Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, super-man כתב:

ממש מעניין אותי איך אתה עומד על זה?

אני לא יודע אם קראת את כל מה שכתבתי בהודעה הפותחת (קראת?) למה אני שואל? כי תיארתי שם ממש איך זה התנהל.

אני מנסה לחשוב לאחור: מה הייתי צריך? אולי כבר בטלפון להגיד מראש "אתה מבצע התקנה כמו שצריך של 15 דקות בדיקה עם שעון לחץ?

קראתי הכל כמובן.

הכוונה גם כשהוא אומר רבע שעה זה 250 הייתי אומר לו תעשה בדיוק לפי התקן. כשיבוא לגבות תשלום מזלם לפי מה שסוכם מראש ולא אגורה יותר.

טכנאי גז זה מקצוע עם רישוי ולא סתם. מדובר בחיי אדם ולא מזלזלים.

ירצה להתוכח אז אומר לו שנפנה לחברת הגז או למזרד העבודה שיקבעו אם הוא צודק.

מוכן לקבל עיגולי פינות אבל לא מוכן לקבל סיכון חיים או סחיטה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם לי 9/10 פעמים היה ניסיון טוב עם אנשים ממדרג. מצד שני כשהיה לי ניסיון לא טוב לא הצלחתי להיכנס לאתר שלהם ולשנות דירוג לטכנאי שהבטיח לחזור ולסדר משהו שלא צלח ואז נעלם וסינן אותי. אז גם שם אפשר ליפול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 דקות, Shaike.Zam כתב:

זאת הבעיה שלך. אתה בישראל. אתה חייב להתעמת\להתווכח. אפשר גם בצורה טובה (אתה מקדים? הכל טוב אל תבוא בכלל ביי)  - הוא כבר יבוא בשעה שאתה רוצה. אתה יודע למה? כי זה ישראל.

ואם לא יגיע שילך לחפש, זה אומר דבר או שתיים גם על המקצועיות שלו ואתה לא רוצה כזה טכנאי "מקצועי".

יחס גורר יחס , גישה גוררת גישה.

אני לא אתנהג ככה ולא אצפה שאלי יתנהגו ככה - ויש מספיק אנשים שלא יתנהגו ככה.

ובמאמר מוסגר - ככל שיותר אנשים לא יתנהגו ככה - ככה אלו שכן יאלצו להסתכל לעצמם במראה (או להבין למה העסק שלהם ריק).

אין מה לנהוג באסקלציה וכוחניות ברוב הכמעט מוחלט של המקרים. זה החיים , לא תחרות השתנות. ראה את התגובה שלי למעלה.

נכון - אתה מדבר על תגובתיות ולא לפתוח ככה שיחה - אבל התשובות האלו גם עושות התססה אח״כ לתשובות הבאות.

לעומת זאת לדבר בצורה נורמאלית - או שתרגיע את הבן אדם ותקבל תשובה הגיונית, או שתדע שפעם אחרונה שאתה מתנהל איתו וביי.

מזכיר לי סיפור שלדעתי סיפרתי פה בפורום לפחות פעם מאי אילו ימים. קצת לפני ימי האייפון נפל לי הפלאפון לכיור תוך כדי שאני שוטף ידיים וישר מת.

הלכתי לחברינו באורנג׳ (כמה זמן ... פששש ....).

לפני בתור של השירות ניגש בחור (עם אותה בעיה בדיוק) בצעקות , נפנופי ידיים ו״תביאי את המנהל לפה עכשיו!״ ו״אני לא משלם על זה שקל! המכשיר לא נרטב!״. בסופו של 10 דקות של סשן הבימה וצעקות - שילם כמו גדול וכמעט הועף על ידי המאבטח.

אחרי כל זה - כשהבחורה בדלפק ללא ספק היתה טעונה ומרוטה באתי - בלי שטויות , בצורה מנומסת - וסיפרתי לה שיש לי מכשיר שנרטב, אני יודע שזה לא מכוסה ואשמח לחדש ולהבין את התשלום. היא ביקשה ממני לחכות דקה שתדבר עם המנהל סניף - ותוך 2 דקות יצאתי מהחנות עם מכשיר חדש מאותו סוג בחינם. 0 התחכמות , 0 צעקות , 0 עצבים.

