Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.7.2022 בשעה 11:42, Derish כתב:

החווייה שלי שונה בתכלית. בגדים שמתייבשים בחוץ יוצאים 'מאובנים' ומקומטים, 90% מהם דורש גיהוץ קל לפחות ונשארים סימנים מהחבל והאטבים. לעומת זאת, כל מה שיוצא מהמייבש פשוט מתקפל והולך לארון, רך יותר למגע ומוכן לשימוש מיידי.

אולי זה קשור לאיכות המים או משהו, אבל זה המצב פה במשך שנים וכבר החלפתי כמה דירות ומכונות כביסה ודטרגנטים לאורך התקופה.

++

בנוסף, אנשים חושבים שמייבש כביסה זה איזה זללן חשמל מטורף.

זה היה אולי נכון פעם, או לגבי מייבשים זולים ללא קונדנסר.

מייבש כביסה מודרני לא צורך הרבה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מייבש הכי מעפן, מוצר מדבקה סיני, עובד כל יום.

חשבון חשמל לחודשיים בחורף - 300 ש"ח.

מזגן משפיע הרבה יותר ממייבש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

++

בנוסף, אנשים חושבים שמייבש כביסה זה איזה זללן חשמל מטורף.

זה היה אולי נכון פעם, או לגבי מייבשים זולים ללא קונדנסר.

מייבש כביסה מודרני לא צורך הרבה.

רק לדייק... מייבש קונדנסר (מעבה) לוקח יותר חשמל ממייבש רגיל, כי הוא משקיע אנרגיה בלעבות את האדים במקום לפלוט אותם לסביבה. הוא קיים רק כי הוא לא דורש פתח החוצה.

אתה מתכוון למייבש מבוסס משאבת חום. לא יודע כמה אלו נפוצים (הם יקרים יותר).

אבל אתה צודק בחלק הראשון. מייבש לא זללן כזה גדול. אני עם מייבש פשוט (צינור פליטה) כבר מעל 6 שנים וחשבונות החשמל שלי נמוכים בעונות שהמזגן לא טוחן (90% מהכביסה הולכת למייבש).

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
לפני כשעה, A_lex כתב:

רק לדייק... מייבש קונדנסר (מעבה) לוקח יותר חשמל ממייבש רגיל, כי הוא משקיע אנרגיה בלעבות את האדים במקום לפלוט אותם לסביבה. הוא קיים רק כי הוא לא דורש פתח החוצה.

אתה מתכוון למייבש מבוסס משאבת חום. לא יודע כמה אלו נפוצים (הם יקרים יותר).

אני הבנתי את זה מזה שהדירוג האנרגטי של מייבשים עם קונדנסר גבוה יותר ממייבשים בלי.

אבל אולי אני טועה.

בכל מקרה, יש לי מייבש BEKO שקניתי באלף ש"ח לפני 3 שנים, משתמש בו ל99% מהכביסה, ומקבל חשבונות חשמל של 300-350 ש"ח לחודש, תלוי בכמה אני מדליק את המזגנים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קניתי מייבש עם משאבת חום לפני 8 חודשים, עולם אחר אם כי החימום הראשוני לוקח זמן. עדיף להריץ אותו מכונה אחרי מכונה מאשר לתת לו להתקרר. 

עדין עם הבגדים, צריכת חשמל נמוכה מאוד, ועדיין אני מעדיף לתלות את הבגדים כשחם מספיק. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אין קשר בין הדברים. 

קונדנסר אומר שהוא מעבה את המים במקום לפלוט אדים. יכול להיות למיכל או ביוב. 

משאבת חום זו שיטת החימום. 

בגדול יכול להיות משאבת חום בלי קונדנסר למרות שאני לא מכיר כזה. 

פורסם
לפני כשעה, adi89 כתב:

והוא מנקז מים לביוב כמו מייבש קונדנסור?

חיובי. יש לו גם מיכל בדלת שאפשר להוציא ולרוקן במקרה שאין חיבור לביוב. 

לפני כשעה, Nemesis כתב:

אין קשר בין הדברים. 

קונדנסר אומר שהוא מעבה את המים במקום לפלוט אדים. יכול להיות למיכל או ביוב. 

משאבת חום זו שיטת החימום. 

בגדול יכול להיות משאבת חום בלי קונדנסר למרות שאני לא מכיר כזה. 

יש גם יש קשר במקרה הזה, חייב להיות קונדנסר אחרת הוא לא יעבוד. האוויר החם והלח שיוצא מהתוף עובר דרך צלעות משאבת החום ומתקרר שם תוך שהלחות מתעבה. החום שהוא מעביר למשאבה משמש לחימום מחדש של התוף, שימוש יעיל בהרבה באנרגיה כך. גם אם לא היה עושה את זה, המכונה הייתה מייצרת מים כשהייתה לוקחת חום מהאוויר בסביבה. זה סה"כ מזגן במעגל סגור. 

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

אני לא מבין איך חיים ביננו אנשים שמקבלים חשבון חשמל של 350 שקל לחודשיים.

לא הבנתי.

זה הרבה או מעט?

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, Nakamichi כתב:

אני לא מבין איך חיים ביננו אנשים שמקבלים חשבון חשמל של 350 שקל לחודשיים.

עובדים כל היום ובקושי נמצאים בבית. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

עובדים כל היום ובקושי נמצאים בבית. 

ו/או גרים בגובה של מעל ל-800 מטר, בקומה אמצעית.

עד לעליית המחירים האחרונה, זה מה שהייתי משלם בקיץ/סתיו/אביב מתונים. מתקזז עם עלויות חימום בחורף 😕

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 שעות, ירחמיאל כתב:

לגבי דוד שמש עד קומות 8 או 10: לא הבנתי איך זה עובד. האם יש דוודים על גג המגדל עבור קומות אלו? אם כן - כיצד המים החמים מגיעים בזמן סביר אל הדירות? וכמה מהמים מתבזבזים עד שיוצאים החמים? או שאני מפספס כאן משהו?

תודה מראש

מאד אשמח להסבר, זה מענין אותי ואני מנסה להבין איך זה עובד.

פורסם

עניתי לך אתמול. בקצרה - המים מהקולטים נשאבים ומחממים מים בדירות באמצעות מחליפי חום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...