Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי תרים טלפון ליבואן, תאר את הסיטואציה ובקש שישלח טכנאי לבדוק ולתת אחריות. אם יסרב או ירצה תשלום תגיד לו שתתקזז איתו על הפיצוי לפי חוק הטכנאים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה אבל אני אוותר על זה. הספיק לי יותר מדי התקשורת עם כל הגופים האלה. 

וכמו שהבנתם אני עוד עלול לעשות יותר בעיות ממה שעכשיו משיחת טלפון אחת תמימה. אני מוותר.

רק מבאס שלא ידעתי את זה.

כנראה יותר מדי סמכתי על ההיגיון: רכב מותר להוציא מהסוכנות ולטפל היכן שאתה רוצה.

אז חשבתי שגם בתנור זה ככה: בהנחה ומדובר בטכנאי גז, עם רישיון, מספר רישיון שעבר הסמכה - מה הסיבה שאי אפשר?

ונניח אתה חבר שלי, ואתה מוכן לבצע לי גם את ההתקנה בחינם, ויש לך רישיון טכנאי גז.

אני הרי לא חייב לשלם 120-150 שח על ההתקנה, כשיש לי חבר או אפילו אח שמוכן לבצע לי את ההתקנה בחינם (תמורת קפה נניח).

אני אומר לעצמי כמו שכתבתי - מכל דבר לומדים, ונקווה שלא נצטרך בכלל אחריות בשנה הראשונה ובכלל. 

פורסם
לפני 34 דקות, super-man כתב:

שכנראה בעקבות זה שבחרתי להזמין טכנאי גז פרטי - לא תהיה לנו אחריות למוצר. 

חובת התקנה
4. (א) 

דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.

- זה גם כתוב בתעודת האחריות, בדקתי.

אלא אם כן אני מבין ממש לא נכון, בסעיף הזה מדובר על אחריות על ההתקנה, לא על המוצר. עד כמה שאני יודע כל טכנאי גז מורשה רשאי להתקין מוצרים כאלה. כדי להתנער מאחריות על המוצר הם צריכים להוכיח שההתקנה  גרמה לנזק.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כן? בטוח?

כי זה מה שאמר לי חבר פורום בפרטי שקרא את הנושא שלי.

אני אמרתי לו שזה לא נשמע לי הגיוני כי

טכנאי גז של היבואן וטכנאי גז פרטי עוברים אותה הסמכה.

אבל הוא אמר שהטכנאי של היבואן

עובר גם הסמכה ספציפית על המוצרים של היבואן, ואם זה תנאי בתעודת האחריות, ובחוק, אז אין מה לעשות. שאת האחריות אני אצטרך לקבל מהטכנאי גז הפרטי שהזמנתי.

אם זה מעניין עוד מישהו פה

אני יכול לעלות את תעודת האחריות. ספציפית הסעיפים הרלוונטיים הם 4 ו 6

jhfu.jpg

פורסם

חוזר על ההצעה לדבר איתם או אם יותר נוח לך אז מייל לשירות ולהבהיר את הנקודה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

טוב אני מחליט להפסיק להתעסק בזה.

כי אני פשוט רואה שככל שאני חופר בזה יותר ויותר - זה רק מוסיף לי התעסקות, וזה לא נגמר.

מה הכוונה?

רציתי לבדוק לרגע את הפרטים שעל החותמת שחתם טכנאי הגז על תעודת האחריות.

זה מורכב מ

שם פרטי שם משפחה

טכנאי גז - רמה 2

מורשה משור העבודה - מס' רישיון XXXXXXX

טל: 05X-XXXXXXX

נכנסתי לאתר הזה: https://gassuppliers.energydmz.org/lpgWorker

מחפש את המספר רישיון - אין תוצאות.

מוזר. 

מחפש לפי שם פרטי ושם משפחה - יש. תואם לפרטים שבחותמת: שם פרטי, משפחה, רמה 2, טלפון אין באתר אבל בדקתי וזה המספר שדרכו דיברתי איתו אתמול.

לא מובן לי בכלל. אולי החותמת לא מעודכנת, אולי טעות (אין לי כבר מה לחשוב)

אולי חותמת מיוחדת להתקנות זריזות כאלה של 150 שקל ב 3 דקות. 