וככה קרה עוד ה מ ו ן פעמים בהמון מקומות (בארץ ובחו״ל כולל מקומות ש״לא נותנים הנחות״)

• אהבתי 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Night Driver  אז קודם כל תודה. מעריך!

דבר שני

ציטוט

הכוונה גם כשהוא אומר רבע שעה זה 250 הייתי אומר לו תעשה בדיוק לפי התקן. כשיבוא לגבות תשלום מזלם לפי מה שסוכם מראש ולא אגורה יותר.

הייתי פעם בסיטואציה דומה. של נותן שירות שסוכם סכום, עשה, ביקש אח"כ סכום אחר.

אתה יודע לאן זה הגיע? אתה אולי תוכל לנחש לבד. ברוך השם לא היה אלימות. אבל עוד רגע כמעט

לא זוכר אם אני ניסיתי להישאר איתן ושיבין שזה לא מפחיד אותי (את האמת, זה כן קצת, כי אלה אנשים שנראה לך שהם מסוגלים,

אני באמת שחס ושלום לא רוצה להכליל סליחה מראש, אבל נראה שסוג בעלי המקצוע זהה מבחינת אלה שמבקרים בבתים,

אולי זה גם משנה היכן אתה גר)

ולא מהצד שלי, כן? אני חושב שזה כבר מובן מהניסוח שלי וממה שאני מספר פה על עצמי.

אולי באיזשהו מובן (לא יודע אם אתחרט על המילים האלה) הייתי אפילו רוצה שכן מהצד שלי לפעמים היו נרתעים ממני. אבל זה לא קורה.

רק רציתי לכתוב את זה שלפעמים אנשים במצב שלי או אנשים כמוני - לא קל להם כ"כ לעשות את מה שהמלצת. הלוואי.

בעצם מה שאתה אומר במילים אחרות: תקבל את מה שמגיע לך (התקנה לפי החוק) ותשלם לפי מה שסוכם (הרי כשהוא אמר 150 הוא לא אמר שזה יהיה התקנה של 3 דקות לא לפי התקן, ובלי קבלה). 

ומה שאני אומר זה שאם הייתי יודע לדרוש ולקבל את מה שמגיע לי לא הייתי פותח את הנושא הזה מלכתחילה🙂😉

אגב גם אני בעד עיגול פינות לפעמים (כי תשמע אי אפשר לעבוד תמיד תמיד 100% לפי הספר אבל כמו שאמרת ומסכים מאוד - בדברים כמו גז, תהיה ישר לא ימינה ולא שמאלה, כמה זה כבר יעלה לך עוד 10 דקות מהזמן שלך. לפחות אתה תרגיש רגוע, והלקוח עוד יותר.

אני באמת לא מבין איך טכנאי גז לא מפחד להתקין כיריים גז ולצאת מהבית נגיד לא 15 דקות לפי התקן, בפחות מ 5 דקות? בפחות מ 10?

אין חשש הרהורים משהו? באמת זה נראה לי כזה סיכון עצום לקחת על עצמך - זה לא שווה את זה. 

אז הנה הרווחת במהירות שיא 150 שקל. יש בזה משהו מדהים ועוד אתה אומר את זה לשותף שלך - אבל מה אתה מלמד אותו, ואיך אתה שלם עם זה?

הקטע של לא לתת קבלה זה עוד אולי מובן לי (למקסם הכנסות, אין פה סיכון חיים) אבל ההתקנה. למה הלכת ללמוד את זה אם אתה מחפף?

