Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש ברשותי המון מכשירים עם שקע אמריקאי בעל כורחי - החל מ-HomePod של אפל ועד תאורה מיוחדת שמיוצרת רק בארצות הברית ולא שווקה בארץ בשם Nanoleaf.

כל המכשירים תומכים במתח והתדר המתאים לארץ (על כולם מצוין 100-240V ו-50-60Hz). אני לתומי האמנתי שהמתאמים "הפשוטים", אלו:

image.png.451b628375231f14cbf891831615f8b2.png

... אמורים לעשות את העבודה יופי. רק... שהם לא. לאחר אבחנה שלקחה מעל חודש, היום גיליתי שמה שקיצר את המזגן המיני-מרכזי בביתי הוא לא אחר מאשר אותו מתאם שהשתמשתי

כדי לחבר את אחד הרמקולים (ה-HomePod). לא רק שהוא זמזם, הוא גם עושה "זץ" קטן ברגע שמחברים אותו לשקע. למען הסר ספק, יש לי שני רמקולים, והמון שקעים - עשיתי שלל בדיקות,

והבעיה היא לא במכשיר אלא במתאם. ברגע שהסרתי אותו, המזגן עובד ולא מקצר יותר. למען הסר ספק 2, רכשתי שלל מתאמים כאלו במרוצת השנים: זולים ועד יקרים, איביי ועד אמאזון,

ישראל ועד אליאקספרס. לא ראיתי הבדל בניהם וכולם בסופו של דבר מקצרים. 

קראתי קצת באינטרנט והגעתי לפוסט הזה שמסביר מאוד יפה למה לא כדאי להשתמש במתאמים הפשוטים עבור מכשירים אמריקאים עם שקע של שני פינים, וממליץ לרכוש מתאם מסוג "Type H"

שאמור לפתור את הבעיה, ועל הדרך, לספק הארכה (למרות שבשקע המקורי אין כזו). המתאם נראה כך:

מה הורג את המכשירים שלכם? רמז: זה לא בגלל שהם סינים | ZUZU Reviews

המתאם עולה כ-20 ש"ח באמאזון ליחידה. עכשיו, אין לי בעיה עם הכסף. להיפך - אני מאוד רוצה להשקיע ולהיפטר מהסיפור הזה אחת ולתמיד, ובכך לחבר בקלות

את המכשירים האלו בלי זצים, ובלי התעסקות ובלי קפיצות של חשמל. השאלה - האם זה באמת יעשה הבדל?

נ.ב. לא שזה משנה (מבדיקה עם חשמלאי), הרמקולים מחוברים לרב-שקע של 10 יציאות יחד עם טלוויזיה, ממיר, פלייסטיישן וראוטר.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

Type H הוא כינויו של הצמד שקע ותקע הישראליים, כפי ש-type C הוא האירופי בעל 2 פינים ו-type G הוא הבריטי.

פין הארקה אינו מספק הגנה כאשר המכשיר עצמו אינו מוארק.

אני משתמש הרבה שנים במתאמים הסיניים (נרכשו במקורות שונים מחנויות חשמל מקומיות ועד עלי הזריז) בלי בעיות. כנראה שהמתאם שלך פגום.

קוריוז - לפני מספר שנים נחתתי בארה"ב ומצאתי כי המתאם (בכיוון ההפוך - מתקע ישראלי לשקע אמריקאי) חסר. ב-Radio Sgack גבו ממנו לא פחות מ-10 דולר תמורת פריט שבישראל עולה פרוטות. עם זאת, יש מתאמים "רב שימושיים" שמאפשרים החלקת פינים מסוגים שונים - את אלה אני לא אוהב, המגעים שלהם רופפים (יש לי כמה שזרוקים בארגז).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

Type H הוא כינויו של הצמד שקע ותקע הישראליים, כפי ש-type C הוא האירופי בעל 2 פינים ו-type G הוא הבריטי.

פין הארקה אינו מספק הגנה כאשר המכשיר עצמו אינו מוארק.

אני משתמש הרבה שנים במתאמים הסיניים (נרכשו במקורות שונים מחנויות חשמל מקומיות ועד עלי הזריז) בלי בעיות. כנראה שהמתאם שלך פגום.

קוריוז - לפני מספר שנים נחתתי בארה"ב ומצאתי כי המתאם (בכיוון ההפוך - מתקע ישראלי לשקע אמריקאי) חסר. ב-Radio Sgack גבו ממנו לא פחות מ-10 דולר תמורת פריט שבישראל עולה פרוטות. עם זאת, יש מתאמים "רב שימושיים" שמאפשרים החלקת פינים מסוגים שונים - את אלה אני לא אוהב, המגעים שלהם רופפים (יש לי כמה שזרוקים בארגז).

לפני 24 דקות, Nemesis כתב:

לא נתקלתי בבעיה במתאמים הפשוטים, מעבר לעובדה שהם בנויים בצורה רעה מאוד, והתקע נשלף מתוכם מאוד בקלות וזה מסוכן. 

