Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם המגדלים החדשים הניבנים במרכז - בזבזני חשמל? האם תכנונם לקוי מלכתחילה?

ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 880 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הכוונה למגדלי המגורים והמשרדים, הניבנים על כל צעד ושעל בגוש דן. 
כלומר - ברור שמגדל כזה הוא צרכן חשמל לא קטן, מתוקף הנסיבות. על כך אין ויכוח ואין תלונה.
אבל, וכאן יש אבל גדול. אנסה להסביר מבלי להיות טרחן:

המשאב הטבעי הכי גדול של המדינה היא השמש.
למיטב ידיעתי אין במגדלים הללו מסתור לייבוש כביסה. כלומר הנחת הבסיס היא שכל דירה תצטרך מייבש.
פאנלים סולאריים לחימום מים וסתם ליצירת חשמל: יש הרבה פני שטח פנויים במגדל כזה, ולא רק על פני הגג: אולי אולי אפילו גם חיפוי הקיר יכול להיות בעצם פאנלים סולאריים דקורטיביים.
אני שואל מדוע לא משתמשים במגדל כזה? הכוונה לא רק לגור בו, אלא להשתמש בכל מה שהוא והשמש בארץ יכולים להציע.
מדוע אין חוק ליצור מסתור כביסה?
מדוע אין חוק שבנין כזה ייצר - ולו רק חלק מהחשמל שהוא צורך - בעצמו?
ומה באמת לגבי חימום מי הרחצה? האם הם באמת מחוממים עם פלטות סולאריות שעל הגג, כמו פעם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההנדסה של הבניינים האלה מורכבת מאוד.

סתם במחשבה עצמית (של מי שאינו אדריכל וגם לא מהנדס) - חלק גדול משטח פני הבניין הם חלונות - לא ניתנים לניצול לקליטת אנרגית שמש.

המשטחים האנכיים לא בזוית מיטבית לקליטת הקרינה, חשופה לשמש זמן מוגבל וסביר שחלק מהזמן גם מוצללת על ידי בניינים שכנים. בקיצור - לא יעיל.

היחס בין שטח הגג לנפח הבניין קטן, כך שגם פאנלים סולאריים עליו יכולים לספק רק חלק קטן מצריכת האנרגיה של הבניין. הוסף לכף כך כל מיני מתקנים על הגג - למשל בתי מעלית - והשטח מצטמצם עוד.

בסופו של דבר כנאה שהמחיר האנרגטי מוצדק לצורך ניצול מרבי של המגרש.

והערה אישית - כבר למעלה מ-30 שנה אני מייבש את (כמעט) כל הכביסה במייבש. הרבה יותר נוח ומהיר מתליית הכביסה, לא סופג חרא של יונים ולא גורם לדהייה. למה "כמעט" - כי פה ושם יש איזה פריט שלא מתאים למיבש, כמו שמיכה כבדה שמכבסים בסוף העונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גר במגדל כזה, יש חוק שמחייב התקנת קולטי שמש וה12 קומות העליונות מחוברות לדוד שמש, השאר לא כי פשוט מערך החימום לא יכול להיות יעיל מעבר לזה.

מערכת המיזוג היא מרכזית, כל המדחסים של המזגים נמצאים בארונות השירות במסדרון ומקוררים על ידי מים ולא אוויר כמו ברוב המזגנים, המערכת הזו מבזבזת המון חשמל אבל מאפשר לוותר על מרפסת למדחסי מזגן

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא שייך בכלל לתחום ואני אניח שהסיבה היא..... כסף.

המערכות הללו לא זולות להתקנה ראשונית ותיקון. כלומר זה בטוח יגולגל לצרכן והמחירים גבוהים גם ככה אז...