מה אני אגיד לך Liviur רק נשאר להאמין ולקוות שאתה צודק (בינינו אני רוצה להאמין ויודע שכן, זה לא שכל החיים שלי הם היתקלויות כאלה,

אבל כן לצערי כמעט ואין פעם שיש לי חיכוך עם נותני שירות, מישהו שאני אמור לקבל ממנו שירות, ואין איזו היתקלות - אני באמת כבר לא יודע למה,

לא קל פה או לפחות לי לא קל פה)

פורסם
לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

גם לי 9/10 פעמים היה ניסיון טוב עם אנשים ממדרג. מצד שני כשהיה לי ניסיון לא טוב לא הצלחתי להיכנס לאתר שלהם ולשנות דירוג לטכנאי שהבטיח לחזור ולסדר משהו שלא צלח ואז נעלם וסינן אותי. אז גם שם אפשר ליפול. 

אפשר גם לפרסם בגוגל/esay אבל אם אתה ממש רוצה להיות רשע לפרסם תגובה בדפי זהב. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לול.

האמת שזה לא היה מספיק קריטי עבורי. זה היה ניסיון וחצי שלא צלח איתם ואחרי זה פאק דאט גאי. נקסט.  

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי השרשור, תיאום ציפיות הרבה הרבה תיאום ציפיות. שלחת משהו לתיקון, אל תסמוך שהבעיה תיפתר אלא תוודא כל הזמן שהכל תוקן ולפי מה שביקשת.

יצא לי היום ליפול על כזה דבר, לקוח הגיע לקבל שירות מסוים, הר"צ אמר לתקן X  אבל לא כיוון לבעיה הספציפית שיש במוצר שהוא משתמש בו. אני עשיתי את מה שהיה צריך לעשות אבל לא הוחלף החלק שהוא היה בת'כלס צריך להיות מוחלף. אני גם אשם בסיפור כי יכולתי להגדיל ראש ולבקש לדבר עם הלקוח ולכוון לתיקון יותר טוב.

אבל נגיד, רק אם הוא היה שואל, מה הוחלף, מה תוקן במוצר, הייתי אומר לו וכנראה יכולנו לחסוך את הזמן של כולנו.. אותי זה ביאס כי אני רוצה לחסוך את כאבי הראש מהלקוחות ולחסוך לי את הבעיות העתידיות שיכולות להיות מבלאי טבעי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

הגדרת את זה יפה: תיאום ציפיות. אני אפילו אשמח אם כמה מכם ירחיבו על זה. 

איך אתם מתאמים ציפיות, איך אתם מוודאים שלא רק תיאמתם, והצד השני אולי שמע ובאותה שניה זה יצא כמו שזה נכנס, אלא שזה אכן יקרה?

והחלק הכי קשה: תיאמתם ציפיות - לא קרה. פה זה כבר או שיש לך את האופי להגיב כמו שצריך להגיב, או שאין לך? או שגם פה יש טיפ/עצה (כמו עם התיאום ציפיות) שיכולה לעזור במצבים כאלה? 

אגב בלי קשר מה שכתבת - כל הכבוד לך. הכוונה לסוף. אני לא יודע במה אתה עובד אבל ממש כיף לקרוא שיש עובדים כאלה!

פורסם
לפני 54 דקות, Liviur כתב:

יחס גורר יחס , גישה גוררת גישה.

אני לא אתנהג ככה ולא אצפה שאלי יתנהגו ככה - ויש מספיק אנשים שלא יתנהגו ככה.

ובמאמר מוסגר - ככל שיותר אנשים לא יתנהגו ככה - ככה אלו שכן יאלצו להסתכל לעצמם במראה (או להבין למה העסק שלהם ריק).

אין מה לנהוג באסקלציה וכוחניות ברוב הכמעט מוחלט של המקרים. זה החיים , לא תחרות השתנות. ראה את התגובה שלי למעלה.

נכון - אתה מדבר על תגובתיות ולא לפתוח ככה שיחה - אבל התשובות האלו גם עושות התססה אח״כ לתשובות הבאות.

לעומת זאת לדבר בצורה נורמאלית - או שתרגיע את הבן אדם ותקבל תשובה הגיונית, או שתדע שפעם אחרונה שאתה מתנהל איתו וביי.