מצד שני למה אז לציין שם פרטי משפחה וטלפון נכונים, אבל מספר רישיון שונה ממש מהאתר?

לא הבדל של כמה ספרות אלא ממש באתר זה נניח

1045879

אז בחותמת זה מתחיל בכלל ב

1299467

ממש מוזר. 

לפי השם המלא הוא טכנאי גז, אבל אני לא יודע להסביר מה הולך פה.

בכל אופן - החלטתי לרדת מזה. התעסקות שלא מועילה ולא מוסיפה.

כן עברה בי המחשבה 

1. מס הכנסה על זה שלא קיבלת קבלה (ובחיי לא קיבלתי הרבה פעמיים קבלות,

ואני לא קטנוני חס וחלילה, אבל כשמדובר בהתקנה של כיריים גז, ו17% ל-150 לא הייתה לי בעיה לשלם את העשרות שקלים האלה לקבלה)

2. לדווח באתר שצירפתי למעלה לגבי הרישיון המס' שלא תואם לחותמת

3. אולי לפנות אליו בווטסאפ, כי בטלפון אני קצת פחות, ולשאול אותו

להגיד לו שאני צריך קבלה בשביל האחריות ושבדקתי והמספר רישיון שלו לא מופע/תואם לפרטים שבאתר כשמחפשים אותו בשם המלא -

אבל וויתרתי. אני לא רוצה בעיות ויש לי לא מעט בחיים שאני צריך לשמור אנרגיות לדברים אחרים.

אני לא רוצה עכשיו שזה יגרר לעוד יום ועוד יום ואחרי שבועיים לקבל עדכון לפניה, ואולי אפילו לקבל טלפון מהבחור שלא נראה כהכי נחמד בלשון המעטה, במדינה שלנו אני לא יודע לאן זה יכול ללכת. איומים חלילה, טלפון, הוא גם היה פה ויודע היכן אנחנו גרים והוא מבין שלא מדובר באנשים שיש מה לפחד מהם אלא להפך (שאם לא הוא לא היה עונה לי "אה 10 דקות? אז זה 250 שקל").

בקיצור למדתי מהנושא הזה וגם אותו חבר פורום, המליץ לי בפרטי לנהוג ככה:

תיאום ציפיות.

מה הכוונה?

לשאול ה-כ-ל בטלפון. אבל ה-כ-ל. 

ברמה שהייתי מתבייש וחושש אבל אין מה לעשות, הוא אמר לי ששיחה צריכה להתנהל ככה:

שלום,  אני צריך בבקשה התקנה לתנור חדש שקנינו, כיריים גז

מה השם המלא שלך? מה המספר רישיון? 

אתה מבצע התקנה לפי התקן - 15 דקות של בדיקת לחץ?

אם הוא מסרב או כבר מזהים כמו שלרוב קורה - אי נעימות או חשש כלשהו בשאלות שלי

שהן לגיטימיות לגמרי (שם מלא מספר רישיון) - אני מבין שכדאי לי "תודה, זה לא רלוונטי"

מי שמכבד את עצמו ואת המקצוע שלו לא יחשוש לתת שם מלא ויבין שכנראה בודקים אם הוא אכן מורשה, ולתת מספר רישיון, ואם הוא גם סבלני ויענה לתשובה של "התקנה לפי התקן 15 דק'"

אז זה סוג של אישור שהוא בסדר.

זהו אני החלטתי לחתום את הנושא. כמובן שאתם יכולים להמשיך להגיב.

אבל אני מרגיש שההתעסקות בזה לא תיגמר.

ברוך ה' הכל בסדר. נקווה שלא נזדקק לשירות כלל ואני להבא למדתי:

תשאל כמה שיותר. אל תתבייש. אל תפחד. אז לא יאהבו, אז זה לא נהוג, אז אולי זה מכעיס

אבל מי שיכעס יתעצבן  - להפך זה סימן עבורי לנתק ולחייג לאחד אחר.

הפעם גם סמכתי שחברת הגז אמרה שהם לא עובדים עם חאפרים, ושהוא יתן לי טופס, וקבלה (לא זה ולא זה לצערי, רק חותמת על התעודת אחריות ועם מס' רישיון שלא קיים).

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

אם הטכנאי הוא מורשה אני מאד מסופק שהיבואן יוכל להתחמק ממימוש אחריות.

