Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע מבורך,

עומד כעת לפני שיפוץ ושוקל להוסיף למפרט מדיחי כלים.

עד עכשיו משתמשים בעיקר בחד-פעמי, בגלל הקלות הנוחות והחסכון בזמן.

איך מחשבים עלויות שוטפות של מדיח?

כמה עולה הפעלה של המדיח: מים, חשמל, חומר ניקוי?

תודה רבה.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

קפסולות אבקה, בערך 70 אגורות ליחידה, זאת אומרת אריזה של 100 עולה 70 שקל, יש גם בפחות  במבצעם. 

קפסולה אחת בכל הדחה.

חומר הברקה  - בבקבוק עולה 20 שקל, מספיק לבערך 100 הדחות עם מילוי כל 15-20 הדחות. 

מלח נגד אבנית - אריזה 2 קילו עולה כ  15 או 20  שקל, צריכת המלח נמוכה מאוד. אריזה כזאת מספיקה לאיזה שנה כשעושים הדחה כל יום. 

צריכת מים - היצרנים מפרסמים צריכה של 6-7 ליטר מים להדחה בתוכנית הכי חסכונית. 

תוכניות אחרות צורכות יותר מים. 

פורסם

בדקתי עכשיו במפרט של המדיח שלי (בין הפשוטים של בוש)

תוכנית חסכונית 12 ליטר מים להפעלה 

צריכת חשמל: 1.02 קוט"ש

חומרי ניקוי בוקי כתב לך.

גם אנחנו היינו צרכני חד"פ גדולים.

(ברמה של 2 שרוולי כוסות קר בשבוע לפחות. נספח לזה גם צלחות. סכו"ם וכו')

לדעתי סביב 100 שח חד"פ בחודש ויותר עם עליית המחיר 

כך שמדיח אצלנו לדעתי חוסך כסף. אבל לא ברמה שמשנה תקציב.

במקרה (באמת במקרה) קנינו מדיח והתחלנו להשתמש במדיח.

מאז צריכת החד"פ עברה קרוב מאוד לאפס.

חד"פ משמש רק ליציאות מהבית.

האמת נוח יותר לאכול ברב פעמי.

אבל זה קצת התעסקות למלא ולפרוק מדיח. לא סיפור גדול.

אני אישית מכניס הכל הכל למדיח.

לסירים שמתי לב שזה לא עושה הכי טוב.

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

לא הייתי מעלה על דעתי להשתמש בחד פעמי באופן שוטף. כל כך יותר נעים לאכול מכלים רב פעמיים - וכל זה אפילו בלי התחשבות בסביבה (גם הסבון מזהם).

מפעיל מדיח כל אימת שצריך. חד"פ משמש אותי רק לארועים מיוחדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עושה כל מאמץ לא להשתמש בחד"פ בכלל.

לא כיף לאכול או לשתות מחד"פ, ולא כיף לדעת שאתה משאיר אחריך שובל של זבל שאינו מתכלה. 

רק רב פעמי. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תוספות לבוקי - מעולם לא משתמש בחומר הברקה,

ובתור מלח אני משתמש במלח גס רגיל, 1.80₪ לק"ג. יותא בערך 6 ק"ג לשנה (מדיח שעובד קשה).

מכניס למדיח כל דבר שאיננו מאלומיניום, ואת כוסות היין של אירוח פעם-ב מנקה בנפרד. זהו.

בנוסף לכל הסיבות שצוינו קודם לכן (מחיר/לא נעים/סביבה) - נכון לעכשיו אין, פשוט אין תוכנית למיחזור פלסטיק שהיא בר/ת קיימא. יש מרכזי איסוף, יש תוויות יפות של מחזור אבל רק אחוז קטן מהפלסטיק בעולם באמת ממוחזר, זאת בעיה שעדיין שוברים עליה את הראש.

• אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מלבד זה שאין באמת RE-Cycle, אלא רק DOWN-Cycle, הדבר רלוונטי רק לפלסטיק נקי ולא מעורבב. 

כלומר, חד פעמי משומש, במדינות יותר מתוקנות יילך לשריפה לצורך הפקת אנרגיה (מה לעשות, זה עדיין נפט), ובמדינות כמו שלנו יילך להטמנה. וזה לא משנה לאיזה פח תזרוק אותו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 56 דקות, hans כתב:

תוספות לבוקי - מעולם לא משתמש בחומר הברקה,

אכן לא חייב כי הקפסולות (חלקן) כבר מכילות חומר הברקה.

אבל לא אוהב לראות את הנורה של "הוסף חומר הברקה" דולקת והוא גם מוסיף איזה 5 דקות לכל מחזור הדחה כשאין את החומר. 

ויש מצב שהכלים באמת יוצאים יותר מבריקים, מכיוון שהמחיר שלו די זניח פר מחזור הדחה, אני שם.

• אהבתי 1

פורסם

הכוסות יוצאות יותר מבריקות,  חד משמעית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר - אכילה קבועה מכלי פלסטיק משאירה מיקרופלסטיק בדם, מה שעלול לגרום לתופעות .. לא טובות(https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencenews/מה-אנחנו-יודעים-על-מיקרופלסטיק)

כאן11 עשו ניסוי-  משפחה שחיה רק על פלסטיק,  המירו לשימוש ברב פעמי למשך שבועיים.

מדדו בדם את כמויות המיקרו פלסטיק לפני ואחרי .
ספויילר - כל המיקרו פלסטיק שהיה להם בדם ( והיה לא מעט..) נעלם.

https://www.facebook.com/watch/?v=4954616064575063

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עזוב את נושא הזיהום, זה נשמע מאד יקר לאכול רק בחד פעמי. 

לא יודע כמה נפשות אתם, אבל נניח משפחה של 4 נפשות.

נגיד 100 צלחות עולות 45 ש"ח, 

100 מזלגות 10 ש"ח,

100 סכינים 10 ש"ח,

100 כפות 10 ש"ח,

100 כוסות 30 ש"ח, 

צריך בחודש לפחות 200 מכל דבר, בערך 80 ארוחות? יוצא לך לפחות 210 ש"ח בחודש רק על כלי אוכל, וזה באסה של החיים לאכול בחד"פ. 

אתה קונה ב400 שקל סטים של כלים רב פעמיים שיספיקו לך ל10 שנים או יותר. הרבה יותר זול והרבה יותר נעים לאכול בצלחת קרמיקה, לשתות מכוס זכוכית, לחתוך אוכל בסכין ממתכת ולא בכלי פלסטיק.

במקום לרדת לזרוק את הזבל 500 פעם בחודש (כי השיט הזה תופס מלא נפח) אתה שם במדיח וזהו. תענוג.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...