מזכיר לי סיפור שלדעתי סיפרתי פה בפורום לפחות פעם מאי אילו ימים. קצת לפני ימי האייפון נפל לי הפלאפון לכיור תוך כדי שאני שוטף ידיים וישר מת.

הלכתי לחברינו באורנג׳ (כמה זמן ... פששש ....).

לפני בתור של השירות ניגש בחור (עם אותה בעיה בדיוק) בצעקות , נפנופי ידיים ו״תביאי את המנהל לפה עכשיו!״ ו״אני לא משלם על זה שקל! המכשיר לא נרטב!״. בסופו של 10 דקות של סשן הבימה וצעקות - שילם כמו גדול וכמעט הועף על ידי המאבטח.

אחרי כל זה - כשהבחורה בדלפק ללא ספק היתה טעונה ומרוטה באתי - בלי שטויות , בצורה מנומסת - וסיפרתי לה שיש לי מכשיר שנרטב, אני יודע שזה לא מכוסה ואשמח לחדש ולהבין את התשלום. היא ביקשה ממני לחכות דקה שתדבר עם המנהל סניף - ותוך 2 דקות יצאתי מהחנות עם מכשיר חדש מאותו סוג בחינם. 0 התחכמות , 0 צעקות , 0 עצבים.

וככה קרה עוד ה מ ו ן פעמים בהמון מקומות (בארץ ובחו״ל כולל מקומות ש״לא נותנים הנחות״)

לא רשתי בשום מקום להתנהג בכוחניות. אדרבא, שאתה עונה לבחור בטלפון, אתה מקדים? הכל טוב אל תבוא בכלל. זה ממש מנומס.

אפשר להתעמת\להתווכח בצורה שהיא לא אלימה וכוחנית אבל גם מעמידה במקום ומדגישה את הרצונות שלך.

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 3 דקות, super-man כתב:

אגב בלי קשר מה שכתבת - כל הכבוד לך. הכוונה לסוף. אני לא יודע במה אתה עובד אבל ממש כיף לקרוא שיש עובדים כאלה!

הכל עניין של גישה, אני רוצה להיות עצלן ומחפש איפה להקל עליי בעתיד עם אותו לקוח. ככה שימשוך את הטיפול/בעיות לכמה שיותר זמן. יש את האינטרוולים הרגילים אבל יש את הבעיות שקורות פתאומי ולא מתוכנן, פה בעצם אני נכנס במוד של לחסוך לכולנו את הזמן ולחסוך לי התעסקות עתידית (כמובן שאני לא רוצה לחפף ולהביא מוצר פגום - מודה שקורה מדי פעם אבל לא בכוונה כמו שהיה היום).

לפני 8 דקות, super-man כתב:

איך אתם מתאמים ציפיות, איך אתם מוודאים שלא רק תיאמתם, והצד השני אולי שמע ובאותה שניה זה יצא כמו שזה נכנס, אלא שזה אכן יקרה?

שרשרת העברת מידע, צריכה להיות אמינה יחסית וזה כבר תלוי באנשים. בחברה הנוכחית, עדיין לא פיצחתי את העניין, איך בדיוק לפתור את זה - חוץ משיחה עם הלקוח ובאיזה סיטואציות זה לגיטימי תו"כ העבודה להתקשר לברר בנוגע לתקלות.

לפני 9 דקות, super-man כתב:

והחלק הכי קשה: תיאמתם ציפיות - לא קרה. פה זה כבר או שיש לך את האופי להגיב כמו שצריך להגיב, או שאין לך? או שגם פה יש טיפ/עצה (כמו עם התיאום ציפיות) שיכולה לעזור במצבים כאלה? 