אתה גם לא אמור לבדוק את הרשיונות...

הטכנאי היה אמור לתת לך טופס בדיקה סטנדרטי (תקן 158) אם לא נתן לך שיבוא שוב ויתן או שישלח לך. תעודת האחריות היא לא מעניינו...

את הטופס הזה אתה שומר עם תעודת האחריות.

(הערה אצלי הטכנאי בכלל בא לבדיקה תקופתית, והיבואן אמר שטופס סטנדרטי מספיק טוב).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה על התשובה. אבל החלטתי פשוט להאמין שיהיה בסדר בעזרת השם.

אני יודע לרוב פה זה אולי ייראה מוזר.

אין לי כוח פשוט להתעסק עם זה יותר. 

כל המטרה שלי הייתה כמו שכתבתי קצת לשתף, בשביל שיהיה סיפור ורקע שיובן,

ואז לקבל עצות וטיפים מניסיון החיים שלכם בכדי להימנע ממצבים כאלה להבא, או כמו בכותרת, איך מתרגלים מה צריך לסגל לעצמך ללמוד או לדעת בכדי להבא להתרגל.

הבנתי-

פעם הבאה אשאל הכל:

האם מקבלים טופס. קבלה. האם הבדיקה לפי התקן. שם מלא. מספר רישיון.

עד היום מעולם לא שאלתי את כל אלה. כי זה היה נראה לי לא בסדר, לא נעים, מזלזל ולא סומך על איש מקצוע.

אבל היום אני מבין שכנראה ככה זה. 

אפסיק לסמוך על בעל המקצוע ופשוט להזמין אותו ולשאול בטלפון מחיר וזהו.

אשאל ממש הכל שלא יהיו הפתעות אח"כ ואי נעימויות גם ברמה של האם המחיר כולל קבלה.

האם מקבלים דף שמפרט מה נעשה (עד עכשיו אני כותב ואומר לעצמי "זה לא בסדר, לא שואלים דברים כאלה, הוא גם עלול להגיד מה איזה דף אתה רוצה, אני בא לעשות עבודה")

אבל אני הבנתי. אם יגידו דבר כזה - תודה, זה לא רלוונטי. עד שאמצא אחד שיגיד "כן ברור, אתה מקבל טופס מסודר, קבלה"

פורסם (נערך)

דבר נוסף כמובן, הקלטת שיחות אוטומטית. עוזר מאוד לפתור 'אי הבנות'. 

נ. ב. מדרג

יעיל מאוד לטעמי ברוב השירותים, לא יעיל כאשר רמת שביעות הרצון או האחריות נמדדת בחודשים / שנים קדימה, כמו למשל איטום גגות. 

קשה להעניש למשל בעל מקצוע שיסרב לתת אחריות לנזילה מהגג לאחר שנתיים לדוגמה. 

בכל אופן, צריך להיות ברור, לשמור תיעוד ולהיות אסרטיבי.

לדוגמה, ביצענו איטום גג עם יריעות ביטומניות בדירה.

קיבלנו תעודת אחריות בה כתוב שאם בעל המקצוע לא מצליח לפתור את הבעיה הוא מפצה אותנו בסכום נקוב שבעצם שווה ערך ל- 20% מעלות העבודה.

הוא נדרש בנימוס להסיר את ההתניה הזו וכך קרה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

לדעתי אחוז ענק מהשירות בארץ מושתת על עימותים והבחירה של נותני השירות להמנע מהם. אם אתה תמשיך לברוח מלהתעמת עם נותני השירות, פשוט ידרסו אותך. ככה זה עובד פה.

למתקין שמחליט להגיע לפני התנור משמעותית אומרים יפה תודה, מנתקים את הטלפון ומתקשרים לשירות לקוחות של חברת התנורים: ״שלום, הגעתי לחברת התנורים? יופי, רציתי לדעת אם אתם באים להסתלבט עליי או שזה באמת מה שהולך פה שהמתקין שלכם קבע לעצמו שעה להתקין תנור שיגיע 3 שעות אחריו״

קצת לחץ וכבודו היה מתקשר להודיע לך שהוא בא בשעה שנקבעה. אם הלחץ לא עובד ״תגידי לאדון מוביל שיעשה פרסה ויקח את התנור חזרה. לתת לך מספר כרטיס אשראי לזיכוי או שאת/ה שולח לי מישהו הביתה עם מזומן?״

