אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
דלתות פנים
מאת SurfHigh-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם קיימות בישראל דלתות פנים שמקבעים את המסגרת שלהם לפתח אור *שלא* באמצעות קצף פוליאוריטן? האם יש מסגרת שמקבעים באמצעות ברגים למשל?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
שלום רב. התחלתי לעבוד מקום עבודה חדש לפני 3 חודשים ובחוזה לא היה מצוין לי התקציב החודשי של הסיבוס (תן ביס) אלא רק שהחברה משתתפת בארוחות אבל לא כתבו את הסכום. באפליקציה היה לי תקציב חודשי של 1000 ש"ח ופתאום אני מגלה שהורידו לי את רוב הסכום על חשבוני בזמן שבחוזה לא מצוין את עלות החודשית לארוחות שהחברה משתתפת. האם זה חוקי? מבחינתם אין מה לדבר על החזרים כי השתמשתי בארוחות. לא מפריע לי לשלם הבעיה שזה לא צוין בשום מקום בחוזה את הסכום החודשי שהחברה נותנת לעובד אחרת הייתי מתנהל אחרת. במקום הקודם שלי עבדתי ונתנו לי תן ביס שבו היה מוגדר סכום נניח 800 שח לחודש וזה היה התקציב שלי מהעבודה לארוחות ופה זה שונה. תודה.
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו ניסה ויכול לשתף בתהליך? אולי להמליץ על עו"ד לנושא?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חלק מהם אני מצליח לחסום, חלק לא. כלומר - אין בככל גישה "להיכנס" למספר ולבצע עליו מניפולציות, כמו למשל חסימה. כיצד זה קורה? והאם יש מה לעשות בכדי לעקוף את זה?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
יום חמישי ה 17.6.22 הגיע סוף סוף אחרי המתנה ארוכה, הילד כרגיל העיר אותי ב 5 בבוקר והחליט שנמאס לו לישון ושמבחינתו לשנינו התחיל רשמית היום, פתאום שמתי לב לתאריך ושהיום זה היום המיוחל שדיסני פלוס מגיעים לארץ, ושמכיוון שאני צריך לשים לילד משהו בטלויזיה כדי שיתן לי לפחות לשתות קפה בשעה הזאת, למה שאני לא אעשה פשוט מנוי לדיסני פלוס. ילדים הרי אוהבים דיסני ואני אוהב שאם נגזר עלי להתעורר בזמן הזריחה, אז שזה יתחיל עם כוס קפה ובלי ילד על הראש. מהר הורדתי והתקנתי בטלויזיה את האפליקציה של דיסני פלוס, ראיתי שיש מחיר לחודש אחד ב 39₪ או לשנה במחיר של 10 חודשים (399₪), מכיוון שהייתי כלכך בטוח בכך שדיסני יספקו את הסחורה, בחרתי בקלות במנוי לשנה. אחר כך גיליתי שזה באמת היה אמור לעלות …
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב. אשמח להמלצות.. אזור ראשון, נס ציונה, רחובות והסביבה. תבורכו מפי העליון
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אובחנה אצלי שחיקת סחוס בשתי הברכיים, סחוס שונה בכל ברך שיהיה מעניין. האורטופד המליץ לי לנסות טיפול אפוסתרפיה. עשיתי קצת שיעורי בית ואכן ניראה שיש תמיכה מחקרית ותוצאות חיוביות לשיטה. מצד שני מדובר בטיפול יקר יחסית, והתחושה שלי שהמכון מתאמץ נורא למכור לי אותו. אחרי שכבר קבעתי פגישת ייעוץ, אני ממשיך לקבל מהם מלא חומר פרסומי, שלטעמי מלא מידי בשטיקים שיווקיים שנועדו למשוך לקוח. כל האקסטרא מאמץ מצידם הפך אותי חשדן.. אשמח לשמוע מנסיונכם, מי שעבר את התהליך של אפוסתרפיה, איך היה? איך התוצאות? האם התוצאות הן לאורך זמן? תודה למי שבוחר לשתף