לגבי דוד שמש, אצלנו בבניין בן 14 קומות מגורים, רק מקומה 8 יש דוד חשמל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, ירחמיאל כתב:

הכוונה למגדלי המגורים והמשרדים, הניבנים על כל צעד ושעל בגוש דן. 
כלומר - ברור שמגדל כזה הוא צרכן חשמל לא קטן, מתוקף הנסיבות. על כך אין ויכוח ואין תלונה.
אבל, וכאן יש אבל גדול. אנסה להסביר מבלי להיות טרחן:

המשאב הטבעי הכי גדול של המדינה היא השמש.
למיטב ידיעתי אין במגדלים הללו מסתור לייבוש כביסה. כלומר הנחת הבסיס היא שכל דירה תצטרך מייבש.
פאנלים סולאריים לחימום מים וסתם ליצירת חשמל: יש הרבה פני שטח פנויים במגדל כזה, ולא רק על פני הגג: אולי אולי אפילו גם חיפוי הקיר יכול להיות בעצם פאנלים סולאריים דקורטיביים.
אני שואל מדוע לא משתמשים במגדל כזה? הכוונה לא רק לגור בו, אלא להשתמש בכל מה שהוא והשמש בארץ יכולים להציע.
מדוע אין חוק ליצור מסתור כביסה?
מדוע אין חוק שבנין כזה ייצר - ולו רק חלק מהחשמל שהוא צורך - בעצמו?
ומה באמת לגבי חימום מי הרחצה? האם הם באמת מחוממים עם פלטות סולאריות שעל הגג, כמו פעם?

אגיב לגבי המייבש - 

חלק נכבד מהאנשים שאני מכיר - גם אם יש להם מתלה כביסה/מסתור כביסה וכו' - מעדיפים להשתמש במייבש. לא רק בחורף.

אני אגב התנגדתי לזה נחרצות וקניתי מייבש לאחרונה.

אנחנו ביולי. יש לי חבל כביסה שיכול להכיל כביסה של 10 אנשים בקלות. 

משתמש רק במייבש. זה כל כך נוח שאני מרגיש מטומם שלא קניתי את זה לפני 10 שנים.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשזה אפשרי אני מעדיף לתלות את הכביסה על מתקן תליה בתוך הבית. גם חוסך חשמל וגם שומר על הבגדים יותר טוב. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, sperial כתב:

סתם במחשבה עצמית (של מי שאינו אדריכל וגם לא מהנדס) - חלק גדול משטח פני הבניין הם חלונות - לא ניתנים לניצול לקליטת אנרגית שמש.

יש פאנלים סולריים שקופים או חצי שקופים. 

הנצילות עדיין נמוכה מאוד יחסית לפאנלים שאנחנו רואים על הגגות, אבל זה קיים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, motior כתב:

כשזה אפשרי אני מעדיף לתלות את הכביסה על מתקן תליה בתוך הבית. גם חוסך חשמל וגם שומר על הבגדים יותר טוב. 

כנ"ל, ומאז שעברנו לדירה הנוכחית בכלל יש מרפסת נורמלית שאפשר להשאיר בה את המתלה- גם בלילה. וכן, הבגדים נשמרים הרבה יותר טוב בתליה.

מה שכן- כל הבגדים של הילדים (בני 3 ו-6) עפים למייבש. אני לא הולך לעמוד על מתלים עם הכמויות שהם לובשים, והאמת, לא כל כך אכפת אם הבגדים יהרסו (ממילא הילדים יחסלו אותם בעצמם).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החווייה שלי שונה בתכלית. בגדים שמתייבשים בחוץ יוצאים 'מאובנים' ומקומטים, 90% מהם דורש גיהוץ קל לפחות ונשארים סימנים מהחבל והאטבים. לעומת זאת, כל מה שיוצא מהמייבש פשוט מתקפל והולך לארון, רך יותר למגע ומוכן לשימוש מיידי.