למתקין התנורים שהזמנת יש עוד 4-5 לקוחות, אחרי שהוא מסיים את הרשימה הוא הולך הביתה. אם הוא מטעם החברה לא סופרים לו כמה התקנות עשה, משלמים גלובלי. יש לו אינטרס לנפנף את כולם ולסיים את יום העבודה ב2 במקום ב6. מכל הכיוונים הוא מחויב לחברה ולא לך (גם אם הוא מתקין חיצוני שהם משלמים לו על השירות) ולכן הטענות לחברה.

זה בעניין הסיטואציה הספציפית.

בכללי אני גם מאוד שונא עימותים ונמנע מהם. אני לא צועק בטלפון ולא מתווכח אבל אני זוכר שיש גם לקוחות שצועקים ומתווכחים וממנף את זה לטובתי. ברור לי שאלה מקבלים בסוף מה שהם רוצים, לכן אני מגיע עם מיינדסט של ״אם הם קיבלו גם אני אקבל, רק בלי הצעקות והבלאגן״. לרוב זה עובד. קשה לי להזכר בזמן שיצאתי מאוכזב עמוקות כי זה לא עבד.

אגב אני אוסיף פה נקודה מעניינת, לדעתי הפלוס בארץ זה שכשעושים (נותני השירות) פאשלה, קצת ויכוחים ובלאגן וזה נפתר לשביעות רצון הלקוח. בהולנד נניח שירות הלקוחות באמת מזכיר אינטרקציה עם ילד בן 4. הם כאילו לא מצליחים בשום שלב להבין שזה אשמתם. לא יפצו ולא יתנצלו, רק יגידו כמה חבל שככה הסיטואציה נחתה על כולכם במקרה ולגמרי במפתיע ואף אחד לא אחראי אז כולכם צריכים להתמודד וזה מה יש

• רעיון טוב! 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם כבר אתה נאלץ לקחת טכנאי חיצוני, לך על אחד מאתר מדרג. 

כשהייתי עצמאי ונכנסתי לאתר הזה כנותן שירות, הם עשו לי את המוות!!!! בקטע טוב של חקירות, ביקשו טלפונים של לקוחות ודיברו איתם אחר כך (קיבלתי 2 שיחות מלקוחות ששאלו אותי אם זה בסדר שביקשו מהם מידע עליי...), בדקו, פישפשו, חקרו. אני רגוע איתם באופן יחסי, נדיר שחאפר יצליח להיכנס לשם ולהישאר שם- וזה לפי הניסיון האישי שלי איתם.

לגבי איך מתמודדים, זו כבר שאלה מורכבת יותר. 

ברגע שהמתקין אמר לך "לא יקרה"... אני הייתי אומר לו "צודק! תודה ויום טוב" ומנתק, מתקשר להתלונן בחנות, ומתאם מחדש ליום המחרת או שעה מאוחרת יותר. 

אבל זה אני.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור אחד שעבד במקום שנותן שירות התקנות של דלתות ופרזול - מסכים איתך בהחלט.

בהרבה מקרים יש בעיות של תיאום ההתקנות על ידי המתאם, ועבדתי בתור מתאם, אז הייתי צריך "לתמרן" ולדעת כמה זמן תיקח כל סוג של עבודה, ותלוי במתקין עד כמה הוא מקצועי ואם יש לו עוזר או לבד, ובאיזו עיר מדובר (התקנה בתל אביב לדוגמא השם ירחם עם הזמנים), ועוד הרבה משתנים.

אז היו מקרים שהיו נפילות, והיו מקרים שמתקינים שלי היו עם הרבה זמן פנוי שמישהו ביטל להם או שהעבודה שהיו צריכים לבצע התבררה כקצרה יותר, אז הם היו מקדימים ללקוחות אחרים, לא פעם ולא פעמיים נתקלתי במתקין שלי שפשוט התקשר ואמר לי "שומע? הלקוח של 10-12 לא עונה לי, אז אני הולך ללקוח של 12-14" והשעה בכלל 09:50, עכשיו לא תמיד הלקוח יכול לקבל לפני, והרבה כאלה לא יצאו באמצע העבודה שלהם (ומובן לי מאוד מדוע),

ולך תתווכח עם המתקין שהוא צריך לחכות, ובמיוחד כשמדובר בעם קשה של פועלים שכאלה, ברוב הזמן אין עם מי לדבר, אז הם עושים זאת עצמאית מול הלקוח ומתקשרים ומתאמים איתם הגעה מהירה יותר, כי הזמן של המתקין יותר חשוב משל הלקוח כנראה...הוא רוצה לחזור הביתה בשעה 16:00 עם אלפיה מזומן ביד, מבין? 