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש ברשותי המון מכשירים עם שקע אמריקאי בעל כורחי - החל מ-HomePod של אפל ועד תאורה מיוחדת שמיוצרת רק בארצות הברית ולא שווקה בארץ בשם Nanoleaf. כל המכשירים תומכים במתח והתדר המתאים לארץ (על כולם מצוין 100-240V ו-50-60Hz). אני לתומי האמנתי שהמתאמים "הפשוטים", אלו: ... אמורים לעשות את העבודה יופי. רק... שהם לא. לאחר אבחנה שלקחה מעל חודש, היום גיליתי שמה שקיצר את המזגן המיני-מרכזי בביתי הוא לא אחר מאשר אותו מתאם שהשתמשתי כדי לחבר את אחד הרמקולים (ה-HomePod). לא רק שהוא זמזם, הוא גם עושה "זץ" קטן ברגע שמחברים אותו לשקע. למען הסר ספק, יש לי שני רמקולים, והמון שקעים - עשיתי שלל בדיקות, והבעיה היא לא במכשיר אלא במתאם. ברגע שהסרתי אותו, המזגן …
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלומות, אתחיל בזה שאני סומך על בעל הדירה. מעולם לא עשה לי ״קטעים״ או שהיו לי אי הבנות איתו. באמת שבחור סבבה לגמרי. אז ככה: יצאתי מדירה ואני מנסה לסגור את הנושא סופית. קיבלתי בחזרה את אחד משני הצקים האחרונים(יצאתי חודשיים לפני תום החוזה), קיבלתי בחזרה צק בטחון, ונשאר לפתור את עניין הערבות 40,000ש״ח. זו ערבות שההורים שלי חתמו עליה כשנכנסתי לדירה לפני 4 שנים, ואני לא זוכר מה תנאי הערבות. את הצק האחרון אני מאמין שהוא ימצא וזו לא תהיה בעיה- הצקים על שם אמא שלו, והוא צריך לסוע אליה, למצוא את מה שצריך ולקחת. לגבי הערבות, הוא אומר שהוא לא מוצא. כמו כן הוא הוסיף שהערבות מצומדת לחוזה ולכן לא תקפה, ועל פניו…
הודעה אחרונה מאת method, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי אוזניות JABRA T65. עד עכשיו הן עבדו מעולה והייתי מאוד מבסוט מהן. לאחרונה משהו מוזר קורה להן כשהן מחוברות למחשב. הווליום לא נשלט והסאונד מעוות. המחשב גם לא שולח אליהן את הסאונד כאילו הוא לא 'קלט' אותן, עד שפותחים את ההגדרות ואז הוא פתאום מעלה אותן ומתחבר מעצמו. יענו 'אההה... לא שמתי לב שהאוזניות פה'. במכשירים אחרים הכל עובד כרגיל, רק במחשב הזה משהו לא מתחבר נכון. ניסיתי לבטל את ההצמדה ולמחוק אותן מרשימת המכשירים ה'מוכרים' למחשב ואח"כ להצמיד שוב - לא עזר. יש רעיונות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
הכוונה למגדלי המגורים והמשרדים, הניבנים על כל צעד ושעל בגוש דן. כלומר - ברור שמגדל כזה הוא צרכן חשמל לא קטן, מתוקף הנסיבות. על כך אין ויכוח ואין תלונה. אבל, וכאן יש אבל גדול. אנסה להסביר מבלי להיות טרחן: המשאב הטבעי הכי גדול של המדינה היא השמש. למיטב ידיעתי אין במגדלים הללו מסתור לייבוש כביסה. כלומר הנחת הבסיס היא שכל דירה תצטרך מייבש. פאנלים סולאריים לחימום מים וסתם ליצירת חשמל: יש הרבה פני שטח פנויים במגדל כזה, ולא רק על פני הגג: אולי אולי אפילו גם חיפוי הקיר יכול להיות בעצם פאנלים סולאריים דקורטיביים. אני שואל מדוע לא משתמשים במגדל כזה? הכוונה לא רק לגור בו, אלא להשתמש בכל מה שהוא והשמש בארץ יכולים להציע. מדוע אין חוק ליצור מסתור כביסה? מדוע אין חוק…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלומות, האם למקררי שארפ יש מיתוג שונה בארה"ב או אירופה? נכנסתי אל איביי, יש שם כרגע בדיוק 3 פריטים מהמותג שארפ... חיפשתי בגוגל ולא מצאתי שמות מותג אחרים ליצרן הזה.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים מפרסם בשביל שכן שהוא טייס פרטי יוצא מחר ב10 בבוקר ממנחת מגידו לטיסת חוויה של שעה בערך. יש מקום לעוד 2 נוסעים, המחיר הוא רק העלות היחסית של השכרת המטוס והיא 200 ש"ח לנוסע. מי שמעוניין מוזמן לפנות אלי בפרטי
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 9 אלף צפיות
אהלן יש לי מכשיר של סודה סטרים, קצת הופתעתי שראיתי שבלון מסכן עולה סביבות 100-120 שקל. יש מקומות אחרים שממלאים את הבלונים האלו? או שנידונתי למלא ביוקר?