עשיתי עוד ניסוי עכשיו עם מעל 20 מתאמים "פשוטים" - כאלה שננעלים, כאלו שלא. לבנים, שחורים, וכל הצורות. כולם, ללא יוצא מן הכלל,

כאשר מחוברים למכשיר עם תקע אמריקאי עושים "זץ" לשניה כשמחברים אותם לשקע - ניסיתי מספר שקעים.

המכשיר עובד לאחר מכן בצורה רגילה, השאלה אם ה"זץ" הזה רגיל ואפשר להתעלם ממנו, או שיש פה בעיה?

2016 BMW M235i.

פורסם

ה"זץ" הוא לא בעיה. עדיף כמובן לאורך זמן שתשיג מפצל ותשאיר את המכשירים מחוברים באופן קבוע.

יש לי מספר קטן של מכשירים עם מתאם אמריקני, לא מצאתי שום בעיה עד כה. מדובר בתקע די דפוק מבחינה מבנית, התקע הישראלי החדש, למשל, מתוכנו הרבה יותר טוב.

לדעתי סתם נפלת במקרה על מתאם דפוק, עניין של מזל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צריך מזל עם כל המתאמים האלו, רובם באיכות נמוכה מואד. מבין כל מה שיש לי מדוד עלי, אלו הכי מוצלחים שיש לי מבחינת איכות הרכבה ומבחינת זה שהם מחזיקים את התקע היטב (יש כמובן מוכרים עם אותו מוצר בזול יותר). 

פורסם

גם אצלי יש את ה-'זץ' הזה במגוון מכשירים, עד עכשיו הכל תקין, אולי בגלל שמדובר במכשירים קטנים שאינם צרכנים כבדים.

בכל מקרה הייתי מעדיף שלא יהיה את הניצוץ הזה

לפני 7 שעות, ch2856 כתב:

צריך מזל עם כל המתאמים האלו, רובם באיכות נמוכה מואד. מבין כל מה שיש לי מדוד עלי, אלו הכי מוצלחים שיש לי מבחינת איכות הרכבה ומבחינת זה שהם מחזיקים את התקע היטב (יש כמובן מוכרים עם אותו מוצר בזול יותר). 

מה צריך לבחור ? 40 או 48?

פורסם

מעדיף תמיד את המתאמים הננעלים - לפחות מונעים ניתוק אקראי עקב משיכה או משקל.

לגבי ה׳זץ׳, רצוי לחבר את צד הצרכן רק לאחר החיבור לרשת - גם כשקיים מפסק הפעלה על גוף הצרכן. 

ספייקים למינהם אינם רצויים כמובן ולא כל ספקי הכח מסוגלים להתמודד עם נחשול מתח מהיר מאד.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

היות ואצלי יש ריכוז של צרכנים שהגיעו עם שקע אמריקאי, פתרתי את זה ע"י שימוש במפצל אמריקאי עם ראש ישראלי.

אם זה רק תקע אחד והוא ניתן להחלפה הייתי שם ראש ישראלי וזה

62916762-7CBE-484A-8E3B-942E3943A98E.jpeg

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא תמיד אתה יכול להחליף את הראש - בהרבה מכשירים הפינים מובנים במכשיר עצמי, למשל מטענים. לדוגמה - מכונת הגילוח שלי נרכשה בקנדה והיא עם פינים אמריקאיים, מתאם פשוט מעליאקספרס (או מהטמבוריה הקרובה) עושה את העבודה בלי שום זצים. והמכונה לא מחוברת כל הזמן, כי השקע משותף גם למייבש השיער של אשתי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ה"זץ" הראשוני נגרם עקב קבלים במכשיר שחובר שנטענים ברגע החיבור, דבר נורמאלי ובכלל לא קשור למתאם.

לפעמים, ע"מ למנוע את ה"זץ" היצרן מחבר רכיב PTC בכניסה.

פורסם

מהו ה-PTC?

פורסם (נערך)

התבלבלתי, בין PTC (Positive Temperature Coefficient) לבין NTC (negative temperature).

PTC זהו רכיב שהתנגדותו עולה ביחד עם הטמפרטורה.

NTC רכיב שהתנגדותו יורדת ככל שהטמפרטורה עולה.

ברוב המיקרים NTC משמש ע"מ לעצור את הזץ הראשוני.

חפש inrush current.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

תודה על כל ההסברים, למדתי משהו חדש.

תכל'ס, המכשירים הבעייתים הם שני רמקולים HomePod של אפל ו-Access Point שקניתי באיביי ולא מצאתי בארץ.

הכבל של ה-Access Point קצת מורכב אבל לדעתי ניתן להחליף לו את הראש, ואחרי בדיקה מעמיקה באינטרנט גיליתי שאפשר

לנתק גם את הכבל של ה-HomePod - למרות שרוב האנשים חושבים שלא ניתן. עוד בבדיקה, גיליתי שהמכשיר גם נמכר באירופה בזמנו

(הופסק היצור שלו ואף לא שווק בישראל) אז חיפשתי באייבי כבל עם חיבור אירופאי (Type C) ולא מצאתי לצערי, רק אמריקאי.

ברגע שאמצא כזה, אחליף ואז תיפתר לי הבעיה. במקרה הכי רגוע, אחליף ראש בעצמי - לא נראה כל כך מורכב.

תודה לכל המגיבים :-) 

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...