בכל מקרה אלו הטייפ של העובדים, לרוב לא תיפול על אנשים מנומסים (אני אומר לרוב כי יש מציאות פה ושם), וכמות הקנסות ששילמנו ללקוחות על איחורים או אי הגעות בגלל שמתקין החליט על דעת עצמו לעשות מה בא לו כמו במקרה שלך, היו עצומות.

חוק הטכנאים אומר שעד שעתיים איחור מדובר בקנס של 300 שקלים כמדומני, ואי הגעה שווה כפול.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

אם כבר אתה נאלץ לקחת טכנאי חיצוני, לך על אחד מאתר מדרג

מומלץ.

עוד לא נפלנו איתם.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, liav12 כתב:

בכל מקרה אלו הטייפ של העובדים, לרוב לא תיפול על אנשים מנומסים (אני אומר לרוב כי יש מציאות פה ושם), וכמות הקנסות ששילמנו ללקוחות על איחורים או אי הגעות בגלל שמתקין החליט על דעת עצמו לעשות מה בא לו כמו במקרה שלך, היו עצומות.

חוק הטכנאים אומר שעד שעתיים איחור מדובר בקנס של 300 שקלים כמדומני, ואי הגעה שווה כפול.

לא ציטטתי את החלק הראשון - כן רוצה להגיד שהיה מעניין לקבל נקודת מבט, בתור אדם שעובד במערכת הזאת. 

החלק שציטטתי - פנו אלי בפרטי והציעו לי לא לוותר על הפיצוי.

כי בסוף לא הגיע המתקין, והוא החליט על דעת עצמו ב 11 וחצי (החלון עם SMS האישור היה בין 13 ל 15).

אני החלטתי שגם פה אני נמנע.

זה לא שאני לעולם אמנע מעימותים.

אבל כמו שכתבתי, למעלה, אני החלטתי להפסיק להתעסק עם זה.

החשיבה שמלווה אותי היא: אם אני אבקש 200-300-600 שח לפי חוק הטכנאים, זה כן ממתיק קצת את הסיטואציה (אבל לא משנה לי את ההתנהגות שלי להבא למקרים דומים)

ומצד שני זה פותח פתח שהמתקין (שיש לו את הטלפון + הכתובת) יכול להתנכל (ואולי אני יותר מדי פרנואיד, אבל אני בישראל + אין לי מישהו שאם זה אכן יקרה "יעזור לי" זה רק אני לבד).

אז החלטתי לרדת מזה. 

לא צריך פיצוי. לא מנסה וגם לא אנסה אף פעם לחנך אף אחד. 

פשוט אתחיל להיות מה שכל החיים נמנעתי ממנו כי פחדתי שזה לא מקובל/מנומס/לא בסדר, וזה עלול לעצבן את בעל המקצוע

שואל הכל מוודא הכל. גם דברים הכי קטנים (שם מלא? אפילו שזה מוזר לשאול, אבל אשאל,

מס' רישיון? וכן אולי גם אגיד שאני רוצה לבדוק שהוא מורשה, עובד לפי התקן? איך מתבצעת העבודה בכמה מילים, יכול לתאר לי בבקשה? כמה זמן זה אמור לקחת? אני מקבל קבלה? בנוסף לקבלה אני מקבל דף שמפרט מה הייתה העבודה?)

ואם בטלפון בעל המקצוע מבין שבצד השני אני "חופר, מציק, פדנט, יקה" אז הכל טוב - זה סימן בשבילי שזה לא האיש הנכון.

אני חושב שאני אפילו אסמן את זה לטובת מי שלא קורא טקסטים ארוכים.

זאת המסקנה הכי חשובה שהגעתי אליה (סימנתי בצהוב).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...