הודעה אחרונה מאת save, -
זה סוג של פריקה עם שאלה שאני בטוח שרובכם עברתם אותה בחיים - ואולי אפילו סיגלתם לעצמכם דרך מסוימת בה אתם פועלים. אשמח אם לא אכפת לכם לפרט, מהי אותה הדרך? מה למדתם, איך "התחלתם" להסתדר/להתרגל/ללמוד להתנהל מול אלה שהזכרתי אותם בכותרת. קיבלנו היום תנור חדש. ההובלה תואמה בין 10 ל 12. אח"כ הגיע SMS ייתכן ותהיה חריגה של 2 ש'. הגיוני ובסדר. קראתי באינטרנט שמומלץ לתאם התקנה כבר באותו היום - כך עשיתי. (כמובן כל זה מלפני כמה ימים - ביצוע התיאומים) התקנה ע"י טכנאי של היבואן תואמה בין 13 ל 15 (בכוונה, בכדי שהתנור כבר יהיה בבית מן הסתם). הטכנאי התקשר ב11 וחצי "אני חצי שעה אצלך". אמרתי לו שתיאמו בין 13 ל 15 "לא יקרה" - תשובת המתקין …
הודעה אחרונה מאת super-man, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי הלהבה של הכיריים התחילה לעבוד בצורה לא סימטרית. בהצחלה הז היה כירה אחת או שתיים ואז עם הזמן כולן נדפקו. פירקתי ניקיתי והרכבתי חזרה כבר מספר פעמים ולא נראה שזה עזר במשהו, אשמח לדעת אם למישהו פו יש מושג במה יכולה להיות הבעיה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש לי קו ספייר עם פעילות כמעט אפסית בגולן טלקום. משלם עליו היום 16.90 או משהו כזה. יש היום אלטרנטיבה יותר זולה? לא צריך שום חבילות שיחות ודאטה, רק קו טלפון לשיחות נכנסות. תודה!
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
טיפל'ה רקע. כבר בן 40 (החלפתי קידומת השנה). הניסיון היחידי שלי ללימודים היה ב-2008, באו"פ- ניסיתי ללמוד כימיה, מקצוע המגמה שלי בתיכון (ושהייתי אלוף בו). ממש לא הלך. הציון שלי הדרדר ממבחן למבחן. לימים השכלתי להבין שזה כנראה היה בגלל אופי הלימודים שפחות מתאים לי ושאני צריך פרונטאלי. החוויה הוציאה לי מהראש את הרצון לחזור ללמוד לתואר... נעבור להיום. הבנתי מה אני רוצה ללמוד (שזה כבר התחלה טובה)- הנדסת מכונות. ב"מקצוע" שלי (ניהול מחסן וקניין) יש הרבה אפשרויות להתקדם עם הניסיון המשמעותי שיש לי כבר, אבל אני רוצה לשנות את המקצוע ולעבוד - אידאלית - במחקר ופיתוח של מכונות חדשות. אציין גם שאין לי ברירה ואני חייב ללמוד תואר, כי העתיד הולך לזמבר אותי אם לא א…
הודעה אחרונה מאת BloodFist, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום חברים - ראיתי שיש מספר יצרנים שמשווקים דוודים עם משאבות חום - כרמוגן, אלקטרה, תדיראן וגם i-Sol [ראו בלינק כאן - משב - משאבות חום ומשאבת חום משולבת דוד לחימום מים (mashav.com)]. האם מישהו רכש ומשתמש במוצר? יש מעט מאוד מידע ברשת לגבי הנתונים הטכניים של היחידות השונות ואפילו ההספק של משאבות החום עצמן לא ממש מפורסם / היצרנים לא מוכנים לתת מידע (לפחות כרומגן איתם דיברתי). במצב זה אשמח להבין מה הניסיון שלכם עם המוצרים האלו - כמה מהר הם מחממים את המים (הבנתי שחלק ניתן להפעיל במקביל גם את המשאבה וגם את גוף החימום) ומה צריכת החשמל האמיתית שלהם. תודה!