נתנו לי כמה משפטים מוכנים מראש אבל עדיין יש לי קושי להגיב בצורה שתחליק את העניין או שאני אחשוב רגע מחוץ לקופסה. זה קושי שכבר נתקלתי בו בעבר. אז זה יותר עבודה עצמית מאשר לזרוק משפט מוכן.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

אם יש לך זמן - תראה תוכניות של "יצאת צדיק". לדעתי התוכנית הכי טובה לעולים חדשים שבאים לגור בישראל. הישרכאלים לא אוהבים לצאת פראיירים אבל גם "נותני השירותים" לא אוהבים לצאת פראיירים. בקיצור, התרגלנו לחיים בארץ. גם אתה תתרגל. בריאות לכולם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לא יודע איך לא הציעו לך עדיין את ערסך - 

סתם, קיבלת פה כמה טיפים ממש טובים, בתור אדם מאוד נחמד אבל מצד שני מתעצבן ומהר מאוד נהיה ישראלי ממוצע, באמת שהדרך שלך היא הטובה ביותר.
אפשר לרדת לרמה שלהם, אפשר לענות להם בצעקות, אפשר לאיים עליהם, אפשר גם להתמקח איתם ואז כן לחסוך את ה20 שח האלה, אבל זה לא שווה את זה, והרמת שירות שתקבל תהיה ברמה של האנשים שאתה מתעסק איתם.

מצד שני חשוב לא להיות פריאר מדי לצד השני, אני בחיים לא הייתי נותן לו להוציא את המשפט הזה מהפה של תוספת. קח את הדברים שלך ותלך, לא חמש דקוות ולא עשר. ביטחון של בני המשפחה לא שווה את ה׳בושה׳ או ׳פחד מעימות׳. 

פורסם
לפני 5 שעות, outnex כתב:

במדינה הזו או שאתה זאב או כבשה.

לא מסכים לקביעה הזו.

פשוט תבחר את המלחמות שלך בתבונה ואל תטרוף כבשים רק כי אתה יכול.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עכשיו קיבלתי מידע חדש, מחבר פורום (תודה)

שכנראה בעקבות זה שבחרתי להזמין טכנאי גז פרטי - לא תהיה לנו אחריות למוצר. 

והאחריות שאנחנו אמורים לקבל היא מאותו טכנאי גז פרטי שהתקין לנו את המוצר. כלומר הוא אחראי מעכשיו.

מבאס. באמת שאתה מנסה לעשות הכל כמו שצריך. 

לא רציתי אפילו להתחיל לפתוח דיון (בטלפון) על המתקין שהזמנתי כמו שצריך, מהנותן שירות של היבואן

ושהוא החליט על דעת עצמו (11 בבוקר) במקום 13-15.

לא התחלתי אפילו לפתח על זה דיון שאולי מגיע לי פיצוי כל שהוא חוק הטכנאי וכו'.

פשוט אמרתי יש מצב נתון - תפתור אותו: טכנאי גז פרטי. כי אמרו לי שהטכנאי הבא יהיה רק ביום ג' הבא (מגיעים לעיר שלי פעם בשבוע)

ושוב - אני לא אשם. אני תיאמתי הכל כמו שצריך. התנור מ -10 עד 12. ההתקנה מ 13 עד 15. הכל בסדר. זה הטכנאי שהחליט ש 13-15 "לא יקרה". והוא בדרך אלי שעות לפני.

ועכשיו לגלות שבגלל זה - אין לנו אחריות. 

https://www.nevo.co.il/law_html/law00/74025.htm

חובת התקנה
4. (א) 

דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.

- זה גם כתוב בתעודת האחריות, בדקתי.

טוב מה אני אגיד. מכל דבר בחיים לומדים.

אתה מנסה להיות הכי בסדר, ישר, ממש לפי הספר - החתימה שלי איתי פה כבר 10 שנים אם לא יותר? אני ממש מאמין בזה.

אני מתנהג לאחר כפי שהייתי רוצה שיתנהג אליך. ובסוף אני רק נדפק בכל מה שסיפרתי פה וכולל בדובדבן שבקצפת: אין אחריות. 

(אתם זוכרים גם שהטכנאי גז לא נתן קבלה, נכון? למי שקרא הכל)

עריכה אחרונה על ידי super-man

• תוכן חדש...