Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר בכלל לאכול עם הדרעק הזה.

גם אם היה חד"פ בחינם ומס על שטיפת כלים, לא הייתי שוקל בחיים לאכול בחד"פ.

לשאלתך, אפשר גם לשטוף כלים בלי מדיח. אני שוטף כל יום כלים של משפחה בת 6 נפשות. כל כך פשוט.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס, יש כאלה שבשבילם שטיפת כלים ידנית היא קושי אבל אין להם בעיה לסדר מדיח (ואני ביניהם), ויש כאלה ששונאים לסדר מדיח ונהנים משטיפת כלים ידנית.

חד״פ? בשבילי רק בפיקניק.

ולפות״ש: מדיח כלים הוא ממכשירי שלום-בית ביחד עם מייבש כביסה.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שלום גב אם כבר.

חייתי בלי מייבש כביסה עד לפני שנתיים ומשהו, לא מבין איך לא נשבר לי הגב.

אני עדיין שוטף כלים ידנית כי עדיין אין לי מדיח אבל אני בטוח שזה יהיה אותו הדבר ברגע שנשפץ את המטבח ונוסיף מדיח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יותר מזה - יש לי סט סכו"ם חד"פ איכותי שמשרת אותי כבר שנים, הספיק לבקר ב-3 יבשות ועדיין חצי הכלים שלמים. ברור שצלחות נייר לא ניתנות לניקוי, אבל סכו"ם פלסטיק איכותי בהחלט שכן. משתמש בחד"פ ככזה רק בטיולים ובאירוח רב משתתפים.

אני משתמש במייבש כביסה מ-1993 ובמדיח מ-1997, שום סיכוי לחזרה לאחור חוץ מתקופות מעבר בין השבתה של מכשיר ישן לחיבור של חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

בפרט ביחס לשיטת השטיפה הישראלית במים זורמים

לא מצליח להבין את זה, רואה את הדור שמעליי שוטף ככה ומשתגע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 12 שעות, hans כתב:

ובתור מלח אני משתמש במלח גס רגיל, 1.80₪ לק"ג. יותא בערך 6 ק"ג לשנה (מדיח שעובד קשה).

גם אני נהגתי כך. מאז שעברתי למלח הייעודי צריכת המלח פחתה. כנראה שלגודל הגבישים יש משמעות. בכל מקרה - אצלי מדובר על הוצאה בסדר גודל של 10 ש"ח בשנה כך שאני לא טורח לבדוק.

וקוריוז קטן - את המלח אני מעביר מהקרטון למיכל פלסטיק עם פתח רחב שבמקור שימש לשיווק אבקת הדחה. המיכל הזה משרת אותי בערך 25 שנה, ועוד היד נטויה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סרטון נחמד ביוטיוב של 15-20 דקות, במקביל לסיר שמתבשל על הגז, וכל הכלים בכיור כבר נקיים (שטיפה ידנית).

זה חלק מהשגרה שלי. כשעברנו לפה לפני 3 שנים כמעט, קנינו שרוול כוסות חד פעמי, הוא עדיין מלא.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

עד לפני שנתיים היה לי אנטי לא ברור כלפי מדיח. אולי בגלל ההורים שלי שמשום מה מכורים לשטיפה ידנית והשתמשו שנים במדיח כמו אל ארון.

בנוסף רציתי שיישב לא במקום שהוכן עבורו במטבח ויהיה נסתר לגמרי, נגרים אמרו שאין אפשרות לשנות וצריך הרבה התאמות, מה שעוד יותר דחה את הקניה.

בסוף התייאשתי, הילדים גדלים ואיתם כמות הכלים, קניתי, בעזרת קצת יצירתיות וקצת "יאללה אני חותך פה כוסעומו" הכנסתי אותו ביחידת ארון

שלא מתאימה וחוץ מאור אדום על הרצפה בזמן הפעלה, לא רואים שהוא שם.

מאז אני נהנה ממשחק ההעמסה והפריקה עם המדיח ולא מביט לאחור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בתאריך 10.7.2022 בשעה 01:25, GR8Day כתב:

מה יותר זול, חד פעמי או מדיח?

לטווח רחוק, ברור שמדיח.

מעבר לעניין האקולוגי, חינוך לדוגמא לילדים וכד, קיבלת כבר את כל ההסברים והסיבות האפשריות. 

בהמשך למה ש @Buki כתב, לא קניתי בשנים האחרונות "קפסולות" ביותר מ 50 אג ליחידה, כך שמדובר באמת בעלות זניחה של חומרים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר...

יש לנו מדיח בערך שנה.

אנחנו קונים את הקפסולות של פיירי/פיינש עם הג'ל.

ראיתי שיש קפסולות אבקה דחוסה זולות יותר 

האם יש הבדל ברמת הניקיון בין הסוגים?

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

יש לי סט סכו"ם חד"פ איכותי שמשרת אותי כבר שנים, הספיק לבקר ב-3 יבשות ועדיין חצי הכלים שלמים.

שמע, לסחוב חד"פ לחו"ל (ולהחזיר אותו איתך!) זה התכלבות מסוג חדש...

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא חד"פ אם אתה משתמש בזה שנים.

לא כל כלי מפלסטיק נחשב חד פעמי, יש סטים שלמים של כלי אוכל רב פעמיים מפלסטיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

אם כבר...

יש לנו מדיח בערך שנה.

אנחנו קונים את הקפסולות של פיירי/פיינש עם הג'ל.

ראיתי שיש קפסולות אבקה דחוסה זולות יותר 

האם יש הבדל ברמת הניקיון בין הסוגים?

יש.

לפיניש יש כמה רמות של מוצרים, יש את הטבליות הפשוטות שמגיעות בד"כ ביבוא מקביל ממזרח אירופה, אלה עם העטיפה שצריך להוריד. לטעמי הן פחות טובות. הטבליות שמגיעות בעטיפה שקופה שמתמוססת לבד יותר טובות.

חזיר דיזל

פורסם

בתור אחד שגדל בלי מדיח ושטף רק ידנית, בחיים לא הבנתי מה הסיפור של מדיח? למה כולם כל כך מהללים אותו?

הרי ציינתם שאתם מכניסים את הכלים למדיח אחרי ששטפתם אותם, לא?

למה זה נועד? להבריק את הכלים? לעשות פינישים אחרונים למקרה שפספסתם איזה פירור?

גם אצל בת הזוג יש מדיח אבל שוטפים אך ורק ידנית. גם בארוחות שישי עם 10 אורחים והרים של סירים. אצלם יש מדיח, אצלנו בבית אין. ועדיין ההעדפה היא לשטוף ידנית.

מה אני מפספס פה?

Ford Fiesta 2014 Manual

• תוכן חדש...