הודעה אחרונה מאת G. P. Magnus, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות התדרדרות של תשתיות החשמל ביישוב, נשלחתי לחפש 2 אל פסק ל2 מחשבים. מחפש כאלה שיחזיקו לטווח הארוך, שיוכלו להחזיק חצי שעה על מנת שנוכל לשמור ולסגור את המחשב כמו שצריך. תקציב לא בשמיים (אזור ה300-500 שקל ליחידה) אבל אם זה שווה את ההשקעה הכספית אזי נלך על האופציות היקרות (500 שקל ומעלה ליחידה) מעדיף מיצרן מוכר ולא יצרן מדבקה. שירות ואחריות בארץ (אלא אם תצליחו לשכנע שדווקא שווה לייבא מחו"ל) שאו ברכה
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
במקלחת כל האיטום נהיה עובש, כחלק מהחלפת המקלחון הסרתי את האיטום הישן ורוצה ליישם חדש. בפעם הקודמת שעשיתי את זה השתמשתי בסופר 7, לאחר תקופה קצרה השכן מלמטה התלונן על נזילה. לאורך הזמן אנשי מקצוע אמרו לי דברים שונים, אחד אמר לי רק סופר7 אחד אמר לי רק רובה ובפעם האחרונה איני זוכר במה השתמשו. אשמח להמלצה חד משמעית על איזה חומר הכי מתאים - הכי חשוב זה נושא האיטום, וגם שלא יתפוס עובש בקלות. כנ"ל לגבי חומר לאיטום/התקנה של המקלחון (בפעם הקודמת השתמשו בסיליקון שקוף)
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נמאס לי לרוץ אחרי ראשי טעינה ושקעים פנויים, בעיקר בנסיעות, ואני מחפש מטען GaN באזור ה 60W (בהתחלה חשבתי על 100, אבל הם נראים לי קצת גדולים מדי), עם לפחות 3 יציאות (לטעינה של מחשב, טלפון, ולפעמים עוד משהו). בחיפוש באמאזון ראיתי שיש הרבה מותגים גנריים שהמוצרים שלהם נראים אחד לאחד אותו הדבר ויש את Hyper Juice שנראה פופולארי, וראיתי גם בעלי אקספרס מליון מוצרים כאלו תחת אינסוף מותגים. ראיתי שמשום מה כולם באים כברירת מחדל עם תקע אמריקאי, וחלקם מצויידים במעביר, כשבאופן מוזר למדי רוב המעבירים לאירופאי מציבים את המטען "על הצד", מה שלפחות לי נראה קצת מוזר גם כי זה לדעתי יפעיל עומס מכאני על השקע, וגם כי זה פיזית יחסום את השקעים הסמוכים ואז מה בעצם עשינו בזה שיש למטען יות…
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי פורום, מסתמנת אצלי נסיעת עבודה של שלושה-ארבעה שבועות (מתחילת ספטמבר עד החגים) ללקוח היושב בגבעת שאול ב' בירושלים. אני מחפש דירה/צימר/איירבנב עם מטבחון וחניה שיהיה במרחק נסיעה סביר ויוכל להוציא חשבונית בסוף התקופה. התקציב המקסימלי עומד על כ-125 דולר ללילה. אם יש לכם המלצות, חברים שמחפשים להשכיר, וכו' - אשמח לשמוע. אפשר גם לארגן החלפה על הדירה שלי בברצלונה למשך התקופה, שתעמוד ריקה בזמן הזה. מודה לכם מראש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
