטינה... בשביל האטרקציות המוטוריות. 

יבגניפ - בני ואני לא חובבי פורמולה 1...

עריכה אחרונה על ידי thebaron

• תוכן חדש...