אולי זה קשור לאיכות המים או משהו, אבל זה המצב פה במשך שנים וכבר החלפתי כמה דירות ומכונות כביסה ודטרגנטים לאורך התקופה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

יש לי מרפסת כביסה ענקית "של פעם" עם מתלי כביסה ב2 הצדדים. מאז שרכשתי מייבש כביסה אני תולה שם רק ג'ינסים וחזיות. כל השאר עף למייבש, חבל לשבור בשביל זה את הגב.

ברמת המשתמש מגדלים זו צורת מגורים בזבזנית, איך שלא תסתכל על זה. על החיסכון לכאורה בשטח שהם מאפשרים משלמים בדברים אחרים. 

חוץ מזה, "בזבוז" זה דבר יחסי, ותלוי בהרבה דברים. לבנות מגדל בחור שכוח אל זה בזבוז. לבנות מגדל בלב ת"א זה אולי צריכת חשמל בזבזנית אבל חיסכון בנסיעות ברכב וכל מה שנגזר מהן, בשטח, בשמירה על שטחים טבעיים ועוד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה לי להאמין שקיומו של מסתור כביסה משפיע יותר מידי על אופן הייבוש שאדם בוחר.

תמיד היה לי מסתור כביסה, מעולם לא השתמשתי בו. מקום מלוכלך ומאובק וגישה לא נוחה לחבל. אצלי חלק מהכביסה הולך למיבש (דברים שלא אכפת לי שיתבלו מהר), וחלק על מתלה בתוך הבית.

גם יצא לי לעבוד מול מגדל דירות בלי מסתור, ניתן היה להבחין במרפסות במתקני תליה לא מעטים.

כך שלדעתי אצל רבים לפחות, מי שרוצה תולה, מי שרוצה מייבש. עם או בלי מסתור.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה העיקרית זה מחסור בחומרים מבודדים, אי של חום (קירות צמחייה פתרון מעולה).

ויש דברים שככל שאתה עולה בגובה כמובן תצטרך יותר מהם, מעליות, משאבות לחץ מים, הגנה מפני שריפות וכו'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגובות מענינות.

לגבי מסתור כביסה: לדעתי האישית, ברגע שהוא בשימוש הוא כבר לא יהיה מאובק וכו'. חוטים שזורים מנירוסטה גם לא יחלידו. לפחות כך זה אצלנו.
בסופו של דבר - ייבוש בשמש מתורגם באופן ישיר לחסכון בחשמל.

לגבי ייצור חשמל במגדלים הללו - ובכן חשבתי יותר לכיוון לוחות בין הרומות. המגדלים הללו ניראים מבחוץ כמו פרוסות: הקומה עצמה, שזה חלונות הדירה ובין הקומות שזה שטח "מבוזבז".

לגבי דוד שמש עד קומות 8 או 10: לא הבנתי איך זה עובד. האם יש דוודים על גג המגדל עבור קומות אלו? אם כן - כיצד המים החמים מגיעים בזמן סביר אל הדירות? וכמה מהמים מתבזבזים עד שיוצאים החמים? או שאני מפספס כאן משהו?

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד כמה שאני מכיר - מערכות חימום מים סולריות בבניינים כאךה מבוססות על מחליפי חום, כלומר המים המחוממים בקולטי השמש נשאבים דרך צנרת לדוודים שנמצאים בקומות השונות, ובהם עוברים במחליפי חום שנמצאים בתוך הדוודים. בעת שימוש בחימום חשמלי על בעל הדוד לנתקו ממחליפי החום (יש ברז ייעודי) כדי שהחימום שלו ישאר במקום ולא יחמן את המים לכל הבניין.

הניסיון האישי שלי עם מסתור כביסה ברב קומות בו גרתי קרוב ל-17 שנה היה שמדובר באלמנט חסר שימוש. את הכביסה ייבשתי במייבש או על מתקן תליה נייד במרפסת.

כיום מתקן התליה שיש לי נמצא בקומה נפרדת מחדר הכביסה, ואני תולה בו רק כביסה שלא ניתנת לייבוש במיבש, או מצעים המצריכים אוורור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...