אחיין שלי, סיים תואר במדעי המחשב כמצטיין ולא מוצא את עצמו בעולם הזה. האם מישהו פה עבר או מכיר מישהו שעבר את המסלול של ההסבה לסיעוד שאורך שנתיים - שנתיים וחצי? עד כמה זה נורא וקשה בשביל מישהו שסיים תואר במדעי המחשב? ואני מתקשה למצוא נתונים שכר של אח מתחיל בבית חולים. המספרים נעים בכל מקום בצורה ממש קריטית בין 8,000 ש"ח לחודש ל15,000. מה מהם יותר קרוב לאמת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ההבדל במחיר משמעותי (בקניה מ-ksp: 550 ליבוא מקביל 850 לסאני). סאני חברה מוכרת, זה לא אומר שהשירות שלהם טוב, ולי אין נסיון. אין לי שום הכרות עם מובייל BD. למישהו יש נסיון? מידע?
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
N12 - תיעוד בלעדי: מזוודות של נוסעים נזרקו לפח בנתב"ג (mako.co.il) אחת הכתבות הכי מקוממות שקראתי בשנים האחרונות, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה לחברי הפורום, אני טס לאירלנד ומבצע קונקשן בטורקיה, עד כאן הכל בסדר. גיליתי היום שבחזור, אני צריך להחליף נמלי תעופה באיסטנבול. מהנמל הראשי של איסטנבול לנמל סביחה גלצ'ן. האם מישהו מכיר את הפרוצדורה? זה משהו מסובך שדורש התכוננות מסויימת? חשבתי להשכיר רכב - העלות שם ממש סבירה, ובמקום לסמוך על איזה נהג מונית שאני לא מכיר, אסע בעצמי. בדקתי וראיתי שאפשר להשכיר רכב בין הנמלים בשעות שאני צריך במחיר שלגמרי שווה לי את השקט. ושהרשיון הישראלי חוקי בטורקיה. השאלה היא האם אתם ממליצים להשכיר רכב לכמה שעות לעבור בין הנמלים או שעדיף לקחת מונית? אם מישהו מכיר מנסיון בנמלי התעופה ההשכרה היא בנמל, ללא התעסקות מיותרת? ויש תחנת דלק קרובה לנמל סביחה שאפשר לתדל…
שבוע מבורך, עומד כעת לפני שיפוץ ושוקל להוסיף למפרט מדיחי כלים. עד עכשיו משתמשים בעיקר בחד-פעמי, בגלל הקלות הנוחות והחסכון בזמן. איך מחשבים עלויות שוטפות של מדיח? כמה עולה הפעלה של המדיח: מים, חשמל, חומר ניקוי? תודה רבה.
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אינעל העולם. בהמשך לשרשור המזוודות האבודות/גנובות/נטושות, ובהמשך להמלצות ההגיוניות שיש שם, הוחלט במישפוחה שלנו לרכוש 3 טרולי "תקן לופטהאנזה"... עם גלגלים כמובן. כמובן שהתיק הופל עלי. כמובן שניגשתי מיד לאתר של אלטר... נשארתי פעור פה: האם באמת טרולי שכזה צריך לעלות 500-600 ש"ח, וזאת במחיר הזול? זה אמיתי? איפה אתם הייתם רוכשים 3 כאלה, אם הייתם צריכים?
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי ספה למסירה. פרסמתי בקבוצות שונות בפייס, באתר אגורה, שלחתי פניות לעמותות, אבל כרגע אין דרישה (ספה בצורת ר׳, ביקוש נמוך) . לפני שזה הולך לפח, מנסיון בלבד (כי בגוגל כבר חיפשתי), האם אתם מכירים עמותות שמבצעות איסוף מהבית (ת״א) של ריהוט יד 2?
הודעה אחרונה מאת Derish, -